Výčitky manžela, že som o neho nebojovala
Pred rokom odišiel odo mňa manžel, deti mali 2 a 3 roky. Odišiel k milenke , lebo vraj som sa strašne zmenila a nedá sa so mnou žiť , že sa za mňa hanbí . Dodnes nie sme rozvedení , mesačne mi na deti posielal 300 eur ale o deti nejavil nejaký extra záujem . Sem tam si ich vzal na víkend . Keď mi povedal že odchádza , tak na ten deň si pamätám veľmi presne , varila som v kuchyni polievku, práve som krájala mrkvu dvojročné sa ma držalo za legíny a motalo sa okolo mňa, trojročný sa hral v decke, ale videla som na neho a on mi do toho toto povedal , že odchádza. Zostala som úplne paralyzovaná , len som pozerala na neho . Keď sa balil len som jachtala ale to nemôžeš , veď máš deti ale žiadne prosenie. Zbalil sa a odišiel . Za ten čas prisahám som mu ani raz nezavolala , nezdvihla som mu telefón , len som na sms odpovedala. Nastúpila som do práce a s pomocou svojich rodičov a aj svokry som to ako tak zvládala . TERAZ po roku sa objaví v byte a začne mi vyčítať že čo som to ja za manželku , že som o neho nebojovala , že som sa ho vzdala a prenechala inej a že to že som sa takto zachovala je dôvod prečo sa on so mnou ide rozviesť. Ako rozum mi to neberie.
To že sa mi vyhráža rozvodom mi je jedno , s rozvodom som vyrovnaná , ale to skutočne čakal že sa budem plaziť po kolenách , prosiť ho a vyvolávať mu ? A že keby som bola trocha diplomatická už mohol byť dávno doma a nemusela som rozbiť deťom rodinu . A že keby som mu jednu tresla , že by možno ani neodišiel lebo by sa spamätal . Nezmohla som sa na slovo . Viem že to vytiahne znova a znova mi to fľochne do tváre. Ako čo by ste mu na toto povedali ?
@leanax to aj ja dúfam. Inak, prečo by si mala prísť o strechu nad hlavou? Veď byt sa dá predať, hypo preniesť, netuším, koľko máte splatené. Ako to hodlá riešiť tvoj muž? Či nijako?
Necitala som 7 strannu diskusiu. Ale vychadza mi z toho ze mlada sexi milenka si to okusila ake je to žiť s muzom. Je to ine ked pride si uzit par peknych chvil ako sa o niekoho starat
Drzim ti palce aby sa to cim skor vyriesilo,je super,ze mozes byt u brata,miesta tam budete mat dost...urychlene riesit rozvod,dokazy zhromazdit a ziadat alimenty,byt ak mate spolocny asi predat lebo ty ho nemas asi z coho vyplatit atd...drzim ti palxe. Ai zena s velkym Z!!!! Zvladas to super.
@elizabet173 uz som si to zbezne prebehla. Tak asi panko zistil ze ho caka zas od zaciatku to cim presiel a to co ho nebavilo
baby som u brata, sťahovanie samozrejme neprebehlo bez ťažkostí a vyhrážok , výživné že už mi nepošle žiadne , až po rozvode a na základe rozsudku súdu . Byt mám v podielovom vlastníctve, bol kupovaný ešte pred svadbou , hypotéka už je splatená . Brat býva v veľkom trojizbovom byte v novostavbe, s terasou , býva sám a partnerku nemá a ani si neplánuje niekoho hľadať. V tomto je taký divný , ale myslím že gay nie je . Cestovanie do práce a s deťmi do škôlky je no povedzme hrôza , prestupujem raz a stíham to len tak tak . Brat mi ale slúbil že mi kúpi nejaké menšie a staršie auto +k tomu aj autosedačky a postupne mu to budem splácať. Som mu veľmi vďačná . Budúci týždeň mám stretnutie s právničkou a tam sa to už pohne. Manžel mi samozrejme vypisuje, raz sa vyhráža , raz prosí , do toho mi svokra odmietla výpomoc , lebo však muž sa vrátil tak ho mám zobrať späť , deti otca potrebujú , treba aj odpúšťať a žena má kvôli deťom niečo aj vydržať. Tak je to taká divočina u nás , ale ja už som tak vycvičená , že mi to nepríde ani nejak extremne.
Teraz poriešim rozvod , potom predaj bytu a kúpim si nejaký jednoizbový max dvojizbový . A začnem od znova, chlapov vo svojom živote už nechcem vidieť, zachvíĺu mám 40 tku , tak to už sú skôr na obtiaž ak nežijete s otcom svojich detí .
Veľmi ti držím palce aby sa ti to všetko podarilo a aby si konečne žila život aký sama chces bez nejakého citového vyciciavaca, ktorý ťa len zneužíva. Deti dokážeš vychovať dobre aj sama 🙂
@elizabet173 eli drobne ta opravim - neodkladné opatrenie, uz sa pouziva novší výraz.ale máš 150% pravdu - kym prejde riadny súd môže to trvat dost dlho, lebo otec roka N.1 to bude naťahovať aj sudca aj socialka akože v zaujme detí, lebo ved otec je domaaaa haloooo. A ked vladal platiť 300 doteraz moze aj po neodkladku, preto treba podat urychlene kym nie je na svete to " tretie".
NO na výživné a zverenie.
