icon

Vzťahy s budúcimi nevestami

4. aug 2025

Zámerne nepíšem priateľkami vašich synov, lebo ja moju beriem ako súčasť rodiny.
Aj keď len žijú spolu.
Vždy sa to berie vo vážnych vzťahoch čo spolu žijú, že sa raz vezmú.
Týkajú či vykajú Vám nevesty?
Máte kamarátsky vzťah či skôr neutrálny.
Rada si prečítam ako to máte vy 🙂

Strana
z2
sweet20
4. aug 2025

Ja som vzdy svokrovi vykala aj moj muz svokrovi aj jeho svokre.. teda mojim rodicom.. nam to pride neuctive aby sme si tykali... ja by som vobec netykala.. ale to je o nastaveni ako to mate

sweet20
4. aug 2025

Mne svokor navrhol aby som mu tykala, ale proste to neide.. ja radsej vykam.. je skoro o 40 rokov starsi

autor
4. aug 2025
@sweet20

Ja som vzdy svokrovi vykala aj moj muz svokrovi aj jeho svokre.. teda mojim rodicom.. nam to pride neuctive aby sme si tykali... ja by som vobec netykala.. ale to je o nastaveni ako to mate

@sweet20 Áno samozrejme to je pochopiteľné. Ja som obom vykala.Ale ja si už tykám s mojou nevestou budúcou.
Poznali sme sa ,ešte keď chodili a mne to prišlo čudné, ze mi vyká. Keďže sme boli veľa krát na hromadných akciach,turistickách spolu. Proste mne príde ako dcéra. A ja sa necítim ako stará ešte haha.

sweet20
4. aug 2025
@anonym_autor

@sweet20 Áno samozrejme to je pochopiteľné. Ja som obom vykala.Ale ja si už tykám s mojou nevestou budúcou.
Poznali sme sa ,ešte keď chodili a mne to prišlo čudné, ze mi vyká. Keďže sme boli veľa krát na hromadných akciach,turistickách spolu. Proste mne príde ako dcéra. A ja sa necítim ako stará ešte haha.

@anonym_autor ak vam vyhovuje tykanie, tak to tak majte.. na to neexistuje jeden vzorec

autor
4. aug 2025
@sweet20

@anonym_autor ak vam vyhovuje tykanie, tak to tak majte.. na to neexistuje jeden vzorec

@sweet20 Nie .Skôr by som povedala,že je to aj dobou. My máme od začiatku tak trochu kamarátsky vzťah. A vyše 20 roc6ny rozdiel.

marianarem
4. aug 2025

@anonym_autor U nas sme si vzdy vsetci tykali. Svokor si so mnou potykal, este ked sme boli s muzom len kamarati. Svokra sa ma uz nedozila. Moji si s muzom potykali hned na prvej navsteve u nich. Moja sestra si so svokrou tiez tyka a ja si s jej svokrou tiez tykam. Mam jedneho syna a s buducou nevestou, ktora je este vo hviezdach, si planujem tiez potykat.

biba_18
4. aug 2025

naši si potykali s mojim mužom ešte sme len spolu chodili, ani sme nebývali spolu. ja som si so svokrovcami netykala vobec. rozmýšľam ako by som bola so synovou priateľkou - možno ak by už spolu bývali, asi by som navrhla tykanie, ale moj muž by bol proti sa mi zdá…

anonym_16740b
4. aug 2025

Mojej kamoske vynadala nevesta, s ktorou si tyka. Uz tykanie olutovala. Viem, ze je to o cloveku, ale jednoduchsie sa povie ty hlupana, ako vy hlupana 😄

autor
4. aug 2025
@marianarem

@anonym_autor U nas sme si vzdy vsetci tykali. Svokor si so mnou potykal, este ked sme boli s muzom len kamarati. Svokra sa ma uz nedozila. Moji si s muzom potykali hned na prvej navsteve u nich. Moja sestra si so svokrou tiez tyka a ja si s jej svokrou tiez tykam. Mam jedneho syna a s buducou nevestou, ktora je este vo hviezdach, si planujem tiez potykat.

