icon

Vydala som sa z povinnosti

1. sep 2025

Ahojte... zaujímalo by ma ako by ste reagovali v mojej situácií. Vydávala som sa mladá, mala som 22r. Teraz sme s manželom zhruba 6-7r manželmi, chodili sme predtým spolu asi 4r, ale možno o niečo kratšie, máme spoločné bývanie, obaja nejaké tie kariéry. Svojho muža som si vzala, lebo ku mne bol nesmierne dobrý a pomohol mi prekonať ťažké obdobie. Vždy ma nesmierne podporoval, je to moj najväčší fanúšik, vyhovie v podstate vo všetkom čo chcem. Je skvelý chlap, ale cítim; že s ním nemám chémiu, náš sex bol vždy ako tak v poriadku. Ja som v podstate po svadbe netúžila, ale pre neho to bolo nesmierne dôležité. Ja sj však začínam uvedomovať, že to ako keby nie je ono. Deti nemáme, ale on by pomaličky chcel, ibaže ja si uvedomujem, že keby do toho ideme... už nikdy sa nedostanem von. Ja viem, že je to sebecké, ale hrozne rada by som si prežila takú tú... vášnivú lásku, takú tú pravú, čo som nikdy nemala dojem, že v tomto vzťahu mám... ostali by ste? Alebo by ste šli do risku?

Strana
z3
grof_monte_christo
2. sep 2025

Ale na toto predsa neexistuje odpoved. Poznám pripady, kde to po rozchode dopadlo dobre, aj kde to dopadlo velmi zle a ostali len oči pre plač. Je to lotéria.

Ja mam krátko pred 50 a v mojom veku oceňujem práve tu stabilitu bez veľkých emocných vzplanutí. Mam od partnera aj menšie očakávania, aby ma robil šťastnou, lebo si pocit naplnenia viem dopĺňať aj z iných zdrojov. Toto tebe ešte chýba, nemáš tieto životné skúsenosti, tie sú neprenosne.

premyslena
2. sep 2025

To, čo si predstavuješ ako vášeň a pravú lásku, možno vyzerá v skutočnosti úplne inak. Ale chápem, že si zvedavá.

tykat
2. sep 2025
@jamimo

@tykat áno, aj... ťažko sa začína v 60, 70.nanovo. Mnoho ľudí už nemá psychickú odolnosť a kapacity "bojovať" za seba a svoje šťastie. Musím však pripomenúť, že mnohé nešťastné manželské páry žijú v nehnuteľnostiach bez úveru v hodnote 200 tisíc € a viac, (vo veľkých domoch, pozemkoch) napriek tomu, že by im finančne vyšli 2x1 izbáky alebo garzónky, ten krok neurobia. Mnohí ľudia sú naviazaní na majetik, chatu, alebo majú stále v hlave, aby deťom ostalo...
Vieš ako sa hovorí: S čertom zle, bez neho ešte horšie 😉

@jamimo to je tiez pravda, moji rodicia tiez spolu zili tak... no aj som si hovorila preco nejdu od seba, otec bol tazka povaha, taky ten nekomunikativny typ ked z neho nieco vyslo tak vacsinou nejaka kritika "to je ta tvoja vychova" alebo hrozba typu "sak vy este uvidite", ale nikdy na nas ruku nepolozil ani na mamu. Obcas navrieskal asi raz za polroka a potom zaliezol na den do postele. Ziadny alkohol ani ine neresti. Akurat nemal rad ludi. Mama zase ten typ ze jej nikdy nic nebolo dobre, vecne na otca ze je taky a hentaky, ze by mal byt taky a onaky. Vecne nespokojna. On povedal biele, ona cierne. Vzdy som.citila take napatie, od decka. A potom ked otec ako 70r zomrel tak roky plakala ako tu bez neho bude. Ako im mohlo byt dobre. Ja som len cumela. A potom.tu svoju vecnu nespokojnost preniesla na nas deti a nase rodiny 😃

jamimo
2. sep 2025
@tykat

@jamimo to je tiez pravda, moji rodicia tiez spolu zili tak... no aj som si hovorila preco nejdu od seba, otec bol tazka povaha, taky ten nekomunikativny typ ked z neho nieco vyslo tak vacsinou nejaka kritika "to je ta tvoja vychova" alebo hrozba typu "sak vy este uvidite", ale nikdy na nas ruku nepolozil ani na mamu. Obcas navrieskal asi raz za polroka a potom zaliezol na den do postele. Ziadny alkohol ani ine neresti. Akurat nemal rad ludi. Mama zase ten typ ze jej nikdy nic nebolo dobre, vecne na otca ze je taky a hentaky, ze by mal byt taky a onaky. Vecne nespokojna. On povedal biele, ona cierne. Vzdy som.citila take napatie, od decka. A potom ked otec ako 70r zomrel tak roky plakala ako tu bez neho bude. Ako im mohlo byt dobre. Ja som len cumela. A potom.tu svoju vecnu nespokojnost preniesla na nas deti a nase rodiny 😃

