Vzťahy na pracovisku. Ako riešiť klebety a sympatie?
Som zamestnaná v jednej firme už 2 roky. Práca sa mi celkom páči, ale nevidím sa v nej dlhodobo, som len na polovičný uvazok. Vzťahy na pracovisku su všelijaké, snažím sa byť každému nápomocná, robiť svoju prácu dobre, lenže pracujem s viac ženami, ktoré dosť casto klebetia. Vedenie je poslednú dobu zlé, nastali problémy... Nastúpil k nám nový nadriadeny, ktorý je dost ešte neskuseny. A viac v nemu. Mame spolu dobry kolegialny vztah, lenže akosika si všímam, že keď spolu pracujeme, vie na mňa hodiť očkom, porozprávať sa so mnou, niekoľkokrát po práci, keď sme končili sme sa rozprávali, aj o osobnejších veciach, hlavne on sa viac ku mne prihováral.
Viackrát sa ponúkol, že ma zavezie domov, čo nie je nič zvláštne, pretože aj ked niekto iní potreboval pomôcť tak zaviezol. Šíria sa o ňom reči, že balí ďalšie baby, teda konkrétne jednu, ktorá ma záväzky a je z neho pomotaná. Nerobí mu to dobré meno. Niekoľkokrať aj keď s ňou bol, bolo mi z toho pohľadu zle, pretože mám pocit, že sa mi trochu páči. Neviem sa potom sústrediť niekoľko minút na svoju prácu. Keď nie som s ním, nejak na neho nemyslím ale keď sme spolu vtedy to začne. Rozmýšlala som, či by som radšej nemala podať výpoveď, aby ma to takto netrápilo, viem, že istotne nemôžem byť jeho typ a nechcem mať zle vzťahy celkovo so všetkými kolegmi. Aké vzťahy ste mali vy, poprípade ako ste reagovali v takejto situácii?
Ty chces odist z prace lebo sa ti niekto paci? Neblazni…
da sa ho napriklad neriesit. Ak mas svedomie ciste na reci kasli.ak je single tak si ocividne niekoho hlada a praca je idealne miesto.
Uz si to tu riesila, dostatocne ti bolo poradene
Stale to riesis? Nevies sa pohnut dalej?
Toto čo opisuješ sú pre mňa veci ktoré idú absolútne mimo mňa.Do práce chodím pretože musím,nechodím tam za nikým konkrétnym ani pre nikoho konkretneho.Svoju prácu si vždy spravím najlepšie ako viem a idem spokojná domov.Kto si čo z kolegou myslí alebo na moju adresu hovorí ma absolútne nezaujíma-sú to len kolegovia,a tých si nevyberiem.Snažím sa ich všetkých rešpektovať takých aký sú,a to s kým sa budem stretávať a s kým nie,to si určujem mimo pracovnej pôdy,v mojom súkromnom živote.
takže nie ako riešiť klebety na pracovisku, ale ako zbaliť šéfa... K tomu len jedno, vzťahy na pracovisku väčšinou nerobia dobrotu
Áno, daj výpoveď a hneď potom smer psychiater.
Veď toto je už na prášky, každý týždeň písať na net to isté.. ak je s tebou taká nuda aj v reálnom živote, tak pochybujem, že by niekto s takým postavením mal o teba vôbec záujem, možno ta max pretiahnuť a potom odkopnut..

Ahoj, preco by si nemohla vychadzat s kolegami, ked budes paf z tohoto svojho kolegu? Z dalsej prace tiez odides, ked sa ti tam niekto bude pacit? Mat svojho crasha v praci nie je nic vynimocne, ale dobre je to nechavat v platonickej rovine a v praci si s nikym nezacinat. Potom sa to komplikuje. Ale toto co pises, je normalny zivot ;)