icon

Vzťahové problémy s manželom

4. aug 2025

Neviem, ci chcem poradit alebo sa len vyrozpravat, ale som smutna z manzela. Som na RD posledny rok a zavolali mi z prace, ci im nechcem vypomoct, cca 10hod. tyzdenne. Ja som hned suhlasila, lebo aj ked si deti uzivam, chce to uz aj trosku zmeny. Aj manzel hned povedal, ze ok, ale proste tu je problem v tom, ze on sa vobec nezapaja do starlstlivosti o deti (mame dve do 4r), ani nemame pomoc, proste cele dni je vsetko na mne, aj domacnost (ked utrie polocku, tak mi to este agresivne oznami ze utrel som TI policku). To s tou polickou vyustilo do hadky (v ktorych sme uz dlhsiu dobu stale o tom istom), ze to nie je moja policka a on ze je to moja starost a bla bla bla a on nebude robit vsetko🥲 pracuje a robi raz za cas nieco okolo domu).
No a ako uz sme boli v tej hadke, tak sa ho pytam, ze ci mam naozaj zobrat tu pracu, lebo to znamena, ze bude +10hodin s detmi. Na to vystekol, ze to si budem robit vo svojom volnom case (tj ked deti spia). Tak som z toho odvtedy taka sklesnuta, neviem ci to mam zobrat, lebo to bude zasa nieco len naviac k tomu vsetkemu co mam (ale na druhu stranu to strasne chcem, lebo konecne nieco ine ako deti a domacnost). Nehovorim o tom, ze tymto spravanim sa mi manzel zacina dost hnusit a rozmyslam o odchode, lenze deti su este fakt male…ale v poslednej dobe mi tolko zleho povedal alebo dal pocitit, ze nechapem. Snazim sa byt dobra manzelka, ale on to len zneuziva, ale ked nie je po jeho tak ma nazve lenivou, zlou mamou, darebna a nezodpovedna, ked deti spia nemam oddychovat a ked uz si to teda dovolim, tak sa nemam stazovat, ze nestiham upratovat…

Strana
z2
minenkaa
4. aug 2025
@anonym_autor

@pe_mi ono ide o to, ze uz teraz mam toho casto dost, potom som nervozna, ufrflana, len vydavam rozkazy, ktore nikto nepocuje, dokym neskriknem. Nechcem byt taka, nie je to moja povaha. Tak sa bojim, ze ked si k tomu este pridam robotu, tak po par mesiacoch budem ja na tom horsie, co sa tyka nervov.

@anonym_autor aké ty si práve pridaj robotu ,čo ta bude baviť ,bude mimo domu a tu doma obmedz

bielasovicka
4. aug 2025

@anonym_autor pochopila som dobre, že tu prácu by si mala na doma?

autor
4. aug 2025
@bielasovicka

@anonym_autor pochopila som dobre, že tu prácu by si mala na doma?

@bielasovicka ano, z firemneho notebooku

bielasovicka
4. aug 2025
@anonym_autor

@bielasovicka ano, z firemneho notebooku

@anonym_autor no tak to nebude bohvie co, budeš síce doma, ale čo keď ti s deťmi nepomôže. To fakt budeš musieť robit keď deti zaspia.

autor
4. aug 2025
@bielasovicka

@anonym_autor no tak to nebude bohvie co, budeš síce doma, ale čo keď ti s deťmi nepomôže. To fakt budeš musieť robit keď deti zaspia.

@bielasovicka no vsak to je ten hlavny dovod preco neviem, ci ist do toho alebo nie:( zo zaciatku to bude super aj po veceroch ale po case to zacne byt tiez unavujuce a nemozem firme potom povedat len tak, ze caute, uz to nezvladam

tanicka907
4. aug 2025
@anonym_autor

@bielasovicka no vsak to je ten hlavny dovod preco neviem, ci ist do toho alebo nie:( zo zaciatku to bude super aj po veceroch ale po case to zacne byt tiez unavujuce a nemozem firme potom povedat len tak, ze caute, uz to nezvladam

@anonym_autor Ako by si to chcela riesit kebyze je ochotny ti pomoct? Napr po jeho pracovnej dobe cize nejak podvecer ci nejak stredacka cez den?

bielasovicka
4. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no ved práve. Hm, neviem co by som ja urobila, možno by som aj skúsila ale je to také no... risk.

tanicka907
4. aug 2025
@bielasovicka

@anonym_autor no ved práve. Hm, neviem co by som ja urobila, možno by som aj skúsila ale je to také no... risk.