@tykat pravdu píšeš. Ako cez kopírak. V mnohých rodinách. Aj v našej, aj u svokrovcov, kamarátiek. Osobne si myslím, že mnoho ľudí ani len netuší, že má právo byť šťastnými, lebo to nikdy nepoznali, nikto ich to nenaučil. Žili, tak ako sa patrilo, podľa spoločenských noriem. Neskôr už je to emočne toxická závislosť. Tie ženy, muži, aj po smrti jedného, nedokážu žiť sami so sebou, preto tie plače. Plačú sebecky sami nad sebou. Lebo najväčšia makačka a osoba s ktorou MUSÍŠ žiť si ty sama 😉 Nie upriamovať pozornosť na zlého manžela...

anonym_64a566
2. sep 2025

@anonym_autor
Ako vam moze fungovat sexualita bez chemie? Musis sa nutit a pretrpiet lebo vsak treba plnit manzelske povinnosti,? Neviem si to predstavit.To radsej ziaden vztah ako sexuálne fungovat ako s bratom
Mozno este ako-tak funguje ale uvidis o pár rokov bez chemie a iskry vam to uz nebude fungovat.To su vacsinou tie vztahy kde uz roky intimne spolu neziju a ziju ako spolubyvajuci.A to ta veru da psychicky dole, casto nastava v takých ,, vztahoch,,nevera kedze tvoje pocity nebudu naplnene.
Pokial si mlada, ukoncila by som to, bolo by to fer aj voci tvojmu muzovi, zasluzi si zenu ktora bude citit k nemu chemiu

larisalarisa
2. sep 2025

Ja osobne by som dala pol kraľovstva za takýto vzťah. Po takomto niečom túžim.

autor
2. sep 2025

Áno, manzel bol môj prvý vo všetkom... ja viem, že mám niečo o čom mnohé ženy snívajú a práve preto sa bojím to opustiť iba tak. Nechcem mu ani ublížiť. My nefungujeme úplne bez chémie, náš sex bol vždy fajn... iba to neviem opísať a niečo tam chýba...

emuemu
2. sep 2025
@anonym_autor

Podvod nie je určite nič pre mňa... len mám dojem, že proste o niečo prichádzam. Závidím slobodným ženám tak trošku, že nie sú na nič viazané. Čo sa týka tej lásky, tak myslím si, že on ľúbi určite mňa viacej... a u neho to nevyprchalo ani rokmj. Ja som na začiatku ľúbila, no už si nie som istá. Zatiaľ som mu povedala, že s deťmi by som rada počkala...

@anonym_autor A čo tak skúsit nejaké aktivity bez neho (nemyslim neveru)…dovolenku s kamaratkou, cestovanie, roadteip, nejaku zaujmovu skupinu, jazykovku…proste hocico bez neho…aby si nemala pocit, ze si o nieco prisla…vasniva laska je blbost, po par mesiacoch vyprcha a budes tam, kde si dnes. A dieta, ak to tak necitis, este pocká…

modratrixie
2. sep 2025
@anonym_autor

Áno, manzel bol môj prvý vo všetkom... ja viem, že mám niečo o čom mnohé ženy snívajú a práve preto sa bojím to opustiť iba tak. Nechcem mu ani ublížiť. My nefungujeme úplne bez chémie, náš sex bol vždy fajn... iba to neviem opísať a niečo tam chýba...

@anonym_autor ver mi že keď napíšeš že sex je ako tak dobrý 😁tak nevieš čo je dobrý sex

grof_monte_christo
3. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Je možné, že po rozchode by si začala hľadať opak svojho manžela a zamerala sa na typy, z ktorých vyžaruje niečo výnimočné. Ja by som sa takýchto typov práveže obávala, že ich po čase začnem nudiť, lebo každý vzťah časom trocha zovsednie a a že by si našli nový objav. Budeš mat pred 30, kedy už nie je také jednoduché najsť si muža do života, v obehu je plno vadných kusov a prebytok žien, ktorým už začínajú tikat biologické hodiny a snažia sa získať niekoho použitelného pre život. Iné by bolo, keby si niekoho takého už poznala a dobre ho poznala. Tvoj muž si so svojim charakterom hneď nájde novú ženu. A pri tebe by bol každý normálny chlap na pozore, či nie si divná, keď si dokázala ukončit dlhodobý vztah spečatený manželstvom kvôli chýbajúcej vášni. To by sa musel nájsť ten jediný pravý. Ja však o tomto už pochybujem, či to takto naozaj je. Veľa ľudí svoju pravú lásku nikdy nestretlo.

