icon

Vykáte alebo tykáte svojim svokrovcom?

9. máj 2024

Tykate alebo vykate svokrovcom ? Môj snúbenec mojim týka,pretože oni to tak chceli,ale ja jak blba musím vykat svokrovcom ,neviem mne to príde strašne divne,také ako keby sme si neboli blízky ,ale zároveň určite nenavrhnem to sama ,ale proste môj snúbenec si týka a je to tak lepšie,som ja divná alebo to má niekto rovnaké ? Ešte podotýkam že ja im vykam oni mne týkajú

vroni
9. máj 2024

@13uzivatelka11 , pretože to odstup je. Tykame ľuďom, ktorí sú nám blízki, rodičom, deťom, priateľom. Tým ostatným, ktorí nám blízki nie sú, vykame. Nemusím byť hneď triedny nepriateľ niekoho, s kým si vykam a ani najlepší kamoš niekoho, s kým si tykam. Ale ten odstup tam proste je.

tim23
9. máj 2024

Priateľ si s mojom maminou tyká, s tatinom vyká.. Ja si s jeho rodičmi vykam a nevidím na tom nič zlé... A samozrejme že oni mi tykaju, je to normálne

ejbyk
9. máj 2024

my to máme veľmi divne v mužovej rodine....zaťovia svokre tykajú aj svokrovi tykali kým ešte žil, my dve nevesty vykáme....mne nikdy nebolo navrhnuté tykanie. moja sestra mojej svokre tyká, tykala aj svokrovi...moje švagriné mojej mamine tykajú...
môj muž mojej mamine vyká...neviem, nikdy tam nebolo navrhnuté tykanie napriek tomu že vzťahy sú veľmi dobré, priateľské....

Ja mám ešte malé deti ale dúfam že si všetci raz budeme tykať...

vlucifuk
9. máj 2024

Aj ja svokre vykám a tiež môj muž mojim rodičom vyká. Neviem si to predstaviť inak. Ale napríklad, moja kolegyňa má 38 a jej deti ( 15, 9 a 4 roky) jej tiež vykajú. Zvláštne od takých pubišov počuť " volali sme vám mamka.

ssimusska
9. máj 2024

Nie nevykám, pri zoznámení mi hneď ponúkli tykanie.

17alexis
9. máj 2024

Svokre vykam a volam ju teta. Svokra nemam. Moj manzel mojim rodicom vyka a neoslovuje ich nijako.

girko
9. máj 2024

Svokre tykám, manžel mojej mame tiež tyká… Dcéry keď dovedú nového frajera, tak hneď si s nim potykáme. Ak nám vyká, tak mu vykáme aj my….sú z toho riadne zaskočení. Po čase sa dohodneme na tykaní, sú to dospelí ľudia…buď si rovnocenne tykáme alebo vykáme… Mne môžu aj žiaci tykať, lepšie sa mi s nimi komunikuje…Aj som im vysveľovala, že raz budú dospelí a mňa nebaví si s ľuďmi vykať, že nech si na to zvykneme hneď na začiatku….

mima172
9. máj 2024

Vykám svokrovcom. Svokru mám dobrú a už aj načrtla, že mi chce navrhnúť tykanie. Každopádne slušne odmietnem.

3009
9. máj 2024

Ja ani muž sme nenavrhli zaťovi tykanie a sú spolu s dcérou už 18 rokov a máme veľmi dobré vzťahy. Takže nerieš tykanie a vykanie radšej rieš aby ste mali dobré vzťahy.

la_dolce_vita
9. máj 2024

Mne pride v ramci rodiny normalne si tykat, cize moji rodicia to vzdy navrhli kazdemu, kto do rodiny pribudol. Mne to svokry nenavrhli, tak respektujem. Tyka mi aj priatelka mojho syna, nechcem mat odstup, ale byt priatelska k nej.

dominiknoemi
9. máj 2024

Tykam si s terajšími aj ex-svokrovcami 😁 aj si ich vážim rovnako ako keď som im vykala zo začiatku .bolo by divne že vnúčatá im tykaju a rodičia nie..

nafka0483
9. máj 2024

Manzel tyka - pretoze mu to nasi po svadbe navrhli. Ja svokrovcom vykam, pretoze mi tykanie nenavrhli. V ich rodine to nie je bezne, aj oni svojim svokrovcom vykaju. Aj manzel vyka strykom a tetam (svojim). Ja zas strykom a tetam (mojim) tykam, tak to mame od malicka. Moja teta si s manzelom potykala ale stryko nie.

Jednoducho respektujem to ci mi starsi tykanie navrhnu alebo nie.

vlastakubi3
9. máj 2024

Ja vykám a aj manžel našim vyká. Nikto tykanie nenavrhol ale som za to rada. Neviem si predstaviť tykať manželovým rodičom, ktorý majú už cez 70 rokov. Ale poznám veľa párov čo svokrovcom tykajú.

lulu1812
9. máj 2024

Mne svokrovci tykaju, navrhli mi tykanie no moc mi to nejde tak viacmenej vykam. Nejde to inal

timea301196
9. máj 2024

Ano

h2
9. máj 2024

@alickapusinka Čo si ma nahlásila? 😆

jana_eyre_2
9. máj 2024

Moji rodičia nežijú, mamu môj muž nepoznal, otca áno a môj muž mu vykal, oco mužovi tiež vykal, mal ho myslím rád..