@bielasovicka podla na by do toho urcite mala ist, vsak do prace pojde kazdopadne a manzel sa musi prisopobit.

priscilla07
5. aug 2025

Desať hodín týždenne určite zvládneš,aj Ti to pomôže trocha vypadnúť z kolotoča ktorý máš doma. O ňom sa radšej nebudem vyjadrovať.

margotka17
5. aug 2025

@anonym_autor veď deti ste robili spolu nie? Tak nech sa stará. Alebo potom sa staraj len o seba a deti. Jemu nevarí, neper, nezehli..., joj, kopla by som ho do riti s takými názormi. Potrebujete to vydiskutovať si to, čo ako domácnosť a deti, v prípade tvojej práce.

solvina88
5. aug 2025

Jedna dobra rada tu je. Treba to vyskusat a nastavit hranice a starat sa len o tolko co je potrebne a ist s kamoskami tiez na dovolenku a nechat mu deti. Vsetko ostatne je len sťažovanie sa a stagnovanie a nic nevyriesis len bude plakat a nic z toho.

radacak
5. aug 2025
@anonym_autor

@tanicka907 uz dlhsie ma tento jeho zaostaly nazor na zeny stve (nie nebolo to take silne ako teraz, cim starsi tym horsi, ma 43r), ale vzdy povedal, ze ked pojdem do prace, bude sa aj on zapajat (nejako extra som tomu neverila ale budiz) a on takto zareagoval len pri 10h uvazku, tak mi je z toho uplne na grc.

@anonym_autor mám niečo také doma
Neexistuje sa posťažovať že som unavená ,to nehrozí ...veď som doma 😭ak chces napíš mi správu, pokecáme

viera012345
5. aug 2025
@tiezjedna

Boha jeho, zase ďalší exemplár... 😠😠😠 To ich rozdávali na úrade, alebo čo?! Ja by som sa s ním pokojne zoštekala aj 10x denne za tento prístup!

@tiezjedna ... pripadá mi, že takých "dobrákov,, zhadzujú z neba,tolko ich je

viera012345
5. aug 2025
@anonym_autor

@tanicka907 uz dlhsie ma tento jeho zaostaly nazor na zeny stve (nie nebolo to take silne ako teraz, cim starsi tym horsi, ma 43r), ale vzdy povedal, ze ked pojdem do prace, bude sa aj on zapajat (nejako extra som tomu neverila ale budiz) a on takto zareagoval len pri 10h uvazku, tak mi je z toho uplne na grc.

@anonym_autor Tiež som sa vrátila do
práce z rodičovskej dovolenky skôr,lebo peniaze.To bolo sľubov od manžela,že mi bude pomáhať... lenže sliby-chyby.Nakoniec to ešte vylepšil, odišiel pracovať do zahraničia,a tak som ostala sama na všetko ... vďaka p.svokre som mohla aspoň do práce chodiť na zmenu...S odstupom času môžem konštatovať,že človek sa o deti postará a je lepšie,že nemusí behať okolo pána tvorstva

anonym_6a1886
5. aug 2025
@anonym_autor

Nebol az takyto zaciatku, kedze sme zili vzdy tak, ze on dokoncoval dom alebo robil stale nieco okolo domu, tak ja som automaticky brala domacnost, nevadilo mi to, som rodinny typ, nevadi mi sa starat o deti a domacnost, lenze s detmi toho pribudalo a ja som zacala ziadat jeho aktivitu aj doma, kedze dom uz je hotovy a sem tam nieco treba. A odvtedy je to problem, cca 2 roky a vrcholi to a teraz to asi zavrsilo.