@marianarem No super. Podľa mňa je to aj o výchove. Teda myslím prevzaté vzorce po rodičoch. Úcta, rešpekt voči staršim vykanie.Ale podľa mňa sa doba zmenila.Iné sú aj tie svokry hlavne mladšie. Aj svokrovia.Ja mojim vykám.Pre mňa vždy boli starší, nikdy sme nemali kamarátsky vzťah. A nikdy to samozrejme ani nenavrhli.
Ja naopak mám so synou priateľkou skôr dovernejší vzťah a kamarátsky,keďže spolu dlho chodili .A možno aj o tom kto si ako sadne povahovo .

autor
4. aug 2025
@anonym_16740b

Mojej kamoske vynadala nevesta, s ktorou si tyka. Uz tykanie olutovala. Viem, ze je to o cloveku, ale jednoduchsie sa povie ty hlupana, ako vy hlupana 😄

@anonym_16740b Noo to áno, to by ma nenapadlo 😏 Samozrejme ten rešpekt by tam mal byť vzdy.

kaca222
5. aug 2025

So mnou si budúci svokrovci potykali po pár mesiacoch chodenia, mala som vtedy 20r. Teraz už si tykám aj s manželovými babkami a dedkom.

la_dolce_vita
5. aug 2025

Tykame si ako vsetci v nasej rodine. Vychadzame velmi dobre, mam ju rada, ziju ale dalej /v BA. Dufam, ze.im to vydrzi, zatial tiez iba ziju spolu, ale vidno, ze su stastni.

mimikarol
5. aug 2025

Niekto si na vykanie potrpí, ja nie. Som radšej keď si s ľuďmi tykáme. To že si s niekým vykám neznamená že si ho viac vážim.
Je milé že ti môžu budúce nevesty tykať. Ja by som to brala ako znak toho že ma máš rada. A určite by som si ťa práve za toto gesto vážila viac.

vilma7
5. aug 2025

Mne hneď svokrovci navrhli tykanie. Nemám s tým problém.

autor
5. aug 2025
@kaca222

So mnou si budúci svokrovci potykali po pár mesiacoch chodenia, mala som vtedy 20r. Teraz už si tykám aj s manželovými babkami a dedkom.

@kaca222 no tak určite máte pekné vzťahy.

autor
5. aug 2025
@la_dolce_vita

Tykame si ako vsetci v nasej rodine. Vychadzame velmi dobre, mam ju rada, ziju ale dalej /v BA. Dufam, ze.im to vydrzi, zatial tiez iba ziju spolu, ale vidno, ze su stastni.

@la_dolce_vita to veľmi rada čítam 🤗 Super

autor
5. aug 2025
@mimikarol

Niekto si na vykanie potrpí, ja nie. Som radšej keď si s ľuďmi tykáme. To že si s niekým vykám neznamená že si ho viac vážim.
Je milé že ti môžu budúce nevesty tykať. Ja by som to brala ako znak toho že ma máš rada. A určite by som si ťa práve za toto gesto vážila viac.

@mimikarol Ja neviem mne to príde prirodzené, mám ju veľmi rada ako vlastnú dcéru ju beriem. Všetci ju majú radi. Zlate a veľmi pracovité ,svedomiite rodinne založené dievča.

ankare
5. aug 2025

@anonym_autor Po svadbe sme si potykali so svokrou, moji rodičia zaviedli taký trend. Svokrovcom by to netrklo samo od seba.
Verím,že ja budem kamarátka svokra a s nevestou si potykam, keď budem vidieť, že majú vážny vzťah.

patriciah1
5. aug 2025

@anonym_autor svokre vykám, nikdy mi tykanie nenavrhla. Keď som sa jej pýtala či chce, aby jej dcéra týkala alebo vykala, tak sa zasmiala, že jasneže jej bude týkať. Máme, žiaľ, skôr neutrálny vzťah, nie som jej krv, takže som druhoradá, ja som si na to zvykla. 😊

alexka89
5. aug 2025

Moji rodičia si hneď s mojím mužom na 1om stretnutí potýkali ...mne svokra až po svadbe navrhla a so svokrom doteraz vykam..ten mi nenavrhol a podľa mňa ani nenavrhne... jemu by vadilo ,že by som ho krstným menom oslovovala a nie otcom...tak dajak mi to vysvetlili...ale ja sa so svokrom minimálne bavím..nemáme veľmi o čom.

anonym_3c4b4d
5. aug 2025

U nás si tykáme. Aj nám zať aj dcéra svokre.

timeaskr
5. aug 2025

@anonym_autor píšem ako nevesta. Svokre vykam, manžel svokrovcom (mojim rodičom) tiež vyka i keď navrhovali tykanie viac krát. Rešpekt je proste rešpekt. So svokrou mam ok vzťah a napriek vymaniu sa vieme spolu aj dobre zabaviť a zavtipkovat

kaca222
5. aug 2025
@anonym_autor

@kaca222 no tak určite máte pekné vzťahy.

