Vzťahy v dnešnej dobe

miki1102
31. jan 2022

Ja len chcem povedať toľko že čo v poslednej dobe sledujem je že každý sa buď rozvádza alebo rozchádza, proste dvaja kedysi zamilovaní ľudia idú od seba. Popravde ani ja nie som výnimka. Po dvoch rokoch vzťahu sme museli ísť bohužiaľ od seba kvôli jej rodičom ale o tom iný príbeh...

Chcel som len povedať že občas keď chodím autobusom či vlakom do mesta alebo keď sedím u lekára dosť často vidím starší pár cca po 60,70 ako sú stále do seba zamilovaný. Je to naozaj pekné že tak dlho sú spolu a že všetky prekážky ktoré určite mali zvládli a stále ich to nerozdelilo.

Bohužiaľ dnešná doba je taká že skoro každé druhé manželstvo alebo vzťah sa ukončuje na základe drobných chýb ( nehovorím o nevere, podvádzaní , ubližovali a podobne)
V dnešnej dobe sa dosť často chytá za slovíčka a to spôsobuje rozpad všetkého na čom si dvaja ľudia zakladali. Mala hádka ktorá skončí fiaskom alebo vzájomná podpora a chápenie jeden druhého.

Samozrejme nikoho neobvyňujem a na nikoho neukazujem prstom, každý by si mal sám uvedomiť aké chyby spravil a čo sa dajú ešte napraviť.

Nech máte na toto akýkoľvek názor , akékoľvek zmýšľanie pochopte že vždy sa dá nájsť cesta...
Ďakujem za prečítanie a prajem každému nech to vydrží.

jjanulienka
31. jan 2022

Kedysi sa štopkali ponožky a opravovali pokazené veci, teraz príde problém, kúpiš si nové, nájdeš iného/inu🤷🏽‍♀️

ladycat2021
31. jan 2022

@miki1102 ja som sa rozisla po 4 rokoch kvoli domacemu nasilu.. Najprv bolo vsetko pekne a krasne a potom sa debil prejavil naplno .. myslis, ze toto nie je dostatocny dovod sa rozist ? ... keby sa nestalo to co sa stalo, tak by sme boli stale spolu.. ale je to najma vina mojho ex, ze sme sa rozisli.. este dobre, ze som mala dostatok rozumu a nevydala som sa za neho ..

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lilyianka
31. jan 2022

@miki1102 No neviem, v mojom okolí teda všetko ôk a už som dlho nepočula že by sa niekto rozišiel/rozviedol.
Mnoho ľudí by sa na našom mieste tiež možno rozviedlo, za tie roky co sme zobrati sme si prešli všeličím, ale zvládli sme to.
Samozrejme nehovorím o závažných veciach ako je násilie, alkohol,tyrania, nevera atď....

bennn
31. jan 2022

Presne tak. Úplné malichernosti dokážu rozdeliť ľudí, nech sú aj ten istý človek hodnotami, názormi, vnímaním s odlišnosťami len kvôli inému pohlaviu, všetko padne, lebo si obaja držia svoj postoj ako správny a nikto sa nie je schopný povzniesť sa nad problém a malichernosťou toho z celkového merítka času, vzájomnej podobnosti a citom...

a takýchto situácii som zažil niekoľko. A je to obrovská škoda.

0silvia0
31. jan 2022

@miki1102 to si dlho nevydrzal, len 2 roky? A ake chyby boli u teba, daj, nech sa poucime?

emalka
1. feb 2022

Idealizujes si vztahy, minulost a vsetko okolo toho.
Isty cas som pracovala s dochodcami a poviem ti, podozvedala som sa hocico. Ako chlapi drzali zeny v totalnom sachu, ako ich mentalne tyrali, ako si zelali aby mohli odist ale ostavali kvoli detom alebo financiam , pripadne rozvod neprichadzal do uvahy kvoli viere. Ako im tolerovali alkoholizmus, milenky, facky. Alebo boli ich vztahy vychladnute a boli ako spolubyvajuci. Tolko zien zacalo realne zit az po smrti svojich muzov, konecne sa mohli nadychnut. Plati to samozrejme aj pre chlapov. A vies kolko dospelych ludi mi povedalo, ze by boli v detstve radsej keby sa rodicia rozviedli? Kvanta.
Praveze rozvod nieje podla mna nic zatrateniahodne a zbabele. Preco by sa mali ludia trapit v nefunkcnych vztahoch? To ze tebe ich dovod na rozchod pride malicherny je tvoja vec, pre nich to bola neprekonatelna prekazka. Ja to beriem tak ze si ludia viac vazia samych seba a svoj cas a nebudu ho zbytocne stracat.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marisoul
1. feb 2022

