icon

Vzťah so Židom

13. feb 2025

Ahojte, máte niektorá skúsenosti čo sa týka partnera zida ? Vyzera normálne tým nemyslím že to je vidno ako vo filmoch. Vyrastal v europe - ma otca Nemca a mama je z Izraela.

Strana
z3
martinkatinka
13. feb 2025

A zoznamili ste sa cez internet?

autor
13. feb 2025

@martinkatinka nie normálne v praci. Robí auditora pre Nemecku materskú firmu

ina2405
13. feb 2025

Závisí dosť od toho, ako sa stavia k viere. Pozri si na Netflixe "manželstvo po židovsky" alebo tak nejak sa to volá. Tak získaš trošku pohľad.

bielasovicka
13. feb 2025

Ja tu čítam ze co to je, to zido 🤣🤣

jurly
13. feb 2025

predpokladam, ze bude chciet aby si konvertovala, ak je ortodoxny zid...

madeincssr
13. feb 2025

Problem vsetkych tychto vztahov (partner z inej kultury) je to, ze tie rozdiely su PRILIS velke a celozivotne. Maloktore pary su na to obojstranne pripravene. V zaciatkoch si vsetko idealizuju a pred naznakmi nesuladu zatvaraju oci, ze to sa nejako obrusi - a ono sa to casom skor zhorsuje, ked pominie ocarenie, vasen zamilovania. Aj bezny nesulad - jeden partner silno veriaci a druhy neveriaci resp. inej "tuzemskej" viery je pre mnohych problem ustat celozivotne.

duunlo
13. feb 2025

Taka otazka ako zivot s moslimom… ved kazdy je iny, niekto fanatik, niekto normalny, niekto progresivec …

h2
13. feb 2025

"Vyzera normálne" Faaakt? A ako by mal vyzerať, keď nie normálne?

duunlo
13. feb 2025

@h2 asi cakala, ze mu bude vidno rebra ako v koncentraku…

mareen1
13. feb 2025

Velmi zalezi na tom ci je ortodoxny, alebo liberalny žid. Vela židov sa hlasi len k etniku, nie k náboženstvu. Su aj neveriaci židia. Ak si začne vztah s nežidovskou zenou, je skor liberalny, alebo neveriaci žid. Keďže židovstvo sa dedi po matke. To, co ukazuju na netflixe su ultraortodoxni židia, v bežnej židovské rodine je realita uplne ina. Ja som židovka a nemam pocit, ze nie som integrovaná v spoločnosti. Moj manžel nie je žid a žijeme uplne v pohode 😊

simsalabim
13. feb 2025

@h2 asi mysli, ze nie takto, cize nie uz na 1.pohlad ortodoxne.

martinmmartin
13. feb 2025

@h2 myslela ze vyzor ako Askhenazi zidia, tie cierne kabaty, klobuky, vlasy. Tak nevyzeraju zdaleka vsetci iba ta podsekta. A ti sa z cudzovercami ani nestykaju

enmery
13. feb 2025

Konečne nie zas moslim, ale žid😀

zuzanka.zuzu
13. feb 2025

áno, mám 🤷

h2
13. feb 2025

@simsalabim Tak nevyzerá ani bežný Žid z Izraela, nie to ešte v Európe žijúci syn nemeckého otca.

vesimelonimarsista
13. feb 2025

Sekularni Zidia su v pohode a ked vyrastal v Europe, to mas jedno, ci je Zid alebo nie. Pises, ze jeho mama je rodena Izraelka. Izraelci komunikuju na nase pomery pomerne neslusne, takze tym ta może vytacat tvoja buduca svokra.

liusa82
13. feb 2025

ja neverím ani jednej tejto o téme čo sa tu teraz množí ohladom moslimov,teraz židov atd.To určite zakladá jedna a tá istá osoba dokola.Iba mení štýl písania.No aké okaté

ina2405
13. feb 2025

@vesimelonimarsista v Londýne sú tiež ortodoxní, aj kade tade majú celé štvrte a určite majú mnoho vecí inak než my. Aj moslimovia tu žijú a často sa nevedia normálne integrovať.

fairyy
13. feb 2025

tiez sa mi nezdaju tie temy.... dalsi bude hinduista...tak budes si musiet zistit ci je ortodoxny...ci je dost mat dva drezy kuchynske doma a oddelene dosky na krajanie a riad alebo musi byt vsetko.koser do bodky a ci na sabat budete chodit peso do bytu alebo pouzijete vytah...

simsalabim
13. feb 2025

@h2 aj v Europe moze vyrastat ortodoxny Zid… moslim… katolik….

cakanka22
13. feb 2025

@bielasovicka aj ja 😀 som si pripadala na chvíľu divne že neviem čo je Zido 🤣

janai1
13. feb 2025

@h2 čo ja viem. Takých výzorom ako dala @simsalabim stretávam aj v BA

liz_lemon
13. feb 2025

precitaj si knihu Mazl Tov, tam je vela zo zivota zidovskej rodiny z pohladu ateistky, ktora u nich pracovala

simsalabim
13. feb 2025

@janai1 ano, sem tam ich vidno, hlavne blizko Chatam Sofer

yelena159
13. feb 2025

Otázka. Keď sa človek narodí vo vesmíre, je mimozemšťan? Akože ak sa dieťa narodí vo vesmíre a hneď sa vráti na Zem, nemá nikde na Zemi občianstvo?

enmery
13. feb 2025

@yelena159 No keďže ho v tom vesmíre porodí nejaká žena, tak s veľkou pravdepodobnosťou bude mať občianstvo po nej😀

h2
13. feb 2025

@simsalabim Veľmi pochybujem, že otec Nemec by s tým súhlasil a ešte viac pochybujem, že matka Židovka, ktorá je takto zameraná, by si robila dieťa s Nemcom.

simsalabim
13. feb 2025

@h2 vies co, toto sa mi fakt nechce riesit 🤷‍♀️ Ja som iba reagovala na to, ze “vyzera normalne”. To je vsetko.

yelena159
13. feb 2025

@enmery Aha jasné. Vďaka.

gabesz1
13. feb 2025

@bielasovicka aj ja!🤣🤣🤣🤣

Strana
z3