Vznikne z priateľstva s výhodami vážny vzťah?
Ahojte.
Vaše názory na priateľstvo s výhodami. Môže z tohto vzniknúť aj vážny, plnohodnotný vzťah?
Aby som bola konkrétnejšia. Mala som dlhodobý vzťah, ktorý sa skončil sklamaním a rozchodom. Po nejakom čase som stretla jedného muža,s ktorým som sa cítila fajn,prišla som na iné myšlienky,ale necítila som sa na začatie nového vážneho vzťahu-sklamanie, frustrácia a priznám sa,chýbala mi aj intímna stránka-sex. Tak som navrhla kamarátstvo s výhodami. Neprotestoval,ale naznačil mi,že by si vedel so mnou predstaviť aj niečo viac. Vnímam ho ako rozumného, šarmantného, spoľahlivého muža. Stretávame sa snáď už vyše roka,nie je to len o sexe, máme aj spoločné koníčky, priateľov, známych. Dnes ráno,keď sme išli každý do svojej práce,po noci strávenej spolu sa ma opýtal,že či môže po práci po mňa prísť a ja som mu zo srandy odpovedala,že či má nemá ešte plné zuby,tolko času netrávil ani s bývalou,že sme už ako normálny pár,tak mi odpovedal,no a?, aký je v tom rozdiel? že ma má rád viac ako iba kamarátku a chce byť so mnou ako často sa len bude dať. Otázka.
šuhaj sa asi namotal. Možno nemá kde bývať.
Môže to fungovať, keďže povedzme si úprimne, stretávanie je iba za účelom sexu, možno aj ten pokec. Dal sa niekto dokopy natrvalo a fungovalo to? Niekedy mám pocit,že my sme už pár,ale nikto to nikdy nepomenoval a neotvoril. Ďakujem.
Ja som mala tiež kamoša s výhodami. Po roku to skončilo. A potom sú takí,že spolu zostali. Vždy je to buď, alebo.
šuhaj sa asi namotal. Možno nemá kde bývať.
@anonym_e609c2 On má kde bývať, každý máme svoje,aj bývanie,aj prácu aj životy. Stretávali sme sa iba za účelom povyrazenia si, odreagovania.
U mňa sa to nestalo. Ja to mám vždy inak. Najprv začnem kamarátstvom bez sexu a potom to prerastie do lásky. Opačne to u mňa nefunguje.
Môže to fungovať, keďže povedzme si úprimne, stretávanie je iba za účelom sexu, možno aj ten pokec. Dal sa niekto dokopy natrvalo a fungovalo to? Niekedy mám pocit,že my sme už pár,ale nikto to nikdy nepomenoval a neotvoril. Ďakujem.
@anonym_autor moze to fungivat.
Zalezi, ako zvladnete prechod na oficialny vztah. Lebo zatial kazdy beriete do uvahy, ze nie ste oficialny par. Takze aj vas pohlad na toho druheho a ocakavania od neho su ine.
Po zacati oficialneho vztahu sa toto moze zmenit, posunut.
Ine cakas od kamosa s vyhodami (chapes, ze ma viac volneho casu, slobody, aj vo vztahu k inym zenam, kamoskam napriklad, si viac tolerantna), ine od partnera (viac zodpovednosti, viac odovzdaosti do vztahu. Niektore veci mozu zacat prekazat, atd.).
Takze toto moze byt kriticke. Bod zlomu.
@anonym_e609c2 On má kde bývať, každý máme svoje,aj bývanie,aj prácu aj životy. Stretávali sme sa iba za účelom povyrazenia si, odreagovania.
@anonym_autor tiez sme tak zacali,ale cisto iba sex. Po case sa priznal,ze citi nieco viac,prisla kava a vecera sem tam. Potom vztah. Snad navzdy,sme spolu 17r, dve deti a manzelstvo
Veď odpoveď ti dal viď posledne tri riadky. Či? Potrebuješ ešte kolok? Či ty si takto v pohode a nechceš ešte stále nič len občas klobasku nie chovať celé prasiatko? Veď už cca fungujete ako pár tak to máš oficiálne a uvidíš ako budete pokračovať
@anonym_autor moze to fungivat.
Zalezi, ako zvladnete prechod na oficialny vztah. Lebo zatial kazdy beriete do uvahy, ze nie ste oficialny par. Takze aj vas pohlad na toho druheho a ocakavania od neho su ine.
Po zacati oficialneho vztahu sa toto moze zmenit, posunut.