@miki1102 to čo vidíš, je iba tvoj pohľad, ktorý absolútne nemusi odrážať realitu.
Dam ti príklad mojich rodičov, su spolu 35 rokov, mama veriaca, anjel na zemi, otec šikovný stavbar, pracovitý, v kolektíve obľúbený. Za dverami domu by si s ním nevydržala ani deň. Proste despota.
Ďalší príklad? Sú spolu 10 rokov manželia. Na fb zamilované fotky, vyznania, tie rozkošné drobnosti pri ktorých si povzdychneš, že aj ty toto chces. Realita? To ti radšej ani nenapíšem, lebo mi je z toho zle. Takže nie je zlato všetko čo sa bliští.
Nestojí to manželstvo vždy za záchranu. Nie ak tomu druhému ničiš život a o to viac, ak v tom vzťahu trpia deti.

78787878
1. feb 2022

@miki1102 Vsimas si len to po com tuzis, ale takych parov je mensina. Vacsina vztahov aj dnesnych dochodcov, nebola a nie je vobec ruzova a drzia sa pokope lebo sa to patri a nechce sa im menit. Neidealizuj si svet, nie je ani nebol taky.

cippi
1. feb 2022

Ja si myslim, ze vztahy ako take su vzdy sebecne, a je tam dost vlastnictva. Toto sa mi nepaci, pretoze ja nie som majetok ziadnej zeny 🙂. Zeny su velmi majetnicke, omnoho viac ako muzi, to badam castokrat. Pravdepodobne je to evoluciou, nechcu prist o zdroje aby im ina zena neodlakala zivitela rodiny. Preto staci naznak niecoho, co nemusi byt ani pravda a uz su tu sceny. Zeny sa riadia emocne, staci ze nejaka emocia ako hnev napr prevladne a nedokazu jednoducho racionalne rozmyslat su schopne odist okamzite, preto vacsinu roozchodov iniciuju zeny 🙂. Vid diskusia vysie, rozid sa hned 🙂. A chlap toto musi vydzrat tiez zenske vrtochy. Chcu mat muza len pre seba pomaly, odstrihnut ho od inych zien, to je zenska specialita 🙂. Iba ja som vsade, iba na mna pozeraj, alebo iba so mnou sa rozpravaj). Kazdy clovek vo vztahu sleduje svoje ciele svojim sposobom. Ked niekto sa sprava inak ako to ma clovek v ocakavaniach, je ohen na streche, lebo narusa to ocakavanie co ma, ako to ma vyzerat. Kolkokrat to bolo uz tak, ze ked hormony pracuju tak chvaly ako toto je moja polovicka, naj na svete a potom rozchod zrazu 🙂. Myslim, ze ta sebeckost tiez nici vztahy, tie predstavy co ja chcem a takto to chcem. A ak nie adios. A preto vztahy budu vzdy padat a nic sa nezmeni vlastne, kym sa ludia nezmenia, cosa tak skoro nestane 🙂.

janewithane
1. feb 2022

@miki1102 píšeš ze vždy sa dá nájsť cesta. Len ona sa nenájde sama. A akonáhle jeden vo vzťahu nechce, tak sa cesta nájsť nedá.. pod kontrolou mame len vlastne rozhodnutia a správanie.

