icon

Vzťah s mladším vdovcom

17. nov 2025

Ahojte, v jednom poste som tu písala o zoznamke a mužoch na nej. Konečne sa objaví muž, čo je aj pri zmysloch, aj je inteligentný, aj vie čítať s porozumením a dokonca dobre vyzerá. Ale...

A teraz mi povedzte, čo si o tom myslíte, či by ste vôbec do toho išli.
Je mladší od váš o 4 roky, má malé dieťa (škôlka), je vdovec - 2r. Stará sa o dieťa sám, s pomocou samozrejme rodičov a svokrovcov. Keď som sa ho pýtala, čo robí rád, samozrejme okrem starostlivosti o dieťa, tak napísal: " Mam psycho robotu, dom, domacnost, syn, kruzky, cez vikend chodim pomahat rodicom. Nemam cas na ziadne ine cinnosti."

Tu som trochu zastala. Po prvé ho chápem. Inak som mu napísala, že nech si predstaví slobodnú matku s deťmi, s viac deťmi dokonca... že to musia zvládať. A mnohé nemajú ani pomoc starých rodičov. Ale ok.

Ale teraz k veci. Nikde tam totiž nevidím priestor pre partnerku, priateľku. Ono to spoznávanie na začiatku potrebuje vlastný priestor. Byť spolu aj iba dvaja, postupne sa oťukávať. Ja som napríklad napísala, že rada mimo iného chodím do kina. On mi napísal, že malý ešte v kine nebol. Chápem...

No každopádne, v tomto momente som urobila to, že som zišla z kratšej cesty.
Napísala som mu, že v prvom rade si myslím, že by potreboval k sebe mladšiu a nie staršiu ženu, s dostatkom energie a podľa možností s aspoň jedným dieťaťom. Prípadne pre túto chvíľu, kým malý nevyrastie - iba kamošku s výhodami.
Popravde - keď som si predstavila starostlivosť o dom, o domácnosť a o neho a jeho syna, povedala som si, že toto je asi nad moje možnosti.

Mimochodom - celý čas rozprával o tom, že má rád čipku na žene, na spodnom prádle, a či by som si čipku kvôli nemu nedala 🙂. Čiže asi takto..

Zišla som z kratšej cesty teda. Vyhodnotila som svoje možnosti. Len sa sama seba pýtam, dobre som spravila? Nenechala som si ujsť šancu spoznať muža a dieťa len preto, že som lenivá? Viete asi ako to myslím 🙂.

dadis
17. nov 2025
@madeincssr

Podľa mňa ani jeden z vás nemá na akýkoľvek hlbší vzťah čas. A bez toho spoznávať sa je prakticky nemožné.

@madeincssr Ona skor ma prilis vela podmienok - male dieta, nizky vek, nema cas, chce sex.. ziadny partner nebude idealny, ale bez sppznavania nezisti, ci je ochotna z nejakych ppdmienok upustit..

autor
17. nov 2025
@anonym_551d41

@anonym_autor nás sa pýtaš či by sme do toho išli a ty máš v tom jasno🤣logicky tento určite nebude mať čas sedieť v kaviarni a vyznávať ti lásku.Ludia v určitom veku majú záväzky a niektori neuveriteľne vysoké nároky.Hladaj si slobodného

@anonym_551d41 no ja by som už rada muža okolo 50tky, kto ten čas má. A takého muža aj hľadám a mám to v profile jasne napísané. Môže byť slobodný, môže byť rozvedený alebo vdovec, ale s veľkými deťmi. Ak by som chcela zajaca, mám zajaca, ale nechcem ho.

dadis
17. nov 2025
@anonym_autor

@dadis ja som na starších mužov, na o dosť starších mužov. Moji partneri mali o 10 a o 14r viac. Mňa títo zajaci nezaujímajú, neprídu mi atraktívni.

