Vysvetlite, že synove choroby sú bežné v kolektíve!
Občas tu chodí čítať diskusie tak kiežby si prečítal aj túto!
Už ma s tým fakt serie.
Syn nastúpil do MŠ ako takmer 5r teraz v septembri. Ak je 2 týždne vkuse zdravý tak oslavujeme. Aktuálne prešli 2 týždne a opäť teplota, kašeľ
Pred 3 týždňami dobral antibiotika.
Nikdy nemal zápal priedušiek, nebodaj pľúc. Nikdy nemal vážny priebeh, antibiotika za 5r 2x.
Odmietam ho dopovať rôznymi sprostosťami na imunitu, pretože som presvedčená že napriek častým ,,soplíkom" a sem tam ,,kašlíku" nemá nič hrozne.
Neustále ma porovnáva s NETUŠÍM AKÝMI INÝMI MATKAMI A ICH DEŤMI!!!!!! že ako je možné že iné deti nie sú Nikdy choré.
Pýtam sa aké!!!??? Nikdy? Alebo také čo zelený sopeľ nepovažujú za chorobu?
Vysvetlíte mu prosím niekto, že po nástupe do kolektívu sú choroby bežné aj keby som použila prach z jednorožca?
Vždy vždy vždy keď ochorie dostanem milión otázok či mu dávam toto, či berie toto, či robíme hento ...
Keby vidim, ze moj recept na imunitu funguje na velke H, tak vyskusam aj ine sposoby ako ju posilnit… ale ty si trvdohlava a myslis si, ze len ty vies vsetko najlepsie, stopat dieta atb kazde 2t, to je mi teda super sposob 🙄
Kúpte malému nejaké želé cukríky na imunitu, dieťa sa poteší, manzel bude spokojný, ja môjmu kupujem tie vianocne- rakytnicek v plechovej doze čo je potom pokladnicka , nepomôže ale ani neuškodí
U nás doma je to tak:keď môj muž počuje,že nejaké dieťa o horelo,tak tvrdí,že naše nebýva choré a keď ochorie,tak hundre,že je furt choré🤷
@cyberk no moja, brali sme pred tým rokom a aj tak to bolo na prd. Opýtaj sa nejakej doktorky, čo na imunitu dávala svojim deťom ona a bola by si prekvapená.
Moje dieťa má imunitu v úplnom poriadku. Krvný obraz ukážkový.
O čom rozprávaš? Moje dieťa bralo antibiotika 2x za život, rozumej za 5 rokov
@rorino hej aj toto je u nás tak podobne
S kľudom ho pošli ku mne , ja mu to vysvetlím 🫣
@nevenka syn bol za rok chorý asi 4x. Aj to až od septembra. Vždy ho nechám doma 1-2 týždne. Do MŠ nastupi úplne zdravý.
Možno keby som to neriešila, neupozorňovala muža že je chorý tak by si to možno ani nevšimol.
Dieťa po nástupe do MŠ býva choré, musí sa vybudovať imunita. Niet čo viac pochopiť.
Je na matke, či dáva vitamíny alebo nie.
Môže prísť na exkurziu k nám do roboty, v piatok som mala 6 detí v triede 🙈 aj z toho by 2 mohli byť doma lebo neboli celkom zdravé
@maranco
to fakt? Ja pošlem muza a rafsej sa nedivam, kam ho necha vyliezť, slak ny ma niekedy trafil. Ale aby toto robil jeden tatko, ved to je des! Nadledky pre bavlnkove dieta zaručene. Náš tomu byciklovsniu veru moc nedal, nikdy ho to nebrali. Tak sme si povedali- ved kazdy ma svoj čas! Blby nápad! Výsledky vidíme teraz a to nie sme až takí poserovia. Budu to mat ešte pestré- a na vine bude isto ta "zla" matka, ktorá chcela chodit so synom na ihrisko!
