Vzťahy na diaľku: Ako ich zvládať bez únavy?
Ahojte, chcela by som sa opýtať o vzťahoch na diaľku. Išli by ste do toho znova, ak by ste mali na výber?Ja som do takého vzťahu išla, partner funguje na dlhé služobky a musím sa priznať, že ma to neustále odlúčenie už neskutočne unavuje. Ten večný kolobeh lúčenia, samoty a potom opätovného zvykania si na seba je strašne vyčerpávajúci.Zaujímajú ma skúsenosti žien, ktoré majú doma partnerov chodiacich na turnusy , aj služobne cesty trvajúce niekoľko mesiacov vkuse. Ako to zvládate? Dá sa na to vôbec niekedy zvyknúť? Pomohlo vám niečo tú únavu a samotu prekonať, alebo to bol pre vzťah nakoniec začiatok konca? Budem vďačná za každú úprimnú odpoveď.
Nechcela si napisat "nesla" miesto "isla"? Lebo inak to velmi zmysel nedava.
@anonym_114a2d Ved jasne napísala, že do takého vzťahu šla. Nechapem kde ti to nedáva zmysel
Nikdy by som nesla, preto aj jeden vztah hned v zaciatkoch skoncil. Ja potrebujem mat jednoducho fyzicku pritomnost partnera.
Skúsenosti z okolia také vzťahy sa rozpadli, alebo fungujú tak kedy počíta dni kedy partner odíde a nebude narúšať zabehnutý kolobeh.
@anonym_autor jedna známa takto žila par rokov, jej muž chodil na mesiac preč, potom bol mesiac tu, samozrejme nezvládli to
Ja som taka vztah mala a uz by som do toho druhykrat nesla. Ak ano, iba v pripade, ze by bol presne ohraniceny casovy usek, ktory by bol jednorazovo v zahranici, nie turnusy.
Vzťah na diaľku môže fungovať chvílu, teda že partner musí odísť na nejaký určitý čas preč, lebo má nejaký projekt a musí byť mimo domova možno pol roka alebo rok. Vtedy sa dá na to určité obdobie zaťať zuby a všetko sa potom vráti do normálu.
Ak však partner pracuje mimo domova dlhodobo, bez pespektívy navrátu (lebo doma nie je vhodna robota napr.), teda jeden partner je doma a druhý mimo, tak to nemá cenu a nedopadne to dobre.
Sám mám kolegu čo roky pracuje v BA a jeho žena je doma na Orave. On tam chodí iba na víkendy a tu je celý týžden. Tam na Orave pracovať nechce, ona zase nechce íst žiť za ním do BA. Keď za nou príde na vikend domov, akurát sa pohádajú a lezú si na nervy, lebo si už od seba odvykli.
Služobné cesty trvajúce niekoľko mesiacov - to znie ako dvojitý život,dve domácnosti, dve rodiny. Lebo to ani turnusy nie sú, ale niečo oveľa horšie ☹️
Nie nemá to význam, odpútate sa od seba.Vztah sa buduje prítomnosťou.Nepoznam nikoho komu by taký vztah na diaľku prežil.

Nechcela si napisat "nesla" miesto "isla"? Lebo inak to velmi zmysel nedava.