Výlety s ex
Ahojte. S ex sme rozvedení, máme spoločné dieťa, ktoré u neho trávi víkendy. Všetko viac menej ok, akurát ex ma neinformuje o tom, kde s dieťaťom bol . Viem, že nie je povinný, ale potom vznikajú situácie , že on jeden víkend vezme syna dajme tomu na Donovalkovo a ďalší týždeň ho tam vezmem aj ja lebo neviem, že tam bol. Potom je to úplne zbytočný výlet lebo ho to už nebaví. Už sa stalo, že bol v jednom miesaci 4x kŕmiť sysle na Muráni, lebo ho tam zobral otec, jedna babka, druhá babka a ešte aj dedo. Keď sa ex opýtam či niekde boli,tak povie, že ma do toho nič, syn ten nepovie lebo si " nepamätá" , ale keď sa stane, že navštívime rovnaké miesto tak sa celý čas zdúva lebo to už videl a jeho to nebaví . Ja ex vždy poviem alebo napíšem , boli sme tam a tam, pošlem synove fotky, informujem ho. My chodíme takto po výletoch často, ale už ma to úprimne nebaví keď z toho syn nič poriadne nemá. Rozmýšľala som, že mu zavediem cestovateľský denník, kde si bude lepiť fotky z výletov, ale ktovie či by bol ex ochotný zabávať sa ešte aj s tým. Ani neviem čo od tejto diskusie čakám, ale dnes to na mňa doľahlo keď prereval polovicu výletu ( bol tam s otcom minulý víkend).
@kaktusik007 a pýtala som niekde radu? Ja som sa prišla trochu vypísať a vy tu začnete na moje dieťa ukazovať prstom ako keby páchalo vlastizradu za to, že nevie povedať kde ho otec zobral.
@andreatytler ďakujem ti za milé slová. Vážim si to
Aj ja som prekvapena, ze mnohe zavazne info padli az neskor. Myslim si, ze je to na skodu🙁 nik neocakava konkretne info, ale ovplyvnuje to mnoho…
Sucasne by som sa chcela vyjadrit ku sledovacej technologii - pane boze len to nie🙏🏼 pokial je ex starostlivy a milujuci otec nerobte si toto
Sucasne niektore tu na tvojho ex spinia a ani netusime co sa udialo - nemusime to vediet.
Mas tu niekolko aj peknych rad ako sa mozno vyvarovat detskemu zduvaniu a sklamaniu. Sucasne kedze chodite ku psychologovi a psychiatrovi by som sa kludne popytala na odporucania.
Tvoja strata dietatka ma nesmierne mrzi. Verim, ze s ex do buducna dokazete (podla toho co pises najma on ale nevieme co ako je a preco) komunikovat lepsie a krajsie kvoli vasmu dietatu. Vy ste v prvom rade rodicia a az potom daleko expartneri… drzim palce nech obaja dokazete mat nadhlad
@zuza265 s ex nemáme okrem tohoto žiadne problémy, komunikujeme slušne a fungujeme na vzájomných dohodách, toto je jediná vec , ktorá robí problémy. On ( alebo skôr jeho partnerka) má pocit, že keď sa opýtam kde boli tak ich kontrolujem. Nie je to téma na , ktorú by chcel komunikovať a ja zbytočne nerýpem. A sledovať ich nebudem určite, nie som prepnutá bývalka . Len ma to mrzí kvôli synovi. Lebo toto sú pre neho veci z ktorých má radosť, vynakladáme veľké úsilie aby sa aspoň z niečoho tešil a keď to nevíde je to zbytočná snaha.
Rozumiem. Mozno to cele chce iba cas. Ustat to🙏🏼 on a jeho partnerka. Niekedy dalsia iniciativa, aj v dobrom, zbytocne buri vasne. Naozaj viem o co hovorim - my sme doma na oboch stranach. Drzim palce nech je vas syn znova stastny♥️
* Ja ex vždy poviem alebo napíšem , boli sme tam a tam, pošlem synove fotky, informujem ho. *
* On ( alebo skôr jeho partnerka) má pocit, že keď sa opýtam kde boli tak ich kontrolujem. *
Neberie to jeho partnerka tak, že sa chváliš kde ste všade boli a vyzvedáš preto aby si ich porovnávala?
Má záujem otec o tie fotky s vašich výletov aby si mu ich posielala? Veď si fotky so synom urobí svoje. Keď si ich nepýta tak mu ani neposielaj.
Keď sa ho normálne spýtaš chceme ísť na sysle na Muráni, boli ste už tam ? Povie áno/nie a vybavené.
@maranco úplne súhlasím so všetkým, čo si napísal. Myslím, že ak by autorka neinformovala otca a neposielala mu fotky (možno to novú partnerku otca otravuje), tak by mal aj on iný prístup. Tu vidím zásadnú chybu, ktorú robí autorka. Otec má s dieťaťom vlastné zážitky a určite aj vlastné fotky. Mama si zas môže so synom spraviť vlastný zážitok aj na rovnakom mieste, synovi by som povedala, že nevadí, že tam bol s otcom, ale teraz tam je s maminou, lebo aj mamina si to s ním chce užiť. Alebo...nebrať syna na výlety, skôr možno do detských kútikov, na ihriská, obmieňať tie ohriská tak, aby vždy boli na inom a možno časom sa syn bude sám pýtať niekam na výlet a začne mamine rozprávať o tom, kde bol s otcom a čo tam zažil alebo kam by rád išiel.
Ziarlis a otravujes
Normalne keď vymyslis výlet pre dieťa, tak sa ho popytaj, či tam už bol s otcom. Však opíš to miesto, čo tam bude robiť, vidieť. Neverím, že by si nepamätal, či videl napr.nejake zvieratko (ak si konkrétne aj nezapamata názov - syseľ). Alebo mu ukaz cez Google,či to bolo ono. Tak isto donovalkovo, mohla si sa popýtať syna, ukázať obrázky toho miesta, či tam už bol...
Ex vôbec nerieš. Nie je povinný ti to hovoriť.
...turisticky dennik je super vec. My ho uz mame roky a trojmo kedze kazde dieta ma svoj. Bez nalepky alebo peciatky by sa vylet ani neratal, ani po rokoch ich to nepretsalo zbierat. Doma si prezeraju, listuju si casto, porovnavaju, spominaju,... . Toto je pre deti podla mna uplne idealne.

Skus syna naucit, ze ist na to iste miesto nemusi byt tragedia a zduvat sa kvoli tomu. Ty chces synovi urobit radost, stravit spolu cas a je ,,jedno, kam pojdete,,. S tymto ex nic nema. Po case sa vam minu miesta, kde ste este neboki a potom co? Bude dieta do konca zivota odute? Co ak pojdu zo skoly na vylwt tam, kde uz bol?
Moje deti beriem aj na tie iste miesta, obcas priberieme k tomu inych ludi a vzdy sa tesia. Su rady, ze vypadneme a mame vylet.
Neboj sa nad tymto zamysliet a mozno doma nieco zmenit.