icon

Vysvetlite, že synove choroby sú bežné v kolektíve!

7. dec 2024

Občas tu chodí čítať diskusie tak kiežby si prečítal aj túto!
Už ma s tým fakt serie.
Syn nastúpil do MŠ ako takmer 5r teraz v septembri. Ak je 2 týždne vkuse zdravý tak oslavujeme. Aktuálne prešli 2 týždne a opäť teplota, kašeľ
Pred 3 týždňami dobral antibiotika.
Nikdy nemal zápal priedušiek, nebodaj pľúc. Nikdy nemal vážny priebeh, antibiotika za 5r 2x.
Odmietam ho dopovať rôznymi sprostosťami na imunitu, pretože som presvedčená že napriek častým ,,soplíkom" a sem tam ,,kašlíku" nemá nič hrozne.
Neustále ma porovnáva s NETUŠÍM AKÝMI INÝMI MATKAMI A ICH DEŤMI!!!!!! že ako je možné že iné deti nie sú Nikdy choré.
Pýtam sa aké!!!??? Nikdy? Alebo také čo zelený sopeľ nepovažujú za chorobu?
Vysvetlíte mu prosím niekto, že po nástupe do kolektívu sú choroby bežné aj keby som použila prach z jednorožca?
Vždy vždy vždy keď ochorie dostanem milión otázok či mu dávam toto, či berie toto, či robíme hento ...

Strana
z4
maranco
7. dec 2024

Najbližšie ho pošli k pediatričke so synom, nech uvidí aj iné choré deti.
A môže to odkonzultovať s lekárkou.

negymama
7. dec 2024

choroby v detstkom veku su potrebne na rozvoj imunity. Nemate nahodou jedinacka a muz je nanho upaty a hystericky?

negymama
7. dec 2024

vsak nechaj muza , nech synovi pokupi blbiny na imunitu, aspon uvidi ako to "ucinkuje".

enmery
7. dec 2024

A on čo robí preto, aby nebol chorý, keď má také sprosté pripomienky na Teba?Že čo robíš ty ty ty a on čo robí?Ty nie si jeho zamestnanec, a on nie je bachar v base. Je tiež jeho rodič, tak nech sa stará a predvedie.

snehulak77
7. dec 2024

Ale však nech sa muz stará o jeho imunitu. Najlepšie každý deň, keď príde z práce, tak nech ho za každého počasia vezme vonku, pobehat. Potom nech mu urobí má večeru to, čo považuje za správne.
Deti, keď nastúpia do kolektívu, tak sú choré, tak to proste je. Formuje sa imunita. Píšeš, že to nie sú vážne choroby, také aké majú všetky detičky.

zuzubb007
7. dec 2024

Ano je to bežné, keď je dieťa choré raz za mesiac soplik bežná vec, ak je naozaj nonstop chore už je narušená imunita, áno vitamíny treba dopĺňať a zaradiť aj probiotiká a uvidíš tie zazraky, keď príde zo škôlky morskou vodou vystriekat nos

negymama
7. dec 2024

Inak k tym NIkDY chorym detom...moj najmladsi syn bol za tri roky v skolke, iba 2x chory s teplotou. Super, ze? Az na to ze sa takto unho prejavovala nadmerna autoimunita a neskor sa dopracoval k astme z plneho zdravia. Mame na to bohuyial dedicne predpoklady.

katy084
7. dec 2024

Vysvetľujem 🙂
...môj syn bol natom rovnako až kým nedovŕšil cca 7r.a mohla som si trhat vlasy i tak to inak nebolo,každé dieťa má inú imunitu... a 90%detí v škôlke je natom podobne...nuž a raz dva by som si zbalila veci aspoň na mesiac a nech sa on postará ak on vie inak a lepšie 🥴

bloger
7. dec 2024

Tak otcovia sú väščinou citlivejší. Zvlášť ked ide o syna. Jasné, že deti bývajú choré. Treba trpezlivo vysvetľovať.