Nechala by som liečbu syna na manžela. Evidentne to (čisto teoreticky) vie lepšie... 🤷. A manželovi do toho nekafri, keď ho bude dopovať kadejakými "sporostosťami". Síce nazaberú, ale ak by si to obmedzovala, tak zas budeš ty na vine, že malý je preto chorý, že nebral ten zázrak, ktorý mu tvoj manžel chcel kúpiť. Ja by som manžela nechala, nech sa prejavia jeho liečiteľské schopnosti 🤷🤷🤷. Načo takto bojovať jeden proti druhému... Najlepšie sa učí na vlastných skúsenostiach 😁.
Odkaz pre tvojho manžela:
Áno milý otecko, my ženy matky môžeme za uple všetko a samozrejme aj za to ze sa točí naša zem!!! Amen.
Všetky deti v škôlke sú choré....nič s tým neurobí....ak by nastúpil v 3 rokoch už by ste to mozno mali za sebou takto schytal všetko čo sa okolo neho mihne akýkoľvek bacil. To že dva týždne vydrží v škôlke je ešte fajn...moja mala v septembri covid dva týždne doma....týždeň v škôlke...kašeľ schytala zas dva týždne doma ale našťastie bez atb....potom išla do škôlky po 3 dňoch teploty crp zvýšené dostala atb..
2 týždne zas doma...týždeň bola v škôlke...teraz mala sople tento týždeň bola doma....v pondelok ide zas do škôlky tak dúfam že tam vydrží aspoň do piatka...a to je celkom fajn....minulý rok nastúpila do škôlky v marci do januára vybrala 5x antibiotiká....pediatrická navrhla prerušenie dochadzky v zime tak bola 3 mesiace doma....potom keď nastúpila v máji opäť bolo to dva týždne doma dva v škôlke...v júly vydržala celý mesiac to je náš rekord a potom boli prázdniny tak mu to daj kľudne prečítať 😂
Ja len, či už si to manžel prečítal? 😉 čakám či sa zapojí do diskusie 😀
Povedz mu že pri mojom synovi by sa asi poskladal do kocky keby mal prežiť to čo my po nastupe do kolektivu (jasle od 2.r.10mes ). Dosla korona, tak sa cvicenie imunity posunulo lebo sme boli zavreti doma. A porom došlo peklo: 4-5x prekonany zapal pluc/zapal priedušiek (1x v nenocnici na kysliku), krasne sa nam pridružila bronchialna astma a alergie, plus teraz mu zistili reflux. Minuly rok vybrali mandle. Teraz ma 8 rokov . Pri mojom synovi by ten Tvoj asi mne už davno "odkrutil" hlavu s tou jeho hysteriou. A paradoxne, naš maly prekonal covid absolutne špičkovo skoro bez priznakov - iba biely sopel. Kludne to daj tvojmu muzovi precitat, nech sa schladi.
@h2 Myslím to tak, že sú hrdý, že majú syna. Však to je niečo čo je úplne normálne. Však aj manžel sestry hned povedal, že to bude Paľko ako on. A už sa tešil ako si ho bude hrdo nosiť. A preto to tak vnímajú citlivo ked ochorie. Ja nepoznám otca ktorý by sa netešil, že si raz zahrá so synom futbal. Je to radosť.
Tak trochu mozes, kedze nastupil do skolky tak neskoro. Druha vec, imunitu treba budovat sportom a najma castym pobytom vonku, nie deti dopovat pripravkami. Takze ak dieta travilo vacsinu casu bez kolektivu a bolo malo vonku, tak mozes. V zivote som na iminutu nic nedavala, deti stale vonku, chorobnosti minimalna, v skolke ovela skor
Ja len zo zvedavosti: prečo je imuniglukan svinstvo?
Ja som tiež prestala po čase dopovať syna imunoglukanmi a inými vecami. Dostáva ten rakytnicek, alebo multivitaminy z DM (macikovia) a teraz aj Dčko z DM. Bodka. Pochopila som, že si musí imunitu vybudovať postupne, v kolektíve, musí si prejsť tými chorobami, dobrou stravou, pobytom vonku (a ako čítam, takto to máte). Chodil do jasliciek, teraz už tretí do rok do škôlky, a je to lepšie posledné dva roky, nemusíme riešiť choroby.. Jaj, no a po čase (tak ako všetci rodičia v tej skolke) sme si uvedomili, že ide do škôlky aj so soplikom. Čakať dva, tri týždne, aby nemal absolútne žiadny prejav choroby a potom ho šupnúť do škôlky a tým, že po štyroch dňoch po prvom sopliku ho nechať opäť doma, nemalo zmysel.
