Vzťahy po pôrode - konflikty so svokrou
Ženy prosím vas aj vam sa tak pokazili vzťahy so svokrou po pôrode? Nerozumiem tomu ked sme mali doteraz pekný vzťah a narodenim dieťaťa je to preč. A to privlastňovanie si dieťaťa? Ako vážne?...prečo ta akože pomoc je taka ze ti zoberie dieta a ty si rob..preco.to nieje naopak. Ja ti porobim ty bud s malou/lym.. s mamou našťastie všetko ok, ale možno to niekto mate aj mamou tak..ja to mam zle so svokrou...bohvie co zažívali ony ked boli mladé ked takto berú deti z ruk vlastnej mame.nedaju priestor a hned chcú vsetko riadiť... empatia nikde..len my sme stale tie zlé. Našťastie muža mam pri sebe..horšie to majú tie co su mamickiny milacikovia...a ešte si neviem predstaviť ze by sme spolu bývali..no katastrofa
Akoby im preplo v hlave nejaký gombicek
si vieš predstaviť že svokra bude umývať riad, variť, upratovať, prať a všetko možné okolo domácnosti a ty sa budeš hrať s dieťaťom?
neviem koľko má rokov svokra, len je pre ňu ľahšie dozrieť na dieťa ako robiť upratovačku alebo pomocníčku v domácnosti... 😉
Ahojte baby viete mi poradiť.mam 10 ročný vzťah.3 ročnú dcérku.teraz som našla na pokeci priateľa čo by mi až tak veľmi nevadilo len ma zarazilo že si tam hľadá niečo šteklivé tak teraz neviem čo si mám otom myslieť.uz aj cítim že ani náš vzťah není ako kedysi.poradte mi čo mám robit
Pre mňa bola oveľa väčšia pomoc vziať mi bábo na pár minút z rúk a ja som si mohla robiť. Nie hodiny, dieťa som kojila a bezo mňa nevydržalo. Ak to má niekto inak, treba pekne ale asertívne komunikovať. Ale teda, aby mi moja svokra upratovala, to by sa mi nepáčilo.
Ty už nie si dievčatko s bábikou, ale žena-matka. Nečakaj, že Ti svokra bude robiť slúžku a Ty sa budeš hrať na mamičku. Buď rada, že Ti chce strážiť bábo a Ty sa pokús ten čas využiť na potrebné. Máš veľmi zvlástny postoj a predpokladám, že ten vzťah sa pokazil preto. Svokra Ti dieťa neberie. Pomáha Ti s dieťaťom a buduje si vzťah s vnúčaťom.
Prajem ti ešte aspoň dve ďalšie deti, aby si pochopila, aké svele je, keď ti príde svokra pokocikovat. Vzťahy s ňou udržuj, neviem aké staré máš dieťa, ale prídu choroby, možno nejaké obdobie, že budeš padať na hubu čo budeš nevyspata a budeš jej ruky nohy bozkávať zato, že ti malu príde pokocikovat. Nie je to len tvoja dcéra, ale aj jej vnučka, tiež ju ľúbi. A hlavne, vôbec si neviem predstaviť, žeby mi svokra išla upratovať, chodila mi do veci, práve to by ma naštvalo, že sa mi tu chce prehrabávať. Takže skludni hormón a využi to.
Tvoja svokra má strašne nevdacnu nevestu.
Pretože vnúča je jej krv jej rodina, ty si cudzia, na teba ohľad neberie tak ako tvoja mama.
No čo by som ja bola dala za svokru,či mamu,čo by mi vzali na chvíľu deti. A porob si.....
Vieš,ono možno ťa svokra rešpektuje a nechce ti zasahovať do domácnosti,tvojho priestoru....tak vezme dieťa.
Nevidíš všetko iba v tmavo modrom?
Treba byť vďačný aj za málo😉
Po prvé nechápem prečo by ti mala svokra robiť poriadky a po druhé, manžel nie je mamanek, čo je super, ale vyzerá to tak, že bude z neho podpapučnik, ktoré sa budeš snažiť ovládať a burcovať proti jeho vlastnej rodine.
Akože nehnevaj sa,ale ty to máš v hlave riadne popletené,to ako ti vôbec môže napadnúť taká sprostosť,že by ti svokra chodila upratovať a ty sa budeš počas toho hrajkať s dieťaťom? 🤦🏻♀️ však si zaplať na takéto veci upratovačku,ale je podľa mňa logické,že svokra chce tráviť čas so svojim vnúčaťom a nie upratovať svojej neveste domácnosť,lebo ona to nezvláda 🤦🏻♀️ Svokra sa nezaujíma o vnúčatá - zle je,zaujíma sa- ešte horšie..Ako pochopím,ak ti dáva nejaké nevyžiadané rady ohľadne výchovy a podobne,to by išlo na nervy aj mne,ale že mi svokra chce na chvíľu postrážiť dieťa,aby som si mohla niečo porobiť,to fakt za problém nepovažujem..
Ahojte baby viete mi poradiť.mam 10 ročný vzťah.3 ročnú dcérku.teraz som našla na pokeci priateľa čo by mi až tak veľmi nevadilo len ma zarazilo že si tam hľadá niečo šteklivé tak teraz neviem čo si mám otom myslieť.uz aj cítim že ani náš vzťah není ako kedysi.poradte mi čo mám robit
@sandra184 A ty si čo robila na pokeci? 🤔
Podľa mňa si svorka mysli, že ti pomáha tak, ze berie dieťa von. Aby si mala čas porobiť si alebo si oddýchnuť.
príde mi komické, že ty budeš vyvalena s dieťaťom a ona ti bude upratovať byt či dom 🤣
Ta pani, co upratuje, zehli atd sa vola pomocnica v domacnosti (za € pride aj kazdy den) nie svokra. Ak sa Ti nepaci jej navrh ist kocikovat, odmietnite a starajte sa sami, aj o domacnost aj o dieta, vy ste rodicia. Snad nebyvate pod jednou strechou.
