icon

Vyrovnávanie sa so zbytočnou stratou blízkeho

22. apr 2025

Mama nas opustila predcasne. Rakovina ktora sa dala liecit keby chodila na preventivky. Lenze ona zvoje zdravie uplne ignorovala, nikdy nechcela ist k ziadnemu lekarovi. Pritom o nas sa az prehnane bala. A teraz nas nu nechala samych..Neviem sa s tym zmierit :(

pribinak
22. apr 2025

Plamienok robí smutkovu terapiu. Skús sa im ozvať
A aj Liga proti rakovine má psychológov ktorí sa venuju príbuzným onko pacientom ´

janinah
22. apr 2025

Kolko mas rokov? Mama mala pravo riesiť svoje zdravie ako sama chcela.Aj moja mamka mala nalez,ale odmietla lekarov,mala uz okolo 80r.vtedy a zila este niekolko rokov vďakabohu bez bolesti.Neviem si predstavit ,ze by sme ju my deti tlacili do liecby nasilu..
Tvoja mama ti dala zivot a to nie je malo.Nie si uz babetko,postaras sa o seba..Tvoj hnev nie je namieste,raz to pochopiš.Mozes využiť pomoc odbornikov.

fajnova
22. apr 2025

Tým, že sa budeš umarat tým, čo by bolo keby, nedosiahnes nič, len sa zacyklis v trápení. Maminu nechaj odpočívať a ži svoj život. Ja napríklad to mám naopak. Môj otec pravidelne chodil na kontroly a doktor nezistil rakovinu v pokročilom štádiu a dokonca ho odhovoril od operácie. Doteraz vždy, keď počujem meno toho doktora a aký je úžasný odborník, tak sa mi nôž vo vrecku otvára.

pink_lady
22. apr 2025

ťažko sa s tym vyrovnava, ja viem, ale bolo to jej rozhodnutie neliecit sa (aj ked voci ostatnym mozno egoisticke, mozno zo strachu)...mozno, keby nemala rakovinu zomrie na nieco ine, vid papez - zvladol zapal pluc, zomrel na mrtvicu a zlyhanie srdca
čo sa tyka plamienka a smutkovej terapie - za mna nic moc, my sme vyfasovali taku mladu psychologicku, myslim nemala ani 25 a bolo to take zvlastne...Aj ked bola zlata, ale slabucka este

sova7
22. apr 2025

Ani prevencia by na Slovensku nepomohla pri tejto úrovni zdravotníctva. Mám s tým bohaté skúsenosti. A niekoho dostať k lekárovi alebo mu pomôcť nemôžeš ak sám nechce bohužiaľ je to jeho voľba. Zvlášť ženy sú naučené na seba kašľať mám nieco podobne v rodine. To je také nastavenie s ktorým sa ťažko niečo robí aj keby kto ako chcel

mamutka
22. apr 2025

Moja teta chodila na preventivky celý život a veľmi poctivo. Rakovina prišla rýchlo, na preventívne všetko ok a o pár mesiacov zomierala.
Švagriná na preventivky nechodila, ale nádor ma taky agresívny, že sa neda nič robiť, takže tam by nepomohlo nič.
Neobvinuj maminu. Ženy sú u nás naučené seba dať na posledné miesto. Starajú sa o iných, na seba nemajú čas.
Úprimnú sústrasť 😞