icon

Vzťah s materialistickým partnerom: Ako to zvládnuť?

12. mar 2026

Ahojte nemám sa komu vyrozprávať a je mi trápne aj za môjho "priateľa". 🙈 Všade po internete vidím ako sú ženy pozývane na dovolenky ako dostávajú krásne darčeky kvety hocikedy len tak ako pozornosť. Sú šťastné žiaria sú podporované od svojich mužov. Aby ste rozumeli nie som žiadna zlatolopka. Pracujem a zarábam si slušne aj odložím aj pokryjem všetky potreby atď. Snažím sa som cieľavedomá a idem vpred a nikdy som muža finančne nevyužívala. K veci..

Včera mi vytkol že ja som dostala darček na narodeniny a on nie. Realita bola taka ze v deň narodenín po mňa prišiel do prace kávu som platila ja a ešte mi aj vynadal ze som príliš citlivá (mala som fakt deň blbec). Kúpil mi až cca o 2 týždne kabelku za 10€ a gatky za nejaké 3€. Kupoval to predo mnou tak viem. Dohodli sme sa ze tiež pôjdeme von a vyberie si sám. Ja som pn už dlhšie tak sme nikde neboli a tiež som sa vyprdla na to niečo mu kupovať v deň narodenín, urobila som to presne tak ako on mne aby mal zrkadlo ze ako sa bude cítiť. Samozrejme ja som darček dostala tak co riešim. 🤦‍♀️ Ze on nedostal nič. V deň narodenín mi nekúpil ani blbú čokoládu za 2€ a on čaká co? Minulý rok som mu kúpila darček za vyše 100€. Naozaj nie som žiadny lakomec. Mal tam veľa žrebov kde vyhral peknú sumu (vyššiu ako darček) a ešte nejaké veci ktoré nechal u mňa a nezaujímal sa o to (nežijeme spolu). Ako bol rok dlhý nepovedal že si nechal u mňa darček ze ho chce k sebe. Nič. Koľkokrát niečo platím lebo lord zabudne peniaze. Včera som navrhla nech si každý platí svoju časť a nech si nedávame darčeky že to robí zlu krv. Ja sa z nich už ani neteším lebo z toho robí výmenný obchod a nedáva to z lásky alebo z úcty. A ja jemu nechcem dávať len preto ze si vynucuje a dupe ako malé dieťa a mne sa to začína hnusit. Skúšala som ho ešte v tom že či pôjdeme na dovolenku ale ze aktuálne na to nemám či ma pozve. Chcela som si overiť ako to vezme keďže u druhých mužov je to normálne. Povedal že mi zaplatí ze potom mu postupne vrátim 🤢 je len mne zle z takého človeka? Samozrejme ze na to mam a nevzala by som od neho ani cent lebo viem aký je. Už dlhšiu dobu to s nim chcem ukončiť lebo čokoľvek idem robiť inak tak sa len vzdialujeme. Začala som sa doma učiť jazyk chodiť cvičiť jest zdravšie a on ma má za hlupanu ze načo to je dobre prečo nemôžem byť ako normálna žena. Stáva sa pre mňa guľou na nohe. Momentálne sme v konflikte len preto ze som si dovolila napísať ze si platme všetko osobitne. Jemu to nevyhovuje lebo ma väčšiu "spotrebu" a keď si objednáme jedlo ja sa vojdem do 10 eur ale jemu treba minimálne 30 aj to ma má za lakomca lebo mu to nechcem vždy platiť a radšej varím doma. Vie že varím zdravšie a jemu ta kuchyňa nevyhovuje. Vedel to od začiatku. Vie variť aj sam takže toto by problém nebol. Keď aj prišiel ku mne vždy mal nakúpené vody co pije niečo sladké slané čokoľvek co ma rad a on vždy prišiel s holými rukami. Tak kto je zgrlos?

