Vzťah a sociálne siete
Ahojte, s priateľom sa poznáme rok a pol, z toho polroka spolu chodíme. A trápi ma jedna vec. Teda ani neviem či trápi, ale skôr to rozoberám vo svojej hlave a zaujíma ma, ako to máte vy. Ide o to, že ešte ani raz si nikde nepridal našu fotku, alebo proste niečo, čo by nás spájalo aj takto verejne. A teraz ma nezhejtujte, chápem, že to nie je merítko vzťahu. Ale myslím, že veľa ženám by to vŕtalo v hlave. Mne teda aspoň v tom zmysle, že či niečo nerieši aj s niekým iným a chce vyzerať, že je stále slobodný. Na rovinu som sa ho tieto veci opýtala a povedal mi, že on to nikdy nerobil a ani to robiť nechce. Že nepotrebuje aby celý svet videl, že niekoho má, alebo má vzťah atď. Riešila som to v sebe vnútorne, pretože ja si na tom tiež tak nezakladám, ale ani nevidím nič zlé na tom, si niečo pridať z výletu, dovolenky alebo tak. Chvíľkami som si myslela, že je fakt niečo za tým, lebo ja žijem vo vedľajšom meste, ako on. Ale už veľakrát ma zobral vonku v ich meste. Šli sme po námestí a mohlo nás stretnúť kopec ľudí, ktorých pozná. Jeho rodinu som tiež ešte nespoznala, lebo on s rodičmi vzťahy ako také vôbec nerozoberá a mám pocit, že ich to ani nezaujíma, či niekoho má a tak. Ale ten blbý pocit tam stále je a ja neviem čo s tým. Ja som si raz pridala fotku z výletu s ním a nevadilo mu to. Opýtala som sa ho, či je s tým ok a bol. Ako by ste sa k tomu postavili? Ste s tým uplne ok ak to niekto takto má? Ja možno niekedy až priveľa analyzujem a hľadám háčiky, ale mám 31 a už 2 vážne vzťahy sa mi pokazili a vnútorne mám strašný stres z toho, že čo sa opäť môže pokaziť. Raz mi to priateľ aj vyčítal, že ho to uráža, keď niekedy poviem niečo v tom zmysle, že sa za mňa hanbí a že som určite v jeho očiach škaredá pre toto že ma takto "schováva". Asi je to somarina, ale trápi ma to každý deň 😏
ja teiž nikde nepridávam súkromné fotky a informácie. Sociálne siete beriem ako zdroj informácií a nie aby som sa tam pretrčala. A keby mi toto vyčítal muž, že ho tam neuvádzam, ja tam nemám ani stav uvedený, tak ho niekde pošlem.
Veľa ľudí závidí šťastie ostatným, možno aj on chce "chrániť" vaše šťastie pred druhými ľuďmi a preto nemá potrebu vystavovať váš vzťah na soc. sieťach. Podstatné pre neho je, že vy dvaja a vám najbližší ľudia vedia, že ste spolu a ste šťastní a nepotrebuje do toho zaťahovať cudzích ľudí.
🤦🏻♀️ S mojím mužom sme spolu 18 rokov, poznáme sa 29. Nikde na internete by si nenašla našu spoločnú fotku. To, čo riešiš, je pre mňa úplne na hlavu postavené.
Čiže keď nevisí vaša spoločná fotka na instáči s hashtagom #love, tak ťa chlap nemiluje?
S mojim terajším partnerom som spolu 2,5 roka, s ex som bola 10 rokov. Ani jedného som nemala nikdy na sociálnej sieti, hoci aj jeden aj druhý mňa mal, dokonca aj keď ma označili sa to na mojom fb nezobrazilo lebo som to nepotvrdila, ale to neznamená ze som jedného neľúbi la a druhého neľúbim ale jednoducho to nemám za potreby. A keďže mam na fb len ľudí kt osobne poznám tak vedia ze sme spolu
a vieš čo,ja ťa zas chápem prečo by aj on nemohol urobiť ustupok a jednu dve fotky dat na ten fb,ked to teba urobi stastnou nevidim problem, či? ved treba sa trochu prisposobit
S priateľom som ešte nikdy žiadnu fotku na sociálne siete nedala a to sme mladý pár. Ak si pár nedá fotku na sociálnu sieť tak sa tí ľudia nemilujú? Nechápem tomu. Nevytváraj zbytočne problémy tam, kde nie sú.
1. Ked povedal, ze fotky nepotrebuje pridavat, tak by som mu verila a viac neriesila. Su aj ludia ktori si vobec nepotrebuju zvysovat svoju hodnotu like-mi na soc.sietach.