Ps. Byt urcite nie 1izbak, aspon 2 a blizsie k praci/škole
Žena,ty si TOP 👍👍
Takze jeho teraz poslala do riti milenka a svoju vinu chce zhodit na teba. Debil
Presne som vedela, ze to jeho mamka spravi, lebo bohvie co on jej narozpraval, svoju historku, no nic, krv je krv. Este aj ta bude tiez vydierat, tiez cez city, asi je to dedicne, no sketa jedna, mysli niekto z nich vobec na deti? Deti potrebuju otca... Ano, ale takehoto? A rok ho nepotrebovali? joj, asi by som uz svokre povedala, ze dakujem za to ze pri mne stala, ale zmenili sa diametralne okolnosti, on uz caka dalsie dieta, to uz vobec nie je take ako predtym, a ty si sa tiez posunula inde, to neni len tak, lusknem prstom. ked si za 3-4 roky zmysli, ze si zacne vodit to tretie dieta domov, tak co? Sa mas len tak prizerat a akceptovat to? Si si brala bezdetneho a slobodneho, to su prilis velke obete, co od teba ziadaju. A co zatial, okrem citoveho vydierania spravil, aby bolo vidno, ze fakt nieco olutoval? Tak nech sa paci, moze na dialku sa ukazat aky je otec a ak to vydrzi rok, aj popri tlaku z narodenia dalsieho dietata, tak potom by som sa prvykrat vobec zamyslela. A vlastne nezamyslela. Asi nepochopili ze ty nie si nejaka "charita". Nebudes prichylovat a poskytovat zazemie a servis, ako si niekto zmysli. Otcom moze byt aj nadalej.
No tvoj uvodny prispevok bol dost silny, ale tento dodatok, to je nieco, este len teraz sa mi dvihol riadne tlak.
Poradím len čo sa vyzdvihovania detí týka, ak svokra odmietla pomoc, skús osloviť mamku nejakého spolužiaka, spolužiačky detí, že si sa náhle musela presťahovať či by nemohla aj tvoje vyzdvihnúť a by počkali tam na Teba.
Napriek všetkému čo sa dnes deje, väčšina ľudí Ti pomôže ak požiadaš a nezneužívaš🙂
@elizabet173 muž je v tom že sa časom všetko vyrieši samo a ja mu odpustím. byt sme kúpili pred rokom a pól. keď ho predáme nebudem mať na nové bývanie lebo vyplatíme v podstate celý úver. samej my na byt úver nedajú.
@elizabet173 už nemám rodičov zomreli pred 3 rokmi.
neviem sa pohnúť. autorka má šťastie že má brata ktorý jej vie pomôcť. dnes listujem tu na koníkovi a zisťujem že je strašne veľa žien ktoré bojujú s neverou. smutné. a riešiť to musíme my a chlapi si žijú v pohode. kur..k toto nieje fér.😡😪
@elizabet173 deti majú 8 a 10 . najhoršie pre mňa je že na ňom lipnú. ocko sem ocko tam kde je ocko.kedy príde ocko? majú krásny vzťah aj on ich miluje.
A co on ma 18? Sa chova ako pubertak. Zjavne uz nie je spokojny ani u milenky, ale ma zvlastne sposoby ako si Ta priputat naspat 🤣🤣
Muzi su blbi. Mozno mu neni tak uplne dobre, mozno by tachcel spat. Mozno keby si mu dala facku, plakala,mozno by naozaj zostal. A mozno len na chvilu. Si silna zena
Obdivujem ťa, akú silu máš v sebe....len ho nevezmi na milosť....normálne sa mi z neho chce zvracať...taký idiot sa len tak nevidí...on nabúcha nejakú šlápotu a teba sa pýta, s kým si chrápala...no magor ako z učebnice 😢
Vždy keď ti bude na hov..,prečítaj si prosím túto diskusiu ako ti baby píšu, že si úžasná ženská a držia ti palcem. Obdivujem ťa
Obdivuhodné a klobuk dole..si silna zena a preco by si o chnupa,ktory sa rozhodol pre milenku mala bojovať? On sa rozhodol...
@mandarinka555 ano toto je na nich priam neuveriteľné..oni mozu sukat a mat milenky,ale ty ked zacnes, tak nie... bohovsky problém..
@leanax a po rodičoch si nič nezdedila? Nemali vlastné bývanie? Zarábaš málo na to aby si si mohla kúpiť niečo menšie pre teba a chlapcov? Chlapci sú už pomerne veľki a aj keby si mala 2 práce alebo prácu a brigádu tak by si bola na tom lepšie. Verím že chlapci milujú otca, ale však ty mu brániť v stretávanie nechceš, chces len aby si bola ty psychicky v pohode a mohla sa sústrediť na nich a na lepší život.
Nechápem ako niekto môže takto žiť. Že vie, že podviedol partnera a napriek tomu mu chce ubližovať ešte viac, keď vidí ako tým ten partner trpí a neustúpi ani o piaď ale chce ho týrať aj naďalej....
Ak si z tvojho príjmu nevieš dovoliť bývanie, tak len ako radili baby dat sa s niekým dokopy do podnájmu. Prípadne hľadať staršiu osobu ktorej by si prípadne vedela pomáhať s nákupmi a domácimi prácami za ubytovanie v jednej izbe. Ideálne niekde v dome.

@elizabet173 no musím si to celé prečítať. Len dúfam že ho nepustila späť.