Vymazali by ste si kvôli partnerovi sociálnu sieť?
Ako by ste reagovali keby od vás partner vyzadoval vymazať si Instagram? Keby to bolo pre neho veľmi dolezite že nechce aby ste ho mali. Podotýkam partner s ktorým ste aj 15 rokov a nie rok a ktorý nemá zakaždým inú požiadavku takze netreba písať že teraz je to Instagram potom niečo iné ( to by za tých 15 rokov toho bolo už neurekom určite by toľko nečakal len na tuto jedinú vec aby potom rozbehol ďalšie 😃). Jednoducho keby mu na tom veľmi záleží urobili by ste to pre neho alebo by ste za každú cenu boli take že prečo by ste to mali robiť atd. Nepíšte tie ktoré Instagram ani nemáte alebo tie ktoré na ňom zarábate 😃obyčajne užívateľky
Aha 🙂 a ty mas vazne dovody, preco to od neho ziadas?
No moj komentar ta asi nepotesil…
Nie, jedine, ak tie dovody by boli aj pre mna samu rovnako podstatne. Uz som v zivote urobila par veci pre chlapa, lebo on chcel, lebo pre neho z lasky, neslo o socialne siete, nieco podobne nie zivotne dolezite, ale zas nie uplne bezvyznamne. A teraz to lutujem. Nie som uz mlada zaba a na vlastnych chybach som sa naucila, ze sa rozhodujem len a len podla seba. Ano, zvazim partnerove argumenty, som dost empaticka, takze nikdy netlacim na pilu v style z principu a pod. Proste moj zivot, moje rozhodnutia. Mam dost rokov na to, aby som sa mohla rozhodovat sama. A malichernosti typu: nechod na pivo ale bud so mnou som nikdy neriesila. Toto zasa necham na neho, nech si rozhoduje sam. Potom sme radi za cas, ktory mame spolu, lebo sme slobodni vo vztahu.
Neriesis vahu problemu. Ale vaha problemu je alfa a omega poziadavky na vymaz uctu.
Nie nevymazala. A dôvody sú dôležité sle žiadne také aby mne rozkazoval co mam nemám robiť. Môj takto zrazu bojoval proti sieťam, zrušila som ho raz dva. Zablokoval.na domácej sieti všetky, čo som mu zrušila, ze nežijem v koncentráku. Nie. Neprisposobila by som sa. Podla mňa je to.obmedzovanie.
Som bežný užívateľ napr fb (insta nemam), málokedy zverejňujeme niečo, fotky a tak takmer nie, ale som tam v kontakte cez chat s ľuďmi, rodinou. Čiže žiadny racionálny dôvod ako se veľa som tam, veľa tam dávam veci, o ňom, dvere... nič takéto nie je.
Ja by som vymazala jeho🤣🤣🙈zo svojho zivota
Ja asi nie. Pravdepodobne by to chcel preto, ze mi neveri, ziarli....a taky vztah bez dovery pre mna nema zmysel. Ale moj IG je taky ze....o nicom. Takmer nic nezdielam nepridavam nelajkujem- teda ziadne super fotky, co som jedla co kupila ci dovolenky. Sledujem par ludi ohladom super receptov, cvucenie a zdrava strava, ci vychovy. Takze nic " zaujimave ci pikantne". Takze nie nezrusila.
Nedávam na Insta nič osobne ani si tam s nikým nevypisujem takže nie nevymazala. A nežiadala by som to ani po partnerovi pokiaľ by to nerobil tiež.
