Vzťahové problémy s manželom
Neviem, ci chcem poradit alebo sa len vyrozpravat, ale som smutna z manzela. Som na RD posledny rok a zavolali mi z prace, ci im nechcem vypomoct, cca 10hod. tyzdenne. Ja som hned suhlasila, lebo aj ked si deti uzivam, chce to uz aj trosku zmeny. Aj manzel hned povedal, ze ok, ale proste tu je problem v tom, ze on sa vobec nezapaja do starlstlivosti o deti (mame dve do 4r), ani nemame pomoc, proste cele dni je vsetko na mne, aj domacnost (ked utrie polocku, tak mi to este agresivne oznami ze utrel som TI policku). To s tou polickou vyustilo do hadky (v ktorych sme uz dlhsiu dobu stale o tom istom), ze to nie je moja policka a on ze je to moja starost a bla bla bla a on nebude robit vsetko🥲 pracuje a robi raz za cas nieco okolo domu).
No a ako uz sme boli v tej hadke, tak sa ho pytam, ze ci mam naozaj zobrat tu pracu, lebo to znamena, ze bude +10hodin s detmi. Na to vystekol, ze to si budem robit vo svojom volnom case (tj ked deti spia). Tak som z toho odvtedy taka sklesnuta, neviem ci to mam zobrat, lebo to bude zasa nieco len naviac k tomu vsetkemu co mam (ale na druhu stranu to strasne chcem, lebo konecne nieco ine ako deti a domacnost). Nehovorim o tom, ze tymto spravanim sa mi manzel zacina dost hnusit a rozmyslam o odchode, lenze deti su este fakt male…ale v poslednej dobe mi tolko zleho povedal alebo dal pocitit, ze nechapem. Snazim sa byt dobra manzelka, ale on to len zneuziva, ale ked nie je po jeho tak ma nazve lenivou, zlou mamou, darebna a nezodpovedna, ked deti spia nemam oddychovat a ked uz si to teda dovolim, tak sa nemam stazovat, ze nestiham upratovat…
To ma mrzi. Predpokladam, ze to vzdy tak bolo, ale teraz to viac vnimas, lebo chces ist do prace. Este kebyze napises, ze ti nedava peniaze, koniec tma.
Ale taketo typy sa nezmenia, takze je len na tebe ci to chces tolerovat. Si na rodicovskej, cize do Prace pojdes zachvilu aj tak a budete sa musiet striedat alebo to teda cele bude na tebe ….
Boha jeho, zase ďalší exemplár... 😠😠😠 To ich rozdávali na úrade, alebo čo?! Ja by som sa s ním pokojne zoštekala aj 10x denne za tento prístup!
To ma mrzi. Predpokladam, ze to vzdy tak bolo, ale teraz to viac vnimas, lebo chces ist do prace. Este kebyze napises, ze ti nedava peniaze, koniec tma.
Ale taketo typy sa nezmenia, takze je len na tebe ci to chces tolerovat. Si na rodicovskej, cize do Prace pojdes zachvilu aj tak a budete sa musiet striedat alebo to teda cele bude na tebe ….
@tanicka907 uz dlhsie ma tento jeho zaostaly nazor na zeny stve (nie nebolo to take silne ako teraz, cim starsi tym horsi, ma 43r), ale vzdy povedal, ze ked pojdem do prace, bude sa aj on zapajat (nejako extra som tomu neverila ale budiz) a on takto zareagoval len pri 10h uvazku, tak mi je z toho uplne na grc.
Určite tak, ako vraveli ženy vyššie. Ultimátum a nech si vyberie. Hlavne prosím neustupuj z práce. To je tvoja sloboda a nevyhnutnosť na ďalší život pre prípad, že by sa to naozaj zvrhlo. Držím palce
zober tu pracu, doma uber, nemusis robit vsetko, aj pan grof moze pohnut prstom...a ked nie, bude napr.hladny, mat nevyprate a pod.
Otázky ohľadom starostlivosti o deti či domácnosti si treba vydiskutovať vopred( aby ženy potom neboli prekvapené)toto veľa ďalších rád do života nám hovoril farár na náuke.
Je mi ľúto, aký exemplár máš doma, keď on nechce ťažko s ním pohneš. Ja som bola doma skoro desať rokov 3+6+0,5 dve deti s jedným na.predlženom kvôli zdravotným problémov, a niekoľko mesiacov PN, a nikdy mi nič podobné manžel nepovedal. Počas týchto rokov som bola s dieťaťom v nemocnici niekedy aj 3mesiace v kuse, niekedy menej. Jeden rok nás prepustili domov 23.12 poobede, s tým že 27.12 máme ísť späť. Muž sa staral vzorne o staršie dieťa aj domácnosť, a nie len vtedy aj teraz keď obaja pracujeme.
ja sa divim, ze si smutna, ja by som presla na bojovy mod a od dnes by sa o deti staral... aky volny cas tvoj? Nehc sa paci, vecer dve hodky, a uspat.. upratat si po sebe... ono ak sa to ma potentovat, tak nech to stoji za to.
