Vzťah s kamarátom: Čo robiť, keď dáva zmiešané signály?
Ahojte,
prišla som sa vyrozprávať a možno si vypočuť aj rady od iných žien. Mám kamaráta a je medzi nami dosť silná sexuálna atmosféra. Keď som mu povedala, že sa mi páči a chcela by som niečo viac, povedal, že stále miluje svoju bývalú priateľku. Jediné, čo by dokázal, je byť kamarát s výhodami. Neviem, čo vlastne čakám. Viem, že mi jasne povedal, že vzťah so mnou nechce. No často mi dáva zmiešané signály. Raz sa správa veľmi milo, romanticky, až flirtujúco. A potom zrazu bum, je chladný, povie mi, že nemá náladu byť v kontakte, a na niekoľko dní ma odstrihne. Zažili ste niečo podobné? Ako to u vás nakoniec dopadlo?
@anonym_autor tak toto urcite kamarát nie je. Skor nejaký manipulátor a mozes ďakovať bohu ze ta odmietol
Zažila, bola som hlúpa, naivná a zaslepená niečím o čom som si myslela, že je to láska a tak som do toho kamarátstva s výhodami išla.. bolo nám aj dobre, ale spätne to za to trápenie nestálo.. dnes viem vyhodnotiť, že to bola nezdravá závislosť a zabitých pár rokov života
Ahoj, tvoja situácia je, nanešťastie, pomerne častý scenár, ktorý máva málokedy šťastný koniec pre ženu, ktorá do toho vložila city. To, čo opisuješ, je klasický emocionálny kolotoč a tu je niekoľko pohľadov od žien, ktoré si tým prešli:1. Ver jeho slovám, nie „signálom“Muži sú v tomto často veľmi priamočiari. Ak ti povedal, že nechce vzťah a stále miluje bývalú, je to jeho aktuálna pravda. Tie „zmiešané signály“ (milosť, romantika) sú väčšinou len prejavom toho, že mu je s tebou dobre, lichotí mu tvoj záujem alebo má skrátka chuť na blízkosť. Keď sa však potom odtiahne a odstrihne ťa, robí to preto, aby si náhodou nenadobudla pocit, že sa niečo mení. Tým si stráži svoje hranice.2. Status „Kamarátka s výhodami“ je pascaAk k nemu niečo cítiš, tento formát ťa emočne zničí. Pre neho je to ideálny stav – má tvoju pozornosť, sex a tvoju podporu, ale nemá žiadne záväzky. Ty však budeš po každom milom slove dúfať, že „už k tomu dospieva“, zatiaľ čo on si len užíva prítomný okamih.3. Ako to zvyčajne dopadne?Skúsenosti žien v tejto situácii sú takmer identické:Scenár A: Budeš v tom pokračovať mesiace, tvoje city budú rásť, až kým si on nenájde niekoho nového, do koho sa naozaj zamiluje. Vtedy ťa odstrihne úplne a teba to bude bolieť dvakrát viac.Scenár B: Povieš si dosť, nastavíš si hranice (žiaden sex, obmedzený kontakt) a on buď odíde úplne (lebo hľadal len tie výhody), alebo zostane ako skutočný kamarát (čo je však pri tvojich citych náročné).Moja rada pre teba:To, že ťa na pár dní odstrihne, je prejavom neúcty k tvojmu času a citom. Správa sa k tebe ako k hračke, ktorú vytiahne, keď má náladu, a odloží, keď ho to omrzí.Najlepšie, čo môžeš urobiť (hoci je to ťažké), je úplne sa stiahnuť. Nie ako taktiku, aby si ťa začal vážiť, ale kvôli sebe. Potrebuješ priestor, aby tvoje city vyprchali. Ak by ťa naozaj chcel, po tvojom priznaní by urobil všetko pre to, aby ťa nestratil – nie aby ti ponúkol „výhody“.
Nedava Ti zmiesane signaly. Dava Ti uplne jasne signaly. Je to len kamos s vyhodami. To znamena ze ked sa mu chce, robis mu matrac a ked nechce, zije svoj zivot dalej, Ty tam v ziadnom vztahovom okne nie si ... 🤷
Ukonči celé "kamarátstvo". Len ťa udržuje v poradovniku keby si to náhodou rozmyslel alebo ho baví tvoja pozornosť.
Ak chceš trpieť čo najmenej, už s ním nepokračuj, u neho sa to nezmení, ibaže by chcel len tu výhodu. A to nechceš.
@anonym_autor zjavne si mu dobra len na vyplnenie volneho casu - ak ma nieco lepsie, tak sa ani neunuva ti povedat, ze dnes ma iny program, ale nechutne ti splechne ze dnes NEMA NA TEBA NALADU a ostrihne ta. Zobud sa, takto sa kamarati nespravaju. A este by sa mu hodilo, aby ta mohol trtkat bez nejakej namahy, nemusi si robit starosti a vydavky za nejake rande, snazit sa, nedajboze kupit kvet ci zobrat ta na veceru, ved si LEN KAMOSKA.