@mane01 beriem každý funguje inak ja zase ( alebo my ) takito nie sme, keby chcem byt taká samostatna nedokntutelna jednotka tak by som bola sama a nepotrebovala ani vzťah ale vo vzťahu to mám tak že očakávam že už nie sme uplne ja a ty ale skôr my a aj v tom zmysle že už to nie je vždy len o mne samej len čo chcem ja ale viem aj pre druhého urobiť niečo čo by som možno neurobila keby som sama . Samozrejme musí mi za to stať a nemôže to byt každý dem tristo požiadaviek ale vždy sme vedeli sa dohodnúť a keď jedného niečo trápilo hoci ten druhý to nebral za niečo hrôzostrašne tak vedel upustiť od Toho. V tom je ta pekná rozmanitosť jak sme každý iny a nemáme všetci rovnaký vzťah čiže by sme nevedeli byt každý s každým
Ja by som si napríklad sociálne siete nevymazala a viem že ani priateľ nie.......V dnešnej dobe ich má každý takže by pre mňa bolo zvláštne prečo práve ja by som ich mať nemala, pre mňa je to určitá forma socializácie a keby ju nemám chýbala by mi.
Druhá vec je že by som bola ochotná hovoriť o obmedzeniach a hľadať kompromis.
Ak by bol názoru že tam trávim veľa času a poprosil by ma aby som v jeho prítomnosti Instagram nepoužívala nemala by som stým problém a rešpektovala by som to.
Ak by mu vadilo že tam dávam fotky dieťaťa/jeho bola by som ochotná diskutovať o tom kde sú hranice ktoré je on ochotný akceptovať a ja by som ich rešpektovala.
Pre mňa osobne by napríklad nebol dôvod na vymazanie Instagramu ani vypisovanie si s niekým (virtuálna nevera) lebo tu problém nieje sociálna sieť ale človek a som názoru že vymazanie sociálnej siete nevyrieši naozajstný problém. Ale v tomto prípade mi príde ok žiadať vymazanie.
Ešte ma napadá že dôvod môžu byť fotky ktoré tam sú a druhý partner môže žiarliť - nuž ale pozrieť sa môže aj na ulici takže zase žiadať aby jeden z páru vymazal Instagram je zbytočné. Veď na to máme oči aby sme sa pozerali, mne osobne to nevadí 😂.
Nečítam všetky odpovede, píšem za seba . Ja nevymazala, lebo tam čerpám inšpirácie , sledujem tam info z jogy, na ktorú chodím, atď.
Bože ženy ja nechápem ci ste niektoré nesvojpravne. Sorry? Ale mne by môj muž v živote nezakazoval instagram, fb a podobne veci. Ved to je choré ako sa môžete niektoré tak obmedzovať, nemôžem mat instagram, nemôžem ísť von, nemôžem ísť do práce? Môžete vôbec dychat? Ved to je choré.
Dobre, že si to vysvetlila, ano, odpovede mohli byt ine. ale ostavam pri tom istom - nikdy som to po nikom nežiadala, ani zmazat fcb, emaily, Instagram nič
Keby mal chlap sledovat 600 žien vo veku 20- 30 v čipkovanych negliže a na fcb priatelky len ženy vo veku 20, je to sukničkar, to ani mi nemusi nič hovorit, je to jasne..
@karolinakr presne ako pises 🫶
Autorka, viem si to predstavit len v.uplne vyhranenych situaciach, napriklad ak by mal partner profesiu, kde je velmi exponovany a sukromie partnerky ma byt chranene ( politik, policajt, vysetrovatel, znama osobnost....)
Inak, medzi nami obycajnymi ludmi, to je len clovek co ma rad bohapustu kontrolu nad tebou a manipulator.
Napriklad viem o tejto fitneske, že kvôli partnerovi si zrušila vsetky foto a ma už len s nim, a 1 fitnestrener z USA, ktory bol fakt, že sexi, si skryl profil.Prepokladam, že na žiadost partnerky, teraz čakaju 2.dieta
Tak asi zrejme okrem mňa to každy pre polku spraví
Aj v opacnom garde plati, ze zalezi na dovode. Ak ta podvadzal a zoznamil sa s nou cez insta, pripadne tam obzera kozate modelky, tak zmazanie insta vas problem nevyriesi.
Ty si si prisla len pre jednu odpoved - “ano, na ziadost partnera insta zmazat”. Ale taka tu nezaznela, lebo vzdy zalezi na tych dovodoch, pre ktore to ten druhy ziada.