Ja som napr zástanca vysokých nárokov na partnera, ale to treba riešiť v začiatkoch vzťahu, pred manželstvom, deťmi.. radšej ukončiť vzťah aj po rokoch, zrušiť zásnuby a pod lebo lepšie to nebude, hlavne ak opäť druhá strana chce len na oko.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mandala77
1. feb 2022

@cippi inak Ty máš riadne stereotypné názory a zovšeobecňuješ. S takýmto postojom aký máš, dlho s Tebou žiadna žena nezostane. Jedine taká, ktorá tie sterotypy má v sebe rovnako. Vedel by si napísať pár odstavcov aj bez toho, aby si tam musel dávať usmiateho smajlíka za každou druhou vetou?

cippi
1. feb 2022

Co je vsetko tolerovat hmm, zeny tu casto pisu napr, ze muz sa pozrie na inu, alebo sa rozprava s inou a uz sa idu rozchadzat, co ak tato zena nema pravdu a nahodou to bol plany poplach 🙂? Poviem to takto, ja som sa pohyboval medzi zenami, kedze som bol tanecnik, zena sa vo vela pripadoch snazi muza odstrihnut od inych zien, ak je muz vo vztahu 🙂. Paradoxne zeny zadane v pohodke si chodili tancovat aj vydate aj same bez partnerov v pohodke. Keby muz casto robil taketo sceny ake robia zeny doma, tak zena povie, no ako na mna tlaci neda my dychat, ked zena toto robi muz to ma ako zvladnut nejako, tie jej vykyvy. Tuto je dvojaky meter, a muzi by si mali vediet povedat a nie ustupovat vo vsetkom. Co sa tyka mna a zien nemusim sa stazovat, takze vobec ma nezaujima veta ako neostane ziadna s tebou 🙂. Momentalne trvalu partnerku vobec nepotrebujem. Co sa tyka kontroly zeny su take zvacsa za tym si stojim 🙂. Sledovanie mobilov a ine, to je v 3/4 pripadoch zenska specialita. Rozchadzat sa kvoli prkotinam je taktiez casto zenska specialita. Zeny sa rozchadzaju v 70 percentach pripadov ako prve. Nie vzdy vsak z dobreho dovodu, casto kvoli blbostiam. To sa nebavime o nevere teraz ako dovod rozchodu. Takze tak.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mimka1402
1. feb 2022

@cippi Wau, toto čo tvrdíš je nejaká tvoja zlá skúsenosť. Ja som zatiaľ nikdy neziarlila, brala som to tak, že ak dôverujem tak dôverujem. Zatiaľ čo moji ex si potajmo chodili na diskotéky so ženami, či vlastne ma kontrolovali keď som šla s kamarátkou von a sledoval z okna podniku... Mobil? Odovzdávať pravidelne. Alebo milión krát riešili, že môj gay kamarát to isto iba hrá... Áno, každý bude mať svoje skúsenosti zo svojho pohľadu. Ja vidím tie staršie páry v okolí a je to úplne opačne ako ty tvrdíš...
Je to o sebavedomi človeka, ale buďme úprimní, ak muž tyra ženu alebo žena muža, ktorý z nich skôr zo vzťahu odíde? Muž. Nechá deti žene a ide preč. Žena, ktorá obetovala všetko rodine musí začať od nuly s deťmi na krku, keďže často pán otec nie je z trucu ochotný platiť

janewithane
1. feb 2022

@cippi a nie je lepšie ak taky vzťah (predpokladám ešte nie veľmi vážny ani manželský) skončí? Aj keď kvôli blbosti? Aj keď pre mňa to ze sa žena vo vzťahu necíti milovaná alebo respektovana nie je blbosť.. ak je to scenár ze aj by chlap mohol urobiť čokoľvek aj tak sa nebude cítiť spokojne a bude žiarliť tak nie je pripravená na vzťah.. áno mohla by to riešiť na terapii aj počas vzťahu ale ak to nerieši tak sme sa zas pri tom ze samé sa to neudeje a na hľadanie cesty musia byť dvaja.

