icon

Vzťah s materialistickým partnerom: Ako to zvládnuť?

Dnes o 06:49

Ahojte nemám sa komu vyrozprávať a je mi trápne aj za môjho "priateľa". 🙈 Všade po internete vidím ako sú ženy pozývane na dovolenky ako dostávajú krásne darčeky kvety hocikedy len tak ako pozornosť. Sú šťastné žiaria sú podporované od svojich mužov. Aby ste rozumeli nie som žiadna zlatolopka. Pracujem a zarábam si slušne aj odložím aj pokryjem všetky potreby atď. Snažím sa som cieľavedomá a idem vpred a nikdy som muža finančne nevyužívala. K veci..

Včera mi vytkol že ja som dostala darček na narodeniny a on nie. Realita bola taka ze v deň narodenín po mňa prišiel do prace kávu som platila ja a ešte mi aj vynadal ze som príliš citlivá (mala som fakt deň blbec). Kúpil mi až cca o 2 týždne kabelku za 10€ a gatky za nejaké 3€. Kupoval to predo mnou tak viem. Dohodli sme sa ze tiež pôjdeme von a vyberie si sám. Ja som pn už dlhšie tak sme nikde neboli a tiež som sa vyprdla na to niečo mu kupovať v deň narodenín, urobila som to presne tak ako on mne aby mal zrkadlo ze ako sa bude cítiť. Samozrejme ja som darček dostala tak co riešim. 🤦‍♀️ Ze on nedostal nič. V deň narodenín mi nekúpil ani blbú čokoládu za 2€ a on čaká co? Minulý rok som mu kúpila darček za vyše 100€. Naozaj nie som žiadny lakomec. Mal tam veľa žrebov kde vyhral peknú sumu (vyššiu ako darček) a ešte nejaké veci ktoré nechal u mňa a nezaujímal sa o to (nežijeme spolu). Ako bol rok dlhý nepovedal že si nechal u mňa darček ze ho chce k sebe. Nič. Koľkokrát niečo platím lebo lord zabudne peniaze. Včera som navrhla nech si každý platí svoju časť a nech si nedávame darčeky že to robí zlu krv. Ja sa z nich už ani neteším lebo z toho robí výmenný obchod a nedáva to z lásky alebo z úcty. A ja jemu nechcem dávať len preto ze si vynucuje a dupe ako malé dieťa a mne sa to začína hnusit. Skúšala som ho ešte v tom že či pôjdeme na dovolenku ale ze aktuálne na to nemám či ma pozve. Chcela som si overiť ako to vezme keďže u druhých mužov je to normálne. Povedal že mi zaplatí ze potom mu postupne vrátim 🤢 je len mne zle z takého človeka? Samozrejme ze na to mam a nevzala by som od neho ani cent lebo viem aký je. Už dlhšiu dobu to s nim chcem ukončiť lebo čokoľvek idem robiť inak tak sa len vzdialujeme. Začala som sa doma učiť jazyk chodiť cvičiť jest zdravšie a on ma má za hlupanu ze načo to je dobre prečo nemôžem byť ako normálna žena. Stáva sa pre mňa guľou na nohe. Momentálne sme v konflikte len preto ze som si dovolila napísať ze si platme všetko osobitne. Jemu to nevyhovuje lebo ma väčšiu "spotrebu" a keď si objednáme jedlo ja sa vojdem do 10 eur ale jemu treba minimálne 30 aj to ma má za lakomca lebo mu to nechcem vždy platiť a radšej varím doma. Vie že varím zdravšie a jemu ta kuchyňa nevyhovuje. Vedel to od začiatku. Vie variť aj sam takže toto by problém nebol. Keď aj prišiel ku mne vždy mal nakúpené vody co pije niečo sladké slané čokoľvek co ma rad a on vždy prišiel s holými rukami. Tak kto je zgrlos?

anonym_f26c12
Dnes o 06:52

Zlatko ukonči to čím skôr tým lepšie pre teba 😐🫶

anonym_58ac89
Dnes o 06:56

Zrovna nezaplatiť dovolenku priateľke, s ktorou ani nežijem je za mňa ok, ale celkový prístup tohto muža ku tebe je veľké nie. Nie len žgrloš, ale najmä sebec. Predstava rodiny a zostať na rodičáku s takýmto mužom by pre mňa bola absolútne nepredstaviteľná. Sama si to pomenovala, že je pre teba ako guľa na nohe. Že sa vzdelávaš, cvičíš, posúvaš sa mu nepáči, lebo vie že na teba nemá. Už len pozbierať sily a ukončiť to.