@anonym_autor Na to ze si zufala, tak si dost militantna.. ze zajac.. ved ked ma 5r dieta, tak asi zajacik to nebude.. skus navstivit nejaku poradnu, nepridu mi tvoje reakcie normalne, mozno aj tam hladaj dovody, preco si sama

autor
17. nov 2025
@dadis

@anonym_autor Na to ze si zufala, tak si dost militantna.. ze zajac.. ved ked ma 5r dieta, tak asi zajacik to nebude.. skus navstivit nejaku poradnu, nepridu mi tvoje reakcie normalne, mozno aj tam hladaj dovody, preco si sama

@dadis ma 35r, pre mna je zajac. Ako som pisala, som na starsich muzov, okolo 50 a viac. Preco som zufala? Som single len par tyzdnov, nie zufala nie som zatial.

anonym_60a18a
17. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_551d41 mňa neviedlo nič. On mi začal písať. Najprv som ho upozornila, že som nie som na mladších mužov. A potom začal písať a rozpísal sa. To, že má dieťa vyplynulo až neskôr. Každopádne, ja nie som typ ženy, čo bude pre muža call girl 2x týždenne na zavolanie.. lebo práve má čas 2h, a dieťa je u svokrovcov. Ja mám svoj život. A to, že som mužov domov nenosím je pravda. Tiež mu určite nezavesím na nos celú pravdu. Ale áno, to, že bývam s otcom zatiaľ na nadržancov vždy zabralo 🙂.

@anonym_autor akosi nechapem, co riesis. Teba neviedlo nic si s nim pisat, napisal on a ty si pokracovala vo vasich debatach. Zistila si, ze chape, dobre vyzera atd atd a ma syna a nema cas co je pre teba, vychadzam z tvojho prispevku, pre teba neprekonatelny problem, aspon na najblizsich par rokov, kym dieta nepodrastie, uviedla si 3. Mimochodom, neviem ci mas deti, ale take 8 rocne dieta potrebuje este stale dostatok casu a pozornosti, cize mozno by som hranicu posunula na 18, lebo aj v tej puberte to je burlive a dieta potrebuje plnohodnotneho rodica, nie rodica, ktory ho odstrihne pre frajerku. Vies, ze ma dieta a nema cas a ty chces aby mal na teba cas a je toto vsetko nad tvoje sily, byt macocha v domacnosti a tvoja predstava o vztahu a o buducnosti je diametralne odlisna od toho, co zije on. Tak si s takym muzom nebudem vypisovat o cipkach a oblekoch a utnem to v uvode a nebudem polemizovat na konovi ci to predsa len nie je pre mna zahodena prilezitost.
Ako dospela zena, starsia od neho, vies vyhodnotit ze vase sucasne fungovanie je diametralne odlisne a teda to nema potencial.

dadis
17. nov 2025
@anonym_autor

@dadis ma 35r, pre mna je zajac. Ako som pisala, som na starsich muzov, okolo 50 a viac. Preco som zufala? Som single len par tyzdnov, nie zufala nie som zatial.

@anonym_autor Usporiadaj so to v hlave. Hovorit o 35r ako o zajacovi .. je to dehonestujuce. A ano posobis velmi zufalo, preto som myslela, ze si sama minimalne 5 rokov. Pretoze polemizujes, ci si spravila dobre toto odmietnutie. Ak by si nebola zufala, tak si s nim odvtedy, co napisal, ze ma 5r dieta, nepises. Ked cez toto tvoj vlak nejde.

autor
17. nov 2025
@dadis

@anonym_autor Usporiadaj so to v hlave. Hovorit o 35r ako o zajacovi .. je to dehonestujuce. A ano posobis velmi zufalo, preto som myslela, ze si sama minimalne 5 rokov. Pretoze polemizujes, ci si spravila dobre toto odmietnutie. Ak by si nebola zufala, tak si s nim odvtedy, co napisal, ze ma 5r dieta, nepises. Ked cez toto tvoj vlak nejde.

@dadis pre mna je kazdy, kto ma menej ako 45r zajac. Sorry. Jednoducho je to tak. Som rozvedena, ofiko par tyzdnov. Uzivam si slobodu, ale na druhej strane nechcem zostat sama, a chcem niekoho s kym to bude mat zmysel. Ale niekto starsi odo mna, s rozumom v hlave a nie v gatiach.

bomba36
17. nov 2025
@anonym_autor

@bomba36 nie, najhoršie, že je to pravda. Vychováva sám 5r syna. Manželka mu zomrela pri nehode.

