Vzdelaný priateľ má nevhodných kamarátov. Ako to riešiť?
Ahojte. Randim s muzom ktory je dost fajn. Vzdelany, mily, inteligentny. Ma vseobecny rozhlad, je zodpovedny. Ma vlastny byt a auto. Chodi do prace kde sefuje ludom. A teraz jeho partia kamaratov. Gambleri, fetaci, nezamestnani, alkoholici a hulvati. Proste stoka. Velmi ma chce zoznamovat s kamosmi ale my sme tam dvaja pri nich akoby sme zabludili. Ze tam nepatrime. Ja si ani neviem najst kamaratku medzi ich priatelkami. Neviem o com s nimi kecat. Ja nechcem vyzerat povrchne ale ja som elegantna zena. On nepije, nefajci…no nehodi sa k nim. A on aj ked je muz ku mne, tato jeho particka je taka poulicka chazka a ja popravde neviem ako sa k tomu postavit.
Co si myslis, ja som to na nom videla? 5rokov drogoval a na vsetko mal vysvetlenie. Je nervozny a chudne lebo ma stress v praci, teraz ma vela. Neje lebo nechuti mu, co som navarila...spi lebo je vycerpany z roboty, lebo je teplo a celu noc nespal...?!
Nefajcim, nepijem, neberiem drogy, ini to na nom videli ja nie.
A kazdy hovoril aky je to f.sza chlap.
Ano- ako priatel a ako znamy je v pohode, ale ako manzel a otec je nic=0. Vsetko si ventiloval doma na nas.
Ty by si sa priatelila s drogovo zavislym? Normalny cisty chlap si takeho pri sebe nestrpi.
ja mám jedného kamoša čo fajčieva pravidelne, tiež by sme ho nazvali feťák. mne nikdy nenúkal. tiež sa poznáme z detstva… ako nevravím že ten jej priateľ je čistý - ale ani ty nevieš určite že nie je…
@mira0611 no vidim tam spolocne crty, poviem pravdu.
Ak nič ozaj neberie, je spoluzavisly. Tiež ťažké s týmto pracovať… ;D Nezdravé vzťahy.
fuuuch …držím palce
Ja by som tiež povedala, že ich pozná ešte z dôb minulých kedy mali spoločnú minulosť. Ale keď si si istá... I keď v živote si môžeme byť istý iba jedinou vecou, veď túto múdrosť poznáme všetci. Ja neviem, ale podľa mňa je úplne normálne sa ho opýtať v rámci spoznávania sa. Že je prirodzené, že sa spolu stretávajú ľudia, ktorí majú spoločné záujmy, témy, názory a že preto ťa veľmi fascinuje, že on má kamarátov z diametrálne odlišného sveta, že ako sa spoznali by som sa pýtala a tak. A zameriavala by som sa na to ako sa spoznali. Mi nehovor, že jeden normálny chalan sa "len tak" spozná s gemblermi, feťákmi a alkoholikmi. Dobre, možno každý poznáme jedného takéhoto exota, ale celú bandu?? Za tým musí byť nejaký spoločný príbeh...
Mne tam niečo nesedí...
Tak poznáš ho 5 rokov,a jeho okruh kamarátov si si všimla až teraz?ak si ho vážne poznala,možno sa aktívne aj "kamaratila" stretávala,tak si musela poznať aj jeho okruh ľudí...
Čo ťa teda na tom tak prekvapilo?Alebo ho tak nepoznáš,...len by na zaujímalo,keď si až teraz prišla po 5 rokoch na neho okruh kamarátov, odkiaľ si zistila,že sú niektorí gambleri,fetaci , nezamestnaní....alebo si si len na základe jedného skúsenosti spravila názor?za 5 rokov si nespoznala kamarátov ale za pár týždňov si zistila kto je aký kamarát?
V konečnom dôsledku, aspoň čo vnímam v okolí, práve tí,čo majú vysoké pozície v práci, vyžehlené košele,drahé autá, nefajčiar, abstinent,je v súkromí úplný opak....
Toto by som napr ja nevedela tolerovat...
A doplnim ze preco, lebo by mi taki ludia vadili, nevedela by som sa s nimi tiez uprimne priatelit, ja mam taku rodinu celkovo, ze alkohol a jedna sestra uplne flakanie, je na ulici, neter ta tiez partia nieco podobne, ako toto co opisujes... ja od takych ludi ruky prec. Lebo to su len problemy.
autorka, a necíti sa on medzi nimi ako "boh", že ho obdivujú, on občas zaplatí, poradí, a on je na výslní, že ho niekto uznáva?
možno ho ti inteligentni a uspešni neprijimaju, na to si nemyslela? lebo ich prevyšuje, alebo mu zavidia, ktovie čo všetko, tak je rad za tych, ktori ho beru hm...
čo ty vieš, ake maju umysly, ti ktori naňho hladia zvrchu...prerastol ich a nevedia to stravit, tak mu davaju najavo, že je nulla a on tomu uveril..tak sa zaradil, kam "patrí" hm...