anonym_c74bfc
Dnes o 06:57

hm kabelka za 10 e, to kde taku kupil 😂 toto nebude chlap na vztah a este platenie mu obedov, u nas vzdy plati muz, toto by som psychicky nedala dlhodobo

autor
Dnes o 06:59
@anonym_58ac89

Zrovna nezaplatiť dovolenku priateľke, s ktorou ani nežijem je za mňa ok, ale celkový prístup tohto muža ku tebe je veľké nie. Nie len žgrloš, ale najmä sebec. Predstava rodiny a zostať na rodičáku s takýmto mužom by pre mňa bola absolútne nepredstaviteľná. Sama si to pomenovala, že je pre teba ako guľa na nohe. Že sa vzdelávaš, cvičíš, posúvaš sa mu nepáči, lebo vie že na teba nemá. Už len pozbierať sily a ukončiť to.

@anonym_58ac89 sme spolu skoro 2 roky. K polročnemu vzťahu by som si ani nedovolila sa to opýtať 😃 to bol len taky testik keďže on ma surovo skúšal žiadať o úver. Jasne ze som odmietla a nečakala ze mi niekedy niečo z toho vráti. Viem ze by načerpal peniaze a prestal platiť alebo dačo už keď sa nechá pozývať. Na dovolenke za takých podmienok by som si sanovala aj drink vypiť len nech účet u neho nerastie.

autor
Dnes o 07:00
@anonym_c74bfc

hm kabelka za 10 e, to kde taku kupil 😂 toto nebude chlap na vztah a este platenie mu obedov, u nas vzdy plati muz, toto by som psychicky nedala dlhodobo

@anonym_c74bfc to sme boli v zahraničí v obchodoch 😃 a ešte aj bola vo vypredaji. Obyčajná crossbody čierna ale také nosím a sama si tiež nekupujem drahé kabelky nemám ku kabelkam vzťah 😃 ale na narodeniny vzhľadom na to co on všetko čaká mohol niečo iné no. Už keď ideme podľa jeho teórie.

la_dolce_vita
Dnes o 07:00

Teraz je to novy trend vsetko si platit sama a ja som uz starsia, cize to nechapem, ale pre mna je taky muz absolutne nepritazlivy. Toto nie je pozorny gentleman, ale to vies aj sama.

crazy_cat_lady
Dnes o 07:08

Nerozmyslaj nad rozchodom, ale sprav to. Toto nie je partner do zivota

anonym_f26c12
Dnes o 07:11
@anonym_autor

@anonym_58ac89 sme spolu skoro 2 roky. K polročnemu vzťahu by som si ani nedovolila sa to opýtať 😃 to bol len taky testik keďže on ma surovo skúšal žiadať o úver. Jasne ze som odmietla a nečakala ze mi niekedy niečo z toho vráti. Viem ze by načerpal peniaze a prestal platiť alebo dačo už keď sa nechá pozývať. Na dovolenke za takých podmienok by som si sanovala aj drink vypiť len nech účet u neho nerastie.

@anonym_autor úver? Jebe mu? Ty kokos toho posli čím prv do prdele..

moonlight1210
Dnes o 07:18
@anonym_autor

@anonym_c74bfc to sme boli v zahraničí v obchodoch 😃 a ešte aj bola vo vypredaji. Obyčajná crossbody čierna ale také nosím a sama si tiež nekupujem drahé kabelky nemám ku kabelkam vzťah 😃 ale na narodeniny vzhľadom na to co on všetko čaká mohol niečo iné no. Už keď ideme podľa jeho teórie.

@anonym_autor a teraz napis, co je na nom take uzasne, ze s nim este stracas cas.
Skus nam sem napisat zoznam vlastnosti, pre ktore nechces odist.

Myslim, ze pocas pisania dojdes k tomu, ze to nie je o nom, ale o tebe. Nie o jeho pozitivach, ale o tom, coho sa bojis ty. Trebars pocitu, ze nikoho nemas a ten ta desi.
A aj to je dobre. Lebo ked vies, co ta presne pri nom drzi, vies s tym pracovat.

arianna25
Dnes o 07:25

Žiadna pohoda z toho neide, len samé skriepky a naťahovačky. S ním nijak. Ani tu ani tam no o ničom partner.

osky
Dnes o 07:28

2 roky stracas cas s takymto blbcom????
Dovolenku ti platit nemusi,ale chyba tu ucta k tebe...