@anonym_autor to ti povedal, alebo ho aj osobne poznáš?

autor
17. nov 2025
@anonym_60a18a

@anonym_autor akosi nechapem, co riesis. Teba neviedlo nic si s nim pisat, napisal on a ty si pokracovala vo vasich debatach. Zistila si, ze chape, dobre vyzera atd atd a ma syna a nema cas co je pre teba, vychadzam z tvojho prispevku, pre teba neprekonatelny problem, aspon na najblizsich par rokov, kym dieta nepodrastie, uviedla si 3. Mimochodom, neviem ci mas deti, ale take 8 rocne dieta potrebuje este stale dostatok casu a pozornosti, cize mozno by som hranicu posunula na 18, lebo aj v tej puberte to je burlive a dieta potrebuje plnohodnotneho rodica, nie rodica, ktory ho odstrihne pre frajerku. Vies, ze ma dieta a nema cas a ty chces aby mal na teba cas a je toto vsetko nad tvoje sily, byt macocha v domacnosti a tvoja predstava o vztahu a o buducnosti je diametralne odlisna od toho, co zije on. Tak si s takym muzom nebudem vypisovat o cipkach a oblekoch a utnem to v uvode a nebudem polemizovat na konovi ci to predsa len nie je pre mna zahodena prilezitost.
Ako dospela zena, starsia od neho, vies vyhodnotit ze vase sucasne fungovanie je diametralne odlisne a teda to nema potencial.

@anonym_60a18a ja od neho nechcem nic. Sama som mu napisala, ze ja dieta nemam. A teda nezoberiem si na triko mladsieho muza s dietatom. To je nad moje limity a moznosti. Nesla by som do toho. Otazka znela skor, ci by ste vy isli... ja mam jasno. Zaujimaju ma ine zeny.

autor
17. nov 2025
@bomba36

@anonym_autor to ti povedal, alebo ho aj osobne poznáš?

@bomba36 sme z jedneho mesta, nie velkeho mesta a mame spolocnych priatelov. Viem o nom zbezne. Ale osobne ho nepoznam. Ani on mna. Jeho kolega z prace je moj dobry znamy.

enmery
17. nov 2025

Ako tu niektoré ženy serie, keď žena vie, čo chce, vadí jej niečo, vie presne čo a rozhodne sa neísť touto cestou. Potrebujú si kopnúť do takej a povysmievať sa😄

dadis
17. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_60a18a ja od neho nechcem nic. Sama som mu napisala, ze ja dieta nemam. A teda nezoberiem si na triko mladsieho muza s dietatom. To je nad moje limity a moznosti. Nesla by som do toho. Otazka znela skor, ci by ste vy isli... ja mam jasno. Zaujimaju ma ine zeny.

@anonym_autor Nas nazor ti moze ako pomoct? Si uplne infe mentalne ako ja, a to mam od teba o 5 rokov viac. Si nudna zena, co z prace dojde domov a tak to konci, nechodis medzi ludi, nevidim, ze by si mala nejaku zalubu. Najdi si rovnako nudneho stareho dedka, s ktorym si sadnete vecer k telke. Moze byt tak? Co mne sa zda ako pochovanie za ziva je tvoja predstava ziarivej buducnosti.

autor
17. nov 2025
@enmery

Ako tu niektoré ženy serie, keď žena vie, čo chce, vadí jej niečo, vie presne čo a rozhodne sa neísť touto cestou. Potrebujú si kopnúť do takej a povysmievať sa😄

@enmery a pritom som len chcela vedieť, čo by urobili ony, či by do toho išli... zábavné je sledovať tieto ženské duševné pochody ...

anonym_60a18a
17. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nie, tvoja otazka znela takto:
“Len sa sama seba pýtam, dobre som spravila? Nenechala som si ujsť šancu spoznať muža a dieťa len preto, že som lenivá?”
A ak v tom mas jasno, stale nechapem, preco ta zaujima, ci by som sa ja dala dokopy s mladsim muzom nez som ja a ktory ma dieta 🤷🏼‍♀️ pripadne ine zeny na fore, ktore nepoznas, nevies ake maju zivoty, zazemie, ake orezivaju starosti a ci tuzia po vztahu, ci sexe a maju guraz sa stat nahradniu matkou / macochou pre dieta, ktoremu zomrela matka. Tu nejde len o tvoju mozno nevyuzitu prilezitost. Tu treba brat do uvahy aj to dieta a jeho traumu zo smrti matiy a taktiez traumu toho muza zo smrti manzelky a nie ze ty chces, aby mal cas na teba. Treba lovit niekde, kde su muzi bez zavazkov, pripadne s dospelymi, odrastenymi detmi.