A neni tvoj kamos taky slusak, co si obcas nieco streli?ja by som tipovala, ze hej.presne taketo typky sa vyskytovali medzi fetakmi
ludia su všelijaki ak si extra slušačka, zabudni naňho
Mladý vzdelaný chalan by sa len tak spoznal so sockami a rozumejú si? Nejak sa mi to nezdá.. musia mať spoločnú minulosť.. aj keď sa ti to nechce veriť nevieš asi o ňom všetko.. tiež poznám pár ľudí, teraz tlačia kocare, šťastná rodina, vzdelaní ľudia.. a za čias keď som ja ešte chodila do mesta som ich videla sfetovanych na Brezine v Trenčíne.. teraz keby to poviem ich rodine napr.tak neuveria… skús naňho nejakú fintu povedz v jeden večer, že máš chuť si aj ty dať niečo tvrdšie či si dá s tebou. Uvidíš ako bude reagovať
Môj manžel má rôznych kamarátov a neriešim,viem že sa poznajú od detstva
@fantaghiro21 no to ze niekoho poznas z prace, ides s nim obcas na obed alebo na kavu a mate spolocnych kolegov neznamena ze poznas ludi s ktorymi sa stretava v sukromi.
A nepreháňaš to? Ak si dajú sem tam trávu, alebo sa opijú tak to neznamená, že sú feťáci a alkoholici. Ja napríklad asi nepoznám chlapa, ktorý by bol čistý ako ľalia 🙈
@maria12334 určite nie sú socky, podľa mňa normálni chlapi, ale autorke to vadí lebo je dáma. Akože, ja sa ich nezastávam, ale podľa mňa preháňa
Písal som o tom v inej téme:
"Psychologické štúdie naznačujú že charakterovo sme každý priemerom piatich najbližších ľudí s ktorými sa stretávame. Navzájom od seba preberáme návyky, názory, postoje, reakcie v rôznych situáciách. Takže ak najbližší priatelia tvojho muža budú gembler, alkoholik, podvodník, povaľač a kurevník tvoje obavy sú namieste."
Je introvert, ťažšie sa mu nadväzujú nové priateľstvá a tak sa drží toho čo má. Možno nadišiel čas aby si mu pomohla a prevzala iniciatívu: Predstav ho priateľom svojich kamošiek.
Baby, a vy nečítate, že sa poznajú od základky? To nie je, že on si teraz našiel partiu, aká mu vyhovuje. Sú to kamoši od detstva. Spoznali sa, keď nikto z nich nefetoval, nechlastal... Čiže nie je to tak, že on bude určite rovnaký, len to tají. Vôbec to nemusí byť tak. Jediné, čo ma udivuje, je to, že tak tlačí na to, aby sa autorka s nimi spoznala a trávila s nimi čas.
gembler, alkoholik, podvodník, povaľač a kurevník haha👏 👏 poznám takých ľudí, ale ťažkú hlavu si z toho nerobím, mne skôr vadia suchári
inak vyhoda tejto stoky je, ako to nazývaš, že oni take nezmysly trepú, že normalne sa ich neda kontinuálne viac ako 10 minút počúvať..raz som v bare sedela na terase vedla krčmy, čo tam vykrikovali ožrani, to bolo neuveriteľné
no a tá ďalšia skupina, problem je v tom, že oni si myslia, že nikto na nich nemá, všteci sú tam boss a je možne, že po čase tebo začnú pohřdať, ako som písala v inom prispevku, ich zaujimaju len topmodelky..
takže tvoj priatel intelektualne ked má hodiny a hodiny o čom s nimi rozpravať, to mu gratulujem, ja som to vydržala jeden deň a ešte s tým hulvátstvom súhlasím, navonok sa tvaria, že ok, ale ten hulvát z nich časom vylezie..
ked začali mat naražky na moj vyzor, to bola posledná kvapka, hovorím, nikdy viac sa s nimi nedam do reči, aby nejaky nímand ma tam komandoval, to už fakt nemusím
@dominikamacakova
ja poznám. A kebyvsom na zaciatku videla taky extrémny rozdiel medzi ním a jeho kamošmi, bolo by po láske. Mala som kolegu, hulil travu. Po práci! V robote bol sikovny, používal roulzum, makám aj pomohol. Vzdy nám kolegyňami z dovolenky priniesol niečo sladké a nie málo.
On bol také zlatíčko a ako na kolegu som nedala naňho dopustiť.
Ale pokial clovek sklenené do stresu ci problémov, siahne rovno po tráve, k tomu par pohárikov alkoholu a pruser na svete. Ako kamos, beriem. Ako partner, otec - uplne na hovno. Poznsm život s alkoholikom, muz vie že by to bol koniec.
Ja nehovorím, že každý musí pit len vodu ale treba sa vedieť chovat aj po alkohole. S takými ľuďmi som si rada posedeli kedysi aj do rána. Ale nikto neriešil problémy, nebol agresivny, rypavy ani negrcal. To je niečo iné ako stopäťdesiat v baroch pravidelne.
No neviem, ak je tam až taký rozdiel ako hovoríš mal by som sa na pozore. Otázka je, či si ho trochu neidealizuješ. A hlavne si predstav, že ti títo jeho kamoši budú chodiť neskôr do kuchyne na návštevu. Budeš s tým v pohode? A keď mu dáš na výber kamoši, alebo ty, tak si asi môžeš domyslieť ako to dopadne... Prepáč, ale nevidím to veľmi nádejne, keď už teraz cítiš voči jeho kamošom taký odstup až odpor.

@svetlonos no to mas pravdu ja o drogach viem hovno. Nikdy som sa s tym nestretla ani nepoznam takych ludi 😏