Strana
z2
anonym_c5f472
12. mar 2026

@anonym_autor cim skor to ukoncis tym lepsie; uz teraz si nerozumiete, co pride ak by ste zacali spolu byvat, nedajbože mat deti?

anonym_685777
12. mar 2026

Ukonci to, kym je este cas. Aby sa Ti nestalo, ze s nim budes este par rokov, pridu deti a ty zistis, ze s detmi nemas z coho zit, lebo Ti bude chodit materska a neskor rodicak a on Ti neda ani cent. A budes zivit seba aj deti. A ked sa Ti minu uspory, tak Ta bude hnat do prace. Na co ostavas vo vztahu, ktory ti nevyhovuje, ked mozes z neho kedykolvek odist. Dovidenia.
Ja som mala dlhorocny vztah, kde sme si vsetko platili pol na pol, neboli sme manzelia (co dnes pokladam za osudovu chybu), deti sme nemali. Ja som bola pre jeho rodinu zlatokopka, co sa na neho zavesila a vyuziva ho. Ja som mala vacsi plat ako on vacsinu vztahu, cize urcite som isla "po jeho peniazoch". Dovolenky na polku, pobyty a vylety tiez. A zrazu panko ma zacal podvadzat, platil si prostitutky na dovolenke, kam chodil 3x rocne "s kamaratmi a ty aj tak nemas tolko dovolenky" co mi vzdy hovoril a tam zivil nielen tie zeny, ale aj ich rodiny. Akonahle som na to dosla, okamzite som sa s nim rozisla. Ale ja som bola roky ta zla, jeho rodina ma spehuje doteraz po x rokoch po rozchode na socialnych sietach.

anonym_c74bfc
12. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_c74bfc to sme boli v zahraničí v obchodoch 😃 a ešte aj bola vo vypredaji. Obyčajná crossbody čierna ale také nosím a sama si tiež nekupujem drahé kabelky nemám ku kabelkam vzťah 😃 ale na narodeniny vzhľadom na to co on všetko čaká mohol niečo iné no. Už keď ideme podľa jeho teórie.

@anonym_autor budes frustrovana ja som tiez oko za oko a pomstychtiva 😂 ale toto dlho nevydrzis, radsej si najdi niekoho kto ti bude vyhovovat, dlhodobe nenaplnenie svojoch potrieb vedie k frustracii

anonym_c74bfc
12. mar 2026
@anonym_685777

Ukonci to, kym je este cas. Aby sa Ti nestalo, ze s nim budes este par rokov, pridu deti a ty zistis, ze s detmi nemas z coho zit, lebo Ti bude chodit materska a neskor rodicak a on Ti neda ani cent. A budes zivit seba aj deti. A ked sa Ti minu uspory, tak Ta bude hnat do prace. Na co ostavas vo vztahu, ktory ti nevyhovuje, ked mozes z neho kedykolvek odist. Dovidenia.
Ja som mala dlhorocny vztah, kde sme si vsetko platili pol na pol, neboli sme manzelia (co dnes pokladam za osudovu chybu), deti sme nemali. Ja som bola pre jeho rodinu zlatokopka, co sa na neho zavesila a vyuziva ho. Ja som mala vacsi plat ako on vacsinu vztahu, cize urcite som isla "po jeho peniazoch". Dovolenky na polku, pobyty a vylety tiez. A zrazu panko ma zacal podvadzat, platil si prostitutky na dovolenke, kam chodil 3x rocne "s kamaratmi a ty aj tak nemas tolko dovolenky" co mi vzdy hovoril a tam zivil nielen tie zeny, ale aj ich rodiny. Akonahle som na to dosla, okamzite som sa s nim rozisla. Ale ja som bola roky ta zla, jeho rodina ma spehuje doteraz po x rokoch po rozchode na socialnych sietach.

