Vyhľadáte rodinných lekárov alebo vlastného odborníka?
Manžel má sesternicu lekárku a aj jej manžel je lekár, vyčíta nám, že nechodíme za nimi v prípade problémov, ale ideme normálne za svojími.
Bývame od nich na 10 km. V prípade náhleho ochorenia, alebo ak by vám ochorelo dieťa, išli by ste za nimi? Odbor: gynekológ a interná medicína.
No aj ja som lekárka, ale neviem si predstaviť žeby všetci za mnou chodili so všetkými, samozrejme keď je napr. Babkina sestra v nemocnici, tak tam zavolám, poinformujem sa a tak, ale to už su vážnejšie stavy.
Je to divne, lebo lekari vacsinou nechcu liecit rodinnych prislusnikov. Radsej odporucia nejakeho kolegu, ktoremu oni doveruju.
Prvé pravidlo na medicíne bolo-nelieč svojho rodinného príslušníka. Takže nie. Max by som s nimi konzultovala papiere a nastavenie liečby u nejakej choroby. Ani chirurgovi by nedovolili operovať rodinu aj keby by bol akokoľvek dobrý.
Nie,ved to aj ich musi otravovat.
Tiež mám v blízkej rodine lekárku - gynekologičku, ale zvyknem s ňou maximálne prebrať čo a ako, ale nie iba jej odbor.
Máme výborné vzťahy, rozumieme si, ale žijú aj ďalej od nás.
S chorym dietatom by som sla k pediatricke. Nie ku gynekologovi.
A ako mi gynekolog alebo internista pomoze s chorym dietatom?
Nie nesla.
Nie nesla
Prwco by som mala ist za.internistom alebo gynekologom, keby mi ochorelo dieta? Sama som lekarka, nie pediatricka a ked mi ochoreju deti, chodim za pediatrickou
Asi by mi to bolo divne ist na gynekologické vysetrenie k sesternici (kamoške/svokre/svagrovi…)
Ako ja viem ze lekár vyšetrí denne niekoľko žien, ale je to takeeee

nie... skôr by som vysvetlila že za nimi prídem keď bude vážnejšia diagnóza...