Ja by som ženám,kt.idu diktovať,kedy čo niekto smie a nesmie,zakazovať a prikazovať napísala iba jedno.
Páči sa mi vaša zásadovosť,samostatnosť,ste rodičia,máte na ňu pravo.....no ostaňte take zasadove a neodkladajte deti podľa potreby k starým rodičom,či neprijímajte od nich nijakú podporu ani v budúcnosti.
Takto jednostranne rodina nefunguje.
Ja neviem,či hormóny nám niektorým naozaj zatemnuju mozog,či je to naša už pohodlnosť a ničnerobenie,že z nudy vymyslíme problém,kde ani nie je,ale normálne žasnem niekedy pri týchto témach.
Žena má jedno dieťa,svokra ho aspoň chce pokocikovat,aby si oddýchla ,netrep sa do domácnosti a i tak je problém😳čo potom celý deň robíš?
" prečo to nie je naopak, ja ti porobim a ja ( matka) môžem ostať s dieťaťom."
Je to preto, že Tvoja domácnosť svokru nezaujíma, nezaujímajú ju tvoje potreby, predstavy, prišla sa pohrať, zabaviť s deckom, vnukom. Nie je tvoja slúžka.
Ak ti to nevyhovuje, decko jej zober naspäť, nabudúce nebuď doma. Zopakuj pár krát a máš pokoj.
Tiez by ma nenapadlo, ze by mi mama alebo svokra mali prist porobit. Za pomoc som vzdy povazovala prave to, ze sa niekto postaral o dieta a zabavil ho. A bola som a stale som vdacna za kazdeho, kto chce s mojim malym travit cas a mat s nim vztah. Dieta kazdy dalsi blizky clovek obohacuje. Stari rodicia, ktori maju zaujem, su podla mna na nezaplatenie.
Ty si to s pomocou mozno predstavujes inac, tak v takom pripade to neber ako pomoc, ale proste ako benefit pre dieta, ze s nim este niekto dalsi chce byt. Ak ti ho neberie kazdy den na cely den, tak je to podla mna ok. Pomoc s detmi od rodicov sa podla mna nema cakat automaticky, je to plus, ale nie je to ich povinnost. Oni nas uz vychovali a postarali sa o nas, porobili v domacnostiach, kde sme vyrastali, nadreli sa uz okolo nas dost a pomohli nam stat sa samoatatnymi dospelymi, to uplne staci.
A muz je kde? Ved ked on porobi,ty mozes byt s dietatom. Ako to asi zvladaju ludia,ktori nemaju starych rodicov za rohom? 🤔
Ved svokra prisla za vnucatom, budovat s nim vztah a tebe sa otvara priestor porobit si ine v domacnosti... a ty ju chces delegovat do roly sluzky.
@monsterablue tebe robí svokra slúžku? Ak áno, tak potom chápem,že sa zavzdušňuješ
U nas tiez bol taky relaps, neviem co to do nej voslo, ale riesil muz, vyhrozil jej, ze bud sa zacne chovat normalne, alebo to bude mat nasledky a potom to uz dokopy neda. Ze nech si vyberie kavicky, kolace, all inclusive pozornost okolo nej, alebo kupi muz dom na druhom konci republiky a hotovo. Za den bola svokra ako predtym, odvtedy 5 rokov a neni problem 😂 niekedy je dobre ked chlap povie par teplych slov. Ze kde je hranica niecoho
Tak ja som teda dostala pomoc v sestonedeli prave taku ako by autorka chcela a strasne som za to bola vdacna, ze nemusim nakupovat, varit, upratovat po porode. Ale ze vie rodina prist a pomoct aj s takymito vecami. Uz ked je dieta trosicku vacsie tak nie, vtedy to kocikovanie je adekvatna pomoc ale v sestonedeli si myslim ze prave viac pomoze ked niekto pride navarit a upratat.
Keby som mala pri malých deťoch IBA takéto problémy so svokrou ako ty, tak skáčem od radosti meter dvadsať
Ja si myslim, ze v tych prvych tyzdnoch prave ta pomoc s nakupom, popratanim naozaj pomoze, ak teda niekto chce pomoct. Matka tiez potrebuje klud a cas na bonding s babatkom. Ja ked som porodila by som taku pomoc uvitala, nie robit sluzku, ale pomoct. Vtedy som taku pomoc isto nechcela aby mi niekto bral novorodenca, vo mne sa tak burili hormony, ked len navstevy prisli a chceli mi ju vlacit cely cas na rukach, aj mi je to trochu trapne teraz, ale tak som sa vtedy citila. Teraz, ked ma mala takmer rok, tak by som uvitala tu druhu pomoc, zobrat malu pohrat sa s nou, von na prechadzku..a ja si porobim. 😊

Mne pri týchto výlevoch vždy napadne jedno. Povedala si to svokre ?
"Milá svokra/mama, ďakujem za ochotu starať sa o malú. Ale mne netreba robiť veci okolo domácnosti, ja chcem tráviť čas so svojim dieťaťom, zblížiť sa, spoznať sa a nájsť si spoločný rytmus. Ak mi chcete naozaj pomôcť, môžete mi napríklad 2x do týždňa niečo navariť, niečo, čo má váš syn od vás rád alebo sa opýtať, či mi niečo netreba z obchodu, keď tam pôjdete. Pomôže mi to oveľa viac."
A na otázku, nie, nemám takú svokru ani mamu, lebo s nimi komunikujem, keď sa mi niečo nepáči a chcem si nastaviť hranice.