icon

Vysoké nároky na dievčatá a nízke/žiadne na chlapcov

8. jún 2025

Prečo je to stále tak? Prečo chlapec môže robiť vylomeniny, kričať, neposlúchať, zabúdať a je to od a od dievčaťa sa očakáva že bude milé, poslušné a dokonalé? Vidno to aj pri diagnozach ako Asperger/ADHD , chlapcov diagnostikujú ľahko lebo proste sa správujú zlé, dievčatá pozde alebo nikdy lebo nedajú navonok svoje pocity a maskujú, lebo musia byť dobré a poslušné. A posledný klinec do rakvy je pre mňa reklama na jednu banku pre náramok na platenie, samozrejme že dievča je dokonalé a upozorní brata že má náramok, že síce všetko stráca, ale s náramkom nevadí. Prečo je to tak zakodované v spoločnosti že nemôže napríklad zabúdať tá sestra a brat ju upozorniť?

pribinak
8. jún 2025

Spoločenské a rodové stereotypy

Máš to už pri novorodencovi …dve 3,5 kg vážiace bábätka
Dievčatko : aká je malička, jemnučká krasnucka ….
Chlapček : to je valibuk, pozri na tie buculate licka, pastucky, silák po dedkovi …..
Dve 3,5 kg vážiace bábätka

kiki68
8. jún 2025

Klasika, rodove stereotypy, ale ja poznam aj zle dievcata 😂😂😂

viestta
8. jún 2025

Myslis si, ze ten tlak necitia aj chlapci? "Chlapci predsa neplacu." Dievcata mozu plakat kolko chcu, chlapci plakat nesmu aj ked ich nieco boli, maju strach, nevedia si so situaciou poradit. Pre chlapca je plac zahanbujuci. "Chlapi sa predsa neboja (hocicoho od pavuka az po burku)." Dievcata mozu jacat od strachu hocikedy a bat sa hocicoho, chlapci musia byt odvazni. "Ked si chlap, tak to zvladnes." aj ked ten nestastnik vie, ze toto je situacia nad jeho limity, tak je do toho talceny, lebo je chlapec.

domkakvet
8. jún 2025

Nie je to uplne jedno ako sa kto sprava, do zivota si aj tak vyberies ludi, ktori ti budu vyhovovat. Napriklad partner bude musiet byt tiez mily predpokladam.

zuzana76
8. jún 2025

Tak ja neviem, ale mnoho krat su dievcata horsie ako chlapci, chlapci si nesu inu stigmu, musia byt ti silní, automaticky ich beru ako tych zlych, hoci ako pisem, dievcata su casto horsie.

andrea_82
8. jún 2025

Tak neviem, ale ja aj od svojich synov ocakavam, ze budu dobri a poslusni. Neodpustam im veci len preto, ze su chlapci. Mala suseda je vacsi cert ako nas syn. A to s tou reklamou prilis prezivas, mna tato suvislost vobec nenapadla.

marianarem
8. jún 2025

To podla mna nie je tak, ze chlapec moze robit vylomeniny a dievca musi byt poslusne. Statisticky podla mna realne od prirody vylomeniny viac robia chlapci a prirodzene poslusne su dievcata. Univerzalne platne to samozrejme nie je. Ja som napriklad tiez bola od prirody poslusna a vzorna, hoci mi nikto nehovoril, ze mam taka byt. Proste som odpozorovala, co je vhodne, co nie, cim niekoho nastvem, cim nie a prisposobila som sa. Velmi som sa orientovala na pocity a rozpolozenie okolia. Moj syn takuto tendenciu prisposobit sa nema, ani odpozorovavat a vycitovat, co je kde vhodne, no a robi vylomeniny. Napriek tomu, ze mu rozhodne nikto nedava najavo, ze je to ok.

yoginka231
11. jún 2025

Ako žena ti hovorím že za mňa je viac tlaku na mužoch ako na ženách. Ženy to nevnímajú lebo často si na seba dávame aj očakávania ľudí iných, ktoré sú mužom ukradnuté. Ale zober si hasičov, policajtov, vojakov, murárov, kto čistí šachty alebo inštaluje vysoké vedenie? Chlapi. Oni väčšinou umierajú, majú viac rizikové povolania a podobne. A chlap ak sa nerozvíja, ak nepracuje na sebe tak takého chlapa nikto nechce. My ženy môžeme byt pekné a šarmantné a nájsť si partnera vieme.