Vyhasnutie v manželstve: Ako prekonať krízu?
Dobrý deň, chcem spýtať Vás kto máte podobné skúsenosti s tým, že ste tzv. vyhoreli v manželstve, ako ste to prekonali resp. vyriešili? My sme manželia 20 rokov a dostali sme sa do stavu, že sme už viac "spolufungujúci" ako manželia. Dosť som z toho frustrovaný a manželka tvrdí , že tiež, no nevieme sa cez to nejako preniesť. Keď sa hádame tak sa bavíme aj o rozvode, ale príde mi to ako hlúposť rozvádzať sa keď nemáme žiadne "veľké" problémy, nikto tretí vo vzťahu nie je , aspoň ja o tom neviem...
@anonym_autor ideálne je ísť za párový terapeutom, lepší spoznáte sa ich seba, čo od života/vzťahu chcete atď, naučíte sa lepšie komunikovať, asertívne a byť viac vedomí vo vzťahu. Je to kostrbata cesta (ako aj individuálna návšteva u psychológa a práca so sebou), miestami bolestivá, ale ak obom vám na tom záleží, tak môžte sa dopracovať k lepšiemu vzťahu, alebo naopak, môžete si ujasniť, že vás vzťah už nemá budúcnosť a viete to s úctou k druhému ukončiť.
@anonym_autor ideálne je ísť za párový terapeutom, lepší spoznáte sa ich seba, čo od života/vzťahu chcete atď, naučíte sa lepšie komunikovať, asertívne a byť viac vedomí vo vzťahu. Je to kostrbata cesta (ako aj individuálna návšteva u psychológa a práca so sebou), miestami bolestivá, ale ak obom vám na tom záleží, tak môžte sa dopracovať k lepšiemu vzťahu, alebo naopak, môžete si ujasniť, že vás vzťah už nemá budúcnosť a viete to s úctou k druhému ukončiť.
@anonym_123064 no určite budú svoje problémy a intímnosti obaja s radosťou vešať na nos tretej osobe....nie každý je na také.
to sa máte len veľmi veĺmi dobre.
My s manželom nechápeme ako sa každý rozvádza v našom okolí -a neraz aj manž. čo sú spolu 15-20 r.
Vždy vravíme Bože veď majú zdravé deti, vlastnú nehn., tak čo riešia.
My sme tí nešťastníci čo majú dieťa s diagn. a my neustále riešime ako ďálej. Žijeme z jednej mzdy - lebo druhý je na opatrovateľskom.
Na hádky nemáme čas, a keď aj prídu , tak to sú všetko nepodstatné veci.
@anonym_9246a9 s týmto s vami veľmi súhlasím, sám si to stále hovorím, že koľkí ľudia majú ďaleko horšie problémy ako my
@anonym_autor nám sa to nedeje, my sa na seba stále pozeráme a vnímame ako pred 30 rokmi. To, že sa to deje iným úplne chápem. Tlaky v práci, nedostatok peňazí, únava z detí a rodinného života, žiadny čas na seba, menopauza, andropauza. Človek sa počas života mení, menia sa názory priority, záľuby. Kĺudne sa môže stať, že to proste tým dvom vyšumí. Homo sapiens ináč nie je stvorený na monogamný vzťah 🤷♀️
@anonym_123064 ja čo poznám páry, ani jednému párový terapeut nepomohol. Proste keď "to" tam už nie je, tak nepomôže nič.
@anonym_autor nám sa to nedeje, my sa na seba stále pozeráme a vnímame ako pred 30 rokmi. To, že sa to deje iným úplne chápem. Tlaky v práci, nedostatok peňazí, únava z detí a rodinného života, žiadny čas na seba, menopauza, andropauza. Človek sa počas života mení, menia sa názory priority, záľuby. Kĺudne sa môže stať, že to proste tým dvom vyšumí. Homo sapiens ináč nie je stvorený na monogamný vzťah 🤷♀️
@anonym_324c47 Tak to Vám gratulujem, že aj po toľkých rokoch máte stále takú vášeň medzi sebou, ja úprimne takí pár vo svojom okolí ani nepoznám.
@anonym_324c47 Tak to Vám gratulujem, že aj po toľkých rokoch máte stále takú vášeň medzi sebou, ja úprimne takí pár vo svojom okolí ani nepoznám.
@anonym_autor ja tiež taký pár nepoznám. Poznám však mnoho párov, ktoré žijú spolu už len so zotrvačnosti a zvyku, alebo nemajú na výber s bývaním a financiami
My s manželom nechápeme ako sa každý rozvádza v našom okolí -a neraz aj manž. čo sú spolu 15-20 r.
My sme tí nešťastníci čo majú dieťa s diagn. a my neustále riešime ako ďálej. Žijeme z jednej mzdy - lebo druhý je na opatrovateľskom.
@anonym_9246a9 Ludia so zdravymi detmi a vlastnou nehnutelnostou nemozu mat problemy v manzelstve?