@anonym_autor tie signály ti dáva len aby si sa s ním vyspala. Chce len sex, nič iné.
Ináč, je to debil.
Ahoj, tvoja situácia je, nanešťastie, pomerne častý scenár, ktorý máva málokedy šťastný koniec pre ženu, ktorá do toho vložila city. To, čo opisuješ, je klasický emocionálny kolotoč a tu je niekoľko pohľadov od žien, ktoré si tým prešli:1. Ver jeho slovám, nie „signálom“Muži sú v tomto často veľmi priamočiari. Ak ti povedal, že nechce vzťah a stále miluje bývalú, je to jeho aktuálna pravda. Tie „zmiešané signály“ (milosť, romantika) sú väčšinou len prejavom toho, že mu je s tebou dobre, lichotí mu tvoj záujem alebo má skrátka chuť na blízkosť. Keď sa však potom odtiahne a odstrihne ťa, robí to preto, aby si náhodou nenadobudla pocit, že sa niečo mení. Tým si stráži svoje hranice.2. Status „Kamarátka s výhodami“ je pascaAk k nemu niečo cítiš, tento formát ťa emočne zničí. Pre neho je to ideálny stav – má tvoju pozornosť, sex a tvoju podporu, ale nemá žiadne záväzky. Ty však budeš po každom milom slove dúfať, že „už k tomu dospieva“, zatiaľ čo on si len užíva prítomný okamih.3. Ako to zvyčajne dopadne?Skúsenosti žien v tejto situácii sú takmer identické:Scenár A: Budeš v tom pokračovať mesiace, tvoje city budú rásť, až kým si on nenájde niekoho nového, do koho sa naozaj zamiluje. Vtedy ťa odstrihne úplne a teba to bude bolieť dvakrát viac.Scenár B: Povieš si dosť, nastavíš si hranice (žiaden sex, obmedzený kontakt) a on buď odíde úplne (lebo hľadal len tie výhody), alebo zostane ako skutočný kamarát (čo je však pri tvojich citych náročné).Moja rada pre teba:To, že ťa na pár dní odstrihne, je prejavom neúcty k tvojmu času a citom. Správa sa k tebe ako k hračke, ktorú vytiahne, keď má náladu, a odloží, keď ho to omrzí.Najlepšie, čo môžeš urobiť (hoci je to ťažké), je úplne sa stiahnuť. Nie ako taktiku, aby si ťa začal vážiť, ale kvôli sebe. Potrebuješ priestor, aby tvoje city vyprchali. Ak by ťa naozaj chcel, po tvojom priznaní by urobil všetko pre to, aby ťa nestratil – nie aby ti ponúkol „výhody“.
@anonym_69775a zase copy/paste AI? Ale no... veď píšme svoje názory.
Ved jasne ti povedal, nema vyriesenu minulost. Mozno by ta aj chcel preto flirtuje ale potom nanho ta minulost dopadne preto sa odmlci. Nie su to zmiesane signaly povedal ti to narovinu. Bud ho zoberies tak aky je a najviac od dneho dostanes kamaratstvo s vyhodami alebo ukonci kamaratstvo.
Ukonci to, kym je cas a nenamotas sa nanho. Jasne povedal, ze co chce.vztah s tebou to nie je.
@anonym_autor
"som mu povedala, že sa mi páči a chcela by som niečo viac, povedal, že stále miluje svoju bývalú priateľku. Jediné, čo by dokázal, je byť kamarát s výhodami..."
... povedať/ponúknuť niekomu, kto otvoril srdce=prejavil záujem o vzťah "kamarátstvo s výhodami", je... 🤔 (hľadám v slovníku slušné slovo, no nedarí sa mi ho nájsť 🤦). Oto viac celé vyjadrenie zamrzí, keď sa ľudia dlhšie poznajú, kamarátia.
Odmietnutie vzťahu je v poriadku, ale ponúknuť "sex" je pľuvancom do tváre... (môj názor)
Vzhľadom na tebou vypovedané city a jeho odmietnutie by som na tvojom mieste "kamaratstvo" ukončil. Nie pre ješitnosť, ale "svoju sebahodnotu/sebalásku".
Otvoriť sa pre vzťah nejde lusknutím prstu a taktiež i uzatvorenie/spracovanie odmietnutia trvá nejaký čas.