bystrozraky
7. dec 2024

Pekne ho posad a vysvetli mu, ze ta nema porovnavat si inymi matkami. To porovnavanie jje absolutne neferove a fakt posobi negativne, hlavne ak to nema s tebou nic spolocne. On vobec nevie ako to negativne na teba posobi a nebude to vediet ani ked mu to povies. On to bude len pocut, ale dalej nic nepride...lebo tomu neveri. Ako by sa jemu pacilo, keby si ho ty porovnavala s inymi chlapmi (a porovnavat sa da vselico...dom...auta..cokolvek). Hlavne nech nikdy neprovnava svoje dieta s inimi, lebo dietatu nemozes podla mna nic horsie spravit ako to. A k tym chorobam sa nebudem vyjadrovat, lebo to je podla mna jasne. Kazde dieta ma obdobie ked pride do vacisho kolektivu s velkou fluktuaciou a potom ma dlhe obdobie chorob kym sa imunitny system nevycvici a kazde dieta je ine 🙂

lauriik
7. dec 2024

Choroby deti su normalne.
Comu nerozumiem - preco nechces dat dietatu nieco na imunitu? Ja by som vyskusala hocico len aby dieta zostalo co najdlhsie zdrave. Lebo tvrdit, ze do neho nechces pchat vitaminy a potom mu davat kazdy mesiac antibiotika je za mna ovela horsie...

lienka.7
7. dec 2024

@autorka po pravde, neviem ani co ti napísať... snáď len ze ste ho mali dat do skolky skôr a prešli by ste si týmto pred rokom-dvomi. 🤷‍♀️

autor
7. dec 2024

@negymama áno je jedináčik

autor
7. dec 2024

@lienka.7 pred rokom sme ho preto po 2mes vybrali z kolektívu

autor
7. dec 2024

@lauriik pretože to mam odkonzultovane s odbornou lekárkou. Dávam Céčko a Déčko. Ovocie, zeleninové šaláty, polievky, chodíme do sauny, soľnej jaskyne, športujeme, vetrame. Naozaj nevidím dôvod liať do dieťaťa chémiu ktorá deťom viac škodí než pomôže. Nie som typ ktorý podlieha reklamam. Okrem známej odbornej lekárky aj obvodný lekár nám imunoglukany a podobne svinstva neodporúčal.

merrysa
7. dec 2024

@maranco podľa mňa stačí nech ide so synom raz do škôlky, tam to v šatni vyzera podobne ako v čakárni u lekára 😀

pehavcek
7. dec 2024

Boze moj. Mam pocit, ze tych vasich muzov chytila nejaka nakazliva choroba “tupost”. Ano aj nas by val chory hned ako nastupil do skolky a cele 4 roky v skolke. Tyzden v skolke, tyzden doma, dva tyzdne v skolke dva tyzdne doma, tyzden v skolke, dva tyzdne doma. Pchali sme do neho (na podnet doktorky) vsetky mozne pripravky na imunitu, vitaminy, a pod. Ako prvak ( a vacsina triedy) vymeskal strasne vela hodin. Vymenili sme doktorku. Skoncilo to vybratim nosnych mandli a tabletkami na imunitu. Aktualne je prvy krat chory za pol roka. Bol to uzasny pol rok bez choroby. Pozdravujem manzela. Nech je hrdina a mavne carovnou palickou.

negymama
7. dec 2024

no este si s muzom uzijes. cez dieta ta bude deptat.
Bud to stopnes teraz na zaciatku,alebo budes otrocit muzovej prehranej protektivnej vychove, co bude na skodu dietatu, aj celej rodine a vztahom.

maranco
7. dec 2024

@negymama jedna tu opisovala ako muž nedovolí aby dieťa išlo na ihrisko s mamou, lebo čo keď spadne z preliezky a udrie sa, alebo ho ani neučia na bicykel aby náhodou nepadlo

autor
7. dec 2024

@merrysa chodí. Sám sa snaží. Tiež nakupuje veľa ovocia a zeleniny, denne mu ponúka ovocie na kilá. Vidí že nepodceňujem ani počasie, ani nič iné. Len ma strašne serie ako si myslí že iné decko je lepšie lebo nikdy nebolo choré?
Keby som také deti nepoznala, ale poznám! To nie sú stále zdravé deti, len ich matky neriešia soplik a kašeľ. Iné deti chodia v takom stave do MŠ bežne.

mamatroch
7. dec 2024

Vysvetli mu, ze imunita sa buduje stretavanim sa s bakteriami a virusmi a prekonavanim ochoreni.
Predpokladam, ze chodis uz aj Ty do prace, cize hned po chorobe dieta ide naspat do kolektivu a kedze je po chorobe oslabene, schyta zase "prvy soplik", co prejde okolo.
Nabuduce ked dieta ochorie, nechaj na OCR-ke s nim manzela a nech s nim zostane doma este najmenej dva tyzdne po vylieceni, aby uz nebol oslabeny. Pokojne mu moze pocas tych najmenej troch tyzdnov vyvarat same zdrave jedla, cajiky, kila ovocia do neho dzgat, lebo ved evidentne Ty robis podla neho vsetko zle, nuz treba dat mlademu panovi moznost zahviezdit.

