icon

Vzťah so schizofrenikom

15. sep 2025

Zistila som to až teraz po mesiaci.
Vraví, že zvykol mať akútnu psychózu, a že raz
v takejto fáze napadol svojich rodičov.
Mám sa báť s ním zostať, či tomu mám dať šancu?

Strana
z3
oriesocek
15. sep 2025

Ja by som z takého vzťahu odišla a extrémne rýchlo. To budeš riešiť celý život iba jeho.

balerina2025
15. sep 2025

@anonym_autor nesla by som.

anonym_6ff80a
15. sep 2025

Utekaaaaaj!

mandzula
15. sep 2025

Nie - skúsenosť z rodiny.

pe_mi
15. sep 2025

@anonym_autor viem,že v chorobe i zdraví
Ale sú určité choroby a závislosti (keď aj to sú choroby), pri ktorých by som nebola
Bipolarna porucha, schizofrénia
Gembling , chceme spolu budovať niečo pre nás a pre naše deti a nie nás aj deti potápať
To ma napadlo tak zrychla
Iste je toho viac
Život máš len jeden,neobetuj ho takto

halford89
Odpoveď bola odstránená
tanikka
15. sep 2025

tu je riziko a veľké, je na tebe či to chceš skúsiť, ja by som to brala ako stopku, lebo jak sa poznám by som sa stresovala deň čo deň

anonym_334b35
15. sep 2025

Pri dobrom nastavení a zaliečení môže vieš plnohodnotný život. Je na tebe, ako veľmi ho ľúbiš. Dá sa to.

zuzanaete
15. sep 2025

Dobrovolne by som do toho neisla. Ak by sa nejaka choroba prevalila pocas manzelstva, tak by som hned neutekala.

marsmykkok
15. sep 2025

Ak by sme boli už spolu roky a potom ochorel tak áno, ak by to bol začínajúci vzťah nie, maximálne by som navrhla že môžeme byť dobrí kamaráti a spolu tráviť voľný čas.

halford89
Odpoveď bola odstránená
diewcatqoo
15. sep 2025

Nie, nebola by som a bol by to pre mna urcite dovod na rozchod takto po mesiaci.

koniarova
15. sep 2025
@marsmykkok

Ak by sme boli už spolu roky a potom ochorel tak áno, ak by to bol začínajúci vzťah nie, maximálne by som navrhla že môžeme byť dobrí kamaráti a spolu tráviť voľný čas.

@marsmykkok no to by si mu teda pomohla.

janinah
15. sep 2025

Nie..a urcite ti nepovedal vsetko

halford89
Odpoveď bola odstránená
ruxandra
15. sep 2025

Určite nie

anonym_334b35
15. sep 2025
@halford89
Odpoveď bola zmazaná

@halford89 presne tak. Neinformovanosť robí z tejto choroby strašiaka.

anonym_35bc34
15. sep 2025

Nebola. Aj kvoli pripadnym buducim detom.

pribinak
15. sep 2025

Nie nie nie a ešte milionkrat NIE (mame pána s touto dgn. v širšom príbuzenstve a je to veľmi komplikovane)

Je to ťažká psychiatrická diagnoza, vekom sa len a len zhoršuje. A je vysokopravdepodovne že aj vaši potomkovia ju zdedia

halford89
Odpoveď bola odstránená
evcagabi
15. sep 2025

Nie, nebola

pribinak
15. sep 2025
@halford89
Odpoveď bola zmazaná

@halford89 nie neviem, ale vo všeobecnosti je to ťažká diagnoza, neliecitelna, doživotná a to úplne stačí

cyberk
15. sep 2025

nehrozi :D to radsej by som bola sama do smrti

marsmykkok
15. sep 2025
@koniarova

@marsmykkok no to by si mu teda pomohla.

@koniarova A čo je na tom zlé? Nevidím problém ak by nás spájal spoločný koníček napríklad turistika s ním na tú turistiku chodiť, lepšie mať kamarátstvo ako byť sám úplne... Samozrejme ak by to on akceptoval. Ako ja sa nestránim ľudí čo majú nejaké psychické problémy, však to dnes má skoro každý a najhorší sú neliečení psychopati ktorých je požehnane, on sa aspoň lieči. Ale do vzťahu by som proste s ním nešla.

tenerifka
15. sep 2025
@halford89
Odpoveď bola zmazaná

@halford89 autorka pise, ze napadol rodicov. Urcite jej nepovedal vsetko, su spolu len mesiac. Zisla by som z kratsej cesty

halford89
Autor odpoveď zmazal
halford89
Odpoveď bola odstránená
oriesocek
15. sep 2025
@anonym_334b35

@halford89 presne tak. Neinformovanosť robí z tejto choroby strašiaka.

@anonym_334b35 aká neinformovanosť - krstný mal schizofréniu. Kamoškin frajer, manželova teta… vekom sa to veľmi zhoršuje, s výchovou deti a rodinou je to dosť nezlučiteľné. Ten človek sa nevie postarať sám o seba….

halford89
Odpoveď bola odstránená
anonym_b3f665
15. sep 2025
@halford89
Odpoveď bola zmazaná

@halford89 konkrétne schizofrénia je ku.va diagnóza zober si napr. 30.júl 2008 Canada 22-ročný Tim Mclean a jeho odrezaná hlava 40-ročným schizofrenikom počas jazdy autobusom.
A nie nezáleží na tom akým typom schizofrénie trpí- je len jedna a na 100% sa s vekom len zhoršuje
Ja by som na tvojom mieste utekala kade ľahšie, už raz napadol svojich rodičov a bohviečo ti ešte nepovedal.😱

Strana
z3