2. Davas mu naozaj nevhodne otazky, ze ci sa za teba hanbi a tak, to mas nalomene sebavedomie z tych predoslych vztahov. Na tvojom mieste by som na tom popracovala, aby si si zbytocne nepokazila dalsi vztah.
dievčatá,ale ona nepíše že ju nemiluje ked tam neda foto, ona píše že ju to trapi a nie je na tom nic zle ked tam jednu dve fotky dá,čo ked ona sa chce pochvalit že je stastná? prečo by nemohla
Ja to zase chápem. tiež som mala taký vzťah. Verila som mu tie výhovorky ale nakoniec sa ukázalo, že všetko to boli klamstvá (nemusí to tak byť aj u teba). Vraj si fotky s priateľkou na net nikdy nedáva, ak by ma
vraj chcel tajiť, tak by ma vraj neoznámil s pár kamošmi.. vraj je skoro predstaviť ma rodine , ale veď keď neboli doma vzal ma k nim a mohli nás vidieť susedia atď atď. Keď ma to už prestalo baviť kvôli iným veciam, konfrontovala som ho aj s týmito a priznal, že náš vzťah nebral moc vážne. Preto toto hlúpe správanie. Ale vraj on mi nechcel ublížiť a za to nebol úprimný.. Po rozchode si hneď dal fotku s inou na fb, potom mali aj fotku s jeho rodinou ale čo viem, tak ho odkopla ako handru a teda karma je zdarma.
Ja nemám sociálne siete a nepotrebujem ani nikde vešať naše spoločné fotky. Niekedy totiž ľudia radi skúmajú súkromie iných práve cez soc.siete a veľakrát im závidia. Nemám potrebu sa vyťahovať pred ostatnými kde sme boli, alebo čo robíme. Tvoj priateľ má rozum, lebo si chce zachovať svoje súkromie. Buď rada, že sa vôbec chce fotiť a že máte fotky VY dvaja a spoločné, to je podľa mňa viac, ako sa vyťahovať na internete 🙂 A nikdy ti nenapadlo, že práve také vzťahy viac žijú v realite? A že tí, ktorí si pridajú spoločné foto napríklad na facebooku, vôbec šťastní nemusia byť? Taká fotka trvá iba pár sekúnd, to nič nič z reálneho života 🙂
@denisa0504 ja som zažila toto isté.dokonca 2x🤦🤣
Toto by som možno riešila ako 15 ročná, ale určite nie v 31. Pane Bože, sociálne siete...realita je niekde.inde. Ako si sama písala, vezme ťa aj vo svojom mieste " vyvenčiť", čiže ťa nemá problém ukázať cudzej verejnosti, čo ti ešte treba?
Môžete mať aj 100 fotiek na nete a môže riešiť iné ženy. Tak prosím ťa nerieš somariny lebo si pokaziš aj ďalší vzťah.
Ty si na tom nezakladáš, ani to nie je dôležité, ale riešiš to. Tak neklam samú seba, je to pre teba dôležité. Môj muž nemá ani FB ani IG, nechápe, k čomu slúži ukazovať fotky stovkám ľuďom v profile. Takže ja síce FB a IG mám, ale nenájdeš tam jedinú našu spoločnú fotku. A predstav si, dokonca si ma aj zobral, bez toho, aby ma ukazoval neznámym ľuďom na nete. Wau!!! Zrejme bude problém s tvojím sebavedomím, cítiš sa neisto, preto hľadáš takéto smiešne problémy. Ver, že šťastie vo vzťahu ti prinesú iné veci, nie prezentácia na sociálnych sieťach. Tak skús na tom popracovať, aby váš vzťah nepadol práve na tom, že hodnotu vzťahu zakladáš na takýchto mylných a povrchných základoch.
Nedavam ani ja ani moj partner ziadne foto na socialne siete. Svoje sukromie si chranim. Preco mas potrebu zverejnovat vas vztah na nete? Bude lepsi? Kvalitnejsi? Nie? Tak? Riesis sprostosti. Vsimaj si, ako sa k tebe priatel sprava, ako sa dokaze postarat sam o seba a nezaoberaj sa zbytocnostami.
Jezis dievca dospej najprv a potom maj vztah.🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️to ze ty zverejnujes kazdy prd neznamena ze to musi aj on tak robit.ja som si napr.fb cely zrusila pred par rokmi.a ani tu nezverejnujem fotky mna ci rodiny... tak si chce zrejme chranit sukromie.myslis ze vsetko zdieľať verejne je dobre? Vobec nie, praveze naopak.ak ta len toto trapi tak ozaj nevies co su problemy🙄
@vilma7 ona ma 31😳😳😳😳som myslela ze o polovicu menej, v polovici som totiz jej príspevok prestala čítať ...
@elizabet173 lebo je to trend tejto doby🙄pokial nezdielas kde vsede si bol vo svete a ake mas auto, dom bazen deticky, ty s manzelom fitnes tela, tak akoby si ani nezila🤦🏼♀️velmi velmi smutne... mnohi este nepochopili ze cele tie insta fotky su pravy opak skutočného zivota, zial...