Pracu by som zobrala, a on nech sizacne velmi rychlo zvykat. Nie neda sa vsetko robit sama. TO je potom naozaj lepsie naozaj byt sama. A to na nic nenahovaram, len keby to chcel pan tvorstva hrotit...
U nas to zacalo skoro, nakolko je starsi ako ja a dceru vlastne mal takmer 35r... a naockovany je kvalitne z rodiny, co ma robit zena... a je to cim dalej tym horsie :DDD aktualne trucuje a nepokosi ani travnik, nuz.. tak bude nepokosene :D
Toto nechápem, deti a starostlivosť o nich je na oboch. To isté domácnosť. Takýto chrapun musel byť aj predtym.
Boha jeho, zase ďalší exemplár... 😠😠😠 To ich rozdávali na úrade, alebo čo?! Ja by som sa s ním pokojne zoštekala aj 10x denne za tento prístup!
@tiezjedna lenze ja nechcem stekat pred detmi, uz teraz som uz v rezignacii, on vsetko obrati na mna, ked sa stazujem, som precitlivena, ked nieco chcem aby spravil, furt ho buzerujem, ja neviem nijako s nim komunikovat. A to uz sme mali pokec, ze ked sa nezacne ku mne spravat lepsie, je koniec. Nepomohlo, po 2tyzdnoch je zasa hnusny (to s tou pracou). A to bol uz na dovolenke s kamosmi a s nami na ziadny vylet ani nechce, chodim sama s detmi
@tiezjedna lenze ja nechcem stekat pred detmi, uz teraz som uz v rezignacii, on vsetko obrati na mna, ked sa stazujem, som precitlivena, ked nieco chcem aby spravil, furt ho buzerujem, ja neviem nijako s nim komunikovat. A to uz sme mali pokec, ze ked sa nezacne ku mne spravat lepsie, je koniec. Nepomohlo, po 2tyzdnoch je zasa hnusny (to s tou pracou). A to bol uz na dovolenke s kamosmi a s nami na ziadny vylet ani nechce, chodim sama s detmi
@anonym_autor joj moja, to ma mrzi. Asi sama vies a vidis ako to je. Ja by som takeho chlapa netolerovala a pripravovala by som sa na najhorsiu (mozno najlepsiu) alternativu. Tento vyzera, ze ti bude robit zo zivota peklo aj keby si sa prestahovala do Ameriky. Take typy, co ich asi otcovia doma bili opaskami alebo ja neviem co.
Sama vies ako velmi si nanho odkazana, ale byt tebou neustupujem a pracu vezmem. Casom mozno zvazit jasle.
Uplne luto mi je luto vsetkych zien co to maju doma takto. Moj manzel by aj nakojil keby mohol a ja sa aj tak citim vycerpana “kolko mam roboty s dietatom” …ani si nedokazem predstavit mat doma
Takeho kretena co by ma ponizoval. Aj ked u mna hy si to nemohol dovolit, v kazdom smere som do domacnosti dala viac ja
@anonym_autor Zobrat by som to zobrala a postupne sa pripravovala na odchod od neho.
Ver mi, ze sa to nezmení, ani ked nastupis riadne do prace a deti budu v zariadeniach!!!
@anonym_autor ja by som mu dala mojej police...
Proste ako si ženy vážite seba tak si vás bude vážiť aj muž. Netreba pre nich robiť prvé posledné do umoru... V dobrom to píšem nie že sa o nich nestarat vôbec ...
Tvoj chlap je blb. Jaaaaaaaaj takýchto chlapov ku mne domov treba ja by som ich inak dala do pucu. A nie nasilu alebo s krikom.... Neoprane, neozehlene, nenavarene, nech si robí sám....a to nerozprávam do lufru.
Je to chuj,polica by bola v sekunde vyhodena z domu spolu s nim pri mojich nervoch,tiez som mala taky exemplar doma,chvalabohu som ho od 2017 roku nevidela aj ked mame spolu deti.
Načo si takéto exempláre robia deti, zakladajú rodinu? Aby mohol povedať v robote, pochváliť sa na fcb alebo brať daňový bonus? Urobím 2 deti a žena na, tam sa staraj, pan velkomozny predsa chodí do práce. Su muži, co by zeny aj na rukách nosili a potom muži, ženu aj zodrat.