katariinam
3. sep 2025
@grof_monte_christo

@anonym_autor Je možné, že po rozchode by si začala hľadať opak svojho manžela a zamerala sa na typy, z ktorých vyžaruje niečo výnimočné. Ja by som sa takýchto typov práveže obávala, že ich po čase začnem nudiť, lebo každý vzťah časom trocha zovsednie a a že by si našli nový objav. Budeš mat pred 30, kedy už nie je také jednoduché najsť si muža do života, v obehu je plno vadných kusov a prebytok žien, ktorým už začínajú tikat biologické hodiny a snažia sa získať niekoho použitelného pre život. Iné by bolo, keby si niekoho takého už poznala a dobre ho poznala. Tvoj muž si so svojim charakterom hneď nájde novú ženu. A pri tebe by bol každý normálny chlap na pozore, či nie si divná, keď si dokázala ukončit dlhodobý vztah spečatený manželstvom kvôli chýbajúcej vášni. To by sa musel nájsť ten jediný pravý. Ja však o tomto už pochybujem, či to takto naozaj je. Veľa ľudí svoju pravú lásku nikdy nestretlo.

@grof_monte_christo ved prave toto v com zije nieje prava laska 😉 ja si myslim ze v tomto pripade radsej sama ako s niekym kto ju nepritahuje, lebo pride prvy kolega atd s ktorym bude silna chemia a uz bude riesit neveru.....
Neviem, je to na zvazenie ci sa s tym da nieco robit....

grof_monte_christo
3. sep 2025
@katariinam

@grof_monte_christo ved prave toto v com zije nieje prava laska 😉 ja si myslim ze v tomto pripade radsej sama ako s niekym kto ju nepritahuje, lebo pride prvy kolega atd s ktorym bude silna chemia a uz bude riesit neveru.....
Neviem, je to na zvazenie ci sa s tym da nieco robit....

@katariinam Ona nepíše, že ju vôbec nepriťahuje. Ani to, že by bola radšej sama ako s ním. Aspoň ja som sa to nedočitala. Bude vedieť žit plnohodnotný život aj keď bude single? Ona chce vášeň, nie single život. Možno niekto príde a vyjde to alebo nie.

dadis
3. sep 2025
@grof_monte_christo

@katariinam Ona nepíše, že ju vôbec nepriťahuje. Ani to, že by bola radšej sama ako s ním. Aspoň ja som sa to nedočitala. Bude vedieť žit plnohodnotný život aj keď bude single? Ona chce vášeň, nie single život. Možno niekto príde a vyjde to alebo nie.

@grof_monte_christo Ja si neviem predstavit cely zivot bez vasne...

katariinam
3. sep 2025
@grof_monte_christo

@grof_monte_christo tak toto su dobre otazky - ano, nie kazdy vie zit single......

autor
3. sep 2025

Myslím, že by som zvládla žiť aj sama... môj manžel ma teda aj priťahuje, ale neviem to opísať... je to také... ja vidím, že ho priťahujem viacej než on mňa a mám dojem, že on si aj tú intimitu viacej užíva. A teda ak je spomeniem, žeby som chcela skúsiť to či ono, on zasa vyhovie, ibami to nepríde také ako počúvam od kamarátiek a kolegýň... ako budem mať pred 30tkou... ale ak budem zasa čakať ešte 10r, tak budem mať pred 40tkou a no... sama neviem popravde

katariinam
3. sep 2025
@anonym_autor

Myslím, že by som zvládla žiť aj sama... môj manžel ma teda aj priťahuje, ale neviem to opísať... je to také... ja vidím, že ho priťahujem viacej než on mňa a mám dojem, že on si aj tú intimitu viacej užíva. A teda ak je spomeniem, žeby som chcela skúsiť to či ono, on zasa vyhovie, ibami to nepríde také ako počúvam od kamarátiek a kolegýň... ako budem mať pred 30tkou... ale ak budem zasa čakať ešte 10r, tak budem mať pred 40tkou a no... sama neviem popravde

@anonym_autor skus sa s nim pobavit. .ak ta pritahuje tak je to ešte zachranitelne

grof_monte_christo
4. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Toto sa dá dobre opísať jednou vetou. Nemiluješ ho.

katariinam
4. sep 2025
@grof_monte_christo

@anonym_autor Toto sa dá dobre opísať jednou vetou. Nemiluješ ho.

@grof_monte_christo a co podla teba v tomto pripade?

grof_monte_christo
4. sep 2025
@katariinam

@grof_monte_christo a co podla teba v tomto pripade?

@katariinam Rozchod

katariinam
4. sep 2025
@grof_monte_christo

@katariinam Rozchod

viera012345
4. sep 2025

@anonym_autor Vášnivú lásku? Chápem,chcete aj inú skúsenosť, než mať partnera, ktorý je na Vás dobrý... Prezradím a mnohé to potvrdia, že vášeň časom vyprchá a nie je jedno, čo ostane/či ostane partner,na ktorého sa dá spoľahnúť a naďalej ženu miluje,aj keď možno inak ako v začiatkoch... alebo ostane sebecké hovado, ktoré časom svoju vášeň síce prejaví,ale ručne, prípadne inej ju prejavuje

Strana
z3