Včera mi akurát známy hovoril, že nechápe túto insta/facebook dobu, kde všetci majú potrebu zdieľať všetko prakticky s cudzími ľuďmi. Je ženatý, má dieťa a nikde na soc.sieťach nemal zmienku ani o tom, že má frajerku keď neboli zobratí ešte 🤷♀️.
Ja som šťastná že môj manžel zdieľa so mnou názor o nezdieľaní fotiek a súkromia na nete 🙂 sme spolu šťastných 14 rokov a ani jeden nemáme potrebu hocičo vešať na soc.siete (fakt nič. Ja maximálne semtam prispejem sem do nejakej diskusie, inak nikde inde ničovate nič)
Ja by som bola šťastná pre šťastná ak by sa moje fotky vôbec neobjavili na nete. Nie som publikačný typ.
Asi som sto rokov za opicami a môj vzťah bude čoskoro v troskách😁😁 pretože ani ja, ani môj manžel nemáme žiadne sociálne siete kde by sme sa pretŕčali. A zatiaľ sme to prežili. Jediný môj sociálny úlet je táto stránka🤣🤣😁😁
Dievčatá, mám pocit, že ste ma tu niektoré vôbec nepochopili. Tu nejde o to, že si pridám fotku, aby som sa pretŕčala. Vôbec to takto neberiem. Ale úprimne čo je zlé na tom, dať si niekde do príbehu trebárs 1 foto z výletu? Chápem, pre niekoho možno blbosť. Pre mňa vec, nad ktorou sa zamýšľam a v ktorej sa vŕtam, lebo ako som už písala, že v minulosti som zažila veľmi bolestivé vecí a to je zrejme dôvod, prečo mi aj takáto malicherná vec príde ako problém. Ale ďakujem za ostatné milé názory, cením si že niekto vie poradiť bez zbytočných komentárov okolo.
Ja myslím, že kompromis z jeho strany je už to, že nemá problém, keď ty dáš vašu spoločnú fotku na svoj profil (môj priateľ nemá ani to rád a ja to úplne akceptujem) a nevidím dôvod prečo by aj on mal dávať na svoj, keď nechce, čiže kompromis z tvojej strany by mal podľa mňa byť zase to, že nebudeš na to tlačiť... Nie je nič zlé na tom zverejniť foto z výletu, sama som na sociálnych sieťach pomerne aktívna, ale nie každý má tú potrebu to zverejňovať (dôvody môžu byť rôzne) a nie je nič zlé či divné ani na tom nechať si tie foto len pre seba na pamiatku
a dava ine fotky? seba sameho?
ja mam soc. siete a nepridavam ani seba, ani seba s muzom. moj muz ani soc. siete nema.
ja by som si vážila človeka, ktorý nemá potrebu svoje súkromie pretriasať na sociálnych sieťach. Ver si dievča a užívajte si jeden druhého a kašli na iných.
Každého vec, či si dáva fotky na sociálne siete alebo nie. A vo väčšine prípadoch to vôbec nie o pretŕčaní sa, alebo zveličovaní svojho šťastia. Keď sa niekto teší a zveční si úžasnú momentku, tak prečo by ju nepozdielal s priateľmi. Veď denno-denne väčšinu z nás vidí kopec ľudí, či v meste, obchodoch, na dovolenkách, tak čo je na tom, že nás uvidia na foto naši priatelia.
@deedol nedáva všeobecne a ako sme spolu tak už fakt len veľmi výnimočne.. ale keď tak nad tým uvažujem tak mi to aj vyhovuje. Asi by mi vadil opačný extrém, keby si tam všetko vešal. Ale tak chlapi sú v tomto trošku iní.
Poviem ti to z môjho pohľadu… mam veľmi veľa priatelov na fb nakoľko som robila multilevel a pridaval si má každý s kým som sa stretla… ja nepridavam nič,keď tak pridá moj muž nejaku fotku,kamarati,nevadí mi to sle mna to proste nebavi…a sú ľudia ktorých dôverne poznam a keď vidim tie ich profily a vyskočí mi ako s sucasne majú a aké skvele vzťahy,nastajlovane rodinne fotky,tak mi je zle… nezavidim,my mame tiež pekne fotky ale sociálne siete sú za mna v tomto hroza,všetko je tam prikrášľuje pripadne vôbec nezodpovedá realite a na tom sa ja podieľať nemienim… raz sa má aj spýtala kamoska prečo jej nikdy nič nekomentujem… a ostala pozerat s otvorenými ustami keď som jej povedala že nepretvarujem sa bezne tak sa nebudem ani na fb tváriť na niečo čo nie som a podieľať sa na “klamaní” ale hlavne na sebaklame niektorých ludi…

Ak problem nemam, tak si ho vyrobim 🙂))