icon

Vzťahy na diaľku: Ako ich zvládať bez únavy?

27. sep 2026

Ahojte, chcela by som sa opýtať o vzťahoch na diaľku. Išli by ste do toho znova, ak by ste mali na výber?Ja som do takého vzťahu išla, partner funguje na dlhé služobky a musím sa priznať, že ma to neustále odlúčenie už neskutočne unavuje. Ten večný kolobeh lúčenia, samoty a potom opätovného zvykania si na seba je strašne vyčerpávajúci.Zaujímajú ma skúsenosti žien, ktoré majú doma partnerov chodiacich na turnusy , aj služobne cesty trvajúce niekoľko mesiacov vkuse. Ako to zvládate? Dá sa na to vôbec niekedy zvyknúť? Pomohlo vám niečo tú únavu a samotu prekonať, alebo to bol pre vzťah nakoniec začiatok konca? Budem vďačná za každú úprimnú odpoveď.

anonym_114a2d
•
27. sep 2026

Nechcela si napisat "nesla" miesto "isla"? Lebo inak to velmi zmysel nedava.

danielad9
•
27. sep 2026
@anonym_114a2d

Nechcela si napisat "nesla" miesto "isla"? Lebo inak to velmi zmysel nedava.

@anonym_114a2d Ved jasne napísala, že do takého vzťahu šla. Nechapem kde ti to nedáva zmysel

anonym_29b696
•
27. sep 2026

Nikdy by som nesla, preto aj jeden vztah hned v zaciatkoch skoncil. Ja potrebujem mat jednoducho fyzicku pritomnost partnera.

anonym_f749c1
•
27. sep 2026

Skúsenosti z okolia také vzťahy sa rozpadli, alebo fungujú tak kedy počíta dni kedy partner odíde a nebude narúšať zabehnutý kolobeh.

anonym_771018
•
27. sep 2026

@anonym_autor jedna známa takto žila par rokov, jej muž chodil na mesiac preč, potom bol mesiac tu, samozrejme nezvládli to

2691
•
27. sep 2026

@anonym_autor Nech si hľadá prácu bližšie.
Dohodnite sa a vysvetlí mu prečo.

muchotrafka298
•
27. sep 2026

Ja som taka vztah mala a uz by som do toho druhykrat nesla. Ak ano, iba v pripade, ze by bol presne ohraniceny casovy usek, ktory by bol jednorazovo v zahranici, nie turnusy.

anonym_353aed
•
27. sep 2026

Vzťah na diaľku môže fungovať chvílu, teda že partner musí odísť na nejaký určitý čas preč, lebo má nejaký projekt a musí byť mimo domova možno pol roka alebo rok. Vtedy sa dá na to určité obdobie zaťať zuby a všetko sa potom vráti do normálu.

Ak však partner pracuje mimo domova dlhodobo, bez pespektívy navrátu (lebo doma nie je vhodna robota napr.), teda jeden partner je doma a druhý mimo, tak to nemá cenu a nedopadne to dobre.

Sám mám kolegu čo roky pracuje v BA a jeho žena je doma na Orave. On tam chodí iba na víkendy a tu je celý týžden. Tam na Orave pracovať nechce, ona zase nechce íst žiť za ním do BA. Keď za nou príde na vikend domov, akurát sa pohádajú a lezú si na nervy, lebo si už od seba odvykli.

anonym_4c307d
•
27. sep 2026

Služobné cesty trvajúce niekoľko mesiacov - to znie ako dvojitý život,dve domácnosti, dve rodiny. Lebo to ani turnusy nie sú, ale niečo oveľa horšie ☹️

anonym_c31ecc
•
27. sep 2026

Nie nemá to význam, odpútate sa od seba.Vztah sa buduje prítomnosťou.Nepoznam nikoho komu by taký vztah na diaľku prežil.