Vzťahy na diaľku v zrelom veku
Som žena, 48r, z východu, okres PO. Píšu mi muži z rôznych kútov Slovenska, že na diaľke nezáleží. Priznám sa, že mne áno. Keď som mala 30-36, skúšala som vzťahy na diaľku, bol to muž z BA, z NR a od TN. Prvé dva vôbec nefungovali. Bola som unavená z cestovania, a to som bola o 15 rokov mladšia a plná energie. Vzťah s mužom z TN fungoval na 45%. Dni keď sme boli spolu boli krásne, ale keď sme boli od seba, trpela som veľmi. Boli sme spolu tak 2 dni v týždni.
Bola som zamilovaná,. veľmi. Ale jednoducho on nemohol odísť z TN, ja som nemohla odísť z PO. Keď sme boli spolu, snažili sme sa nahradiť si čas, v podstate sme v noci ani nespali. A tak som bola permanentne nevyspatá, unavená, zničená. Keď sme boli od seba, dospávala som.
Veľmi som trpela tým, že nemôžeme byť spolu a aj som sa veľa naplakala. Nakoniec som vzťah ukončila, lebo to nikam neviedlo.
Stále mi píšu muži, že vzdialenosť nie je problém. Pre mňa je. Chcem si dať spolu rýchly obed v meste a vidieť sa na pol hodinku, alebo vybehnúť ráno pred prácou na kávu na 20 min a vidieť sa aspoň trochu.
Ako to máte vy? Ste na vzťahy na diaľku v zrelom veku? Fungovalo vám to?
Nie, chcem normálny vzťah a nie odpisovanie si
@anonym_autor tak ja som vzťah na diaľku mala ale tak kúsok inak. Skoro rok sme bolo v jednom meste a potom vtedy ešte priateľ išiel pracovať do zahraničia a tak sme fungovali 1,5 roka. Akože nebolo to ľahké a neskôr si to uvedomil aj on a vrátil sa naspäť. Neviem si ale predstaviť že by som mala začať vzťah na diaľku od začiatku. Nás vzťah to všetko vydržal len preto že sme ten prvý rok vzťah na diaľku nemali.
Nie.
Tvrdenie, že diaľka nie je problém, je snaha zúfalcov sa vo svojom chatrnom sexuálnom živote už konečne niekam pohnúť za každú cenu.
Vzťahy na diaľku sú vo veľkej miere založené na vypisovačkách cez internet, to ma nebaví, to si už môžem rovno písať s Taxanou na stránkach Finančnej správy.
@anonym_autor nie.
Nie, písali mi aj z hornej dolnej, z východu, zahraničia, ani som im neodpisovala, načo zbytocne vypisovanie, a celkovo som so zoznamkami skočila, radšej budem sama a venovať sa svojim záľubám ako riešiť nekonecne vypisovanie.
@anonym_autor nie, vzťah na diaľku len dočasne ale určite nie ako dlhodobý a plnohodnotný vzťah.
mala som fungovalo klaplo to už sme spolu 21 rokov.Delilo nás 255 km tam to iste nazad po roku sme spolu bývali a žili.Len rok sme sa naštevovali.
My sme boli rok a pol na diaľku 120 km, videli sme sa víkendy. Teraz už žijeme spolu. Prišiel do môjho rodného mesta. Som rada že to vyšlo.
Ja som typ ze mne sa stačí menej vidieť osobne. Radšej telefonujem píšeme videohovor atď. 😃 Mám rada svoj kľud a vidieť sa každý deň alebo každý druhý deň veľmi nie je pre mňa. Takže ak by to mal byť vzťah na diaľku asi by som to brala je tam vždy to čaro.
@anonym_autor mozno ano, dovolenky , wellness pekne vylety, emocionalna podpora, sex ale prat trenky si bude sam ... to sa mi paci
@anonym_autor mozno ano, dovolenky , wellness pekne vylety, emocionalna podpora, sex ale prat trenky si bude sam ... to sa mi paci
@zabka79 ,, prat trenky si bude sam " - vyperie ich pracka. 🙂
@anonym_autor nie, vztah na dialku by som nezacinala.
@zabka79 ja nemam kapacitu chodit kazdy tyzden po vyletoch a wellnesoch. Viac ako emocionalnu podporu na dialku potrebujem tu realnu pri mne. A trenky si aj tak bude prat sam.