Ine cakas od kamosa s vyhodami (chapes, ze ma viac volneho casu, slobody, aj vo vztahu k inym zenam, kamoskam napriklad, si viac tolerantna), ine od partnera (viac zodpovednosti, viac odovzdaosti do vztahu. Niektore veci mozu zacat prekazat, atd.).
Takze toto moze byt kriticke. Bod zlomu.
@moonlight1210 Nikdy som sa ho nepýtala,že či sa stretáva aj s inými ženami,čo si pamätám,len sme riešili ochranu a zbytočné komplikácie ohľadom zdravotnej stránky,tehotenstva. Z mojej strany som mu len povedala, že mi vyhovuje po sexuálnej stránke a nebudem riešiť iné kamarátstva podobného charakteru. Ako to má on,to som neriešila. Na druhej strane,ak sa stretli dvaja a nerobí im problém sexovať s pocitom,že sexujú aj s inými, či sa to dá preklopiť do stavu,keď im to začne prekážať.
Vsak normalne s nim komunikuj a spytaj sa ho. Evidentne s tebou byt chce, tak co riesis? Popisujes ho, ze je fajn, tak bud rada, ze si takeho fajn chlapa stretla.
Ved ti normalne povedal, ze chce s tebou travit viac casu, ono planovat sa da, ale jeho pocity sa proste zmenili.. ked si rozumiete po vsetkych strankach, tak preco nie, len to musite chciet obaja. U teba nemam ten pocit, ze si o tom presvedcena, ze to bude dobra zmena.
@moonlight1210 Nikdy som sa ho nepýtala,že či sa stretáva aj s inými ženami,čo si pamätám,len sme riešili ochranu a zbytočné komplikácie ohľadom zdravotnej stránky,tehotenstva. Z mojej strany som mu len povedala, že mi vyhovuje po sexuálnej stránke a nebudem riešiť iné kamarátstva podobného charakteru. Ako to má on,to som neriešila. Na druhej strane,ak sa stretli dvaja a nerobí im problém sexovať s pocitom,že sexujú aj s inými, či sa to dá preklopiť do stavu,keď im to začne prekážať.
@anonym_autor urcite by mi prekážalo keby mal ešte miesto mňa ďalšie vzťahy s výhodami určite by som sa bála už len s tej zdravotnej stránky je to hovadina tiež čo mam byť sucast haremu? By letel v sekunde von oknom až taká moderná nie som
Moze to prejst do vztahu a nemusi. Zalezi na tom, aka je dohoda a ako to citia obidvaja z takejto "dvojice". Ze ci chcu obaja posunut taketo stretavanie sa na vyssiu uroven, t.j. ze budu mat klasicky vztah. Lebo darmo, ked jeden chce a druhy nie, len su z toho zbytocne problemy. Hlavne, ak sa zena naviaze a dufa, ze z toho bude viac a ten muz o to zaujem nema. Tak on sa asi v tomto pripade vyjadril, rad je na tebe. A hlavne si to cele riadne vykomunikovat, ze ci skutocne to posuvate o level vyssie alebo to ostava na kamaratstve s vyhodami.
@anonym_autor a to je napriklad to, co si musis s nim a sebou vyriesit skor, ako zacnete nejaky oficialny vztah.
Ci nebudes nadalej riesit, ci tam boli aj ine zeny, das za tym ciaru a zacnete vztah.
Alebo ta to moze zacat postupne casom matat.
On ma zaujem, to povedal. Najskor by teda sam utal akekolvek ine vztahy, ak su.
Ale ty si to musis este dopredu vyriesit u seba, nez tomu das sancu.
Prveho a posledneho priatela s vyhodami som si zobrala za muza, tak asi moze 🤷♀️
@petamich presne aj ja 😀
Moj kamos s vyhodami je uz 17 rokov mojim manzelom. nevymenila by som ho za nic na svete! u nas to bolo podobne ako u vas, z jeho iniciativy prisli navrhy na kino, veceru, cas traveny aj mimo postele a mojho bytu.
Ak to poviem úprimne,začala som si s ním preto,aby ma dostal s predošlého vzťahu,teda rozchodu. Viem,bolo to za mňa povrchné a úbohé. Po fyzickej stránke ma priťahuje,po psychickej stránke ho stále veľmi nepoznám. Najdlhšie sme spolu boli cez víkendy, takže 2-3 dní vkuse. Na dovolenky spolu nechodíme,rodiny poznáme len z videnia. Máme spoločných priateľov a tiež som už viackrát dostala otázku ,že či prídem s ... na spoločnú akciu,a keď poviem,že my nie sme pár,tak sa pousmejú. Asi nastal ten čas,sa porozprávať. Ďakujem za odpovede.