@anonym_685777 fuj to znie hrozne coho su ti idioti schopni, dufam, ze si to jeho spehujucej rodine povedala co ke zac

sense
12. mar 2026

Takto..síce pýtať sa frajera či pôjdeme na dovolenku ale na ňu nemam, tak či má pozve je pre mňa cez.. .
Na druhej strane , už dávno by som nebola s takýmto človekom. Nie preto, že mi nezaplatil dovolenku ale preto že celkovo nemám rada vynucovanie darčekov a vycitiek ja som ti a ty si mne nie

anonym_ee280c
12. mar 2026

Som prekvapená z reakcií, že tu nie sú hejty čo si to dovoluješ navrhovať dovolenku keď si PN, máš si nájsť druhú-tretiu brigádu hoci z domu🤣ako chcieť od krasoňa gesto.
Aj pre mňa by to bol dovod na rozchod, aby ma niekto využíval, všetko zožral a nemal by chochmes si to priznať a riešiť.
Z lásky my ženy vieme robiť gestá, kupovať darčeky, ale musí to vedieť tiež chlap, lebo tým vyjadruje náklonnosť, že je všímavý, zamilovaný a pre blaho a potešenie partnerky chce ten najkrajší darček pre ňu a o peniaze vobec nejde.
Potom sú aj takí, čo nasľubujú hory-doly, žena sa cíti ako princezná, stále čaká, zostáva vo vzťahu a precitne keď je neskoro, teš sa, že nie si ten prípad a že vidíš realitu.
Želám skoré uzdravenie a krásnu dovolenku s iným gentlemanom🫶

anonym_685777
12. mar 2026
@anonym_c74bfc

@anonym_685777 fuj to znie hrozne coho su ti idioti schopni, dufam, ze si to jeho spehujucej rodine povedala co ke zac

@anonym_c74bfc nebavim sa s nimi. Nemam o com, ani vtedy som nemala a teraz po rokoch uz duplom nie. O tom, ze mu zomrel surodenec som sa dozvedela zo socialnych sieti, ani sa neunuval mi napisat, ze cau, toto a toto sa stalo. Mna on nezaujima od datumu rozchodu, mimoineho sa mi aj vyhrazal.

anonym_58ac89
12. mar 2026
@anonym_ee280c

Som prekvapená z reakcií, že tu nie sú hejty čo si to dovoluješ navrhovať dovolenku keď si PN, máš si nájsť druhú-tretiu brigádu hoci z domu🤣ako chcieť od krasoňa gesto.
Aj pre mňa by to bol dovod na rozchod, aby ma niekto využíval, všetko zožral a nemal by chochmes si to priznať a riešiť.
Z lásky my ženy vieme robiť gestá, kupovať darčeky, ale musí to vedieť tiež chlap, lebo tým vyjadruje náklonnosť, že je všímavý, zamilovaný a pre blaho a potešenie partnerky chce ten najkrajší darček pre ňu a o peniaze vobec nejde.
Potom sú aj takí, čo nasľubujú hory-doly, žena sa cíti ako princezná, stále čaká, zostáva vo vzťahu a precitne keď je neskoro, teš sa, že nie si ten prípad a že vidíš realitu.

@anonym_ee280c tak vždy ide o celý kontext, keby to bolo len o dovolenke, myslím, že reakcie by boli trochu iné... ale toto nie je ani zďaleka len o dovolenke, na ktorú autorka v skutočnosti má

anonym_ee280c
12. mar 2026
@anonym_58ac89

@anonym_ee280c tak vždy ide o celý kontext, keby to bolo len o dovolenke, myslím, že reakcie by boli trochu iné... ale toto nie je ani zďaleka len o dovolenke, na ktorú autorka v skutočnosti má

@anonym_58ac89 iste, len na MK pochopiť kontext býva problém a tu ma to milo prekvapilo.

demodun
Autor odpoveď zmazal
kristina2412
12. mar 2026

Utekaaaaj 😃prvá otázka,ktorú mi moja postaršia kolegyňa položila, keď som začala chodiť s mojím manželom bola , či nie je lakomý....S týmto chlapom ťa nič dobré nečaká. Ja ťažko príjímam veľké dary a najradšej sa o seba finančne starám sama ale toto je už naozaj moc 😂

