Vzťah so schizofrenikom
Zistila som to až teraz po mesiaci.
Vraví, že zvykol mať akútnu psychózu, a že raz
v takejto fáze napadol svojich rodičov.
Mám sa báť s ním zostať, či tomu mám dať šancu?
@anonym_autor nesla by som.
Utekaaaaaj!
Nie - skúsenosť z rodiny.
@anonym_autor viem,že v chorobe i zdraví
Ale sú určité choroby a závislosti (keď aj to sú choroby), pri ktorých by som nebola
Bipolarna porucha, schizofrénia
Gembling , chceme spolu budovať niečo pre nás a pre naše deti a nie nás aj deti potápať
To ma napadlo tak zrychla
Iste je toho viac
Život máš len jeden,neobetuj ho takto
tu je riziko a veľké, je na tebe či to chceš skúsiť, ja by som to brala ako stopku, lebo jak sa poznám by som sa stresovala deň čo deň
Pri dobrom nastavení a zaliečení môže vieš plnohodnotný život. Je na tebe, ako veľmi ho ľúbiš. Dá sa to.
Dobrovolne by som do toho neisla. Ak by sa nejaka choroba prevalila pocas manzelstva, tak by som hned neutekala.
Ak by sme boli už spolu roky a potom ochorel tak áno, ak by to bol začínajúci vzťah nie, maximálne by som navrhla že môžeme byť dobrí kamaráti a spolu tráviť voľný čas.
Nie, nebola by som a bol by to pre mna urcite dovod na rozchod takto po mesiaci.
Ak by sme boli už spolu roky a potom ochorel tak áno, ak by to bol začínajúci vzťah nie, maximálne by som navrhla že môžeme byť dobrí kamaráti a spolu tráviť voľný čas.
@marsmykkok no to by si mu teda pomohla.
Nie..a urcite ti nepovedal vsetko
Určite nie
@halford89 presne tak. Neinformovanosť robí z tejto choroby strašiaka.
Nebola. Aj kvoli pripadnym buducim detom.
Nie nie nie a ešte milionkrat NIE (mame pána s touto dgn. v širšom príbuzenstve a je to veľmi komplikovane)
Je to ťažká psychiatrická diagnoza, vekom sa len a len zhoršuje. A je vysokopravdepodovne že aj vaši potomkovia ju zdedia
Nie, nebola
nehrozi :D to radsej by som bola sama do smrti
@marsmykkok no to by si mu teda pomohla.
@koniarova A čo je na tom zlé? Nevidím problém ak by nás spájal spoločný koníček napríklad turistika s ním na tú turistiku chodiť, lepšie mať kamarátstvo ako byť sám úplne... Samozrejme ak by to on akceptoval. Ako ja sa nestránim ľudí čo majú nejaké psychické problémy, však to dnes má skoro každý a najhorší sú neliečení psychopati ktorých je požehnane, on sa aspoň lieči. Ale do vzťahu by som proste s ním nešla.
@halford89 presne tak. Neinformovanosť robí z tejto choroby strašiaka.
@anonym_334b35 aká neinformovanosť - krstný mal schizofréniu. Kamoškin frajer, manželova teta… vekom sa to veľmi zhoršuje, s výchovou deti a rodinou je to dosť nezlučiteľné. Ten človek sa nevie postarať sám o seba….
@halford89 konkrétne schizofrénia je ku.va diagnóza zober si napr. 30.júl 2008 Canada 22-ročný Tim Mclean a jeho odrezaná hlava 40-ročným schizofrenikom počas jazdy autobusom.
A nie nezáleží na tom akým typom schizofrénie trpí- je len jedna a na 100% sa s vekom len zhoršuje
Ja by som na tvojom mieste utekala kade ľahšie, už raz napadol svojich rodičov a bohviečo ti ešte nepovedal.😱

Ja by som z takého vzťahu odišla a extrémne rýchlo. To budeš riešiť celý život iba jeho.