dadis
17. nov 2025
@enmery

@enmery Mna to neserie, len mi hlava neberie, ze jej tento pan nevyhovoval a potrebovala sa uistit, ci spravila spravne.. a my mame vediet? Teda uz vieme, potom napisala, ze deti su no go, vek je no go - ale to su vsetko informacie co hned vedela, preco to nestopla teda hned?

autor
17. nov 2025
@dadis

@anonym_autor Nas nazor ti moze ako pomoct? Si uplne infe mentalne ako ja, a to mam od teba o 5 rokov viac. Si nudna zena, co z prace dojde domov a tak to konci, nechodis medzi ludi, nevidim, ze by si mala nejaku zalubu. Najdi si rovnako nudneho stareho dedka, s ktorym si sadnete vecer k telke. Moze byt tak? Co mne sa zda ako pochovanie za ziva je tvoja predstava ziarivej buducnosti.

@dadis ďakujem presne takého nudného dedka si chcem násjť. V práci denne cestujem, som v teréne a školím ľudí. Prídem domov večer a naozaj nemám chuť teraz niekomu zohrievať posteľ. Hľadám rovnocenného partnera, s kým sa budem môcť porozprávať, dať si pohár vína, pozrieť si telku, zájsť do kina, cez víkend na výlet. Mám rada spontánnosť, čiže keď sa večer v piatok rozhodneme a kúpime si lístky na vlak, ráno ideme do Prahy.... a toto pri žiadnom otcovi 5r dieťaťa mať nebudem.

tundra
17. nov 2025
@dadis

@enmery Mna to neserie, len mi hlava neberie, ze jej tento pan nevyhovoval a potrebovala sa uistit, ci spravila spravne.. a my mame vediet? Teda uz vieme, potom napisala, ze deti su no go, vek je no go - ale to su vsetko informacie co hned vedela, preco to nestopla teda hned?

@dadis mozno je v znameni vah a nevie sa rozhodnut...

autor
17. nov 2025
@anonym_60a18a

@anonym_autor nie, tvoja otazka znela takto:
“Len sa sama seba pýtam, dobre som spravila? Nenechala som si ujsť šancu spoznať muža a dieťa len preto, že som lenivá?”
A ak v tom mas jasno, stale nechapem, preco ta zaujima, ci by som sa ja dala dokopy s mladsim muzom nez som ja a ktory ma dieta 🤷🏼‍♀️ pripadne ine zeny na fore, ktore nepoznas, nevies ake maju zivoty, zazemie, ake orezivaju starosti a ci tuzia po vztahu, ci sexe a maju guraz sa stat nahradniu matkou / macochou pre dieta, ktoremu zomrela matka. Tu nejde len o tvoju mozno nevyuzitu prilezitost. Tu treba brat do uvahy aj to dieta a jeho traumu zo smrti matiy a taktiez traumu toho muza zo smrti manzelky a nie ze ty chces, aby mal cas na teba. Treba lovit niekde, kde su muzi bez zavazkov, pripadne s dospelymi, odrastenymi detmi.

@anonym_60a18a presne tak, na toto sa ja necitim...

dadis
17. nov 2025
@anonym_autor

@dadis ďakujem presne takého nudného dedka si chcem násjť. V práci denne cestujem, som v teréne a školím ľudí. Prídem domov večer a naozaj nemám chuť teraz niekomu zohrievať posteľ. Hľadám rovnocenného partnera, s kým sa budem môcť porozprávať, dať si pohár vína, pozrieť si telku, zájsť do kina, cez víkend na výlet. Mám rada spontánnosť, čiže keď sa večer v piatok rozhodneme a kúpime si lístky na vlak, ráno ideme do Prahy.... a toto pri žiadnom otcovi 5r dieťaťa mať nebudem.

