Vzťah nevesta - svokra
Ahojte, idem sa vyliať, prestávam to zvladat viem so svokrou vyjsť aj sa porozprávať aj všetko len ma jednu chybu všade bola, všetko vie a všetko musí byť podľa nej. Odjakživa dá starala do všetkého to viem aj z mužovho rozprávania, napr muž a svokor sa bavia o aute že je niečo pokazené a ona do toho mudruje aj keď nič o tom nevie, mne sa vždy starala do varenia lebo ona to robí takto a takto a dáva tam toto a samozrejmé vždy mala blbé otázky a umyla si mäso? A umyvas zeleninu? A podobne toto isté bolo aj pri zariaďovaní nášho domu tri týždne opakovala že jej by sa sem hodil iný nábytok a doteraz keď príde hovorí ake to tu nemáme pekne lebo sme ju nepočúvali. Keď som zostala tehotná samozrejme som celý čas počúvala jej rady a načo kupujem toto a hento ona to nikdy nepotrebovala a prečo nejem hríby ona všetko jedla a pri každej návšteve len postáv sa ukáž sa z boku no riadne brucho už máš a podobne reči, stále opakovala ako sa ona bude starať stále o malú a ja môžem oddychovať. Odkedy sa dcéra narodila tak je z nej studnica rád, dva týždne po pôrode som si neželala návštevy, tak každý deň volala keď prišla po dvoch týždňoch jej predstava bola že daj mi dieťa a ty upratuj, prvá veta po príchode Ježiš tá kuchyňa to jak vyzerá to nemôžeš mať takto choď si to upratat, bola som po sekcii, muž ju vtedy poslal domov, doteraz mala problém že mala nepije vodu a nemá žiadne jedlo je plne kojena, už ma pol roka tak som začala prikrmovat a dávať vodu už je problém že nepije čaj a načo jej dávam zeleninu keď rovno ona dávala vývar. To že dcéra nemala cumel bol tiež problém lebo keby jej ho dam do medu by ho chcela, samozrejme najväčší problém je že nechce byť v kočíku lebo babka sa chce chváliť. Proste citim sa pri nej ako tá najhoršia matka na svete lebo čokoľvek spravim je zle, ona neprala v detskom prachu, načo mi je toľko oblečenia, som ju naučila na ruky prečo ju nenechám vyplakať v kočíku, nepoužívam zavinovačku takže som jej pokazila chrbticu, nebalila som na široko lebo nebolo treba takže som jej pokazila kĺby...no stále je niečo zle.
Muž jej x krát povedal svoje on sa s ňou baví len tak na oko, ďalšia dcéra sa s ňou vôbec nebaví. Svokor je tichý chrobák ten sa aj na hlavu postaví aby ju nemusel počúvať, bývame v jednej dedine (áno viem najväčšia chýba) ale dá sa na to nejako zvyknúť? Ide má poraziť aká je hnusná niekedy, fakt na jednej strane stále dokážeme spolu vyjsť ale na druhej cítim že je to z jej strany pretvárka, viem že má ohovarala po rodine že nedám na jej rady ohľadom dcéry. Keď mi ako bábätko zaspala pri kojeni tak svokra hneď že ju dá odgrgnut, hovorím že keď zaspala tak ju necháme tak, tá spustila na mňa taký krik že som nekompletna že mi ju zaleje a umre či sa potom uvedomím, po tomto ju muž vyhodil a týždeň bola urazená, rozkecala to všade a všetci koho som stretla jej kamarátky mi dohovárali ako treba dávať odgrgavat. Musím si len zvyknúť? Odpovedať jej vôbec? Ako na ňu reagovať? Budeme sa sťahovať do mesta aspoň niečo ďalej od nich ale dom je stále ešte v neobyvatelnom štádiu neviem koľko to bude trvať
to ze sa prestahujete, je fajn, nakolko asi nebude u teba byvat tak casto, ako teraz. ale nemyslim si, ze to zmeni hlavny problem a teda jej pristup/spravanie. preto pisem, ze si musis s nou urobit poriadok, ale razne. stanovit hranice a nepovolit. drzim palce 🙂
@autorka nie nepises, ze ho musis nutit, ale ze to robi naoko. To nieje velmi lepsie. Cize aby to prestalo bohuzial ano, musis ho nutit.
Poznam😉….nemali sme cumlík-najhoršia matka na svete!…ešte stále kojím (2r)- najhoršia matka na svete, nedávam sladké- najhoršia matka na svete, nestahujem predkožku od narodenia-najhoršia matka na svete, spí s nami v posteli- najhoršia matka na svete, ešte nerozprávame-najhoršia matka na svete, máme rešpektujúce rodičovstvo-najhoršia matka na svete…a mohla by som písať xy dalších príkladov čo robim zle. Ale proste je to moje dieťa a úplne mam v paži čo so kto myslí. A inak moj syn je tiež kojeny a stale ma nútili odgrgávať a chúďatko som trápila takto a nakoniec som prišla nato že on si nikdy neodgrgol, nepotrebival to, pekne pil z prsa a neťahal vzduch. Takže nutnosť odgrgnúť si je len mýtus. Doteraz zaspáva na prse a nebudím ho na odgrgnutie.🤷🏻♀️
@rebrambora píšem že sa s ňou baví na oko čim som chcela upresniť že nemajú dobrý vzťah takže nie nemusím ho nútiť
No takýchto ľudí si ja veru nevpúšťam do života. Ak sa dá, tak obmedz kontakty s ňou, ak nie, tak počúvaj jedným uchom dnu a druhým von. Nič viac s tým asi nezmôžeš.
Tak keď s ňou nemá dobrý vzťah on, tak asi nikto nečaká, že Ty s ňou budeš zadobre. Však minimalizujte kontakt čo najviac ako sa len dá. Čím skôr, tým lepšie. Pre Tvoje zdravie a aj pokoj v rodine. Pochopenie manžela by si mala mať, tak to hádam pôjde ľahšie. Keď rešpektovala dva týždne po pôrode, tak vymyslite niečo podobné, oznámte jej to a vybavené. Úplne Ťa chápem, prajem pevné nervy. Nič iné asi nepomôže
@ann092 vedia
Nevies zamknut dvere??
Musis byt asertivna, proste ju razantne stopnut. Povedz jej : "Mala si moznost vychovat svoje deti, ja si svoje vychovam podla seba" a toto by som jej povedala aj 100x za minutu, kym by nestichla. Ale ja sa nebojim ze sa na mna urazia blbci, nezalezi mi na tom co si myslua blbci...
Urob, ako robi jej dcera
Bud si ta zastane muz, alebo sa zastan sama seba ty. V takomto pripade ide slusnost bokom. Mam rada svoju svokru, ale len preto, ze som si na zaciatku nasho vztahu určila hranice, ktore nesmie prekrocit.

@autorka tak na odlahcenie - dake laxativum do caju jej nedas? povies, ze mate daku virozku vo vzduchu
alebo skratka tie navstevy zarazit - vzdy daco bude - ty chora, mala chora, muz chory, a zas dokola ide jesen, zima
hadam ta nepride prepadnut cez den bez ohlasenia? ci?
mne pomohlo, /mam uplne iny typ svokry, ale tiez pripad/ ked sa na mna svokra nahnevala - vobec neviem za co ani preco, skratka nieco jej preletelo cez nos - je to uz skoro dva roky a vztahy su odvtedy paradne - takmer ziadne 🙂