Ja by som to zhrnula ze to vôbec nie je o dnešných vzťahoch, je to skôr o nezrelosti ľudí, nízkej emocionálnej inteligencii, schopnosti komunikovať, riešiť konflikty, rozumieť sebe a svojim emóciám, vzorcom, ktoré máme..a otázne je co s tým je kto ochotný urobiť

cippi
1. feb 2022

@mimka1402 Su vynimky, ale ja to vidim takto z prvej ruky 🙂. Ja zlu skusenost nemam len vidim okolo mna ludi, pohyboval som sa medzi zenami, kedze na ako tanecnik som bol medzi viac zenami ako muzmi, kedze pomer tam bol taky. Viem ze muz ak nema tanecnicku partnerku napr priamo, ak si nasiel frajerku zvacsa zmizol prec 🙂. Zeny jednoducho maju obavy, ak ma muz byt medzi inymi zenami, neveria moc muzom v tomto. Zato opacne pohodka baby chodili aj ked nemali partnerov napr tanecnikov aj vydate aj zadane. Malokedy to bolo opacne, to ten chlap sa nemohol dat pritlacit do kuta, co bolo mozno v jednom pripade dvoch pripadoch a to sa mi lubilo 🙂. Ono treba si uvedomit, ze ludia funguju v paroch ko kde sa ocakava laska a vsetky tieto veci mozno sto rokov, kedysi to boli vztahy kvoli majetkom, az neviem v ktorom roku zrazu sa to zmenilo na vztahy zalozene na akoze citoch. Tj. ludia na toto neboli zvyknuti takto akoze fungovat. Preto je to problem, a k tomu je tu sebeckost, kazdy zvacsa sleduje svoje ciele ocakavania. Niekde som cital, ze kym sa ludia naucia v paroch fungovat z „lasky“ moze trvat storocia 🙂. Takze ja mam realisticky pohlad na vztahy a necakam od ziadnej zeny zazraky. viem ze zeny vdaka emociam niekedy triezvo nedokazu mysliet a robia take somariny ze az. Keby tento manzel, stazujucej sa nebol neverny, bola by kolegyna jeho kamoska a tuna zena by si to ako domyslela, ma pravo sa s nou rozist, kvoli scene ktoru mu moze urobit 🙂? Nebol by potom za debila, ze zenu opustil kvoli tomuto? Keby to urobila zena ze sa rozide, tak ju ine zeny potlapkaju po ramenach, ze dobre ze si od takeho debila odisla 🙂. Toto je dvojity meter, ktory tu je.

cippi
1. feb 2022

@janewithane No toto je tazko, ale neciti neciti kazda to moze citit inak napr, ale poviem tak muzi csu casto so zenami, aj ked maju uz priemerny vztah, su to zeny co castejsie premyslaju nad rozchodom. Zeny totiz otrebuju stale akesi vnemy tam emocie, co poukazuje na to, ze zeny sa riadia pocitmi, preto tie lahke rozchody. Emiocie preberu kontrolu a zena proste nerozmysla racionalne, ma pocit zrazu muz ma nema rad, pricom to nemusi byt vobec tak z jeho pohladu 🙂. Takze ja myslim ze vdaka zenskym nestabilnym emociam su casto zbytocne rozchody. Muz sa malokedy rozchadza ako blesk, kvoli roznym pocitom a neviem comu. Tym si mi potvrdila, ze ano je to tak a zeny su nachylnejsie na pocity a tym padom na rozchody 🙂. Keby muz bol taky emocny ako zena vtahy nejestvuju, lebo to by sa rozhadzalo vsetko zaradom 🙂. Preto napr manzelske sluby ako na vecne veky, vernost na vecne veky, budem tu v dobrom aj zlom na vecne veky mi pridu nerealne pri pohlade na vyvoj a proste ludia ich hovoria lebo to tak ma vlastne byt, pripadne v tom svadobnom osiali. Keby to ludia dokazu dodrzat, nie je tolko rozvodov. Ja preto zatial nemam zenu dobrovolne, nemienim totiz riesit stale veci ako tam nemozes ist, tam nemozes, preco si s tou sa rozpraval alebo s hentou. A citim sa super. Ucim sa, vzdelavam robim si svoje, zlepsujem sa. Aj zeny mam kamaratky tiez, tak co. Raz som kamoske jednej povedal tiez ked sa rozisla s muzom, ze hmm vy zeny ste take vydavat sa chcete a potom sa prve rozchadzate a bola ticho 🙂.