@anonym_autor máme v pohode vzťahy, nevolám im sama od seba samozrejme, to nemám potrebu. Ale nemali sme nikdy nijaký problém, resp. keď sa mi niečo nepáči čo sa týka vnuka, tak na rovinu poviem a svokra je úžasná, že nás rešpektuje. Viem,ž e sa na ňu môžem spoľahnúť a nepôjde nám poza chrbát. Takže hoci máme výrazne odlišné názory na život a postoje k rôznym situáciám, vďaka vzájomnému rešpektu fungujeme výborne, lepšie, než s mojou mamou 😂 a to že si so mnou potykali babka a dedko nakoniec padlo dobre, lebo sme ich brali na výlety a tak, riešili osobné veci a bolo odveci, že moje deti im tykajú, ale ja by som im vykala.
Tykanie/vykanie samo o sebe nehovorí nič o rešpekte.

milanemila
5. aug 2025

@anonym_autor pre mna je vyzadovanie vykania presne ten nadradeny odstup vo vztahoch…nevykala som rodicom muza a ani on tym mojim. Vykanie s respektom nema nic spolocne, ja si vazim a respektujem ludi, kt za to stoja/zasluzia si to a oni sa spravaju slusne a s respektom ku mne.

marryliese
5. aug 2025

Z opačnej strany - svokre vykám, nevídame sa často ale som s ňou vždy rada, je to skvelá osoba. Moja mamina už nežije ale pri svokre sa cítim akoby mi bola druhou mamou. Nemohla som si priať lepšiu.

anonym_0318d9
5. aug 2025
@anonym_autor

@la_dolce_vita to veľmi rada čítam 🤗 Super

@anonym_autor ja mám dve svokry 😀
s ex-svorkou si tykám, máme vzťah úplne ako matka s dcérou, ale terajšej svokre vykám. Vzťah nie je dobrý a tak som nikdy nemala potrebu jej tykať, aj keď viac krát mi to pripomenula, aby som jej tykala.

anonym_3e304b
5. aug 2025

@anonym_autor manžel ma rozvedených rodičov, jeho otcovi tykam, jeho mame vykam 🤣 nemôžem si pomôcť, ona mi síce navrhla tykanie ešte dávno ale nešlo mi to 😅

autor
5. aug 2025
@milanemila

@anonym_autor pre mna je vyzadovanie vykania presne ten nadradeny odstup vo vztahoch…nevykala som rodicom muza a ani on tym mojim. Vykanie s respektom nema nic spolocne, ja si vazim a respektujem ludi, kt za to stoja/zasluzia si to a oni sa spravaju slusne a s respektom ku mne.

@milanemila Presne tak

autor
5. aug 2025
@marryliese

Z opačnej strany - svokre vykám, nevídame sa často ale som s ňou vždy rada, je to skvelá osoba. Moja mamina už nežije ale pri svokre sa cítim akoby mi bola druhou mamou. Nemohla som si priať lepšiu.

@marryliese 🙏❤ To je uz aké krásne 🥰🥰🥰 Tvoja svokra musí byť šťastná ,že má takú nevestu ❤ 🙏🙏🙏 Nič ma nepoteší viac ako si také prečítať .Lebo keď všade čítam a počujem tie nadávky na svokry -je mi smutno .

autor
5. aug 2025
@anonym_0318d9

@anonym_autor ja mám dve svokry 😀
s ex-svorkou si tykám, máme vzťah úplne ako matka s dcérou, ale terajšej svokre vykám. Vzťah nie je dobrý a tak som nikdy nemala potrebu jej tykať, aj keď viac krát mi to pripomenula, aby som jej tykala.

@anonym_0318d9 Naozaj to nie je tykaní,či vykaní,ale o samotnom človeku, sympatiach,povahe.

Strana
z2