@zabka79 ja nemam kapacitu chodit kazdy tyzden po vyletoch a wellnesoch. Viac ako emocionalnu podporu na dialku potrebujem tu realnu pri mne. A trenky si aj tak bude prat sam.
@anonym_autor tak si si odpovedala ze vztah na dialku ti nevyhovuje. Hlavne sa zariad podla toho co chces ty a nestracaj cas s niecim provizornym. Pripadne existuje moznost prestahovania.
A kazdy tyzden samozrejme nie
Ja by som to brala, nechcela by som ziadneho chlapa doma.Nech sa stara sám o seba.Stacili by mi vylety, dovolenky, kavicky, divadlo, kina a raz za cas u seba prespat.Taky vztah sa tak skoro nezunuje ako ked mas chlapa kazdy deň doma.Nie toto nieje pre mna.Kamoska ma taky vztah uz 10 rokov a obaja ako čerstvo zamilovaní, velmi si to pochvaluju, ale teda uz nechcu zakladat rodinu, maju 40+.
Ja som typ ze mne sa stačí menej vidieť osobne. Radšej telefonujem píšeme videohovor atď. 😃 Mám rada svoj kľud a vidieť sa každý deň alebo každý druhý deň veľmi nie je pre mňa. Takže ak by to mal byť vzťah na diaľku asi by som to brala je tam vždy to čaro.
@sszuzu8
a to si vážne takto predstavujes plnohodnotný vztah na trvalo? Načo ti je potom taky vztah? Raz som pozerala jednu reportáž, miz bol autista a žil sam v byte, len víkendy trávil som zenou a detmi. Bolo to výhodné zitie pre oboch, spolu to bolo pre všetkých velmi narocne.
Tomu tiez chapem, ake pokial si v pohode a mlada, tak celkom nerozumiem tomuto tvojmu nastaveniu.
@sszuzu8
a to si vážne takto predstavujes plnohodnotný vztah na trvalo? Načo ti je potom taky vztah? Raz som pozerala jednu reportáž, miz bol autista a žil sam v byte, len víkendy trávil som zenou a detmi. Bolo to výhodné zitie pre oboch, spolu to bolo pre všetkých velmi narocne.
Tomu tiez chapem, ake pokial si v pohode a mlada, tak celkom nerozumiem tomuto tvojmu nastaveniu.
@svetlonos nechýba mi blízkosť. Nemám to proste v sebe 🤷♀️ neskôr o muža zakopavam mám pocit. Všetko riešiť s nim vešať mu na nos kam idem (nemyslím žiarliveho psychopata) ale všeobecne oznámiť kvôli bezpečnosti či čo aby mal prehlad kde som keby sa dačo stalo. Na dovolenku len s nim. Väčšina mužov ani nechápe ak žena má voľno ze chce byť aj sama a nie len sa vždy stretnúť a využiť každú chvíľu,.. Mám 31 takže mladá som ale neviem si predstaviť byt v dlhodobom vzťahu a každý deň spolu
@svetlonos nechýba mi blízkosť. Nemám to proste v sebe 🤷♀️ neskôr o muža zakopavam mám pocit. Všetko riešiť s nim vešať mu na nos kam idem (nemyslím žiarliveho psychopata) ale všeobecne oznámiť kvôli bezpečnosti či čo aby mal prehlad kde som keby sa dačo stalo. Na dovolenku len s nim. Väčšina mužov ani nechápe ak žena má voľno ze chce byť aj sama a nie len sa vždy stretnúť a využiť každú chvíľu,.. Mám 31 takže mladá som ale neviem si predstaviť byt v dlhodobom vzťahu a každý deň spolu
@sszuzu8 No ja poznam troch chlapov len v mojom okoli, co to tiez takto maju ako ty.Potrebuju volnost a nechcu travit cas 24/7 so zenou, su radi sami.Zvykli si uz na to.Oni tvrdia zase opacne, ze zeny su skor take, ze sa prilepia na muza a nedaju mu dychat a kazdu volnu minutu chcu s nim travit cas.Ze tazko sa hlada zena ktora potrebuje svoju volnost a rada travi cas sama so sebou ci svojimi aktivitami.Ono ked si na to clovek zvykne potom sa tazko zvyka na zivot v spolocnej domacnosti a travenie volneho času len s tou osobou.To su uz take staromladenecke, starej dievky zvyky.Ale mne by to tiez vadilo, potrebujem svoj priestor a volnost.

Nie , vzťah na diaľku by som nikdy ani nezačala .