0silvia0
Dnes o 07:29

@anonym_autor a keď ti napíšeme, že áno, žgrloš je on (a ešte aj sedlák), už sa s ním rozídeš? Prosím🙏

tykat
Dnes o 07:29

@anonym_autor "Už dlhšiu dobu to s nim chcem ukončiť" ...tak dnes by to šlo, čo povieš?

anonym_2608d8
Dnes o 07:30

Chodis s Alanom Harperom ...? 🙂

ivik4
Dnes o 07:31

Kde na tychto zebrakov chodite 😵‍💫
A kde mate hlavu ze s nimi mate vztah ... 😨😨
Utekaj

anonym_8be99a
Dnes o 07:32

@anonym_autor chlap je asi mimo ale len v krátkosti k tebe, mne manžel viackrát dával darček až po narodeninách ale nikdy som nebola taká detinská, aby som mu to vracala tým že aj ja mu dám neskoro 🤦🏽‍♀️ a platiť dovolenku od frajera by som teda ani len nenavrhla a ani zo srandy. Asi sa nebiete rozprávať normálne otvorene ale cez takéto detské hry.

marekkkkkkk
Dnes o 07:36

som chlap, pusti ho k vode.. ja neviem čo sa svami ženy stalo že si proste nedovolite aby sa o vas chlap postaral.. Obleč sa ako kralovna, chod do najluxusnejšieho hotela v bratislave kde maju bar, a dovol si byť kralovnou o ktoru chlapi maju zaujem a chcu sa o ňu starať.. zrazu uvidiš ako sa veci vedia meniť... ženy naozaj sa prestane davať dokopy s chlapcami ktori chcu len matky

luccija
Dnes o 07:46

Áno, je to guľa na nohe a rozid sa s ním.Ked je takýto, keď spolu ani nežijete nechcú vedieť čo by bolo neskôr.Toto nie je chlap pre teba mas na viac🙂

anonym_8b73fc
Dnes o 07:55

@anonym_autor tebe chýba ku šťastiu ,, strýko držgroš,,? Tak si ho uži,lepší už nebude.
Za mňa, vrátiť takýto vadný kus do obehu

januska12323
Dnes o 08:06

Bojíš sa byť sama? Nepíšeš o ňom nič pozitívne.

enmery
Dnes o 08:12

Utekaj dievča.

anonym_091a5a
Dnes o 08:12

Nie je to dobrý partner, nebudeš s ním šťastná. Určite to bude chvíľu emočne náročné pre teba, ale rozíď sa s ním.

cimage
Dnes o 08:14

Neviem ake ma pozitiva, ale toto by stacilo v pohode na rozchod. Tiez nie som typ, ze mi ma vsetko platit chlap, ale jeho pristup je naozaj nevhodny. Neznasam tie vymysli, ze zabudol som si peniaze. To je naozaj lacny a trapny trik. Natahovat sa o darceky? Co ma 5rokov?

renesance80
Dnes o 08:16

@anonym_autor osobne by som s takym nebola, nemala som ani svojho ex takeho ani nijakych frajerov ci milencov , len co som na prvom rande zbadala co len naznak nejakej kalkulacie prchala som prec

mysicka36
Dnes o 08:49

😀 ten úver ma pobavil asi najviac. Máš správne tušenie, je to lúzer. Clap čo prežerie 30€ môže už aj tých 10€ za partnerku zatiahnuť. Aj tie iné veci... Máš na viac.

demodun
Dnes o 09:05

Ja len rozmýšľam, prečo si ešte stále s ním.
Dovolenku by som ani ja nechcela zaplatiť, ale toto je celé zle. O úvere ani nehovorím.
Vlastne si o ňom nenapísala nič pozitívne. Čo ťa pri ňom drží?

anonym_b2eea4
Dnes o 09:15

@anonym_autor preboha. Ja som to ani nedočítala všetko. Veď je to lakomec, drzgros. On nie je založený materialisticky, on je lakomý a strašne chudobný svojím duchom a duševný mrzak. Takto sa správať ku žene? Prosím ťa, už včera bolo neskoro ho poslať k vode. Ja som tiež takého exota mala. Na narodeniny, keď som nič nedostala, som mu to vytkla a on mi dopredu pred meninami ( mám blízko meniny a narodeniny) v obchode povedal, vyber si hrnček, aby si za zase nepyskovala, že nič nemáš. Hrnček stal 0,99 eur. 🫣 Samozrejme, že je už dávno bývalý, ale toto jednanie si budem pamätať so smrti. Takýto kryply si nikdy neuctia ženu. Nemyslím darčekmi , ale proste všeobecné, sú to mrzaci. ROZCHOD.

tatiana288
Dnes o 09:20

Žiadať po partnerke úver, keď jej nie som schopný zaplatiť 10 Eur za obed, no to je partia. Vydržuješ si príživníka, ktorý ti nevie prejaviť úctu, a to aj bez ohľadu na peniaze.