mimka1402
1. feb 2022

@cippi Ja som zas odmala v mužských spoločnostiach, takže to čo ty si myslíš o ženách ja úplne to isté o mužoch, lebo som si zažila všeličo, len nemám aktuálne čas na rozpis do detailov.😀
Lenže ty si tak veľmi zaujatý voči ženám, prepáč, ale je to tak, že to považuješ za triezve uvažovanie, ale neuvedomuješ si, že to čo ty si videl je len časť celku. Tie ženy, ktoré opisujem ja, tie si proste nestretol lebo tie sú doma maximálne v spoločnosti žien, aby náhodou nebol problém od strany partnera..

xeonela
1. feb 2022

Ani by som nepovedala, ze je to take zle. Mozno na niektore pary dolahla pandemia a nezvladli to spolu tak, ako by sa ocakavalo. Vsetko ma proste nejak byt, no aj tak by som to nevidela nejak cierno

0silvia0
1. feb 2022

@cippi to je super ze nemas zenu, v tomto tvojom rozpolozeni si ju ani nehladaj, lebo mas vo svojom okoli nejake cudne vzorky 😉

cippi
1. feb 2022

@mimka1402 Hmm pravda je vsak taka ze zeny sa rozchadzaju castejsie a kvoli blbostiam 🙂. To priam do oci bije vsade, takmer vzdy je to zena co sa prva rozchadza, to je fakt 🙂. to ze chlapi flirtuju so zenami v robotach a neviem co ak chces napisat to viem, To som uz velakrat isal aj tuna ze muzi su lovic proste castokrat a tuzia po zenach stale, to je fakt 🙂

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cippi
1. feb 2022

@0silvia0 Hmm nemyslim ze cudne vzorky, tanecny svet tam chodia zeny rozne, ziadne cudne vzorky. Rozne povolania, nemyslim, ze su tam nejake ine zeny. Len ich bavi cosi ine, nez ja neviem chodit na plavaren, alebo jogu 🙂. Tam mozu byt z tohto pohladu tiez cudne vzorky 🙂

cippi
1. feb 2022

@viestta Neviem ci okliesteny, zeny su rovnake vsade to ze chodi jedna na tanec, druha do kaviarne,, tretia doma TV pozera, zena je zena vzdy, ako moze ju rofmovat protsredie este v ktorom je do urcitej miery. Ak si myslis, ze zeny co chodia na tance su uuplne ine ako ostatne tak mas okliesteny nazor tiez podla mna 🙂. Zeny rady tancuju, to je fakt vacsina. Ak sa tam dostane tak zvacsa sa im to zacne pacit a ostanu pri tom velmi dlho. a zeny su spravanim podobne ci chodia, tam alebo tam. Zeny maju urcite fungovanie zvacsa a to sa nemeni podla prostredia prilis 🙂

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mimka1402
1. feb 2022

@cippi Tak to si ozaj nestretol muža, ktory sa rozišiel so ženou lebo im zle spravila kávu (skúsenosť z okolia)🤣

Tanečnice sú špecifické, na to aby žena šla takto, potrebuje sebavedomie dosť silné a nebyť otlkana mužom alebo mat 4 deti doma.😀 A tie si proste vo väčšine nedajú mužmi rozkazovať. Je to úplne niečo iné ako keby si sa na veci pozrel zo všeobecneho pohľadu. Ťažko sa ti bude žiť s nejakou ak dopredu máš takýto názor o ženách... Bude mi tej ženy ľúto, lebo ano aj my ženy sme citlivé tvory a potrebujeme sa niekedy ubezpečiť, že ten druhý je tu pre nás. Ale to isté potrebujú aj muži.

0silvia0
1. feb 2022

@cippi ja som urcite o dost starsia ako ty, cize mne sa tvoj postoj zda cudny. Okolo mna vacsina dlhorocnych manzelstiev a tam uz ludia neriesia to, co opisujes ty. Asi su uz vyzretejsi, zivotom skusani, tak neriesia ako chlapa drzat v kuchyni na stolicke pri sebe, ale rady ho poslu s kamosom na pivo ci na turistiku hoci su tam aj ine zeny..