autor
12. mar 2026
@anonym_ee280c

@anonym_ee280c 😃 samozrejme dovolenka po PN. Tu striktne dodržujem 🙂 prišli mi výsledky z vyšetrenia a na mozgu nejaký nález je. Povedala som mu ze sa nechcem hádať ze ma trápia tie výsledky a na prkotiny kto komu aký darček kúpil ci nekúpil nemám náladu. Jeho reakcia bola asi taká že čo už len tebe môže byť keď si vkuse doma a spis 🤦‍♀️ takže toľko podpory. Toto bola pre mňa posledná kvapka. Kašlem mu na hlavu. Ešte ma zhejtil lebo som mu povedala ze mi sľuboval ze mi ukáže ako cvičiť a ze aspoň budeme spolu (cvičenie mam povolené od neuro a mam 4h vychádzok takže fitko stíhame) ze kedy pôjdeme konečne ze už je teplo už nemá žiadne výhovorky ze zima ze sa mu nechce. Tak som si bookla hodinu s jednou trénerkou a nazval ma hlupanou ze načo so mnou pôjde do fitka keď viem akurát tak co je činka. Kkt sprostý vypatlany. On nechce ísť so mnou ale keď nájdem inú cestu tak som hlupana 🫤 proste asi môj najhorší vzťah. A to som pol roka žila s narcistom a zďaleka to nebolo také pekličko ako toto. Ešteže už ma nedokáže vytočiť ani ma urobiť smutnou, riešim sa na terapiach a budem iným človekom. Lepšie než stať celý život na jednom mieste a aj keď nie je spokojný nemá záujem nič so životom robiť

autor
12. mar 2026
@kristina2412

Utekaaaaj 😃prvá otázka,ktorú mi moja postaršia kolegyňa položila, keď som začala chodiť s mojím manželom bola , či nie je lakomý....S týmto chlapom ťa nič dobré nečaká. Ja ťažko príjímam veľké dary a najradšej sa o seba finančne starám sama ale toto je už naozaj moc 😂

@kristina2412 ja už budem tiež taka ako radia koucky na internete. Nechaj sa pozývať rozmaznávať nie je to o tom byt vychcana zlatokopka ale o tom dovoliť si to, uvedomiť si ze si zaslúžim aby si ma muž vážil a vyvíjal pozitívnu iniciatívu. Mam na to sama si dat čokoľvek ale NEMUSÍM. Môžem sa nechať aj rozmaznávať. Tak to radia ako prevenciu voči prizivnikom. Lakomec už nikdy

arianna25
12. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_ee280c 😃 samozrejme dovolenka po PN. Tu striktne dodržujem 🙂 prišli mi výsledky z vyšetrenia a na mozgu nejaký nález je. Povedala som mu ze sa nechcem hádať ze ma trápia tie výsledky a na prkotiny kto komu aký darček kúpil ci nekúpil nemám náladu. Jeho reakcia bola asi taká že čo už len tebe môže byť keď si vkuse doma a spis 🤦‍♀️ takže toľko podpory. Toto bola pre mňa posledná kvapka. Kašlem mu na hlavu. Ešte ma zhejtil lebo som mu povedala ze mi sľuboval ze mi ukáže ako cvičiť a ze aspoň budeme spolu (cvičenie mam povolené od neuro a mam 4h vychádzok takže fitko stíhame) ze kedy pôjdeme konečne ze už je teplo už nemá žiadne výhovorky ze zima ze sa mu nechce. Tak som si bookla hodinu s jednou trénerkou a nazval ma hlupanou ze načo so mnou pôjde do fitka keď viem akurát tak co je činka. Kkt sprostý vypatlany. On nechce ísť so mnou ale keď nájdem inú cestu tak som hlupana 🫤 proste asi môj najhorší vzťah. A to som pol roka žila s narcistom a zďaleka to nebolo také pekličko ako toto. Ešteže už ma nedokáže vytočiť ani ma urobiť smutnou, riešim sa na terapiach a budem iným človekom. Lepšie než stať celý život na jednom mieste a aj keď nie je spokojný nemá záujem nič so životom robiť

@anonym_autor radšej sama než s takým hnupom.

autor
12. mar 2026
@arianna25

@anonym_autor radšej sama než s takým hnupom.