Myslím si, že je úplne jedno aké pohlavie tu zverejní príspevok- dôležitosť v komentoch zohráva dôvod problému. Čiže tieto tvoje ,,hry,, mi prídu akoby si vopred písala tak, aby si dosiahla požadované odpovede.
Pokiaľ tvoj chlap trávi kopu času na Ig, píše s babami a je s tým ôk, ty sa môžeš aj na hlavu postaviť.na oko možno zruší ig ale skôr to bude viesť k zatajovaniu a klamaniu.
Určite by som nevymazala
@mrva pravdaže ani ja nebudem s nožom v ruke tlačiť na neho že musíš vymazať. Sme dospeli podávame veci v štýle že sa nám niečo nepáči niečo nám nerobí dobre alebo niektoré veci boli lepšie keď niečo takéto sme nemali .. a už sa podľa toho môže človek zariadiť
@autor...jaj,takže ty ziadas od neho,aby si vymazal ig?
Nie. Nemá dôvod to odomňa žiadať , a ja tiež nemám dôvod to žiadať od muža. A tiež sme ešte stále svojprávni.
@karolinakr vidíte a presne pre to tie dôvody neberiem za dolezite aby tu boli rozpísané lebo aj v prípade týchto influencerov o ktorých píšete, tu si ja môžem povedať že oni mali ig aj na prácu a tam je to už trosku iné lebo môžu prísť aj o časť príjmu . Ale pre nich tie dôvody boli dolezite zrejme aj keď tu by pre mna či pre vás neboli dostatočne. Neriesme váhu problému nechcem aby sa posudzovalo či mám nárok s mojimi dôvodmi to žiadať. Opakujem sa, otázka bola či by boli dôvody ( je mi jedno aké) kedy by ste to urobili alebo neurobili za žiadnu cenu a basta
@maca1984 za cely priebeh vzťahu ste nikdy nič nežiadali, ani aby vyhodil smeti či aby po vás niekde prišiel autom ? Nikdy nič? Všetci ste tu veľmi silne osobnosti čo nikdy ani len malíčku požiadavku nemali na niekoho normálne sa až čudujem ako to že vidím všade toľko problémových vzťahov keď tu panuje taká pohoda a žiadne problémy
Ja by som si ju vymazala pokiaľ by si to manžel prial. ja som chcela od priateľa kedysi aby si vymazal FB,spravil to,ale na druhý deň mi dal kopačky.bol mu FB prednejši.zalezi mu na každom lajku viac ako na mne.pridavalo mu to sebavedomie.bol, aj je na ňom závislí.ja iba toľko.ak ti záleží na vašom vzťahu tak to sprav.
autorka - je rozdiel požiadavkaa požiadavka. Človek má nárok aj na kúsok súkromnia. PReto veľmi záleží na dôvode, prečo má ten druhý zmazať soc. sieť.
Akoze porovnat poziadavku ci vynesie smeti s tym, ze si znaze socialnu siet? Naozaj tam nevidis ten zasadny rozdiel?
Asi zalezi od dovodu. Ja na instagrame sledujem rozne profily lekarov, designerov, diy tvorcov a samozrejme kamaratov. Takze v mojom pripadie nie, nevidim dovod preco by som si instagram mala na ziadost partnera mazat a ani by o take nieco neziadal.
Ak je problem, ze napr chlap tam sleduje polonahe zeny, vypisuje si a podobne, tak ani v tomto pripade vymazanie instagramu nepomoze, lebo toho cloveka to aj tak nezmeni, cesticku si k takym veciam nakde 🤷🏼♀️ z mojho pohladu je ziadat od partnera vymazat si nejaku sociaonu siet alebo niekoho vo friendliste trosku detinske a teda naivne, ak si niekto mysli, ze toto vyriesi ich problem vo vztahu.

@beata_k Ale veď hovorím že dôvody má každý iné, podľa svojho vzťahu. Neriešim tu váhu problémov- niektoré dvojice to urobia možno pre iné dôvody než by sme urobili my ale výsledok je rovnaký