@anonym_autor No tak vidis.. tu mas odpoved. Nie je za co

anonym_60a18a
17. nov 2025
@enmery

@enmery z toho co tu pise nemam vobec pocit ze by vedela co chce. Sorry not sorry

autor
17. nov 2025
@anonym_60a18a

@enmery z toho co tu pise nemam vobec pocit ze by vedela co chce. Sorry not sorry

@anonym_60a18a keby som nevedela čo chcem, tak s ním idem na kávu. Stopla som to. Nemám ambíciu chodiť na kávy s každým mužom, čo mi napíše. Nemám toľko času ani. Sorry, not sorry.

tundra
17. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ale,ved to mozes urobit aj sama,ze sadnes na vlak a stravis vikend v Zurichu,napr.

autor
17. nov 2025
@tundra

@anonym_autor ale,ved to mozes urobit aj sama,ze sadnes na vlak a stravis vikend v Zurichu,napr.

@tundra môžem, ale lepšie sa mi top urobí s partnerom. A keďže moje kamošky majú záväzky a rodiny, nejde to s nimi. Čiže ja si rada počkám, na toho pravého. Neponáhľam sa.

anonym_60a18a
17. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_60a18a presne tak, na toto sa ja necitim...

@anonym_autor tak vybavene. Urobila si dobre, ze si to utala. Gratulujem. A to ci by som sa ja alebo hociktora ina z tohto fora dala dokopy s tymto muzom, napriek tomu, ze mam ine hodnoty a presvedcenia ako on, ako aj predstavu o buducnosti a traveni volneho casu, to ti moze byt jedno. Ja som podla teba tiez “stena”. Som matka a mam manzela ale keby som slobodna matka tak nemam zaujem vychovavat cudzie deti a prisposobovat sa rezimu ineho dietata nez je moje. A to najhlavnejsie, nechcem niest zodpovednost za vychovu a traumy cudzieho dietata. Staci mi moje a sim stastna tam kde som.

tundra
17. nov 2025
@anonym_autor

@tundra môžem, ale lepšie sa mi top urobí s partnerom. A keďže moje kamošky majú záväzky a rodiny, nejde to s nimi. Čiže ja si rada počkám, na toho pravého. Neponáhľam sa.

@anonym_autor ano,trpezlivost ruze prinasa🌹🌹🌹

anonym_60a18a
17. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_60a18a keby som nevedela čo chcem, tak s ním idem na kávu. Stopla som to. Nemám ambíciu chodiť na kávy s každým mužom, čo mi napíše. Nemám toľko času ani. Sorry, not sorry.

@anonym_autor sorry not sorry pisala si ci si zahofila sancu a nie co by sme urobili my na tvojom mieste 🤷🏼‍♀️

enmery
17. nov 2025
@anonym_60a18a

@anonym_60a18a Čipka je pre ňu no go, nechce sexuálnusex raz za čas na 2 hodiny, aj to povedala, tak o čom tocíš. Tu sa chodia ženy pýtať na všetko možné, to by mohli rovno zrušiť koňa.

sisska96
17. nov 2025
@anonym_autor

@enmery všetko sa dá, ak sa chce. Aj budovanie vzťahu chvíľu potrvá... a či si pre muža nedám čipku ani iba na večer do postele, keď sa mu tak páči. Odpísala som mu, ja som na mužoch v obleku a v kravate, či si bude obliekať oblek večer do postele, keď sa mi to tak páči..

@anonym_autor Určiteeeeee nie. Chceš cudzie decko na krk ? On hladá služku, nie partnerku

autor
17. nov 2025
@anonym_60a18a

@anonym_autor sorry not sorry pisala si ci si zahofila sancu a nie co by sme urobili my na tvojom mieste 🤷🏼‍♀️

@anonym_60a18a nemyslím, že som zahodila šancu... osobne sa necítim na to, vychovávať cudzie 5r dieťa, čo prišlo o mamu. A robiť matrac nikomu nebudem.

dadis
17. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Lenze ten nemusi vobec prist, treba s tym ratat - vsetko, co si vymenovala mozes robit sama, ci vylet, ci kino, ci cestovanie, tak hor sa zit a nefnukaj. Tiez som po rozvode sama chodila do kina, na bicykel aj vylety. Nevedela som, ci niekoho este stretnem, tak som nesedela smutna doma..