Ak to poviem úprimne,začala som si s ním preto,aby ma dostal s predošlého vzťahu,teda rozchodu. Viem,bolo to za mňa povrchné a úbohé. Po fyzickej stránke ma priťahuje,po psychickej stránke ho stále veľmi nepoznám. Najdlhšie sme spolu boli cez víkendy, takže 2-3 dní vkuse. Na dovolenky spolu nechodíme,rodiny poznáme len z videnia. Máme spoločných priateľov a tiež som už viackrát dostala otázku ,že či prídem s ... na spoločnú akciu,a keď poviem,že my nie sme pár,tak sa pousmejú. Asi nastal ten čas,sa porozprávať. Ďakujem za odpovede.
@anonym_autor vy pár ste len sa tvárite ako kamaráti. Kamarát s výhodami sa s tebou vyspí a ide domov, neostáva u teba niekoľko dní a nechodí s tebou na akcie.
Makaj, lebo si nájde za teba náhradu. Inú kámošku s výhodami.
Celá situácia velký trapas
Ale veď on ťa chce za partnerku oficiálne, ty sa musíš rozhodnúť.... kamarátstvo s výhodami je sex a domov nie spoločne labzovanie kade tade
@anonym_autor Moja spolužiačka výšky - začalo to ako kamaratstvo s výhodami a nakoniec bola svadba. Ibaže u nich sme to každý videli, že tam tie city od začiatku sú, len to nikto z nich nechcel pomenovať a byt odmietnutí. Ale myslím, že je to skôr výnimka ako pravidlo.
@anonym_autor po psychickej stránke ho stále veľmi nepoznám.😳 Čo k tomu dodať. 🥹
Je to veľký trapas,nepopieram. Pred chvíľou sme dotelefonovali. Keď som mu povedala,že sa musíme porozprávať,ostal zaskočený. V tom zmysle,že čo sa deje? Začal sa mi ospravedlňovať,že to asi ráno prestrelil. My sme sa asi nepochopili,čo znamená pre každého jedného z nás,kamarátstvo s výhodami. Začal mi vysvetľovať, že ma nikdy nebral len na uspokojenie,nemal nikdy potrebu utekať hneď po sexe. Rád so mnou trávi čas aj mimo sexuálnych aktivít. Že ak potrebujem čas,tak mi ho dá, koľko budem chcieť a potrebovať. Ale,ak to chcem pre to ráno ukončiť,tak sa bude aj naďalej tváriť,že len spolu sexujeme. Vraj, každý okolo nás vníma ako pár,iba ty si nevieš,alebo nechceš priznať. Keď po mňa príde, nerobí mu problém ísť len na večeru, porozprávať sa a dovezie ma domov, bez sexu. Tiež,že by mu prekážalo, kebyže sa stretávam aj s niekým iným. Celé sme to kamarátstvo s výhodami nepochopili. V čom to bude iné,keď mi po sexe povie,že ma má rád? V čom je teda ten rozdiel kamarátstvo s výhodami a vzťahom? Kamarátka a milenka? Kamarátka a partnerka?Milenka a žena lacných mravov? A tak ďalej.Mala som vždy len vážne vzťahy,tam boli určené hranice,tu si to zdá sa mi, určuje každý ako si to sám vyloží.
Je to veľký trapas,nepopieram. Pred chvíľou sme dotelefonovali. Keď som mu povedala,že sa musíme porozprávať,ostal zaskočený. V tom zmysle,že čo sa deje? Začal sa mi ospravedlňovať,že to asi ráno prestrelil. My sme sa asi nepochopili,čo znamená pre každého jedného z nás,kamarátstvo s výhodami. Začal mi vysvetľovať, že ma nikdy nebral len na uspokojenie,nemal nikdy potrebu utekať hneď po sexe. Rád so mnou trávi čas aj mimo sexuálnych aktivít. Že ak potrebujem čas,tak mi ho dá, koľko budem chcieť a potrebovať. Ale,ak to chcem pre to ráno ukončiť,tak sa bude aj naďalej tváriť,že len spolu sexujeme. Vraj, každý okolo nás vníma ako pár,iba ty si nevieš,alebo nechceš priznať. Keď po mňa príde, nerobí mu problém ísť len na večeru, porozprávať sa a dovezie ma domov, bez sexu. Tiež,že by mu prekážalo, kebyže sa stretávam aj s niekým iným. Celé sme to kamarátstvo s výhodami nepochopili. V čom to bude iné,keď mi po sexe povie,že ma má rád? V čom je teda ten rozdiel kamarátstvo s výhodami a vzťahom? Kamarátka a milenka? Kamarátka a partnerka?Milenka a žena lacných mravov? A tak ďalej.Mala som vždy len vážne vzťahy,tam boli určené hranice,tu si to zdá sa mi, určuje každý ako si to sám vyloží.