Ja svokre vykam, ona mne tyka.. od začiatku to tak bolo, síce keď sme sa spoznali už som bola dospelá, ale tak...
U svokra to bolo tak isto, ale keď sme sa s mužom vzali, po dlhom vzťahu, z ničoho nič mi navrhol tykanie.. mne to bolo veľmi divné a dosť som sa aj mýlila, hlavne preto že svokra s tykanim nesuhlasila.. mne bolo dosť divné tykat svokrovi, najmä preto že to prislo po takom čase (asi po 10rokoch čo som ich poznala) taktiež mi bolo dosť divné že svokra neznášala svojho jedného zaťa a s tým si potykali a mňa má podľa mňa rada.. ale tak ja neriešim je to tak ako je a ja sa takýmito vecami nezaoberám..

crazy_cat_lady
9. máj 2024

ja svokrovcom tykam - bol to ich navrh, zo zaciatku to bolo cudne, ale uz som si zvykla 🙂 manzel mojim rodicom vyka, hoci oni navrhli tykanie, ale jemu to nie je velmi komfortne :D 🙂

martul
9. máj 2024

Mojim svokrovcom vykám, máme super vzťah už roky rokúce.

alexis617
9. máj 2024

Moji svokrovci už dlkšie nežijú ,boli starší a pripadalo mi to úplne normálne, že ja ako nevesta som im vykala a oni mi tikali taktiež môj muž mojej mame vyká a ona mu tika podľa mňa je to určity znak ucty a deti moje s babkou,starkou si samozrejme tikaju

la_dolce_vita
9. máj 2024

@alexis617 hmm, tikaju mozno tak hodiny, nie deti 🙂

fairyy
9. máj 2024

moj manzel si tyka s mojimi rodicmi, pretoze to navrhli hned ako sa spoznali... ja si bohuzial vykam so svokrovcami a nemyslim si, ze mi niekedy navrhnu tykanie a ano vytvara to odstup, tazko sa komunikuje a velakrat im teda nenapisem, ked mame nejake novinky alebo co...pristihnem sa, ze neviem tu spravu napisat nejak normalne neformalne a znie to potom ako oznam z vecernych sprav a mam problem ich aj oslovovat ...jednoducho ich neoslovujem cakam na ocny kontakt a poviem vetu co chcem povedat...tak teda s nimi telefonuje len manzel lebo vtedy uplne trpim

sintra
9. máj 2024

Svokru uz nemam, svokrovi tykam (on navrhol).
Exovym rodicom som vykala, ale oni mi automaticky tykali, co mi vadilo. Ale boli celkovo taki jednoduchsi, no.

caroline_
9. máj 2024

S manzelovou mamou a jej priateľom si tykam, s jeho otcom si vykam, teda on mne tyka ja jemu vykam. Bol nam ako svedok na svadbe, mamu sme nepozvali, chodí k nám cca 2x do týždňa a aj tak mi vyka. Je mi to divne, neosobne, ale tak jeho vec.

alexis617
9. máj 2024
zzuunnaa
9. máj 2024

môj muž počas chodenia mojej mame výkal, jej priateľovi týkal (on tak chce), svokrovcom som vykala. Na svadbe mama vravela, že už ju muž nemôže volať “teta”, tak si teda potykali a oslovuje ju krsnym menom. Mne svokra vravela, že ju mám volať mama 🤦🏻‍♀️ Mne to bolo strašne proti srsti, tak som pokračovala v “teta” “ujo” 🤦🏻‍♀️ Trvalo to asi 1,5 roka, už sme mali aj dieťa, všetci si v rodine týkali len na vykala. Tak sa muž nazlostil a začal mame “onikat” kým si so mnou nepotyka 🤣 Nakoniec sme si potykali a volam ich krsnym menom. Podľa mna vykanie robí odstup, a hlavne naša dcéra už babkam vykať isto nebude a bolo by divne kebyže ja áno. Podľa mna sa žiaden rešpekt nevytratil, svokrovcov rešpektujem rovnako ci im vravím vy ci Ty. Osobne tieto “tradície” na vykanie nechápem, nie je už 1890 rok 😀

zizinicka
9. máj 2024

Ja mojej svokre vykám a oslovujem ju mamka😊 svokra uz nemám...a môj muž mojej mame vyká, ale s otcom si potykal hneď, majú taký kamarátsky vzťah, ale s uctou a rešpektom, ale to sú chlapi😅😅

fairyy
9. máj 2024

@zzuunnaa skoda, ze toto by u nas nepomohlo svokrovci by podla mna len radi boli, ze im onikame 😂 totiz starsim generaciam, dokonca aj ich rodicom onikaju v ich rodine... a ja potom mam problem niekedy prist na to o kom sa to bavime a hlavne niekedy az po 10tich minutach viem, ze to nie je skupina ludi, ale iba jeden clovek 🫣🫣

44janica44
9. máj 2024

Moj muz tyka nasim - potykali si po zasnubach, ma ich oslovovat mama, oco - to mu nejde (svagor ich tak uz oslovuje)

Ja svokrovcom vykam, oslovujrm teta, ujo, oni mne tykaju....nikdy mi nenavrhli nic ine...asi ani nenavrhnu svokra svojej vlastnej mame vyka tak som rada ze jej nemusi vykat aj moj muz 🙂)))

0silvia0
9. máj 2024

@fairyy onikanie v priamom prenose som veru ešte nikdy v živote nezažila. A to ja mám sama 50 rokov, čiže babky a dedkov som mala narodené okolo roku 1920-1930 a u nás v rodine nikto nikomu nevykal.
A keď niekto tu píše, že oslovujú svokrovcov teta a ujo, mne to je strašne smiešne, my keď sme boli malí sme hovorili teta a ujo cudzím ľudom, susedom a tak. Hovoriť svokre teta, svokrovi ujo, pre mňa nonsens.