Moja, žiadne také aby dobre bolo, tak cušat. Bolo by ma počuť aj do druhej dediny. A keby nepomohlo, zbalim sa a na minimálne 2 týždne zmiznem z domu, nech vie, ze nič sa zázrakom samé neurobí. Ze robit vo voľnom čase, to je kedy pri malých deťoch?🤔
Prepáč za možno provokacnu otázku,ale toto všetko ti začalo vadiť až teraz? Ked niečo potrebuješ? Toto jeho správanie muselo byť zjavne už dávno.Davno pred dieťaťom c.2 a dovolím si tvrdiť,že aj predtým.Tak načo si čakala a čo si si myslela?
@anonym_autor rozmýšľaš o odchode "ale deti sú ešte malé" - a že som tak drzá, ako to súvisí? veď sa o tie deti vôbec nestará. Takže aký by bol pre teba rozdiel, či si sama s dvoma deťmi alebo sama s dvoma deťmi a niekým, kto ťa má len za kuchárku, upratovačku a opatrovateľku ? No tak snáď máš aspoň prístup k jeho účtu bez obmedzení, lebo iný dôvod si neviem predstaviť.
A prácu ber, aj keby si si mala opatrovateľku k deťom platiť. Čím skôr pochopí, že ho nepotrebuješ, tým lepšie. Jaj a ukončila by som mu full servis v podobe teplého jedla, opraných vecí a tak, lebo tak ako jeho nezaujíma TVOJA polička a TVOJE deti, tak ani teba nemusí zaujímať JEHO brucho a JEHO handry.
@anonym_autor to bol taky od zaciatku alebo sa zmenil? Evidentne nerozumie pojmu "rodina". Urcite by som mu zatrhla vylety samemu s kamosmi. Bud s rodinou alebo vobec, nic medzitym. Deti su aj jeho.
Ak sa to nezmeni hned, bude horsie, pride skolka, skola, deti chore atd. Ani potom nebude pomahat?
Ja neviem, ale doteraz si mu to tolerovala, teraz je uz asi neskoro ho presmerovat.
Deti su oboch rodicov, obaja by sa mali podielat na starostlivosti a vychove, taktiez spolocne viest domacnost.
Ved nie si len jeho sluzka s full servisom...
@anonym_autor toto je presne ten druh témy, ktorý dávam čítať môjmu mužovi a on nikdy neverí, že taký kokos môže existovať.
@anonym_autor pracu urcite zober a tvoj muz nech sa spamata, nie si otrok.
A v tomto momente by sa skončila moja starostlivosť a byt a manžela ,ak by chcel aby sim pokračovala pýtala by som sú peniaze alebo sa spakovala odišla sama k rodičom,nech sa zbadá
Na tvojom mieste by som sa v prvom rade prestal starať o čokoľvek jeho a ostatné robil len toľko, na koľko máš chuť – na zvyšok sa vykašli. Potom mu oznám, že teda aj ty ideš s kamoškami na dovolenku – nech si zoberie dovolenku a stará sa o deti aspoň dva týždne – nech si uvedomí, aké je to náročné, a to mu aj jasne oznám, prečo to robíš. Najlepšie, ak na tú dovolenku minieš aspoň toľko, čo on minul na svoju dovolenku. A potom mu daj na výber: buď preberie práce doma, ktoré ty potrebuješ, alebo ich nikto nebude robiť. Naozaj sa na to vykašli a nechaj niektoré veci doma spadnúť. On sa musí prebudiť z tej jeho primitívnej zadubenosti – ty nie si jeho otrokyňa. Uvedom si, že nastavenie hraníc vo vzťahu nie je šikana – len mu ukážeš spôsob, akým ťa môže mať rád.
Skús ešte na neho ísť štýlom pochvál, ale to dávam skôr ako zábavu: https://www.facebook.com/reel/2040346759771122
Kazdopadne do rozchodu ako pises ,mas este nejaky cas - tak vyuzi ten cas a skus na neho rozne metody ako ho vycvicit.
Kazdopadne prajem vela stastia a nech to nejako dopadne 👍
Nebol az takyto zaciatku, kedze sme zili vzdy tak, ze on dokoncoval dom alebo robil stale nieco okolo domu, tak ja som automaticky brala domacnost, nevadilo mi to, som rodinny typ, nevadi mi sa starat o deti a domacnost, lenze s detmi toho pribudalo a ja som zacala ziadat jeho aktivitu aj doma, kedze dom uz je hotovy a sem tam nieco treba. A odvtedy je to problem, cca 2 roky a vrcholi to a teraz to asi zavrsilo.