A ak ma len jednotvarne vzorky vo svojej statistike, tak mu obohatim rozhlad:
dcery boli prve DVA ROKY v skolke chore kazdy MESIAC minimalne tyzden. Tiez som mala "mudre" kolegyne (vsetko slobodne a bezdetne, len jedna mala dieta, co pri kazdej chorobe strcila babke), ktore nechapali, "co s tymi detmi robim, ze su v kuse chore". Aby bol Tvoj poklad v obraze, kym nenastupili do skolky, neboli chore ani raz, max lahky soplik, ATB ani raz. Von sme chodievali 2x denne v kazdom pocasi, kazdy den ovocie, zelenina, kyslomliecne vyrobky (a rovnako som nechapala rozhovory na ihriskach, o castych chorobach deti a myslela si, ze mam patent na rozum a zdravie deti). Potom nastupili do skolky a prislo krute vytriezvenie, 3 tyzdne po nastupe do skolky starsia skoncila v nemocnici so zápalom pluc, stav sa jej doma zmenil z bezne choreho dietata za hodinu na dieta so zlou saturaciou, nevladala na nohach stat, do nemocnice sme ju museli z auta preniest na rukach... o styri mesiace tam skoncili obe naraz, mensia obstrukcny zapal priedusiek, starsia zapal pluc. A na podobnom style sme ficali este dlho, dusenie, premodravanie, 40-ky...
Manzela tteba len uviest do reality, poslat ho nabuduce k lekarovi, nech si v cakarni vypocuje aj ine pripady, pripadne nech lekarke povie, ze ma pocit, ze len jeho dieta je stale chore. Ona ho uz preberie z iluzie.
P.S.: nase deti su uz normalne zdrave, 1-2x do roka ATB. No prve dva roky v kolektive boli horor v priamom prenose. A zase radsej si to odbit v skolke ako vymeskavat v skole.

autor
7. dec 2024

@negymama on to zas až tak nepreháňa aby ma preto deptal. To nie ale aj tie poznámky sú dosť na to aby ma to vytáčalo. Lebo v noci k nemu vstávam ja. S teplomerom za ním behám ja. Nespim kvôli nemu ja. Akoby to mne bolo jedno. To ma štve. Akoby mal pocit že ja preto nič nerobím.

slavomira236
7. dec 2024

Niektore deti si tym prejdu ako 3rocne niektore ako 5rocne. Al teraz nastupul do kolektivu a doteraz chory nebyval tak si tym prejde. Vzdy lepsie teraz ako v skole

januska12323
7. dec 2024

Však nechaj celú starostlivosť na chlapa keď je taký múdry.

negymama
7. dec 2024

no mna by deptali, uz tie poznamky. celkove komunikacia v style, ini NIKDY nie su chori , ty NIC nerobis ...atd. je velmi manipulativna.

negymama
7. dec 2024

uz len to ze svoju materinsku starostlivost /podla mna vybornu a nadstandartnu/ musis pred nim obhajovat, ako by si bola nejaka lahostajna zanedbavajuca matka.

anjelicek26
7. dec 2024

Tak 5 ročne deti už choré toľko nebývajú, lebo do kolektívu idu skôr.. už to najhoršie majú za sebou.. chlap len posúva frustráciu, lebo ma choré dieťa a hľadá nejakého vinníka. To nebude prvý krát a jediná situácia,že? Takto rieši predpokladám konflikty často. A áno moji sú tie deti zo skvelou imunitou co choré bývajú ak vôbec raz ročne 1 dnovy covid... väčšinou ani to.. dve deti mi ešte nemali antibiotika (9+18rocne)..chlapci mali každý raz.... ale ako píše kocka vyššie - moji maju autoimunne srandy.. hyper imunita im síce zatiaľ problém robí len u dcéry (zblbnuta štítna zlaza) ale syn ma hyper ige syndróm, co viem, že pôjdeme časom do astmy alergii ekzemov.. jedného dňa.. takže tak no.. ale zatiaľ si užívame, že je kľud v detskom veku.

bavlnka92
7. dec 2024

mužovi povedz že je jedno ako syna nadopuješ vitamínmi vždy sa nájde nejaká ktorá to svoje dá do škôlky "nadopované liekmi" len aby jej ho vzali a za dverami môže mať kašeľ ako tuberák a zelené sople po bradu - to už nevidí

viestta
7. dec 2024

Tvoj muz s vami nezije ked sa pyta co davas dietatu? On sa o syna nestara?

denkanr
7. dec 2024

To si ešte nepočula toho môjho 🙈🤦

Strana
z4