@arianna25 čím viac na sebe pracujem tým je priepasť medzi nami väčšia. A keď si tak vezmem akým prínosom pre mňa je tak žiadnym. Tak ako on povedal ze zo mna nič nemá. Vraj keby som nebola sebecká... Nech sa na to pozerám akokoľvek podporu viac dostanem od cudzích ludi ako od neho. Rodina ma podporuje fandí mi tešia sa ze som sa z depresii dostala odhodlala ísť na terapie ísť do fitka pobehať si lekárov a zmeniť svoje nastavenie. Pomáhajú mi v každom smere a teraz sa aj ja snažím keďže sestre zistuju tiež nejaku diagnózu :( sme jeden pre druhého ale keď sa chcem na konci dňa týždňa raz výdatne vyrevat mam na to jedine vankus. Nie partnera ktorý podrží

anonym_3abc5e
12. mar 2026

Ukončite ten "vzťah" hlavne z úcty sama k sebe. Ste inteligentná a empatická. Znova nájdite vlastnú sebahodnotu a sebaúctu.
Bez neho Vám bude miliónkrát lepšie.

anonym_2608d8
12. mar 2026
@anonym_autor

@kristina2412 ja už budem tiež taka ako radia koucky na internete. Nechaj sa pozývať rozmaznávať nie je to o tom byt vychcana zlatokopka ale o tom dovoliť si to, uvedomiť si ze si zaslúžim aby si ma muž vážil a vyvíjal pozitívnu iniciatívu. Mam na to sama si dat čokoľvek ale NEMUSÍM. Môžem sa nechať aj rozmaznávať. Tak to radia ako prevenciu voči prizivnikom. Lakomec už nikdy

@anonym_autor Takze si nasrata, ze sa na teba nalepil prizivnik, tak teraz chces robit to iste niekomu inemu. :D Za par rokov bude nasraty ten dotycny, necha ta a ty budes tam kde dnes. 🙂

autor
12. mar 2026
@anonym_2608d8

@anonym_autor Takze si nasrata, ze sa na teba nalepil prizivnik, tak teraz chces robit to iste niekomu inemu. :D Za par rokov bude nasraty ten dotycny, necha ta a ty budes tam kde dnes. 🙂

@anonym_2608d8 nie nechcem sa nasat na nikoho. Ale iné ženy sa nechávajú normálne pozvať a rozmaznávať sa a ti chlapi sa chcú starať

greywolf
12. mar 2026

@anonym_autor to co vidis na internete je len pozlatko, spamataj sa.

rejka7
12. mar 2026

@anonym_autor takže on ti povie hlupana? 😳 No, tak každý ďalší deň "vzťahu" s takýmto " partnerom" je strata času. Na to ti netreba ani psychológa, či terapiu. Tam, kde nie je úcta, nemôže byť vzťah.

maury
13. mar 2026

Áno, správne máš pocit, že máš guľu na nohe a tvoja intuícia “ukončiť” ťa neklame. Je čas tú guľu odopnúť a pustiť nech sa gúľa svetom. Veľa šťastia 🍀

ivicatolic
13. mar 2026

@anonym_autor deti - deti nehádejte se ....😁😁😁, pravdu máš, je ti guľa t nohe, lepšie budeš napredovať sama....ale nemyslím si, že každý chlap je grant a všetko platí

anonym_eb9fd5
13. mar 2026

Hlavne never všetkému čo vidíš na internete. Ideálne vypni na čas soc siete a potom prehodnot situáciu.

nicegirl369
13. mar 2026

@anonym_autor to sa nedá čítať toto. Prečo si s takým …?

anonym_50cdc9
13. mar 2026

@anonym_autor Lepšie to už nebude..a vždy je lepšie s vrátiť s kratšej cesty.

kabyko
13. mar 2026

"Všade po internete vidím"... a tu je základný problém väčšiny dnešných žien.

anonym_6bf6bc
13. mar 2026
@kabyko

@kabyko takze ma byt rada, ze ju vobec nejaky chlap chce? Ma byt spokojna s lakomcom?

anonym_f26c12
14. mar 2026
@kabyko

@kabyko nie, základný problém je že chlapom ebe

minutka
14. mar 2026

Bud rada ze s nim nemas dieta

romanovic
14. mar 2026

@anonym_autor Běž Forreste, běž!

Strana
z2