@anonym_autor ahoj, ako sama píšeš ,veľmi by si chcela zobrať tu prácu.
Tak si urob po svojom a nemysli na to,čo on si bude myslieť a či bude upratané,
Keď nebude mať kam stupit alebo buď preplnený kôš na prádlo,tak sa možno urači
A keď nie , netlač na seba a nechaj domácnosť tak a upraceš si,keď bude proste čas
Keď si ho ty nájdeš a nie vtedy,keď ti to on vytkne
Ja som bola dlho na RD kvoli ztp dcere. Do prace som nemohla ist, tak sme boli dohodnuti s muzom, ze on sa o nas postara ale ja sa postaram o dceru. Mne zrazu prisla ponuka - necakane - od znamej, ktorej vypadol clovek.musela som sa rozhodnut do 2 dni.manzelovi sa to strasne nepacilo, vedel co by to znamenalo…ale nedala som sa a pracu zobrala. Ale deti som uz mala vacsie. Som rada ze som tu pracu zobrala, ale zial manzel nepohne doma ani prstom.😢nas od rozvodu deli uz len to, kto s tym pride skor. Nikdy by som si nemyslela, ze takto dopadnem…ale to nie je o tom, ze som zobrala tu pracu ale o tom, ze moj muz je zly clovek, hrozny manzel.
Vezmi pracu.
Rozdel povinnosti okolo aj jeho!! Deti medzi oboch.
Sú to aj jeho Deti.
Prestaň utuerat poličku, proste prestaň robiť všetko.
On sa v byte nepohybuje,nerobi neporiadok?
Normálne rozdel orace v sobotu na plovjcu.
Nie poprosiť,oznámiť mu to
Fero idem s deťmi povesaj a zotri dlážku.
Sa nedaj zatlačiť lebo o rok dva sa zbláznis
Ja som bola dlho na RD kvoli ztp dcere. Do prace som nemohla ist, tak sme boli dohodnuti s muzom, ze on sa o nas postara ale ja sa postaram o dceru. Mne zrazu prisla ponuka - necakane - od znamej, ktorej vypadol clovek.musela som sa rozhodnut do 2 dni.manzelovi sa to strasne nepacilo, vedel co by to znamenalo…ale nedala som sa a pracu zobrala. Ale deti som uz mala vacsie. Som rada ze som tu pracu zobrala, ale zial manzel nepohne doma ani prstom.😢nas od rozvodu deli uz len to, kto s tym pride skor. Nikdy by som si nemyslela, ze takto dopadnem…ale to nie je o tom, ze som zobrala tu pracu ale o tom, ze moj muz je zly clovek, hrozny manzel.
@anonym_0741c3 to mi je strasne luto:((
@anonym_autor ahoj, ako sama píšeš ,veľmi by si chcela zobrať tu prácu.
Tak si urob po svojom a nemysli na to,čo on si bude myslieť a či bude upratané,
Keď nebude mať kam stupit alebo buď preplnený kôš na prádlo,tak sa možno urači
A keď nie , netlač na seba a nechaj domácnosť tak a upraceš si,keď bude proste čas
Keď si ho ty nájdeš a nie vtedy,keď ti to on vytkne
@pe_mi ono ide o to, ze uz teraz mam toho casto dost, potom som nervozna, ufrflana, len vydavam rozkazy, ktore nikto nepocuje, dokym neskriknem. Nechcem byt taka, nie je to moja povaha. Tak sa bojim, ze ked si k tomu este pridam robotu, tak po par mesiacoch budem ja na tom horsie, co sa tyka nervov.
Nebol az takyto zaciatku, kedze sme zili vzdy tak, ze on dokoncoval dom alebo robil stale nieco okolo domu, tak ja som automaticky brala domacnost, nevadilo mi to, som rodinny typ, nevadi mi sa starat o deti a domacnost, lenze s detmi toho pribudalo a ja som zacala ziadat jeho aktivitu aj doma, kedze dom uz je hotovy a sem tam nieco treba. A odvtedy je to problem, cca 2 roky a vrcholi to a teraz to asi zavrsilo.
@anonym_autor pustis chlapa sameho na dovolenku a sa cudujes? Popritom ty si sama s detmi a on si s kamosmi uziva…Nechapem tvojmu nastaveniu. Muzi si zeny putky nevazia a tvoj je toho prikladom. Prepac za uprimnost.

On pri plodení nebol? Mám nervy len to čítam, pekne choď do práce a časom aj od toho somára.