@anonym_autor nerozumumiem čo vlastne riešiš a chces? Mne s toho čo povedal pride že je to fajn chlap a jediný kto sa bráni vzťahu si ty. Veď ti to úplne jasne povedal. Jediný kto si myslí že máte len vzťah s výhodami si ty on to berie tak že ste pár. Mám pocit že ty sa bojíš priznať si že si vo vzťahu a všetko si vysvetlujes tak aby si si vyrobila dovod sa na to vykaslat. Ja tam nijaký problém nevidím len ty asi nepočuješ co ti hovorí a celé to zbytočne kazis a komplikujes
A?Ved ty povedal vlastne, že ta berie a rad by bral ako svoju priateľku...keď ho nechceš, nehraj sa s jeho citmi a ukonci to.
Nechápem prečo nás potrebu to škatuľkovať, keď ti je s ním dobre. Ako tu baby píšu - kamarát s výhodami city nemá, nezdržiava sa viac ako je nutné, žiadne večere, debaty, spoločne ranné kávy, neostáva na noc. Príde, zasexuje a odchádza. Takže vy už dávno nie ste kamaráti s výhodami, len tuším to ešte neuvedomila alebo si to nechceš priznať. A myslím,že u teba je to skôr o strachu,že to môže dopadnúť zle a tak ako to je, to je pre teba komfortné. Telo, mozog sa prirodzene bráni zmene, keďže je to pre neho niečo nové, neznáme a z istej časti ohrozujúce. Ja na tvojom mieste by som to neriešila rozhovormi a skatulkovaním. Proste s ním tráv čas a uvidíš. Veď nemusí to byť tak,že od dnes sme už pár 🤷
Ved sama v prispevku pises ze on chce. Kde je problem? Ved chce. Co vahas? Co vymyslas? Chces? Tak do toho chod. Ved nikto ti nezaruci co bude o par rokov. Teraz ta chce
Nechápem prečo nás potrebu to škatuľkovať, keď ti je s ním dobre. Ako tu baby píšu - kamarát s výhodami city nemá, nezdržiava sa viac ako je nutné, žiadne večere, debaty, spoločne ranné kávy, neostáva na noc. Príde, zasexuje a odchádza. Takže vy už dávno nie ste kamaráti s výhodami, len tuším to ešte neuvedomila alebo si to nechceš priznať. A myslím,že u teba je to skôr o strachu,že to môže dopadnúť zle a tak ako to je, to je pre teba komfortné. Telo, mozog sa prirodzene bráni zmene, keďže je to pre neho niečo nové, neznáme a z istej časti ohrozujúce. Ja na tvojom mieste by som to neriešila rozhovormi a skatulkovaním. Proste s ním tráv čas a uvidíš. Veď nemusí to byť tak,že od dnes sme už pár 🤷
@anonym_d4687d V tomto máš pravdu. Neviem to popísať. To,že keď je "iba" kamarát, neriešim s kým sa stretáva. No ak by mal byť partner, chytá ma panika opäť riešiť, rozmýšľať nad tým,či ma niekde nepodvádza. Cítim sa byť zraniteľnejšia v oficiálnom vzťahu,ako v tomto nevztahu. Prirovnala by som to k stavu,vypne srdce,zapne hlavu. Taký obranný mechanizmus. No viac si tým škodím,ako sa snažím chrániť. Posledný vzťah ma dostal doslova na kolená a zaprisahala som sa,že už mi žiadny muž nesmie tak ublížiť. Vie o tom, pozná ho,preto prijal priateľstvo s výhodami a chápal,že nemám chuť riešiť vzťahy. Ako mladej žene mi sex chýbal. Možno povrchné a vypočítavé,si povyberať len to,čo mi vyhovuje. A priveľa zbytočne riešim. Nechám to voľne plynúť. Lichotí mi,že mi vyjadril city, určite sa s ním nechcem zahrávať. Je to dobrý muž,tiež sklamaný, poznačený. Potrebovala som sa len s niekým o tom porozprávať a možno poradiť. Vďaka.

Prveho a posledneho priatela s vyhodami som si zobrala za muza, tak asi moze 🤷♀️