Moj bol po nastupe do skolky mal viac ako 3,5 roka chory nonstop tyzden skolka 3tyzdne doma a tak dokola od neho chytila vzdy aj mladsia mala pol roka bolo to strasne. Ked som pocula ze zacal vecer kaslat uz som si aj poplakala. Zlepsilo sa to posledny rok treti v skolke potom prisla korona boli doma dlho. Potom skola a je najzdravsie dieta v triede v skole.. Dcerka po mastupe do skolky bola chora menej raz za rok pretoze si presla vsetkym od neho ako babetko.
Moj chlap ma vedel vytocit do neprocetnosti otazkou ze preco je zas chory..no preco opytaj sa ho som mu povedala
A pri dvoch detoch a chorobach kolko som nechala za jeden skolsky rok v lekarni na sirupy vitaminy kolostra to ani nepocitam radsej strasne obdobie.
Tvoj muž potrebuje vysvetliť, že je rovnaký rodič ako Ty a keď podľa neho rodič môže za to, že je dieťa choré, tak nech sa pekne realizuje a ukáže uspokojivé výsledky. Rada sa necháš poučiť názorne ako sa to robí. Nech on behá a vstáva s teplomerom, nech všetko rieši on a časom sa uvidí správnosť jeho metód. Hneď nebude mať toľko energie na premúdrelé teoretizovanie. Nikde nie je napísané, že sa môže a má starať len matka. Tak nech Ti to ukáže zodpovedný tatko...
@bloger zato ze sa Paľko z Hornej Chocholovej tesi ze bude mat syna lebo ho moze nazvat ako seba a hrat s nim futbal, neznamena ze tak rozmyslaju vsetci muzi takze prosim ta nepausalizuj. Ked som otehotnela so starsou, manzel si velmi prial dceru. Najstastnejsi otec na svete, keby si videl ten vztah odkedy sa narodila, co spolu maju. Ked som otehnotnela s mladsou tak manzel ze zas dceru, ja ze a co ty mas s tymi dcerami. A on mi vtedy povedal ze ani si neviem predstavit aky je to pocit ked som pre nu jej jediny najmilovanejsi taticek. Ja ze vdakabohu, na tretie som sa uz akosi necitila. Inak futbal s nou nehra lebo je teraz dost kosa, ale pred pol hodinou sli hrat tenis😉 A nehovorim ze to, ze sa chlap tesi na syna je nieco zle, je to uplne to iste ako keby sa tesil na dceru. Ale som alergicka na VSETCI muzi chcu syna, lebo viem ze to tak neni, jedneho mam doma.
@bloger ty si uplne mimo😂, ono velakrat ak sa muz tesi na syna a narodi sa mu syn, tak neskor nevie, co s nim. Nie vsetci muzi chodia hrat futbal a nie vsetkych synov bavi futbal, halooo, mame rok 2024. A vezmi si, ze 1 z 10 narodenych chlapcov je neskor gay a riesi skor oblecenie a kozmetiku,a teda to je potom ine rosamboo, ked sa s tym musi taky typicky slovensky tata zmierit.

Pri 4. dietati by ho hysteria presla 😅🤣. Co dodat?
Ale dam aj radu, nie vsetko na podporu imunity su sprostosti. Ja davam decko, lipozomalny vitamin C, B-komplex v case choroby. Dobre su aj medicinalne huby a najnovsie nam vsetkym zabera cisty laktoferin - tento az v case choroby. Casto sa ale detom dava minimalna davka, preto to nefunguje. Obvodacka mi raz povedala, ze imunoglukan treba dat ten dospelacky detom a zaberie. Ze nie tie slabe sirupceky.
Ale je fakt, ze 8x do roka je normalne, aby dieta bolo chore (virozy, sopel, kasel) - to mam od ORL doktorky. ATB raz za rok, dva, tiez okej.