@anonym_autor U nás to bolo podobne, vždy som ho ospravedlňovala, že robí okolo domu , chodí do roboty, doma nepohol ani prstom, s deťmi nikdy nepomohol. Žiaľ, ako starneme, okolo domu spraví, ale zase nepretrhne sa. A keď prídem domov napr. po 3 dňoch, tak mi víťazoslavne oznámi: Povysával som ti. Zo života s ním som už mega unavená, ale nemám gule odísť. Svojim dešpektom ku mne, nevážením si ma, moje city voči nemu úplne pohasli. Nemôžem ti radiť, ale takýto chlap sa nezmení a život s ním je trápenie.

anonym_6a1886
5. aug 2025
@solvina88

Jedna dobra rada tu je. Treba to vyskusat a nastavit hranice a starat sa len o tolko co je potrebne a ist s kamoskami tiez na dovolenku a nechat mu deti. Vsetko ostatne je len sťažovanie sa a stagnovanie a nic nevyriesis len bude plakat a nic z toho.

@solvina88 Takémuto chlapovi nenastavíš hranice, je to chvíľkový boj a potom to vzdáš. Na chvíľu rezignuješ, potom príde “bojovnejšie “ obdobie a tak dookola. Ver mi, vlastná skúsenosť.

anonym_6a1886
5. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor osobne si myslím, že robota bude pre teba tá pozitívnejšia stránka života, lebo zistís, že si tam vážia teba, aj tvoju prácu.

anonym_61db89
5. aug 2025

Máš to ťažké. A bude to len tažšie. Musiš mu vysvetliť, že Ty nie si,
Doma na dovolenke. Celú tú dobu vlastne robiš. Ak bude mať problém.
Dohodnite sa. Po práci príde domov a u bude doma venovať sa deťom
Budete sa sa striedať. Ty choď na Úhradu, k rodičom ku kamošky.
Hocikam. Lebo on príde z práce a robí to čo chce. Ty nie. Ty máš robotu
až do večera. Aby pochopil...
Ja som po 5 rokoch na materskej skončila vyhorená....
Lebo som chcela byť tá dobrá...
Veď on zarába peniaze.
A potom som rok nevládala vstať z postele....

princezna_bosorka
5. aug 2025
@januska12323

On pri plodení nebol? Mám nervy len to čítam, pekne choď do práce a časom aj od toho somára.

@januska12323 nie casom, ale rychlo. inak suhlas

princezna_bosorka
6. aug 2025

@anonym_autor omg... mas male deti a riesis taketo p*coviny. Ked mas hotelku, malo by ti skor vadit, ze servirujes rodine ohrievane jedlo, ci?

anonym_fca991
6. aug 2025
@princezna_bosorka

@anonym_autor omg... mas male deti a riesis taketo p*coviny. Ked mas hotelku, malo by ti skor vadit, ze servirujes rodine ohrievane jedlo, ci?

@princezna_bosorka a ten vygrc s tým ako súvisí a ako jej to pomôže?

autor
6. aug 2025
@anonym_6a1886

@anonym_autor U nás to bolo podobne, vždy som ho ospravedlňovala, že robí okolo domu , chodí do roboty, doma nepohol ani prstom, s deťmi nikdy nepomohol. Žiaľ, ako starneme, okolo domu spraví, ale zase nepretrhne sa. A keď prídem domov napr. po 3 dňoch, tak mi víťazoslavne oznámi: Povysával som ti. Zo života s ním som už mega unavená, ale nemám gule odísť. Svojim dešpektom ku mne, nevážením si ma, moje city voči nemu úplne pohasli. Nemôžem ti radiť, ale takýto chlap sa nezmení a život s ním je trápenie.

@anonym_6a1886 si ma nepotesila a je mi luto, ze si to takto mala:( myslis, ze si mala odist skor?

Strana
z2