Ty budeš v jeho prítomnosti cítiť/veriť v očakávania a on bude tvoje reakcie podvedome hodnotiť ako "nátlak/vtieranie"... žial 😕
Nightwish - Wish I Had An Angel (Official video)
On ti to už vlastne povedal dosť jasne, len to jeho správanie to potom zamotáva. Chce výhody, ale nie záväzok. Tie "zmiešané signály“ sú skôr tým, že si berie, čo mu vyhovuje, keď sa mu to hodí. Ak chceš niečo viac, toto ťa bude len točiť dokola. Buď to budeš brať tak, ako to nastavil on, alebo sa od toho odosobniť, lebo čakať, že sa zmení, väčšinou nevyjde
V prvom rade toto nie je kamarat. On chce len vyhody a vyzuri si na tebe svoje ego. Exka ho asi odkopla a potrebuje si ho trosku zvysit, nasiel si slabu obet - teba. Nebud hlupa, odkopni ho aj ty, nech sa chlapec spamata
@anonym_autor áno zažila nevie čo chce v mojom prípade to bola psychika dohukana z detstva a pravdepodobne potreboval dohľad psychiatra ... Vzťah by som rozhodne ukončila lebo ta to bude psychicky ničiť... Pokiaľ teda niesu človek čo netúži po vzťahoch a cíti sa dobre len tak niekde v medzi priestore a naviazaný.
Muzi sa mozu spravat romanticky a flirtujuco aj napriek tomu nemusia so zenou nic chciet len mozu byt mily pripadne hravy, ale zeny si to casto vysvetluju hned ako vztah😁. Zenske myslenie je proste uplne opacne. Je nastavene vacsinou na vztah takmer vzdy bez ohladu na to co zena hovori. Muzske je ine, muz nema problem flirtovat s kazdou zenou co sa mu paci a mat vela kamaratiek s vyhodami a pritom nechciet nic vazne. Muzi su sexualne polygamni velka vacsina aj ked verejne sa o tom nehovori otvorene. Zeny vacsinou chcu aj jedneho napr milenca, ale muz ak ma viac moznosti naraz vacsinou nema problem ich vyuzivat aj vsetky. Pre zeny to nie je prirodzene teda az na vynimky. Pre muza to nie je problém. Podla mna je po rozchode a nema chut na nic vazne len si uzivat teraz.
Kamarát si ťa tak váži, že do postele ta zavlecie ale pritom miluje inú
Hneď by som prerusila kontakt s takým človekom a že kamarát...
Zažila som,niekoľko rokov som sa v tom na striedačku točila a nakoniec to dopadlo tak,že som ho natvrdo všade zablokovala a ukončila akýkoľvek kontakt..My sme sa poznali roky,fakt som si myslela,že by sme mohli byť spolu šťastní,ale časom som zistila,že on si na mne len zvyšoval sebavedomie,podľa mňa mu vyhovovalo si ma držať ako nejakú "poistku",ale pri tom stále hľadal inú,ktorá mu bude vyhovovať viac..Hodnotím to ako zabite roky,keby som vedela,ako to bude,tak sa mu po tých rokoch vôbec neozvem (nevideli sme sa 11 rokov a potom som ho našla na Tinderi)..Takže za mňa,chráň samú seba a ukonči s ním akýkoľvek kontakt..
@anonym_autor povedal ti jasne že buď kamarát alebo kamarát s výhodami....nechce ťa, ak by ano, tka sa neschováva za predchádzajúci vzťah a skúsi to....rovnako je možné že sa cez predchádajúci vzťah nepreniesol , ale aj v tom prípade je výsledok v podstate rovnaký.....pre tvoje dobro to ukonči, povedz mu že ako kamaráta ho nechceš lebo k nemu cítiš viac....nespi s ním, pre teba to bude len horšie... nečakaj , že keď s ním budeš spávať tak sa zamiluje...nie, jemu to začne len vyhovovať bude mať sex aj kamarátku, ale nič viac ani nebude chcieť....
V prvom rade sa neponizuj a kašli na neho .Kyve stebou ako sa mu zachce
@anonym_autor Je mi luto co zazivas. Tiez som to poznala a teraz viem ze ziadne zmiesane sygnaly to neboli.
Tvojmu kamaratovi akurat lichoti ze mas o neho zaujem a tak sa ta chce drzat a dava ti tie omrvinky v podobe mileho spravania a flirtov.
Ak ta muz bude chciet, budes to vediet uplne jasne. Ziadne signaly, ziadne neistoty. Bude to uplne jasne. A bude to skutocne skvely pocit. Hladaj dalej. Urcite ho najdes.

Urcite by som s nim kamaratstvo ukoncila. Kvoli sebe. Lebo tym, ze ta pritahuje, chcrs viac. Ale jeho zmiesane signaly ti davaju iba bolest. Pripada mi to ako zahravanie sa s tvojimi citmi. Nedovol, aby ta znicil. Zid radsej z kratsej cesty, nech do toho nespadnes. On ta nechce. A ak by aj medzi vami casom nieco vzniklo, laska by to nebola. Lebo keby ta chcel, chcel by ta uz teraz. Moze sa stat, ze ty, aby si ho ziskala, prides o vsetku svoju dostojnost a sebauctu. A aj tak ten vztah bude mat svoj koniec. Nedovol to. Nechaj ho odist, nech ti uz neublizuje.