icon

Vzťahy v dnešnej dobe

miki1102
31. jan 2022

Ja len chcem povedať toľko že čo v poslednej dobe sledujem je že každý sa buď rozvádza alebo rozchádza, proste dvaja kedysi zamilovaní ľudia idú od seba. Popravde ani ja nie som výnimka. Po dvoch rokoch vzťahu sme museli ísť bohužiaľ od seba kvôli jej rodičom ale o tom iný príbeh...

Chcel som len povedať že občas keď chodím autobusom či vlakom do mesta alebo keď sedím u lekára dosť často vidím starší pár cca po 60,70 ako sú stále do seba zamilovaný. Je to naozaj pekné že tak dlho sú spolu a že všetky prekážky ktoré určite mali zvládli a stále ich to nerozdelilo.

Bohužiaľ dnešná doba je taká že skoro každé druhé manželstvo alebo vzťah sa ukončuje na základe drobných chýb ( nehovorím o nevere, podvádzaní , ubližovali a podobne)
V dnešnej dobe sa dosť často chytá za slovíčka a to spôsobuje rozpad všetkého na čom si dvaja ľudia zakladali. Mala hádka ktorá skončí fiaskom alebo vzájomná podpora a chápenie jeden druhého.

Samozrejme nikoho neobvyňujem a na nikoho neukazujem prstom, každý by si mal sám uvedomiť aké chyby spravil a čo sa dajú ešte napraviť.

Nech máte na toto akýkoľvek názor , akékoľvek zmýšľanie pochopte že vždy sa dá nájsť cesta...
Ďakujem za prečítanie a prajem každému nech to vydrží.

cippi
3. feb 2022

Vedel som ze na zenskom fore to bude utok ako hrom, ale zvladol som to so ctou. Napisal som co som chcel a som spokojny 🙂.

ladycat2021
3. feb 2022

@viestta lepsie na neho nereagovat .. tiez som mu chcela napisat par slov, ale povedala som si, ze to nema zmysel .. idem radsej upiect nejaky kolac s mandarinkami .. to je uzitocnejsie ako reagovat na neho 🙂

viestta
Odpoveď bola odstránená
marisoul
3. feb 2022

@viestta odpoviem ti aj ja, keby sme my mrchy neboli také emocionálne, tak by to ti naši sväti chlapi nerobili. Poďme všetky na kolená a spytujme si svedomie. 🤦

viestta
Odpoveď bola odstránená
viestta
Odpoveď bola odstránená
marisoul
3. feb 2022

@cippi Teraz si mi spravil deň 😀😀😂 si egocentrik, ale zas na druhej strane, strašne vtipný. Máš bod.

marisoul
3. feb 2022

@viestta ja myslím, že taká existuje a taká gumená anča je presne to čo potrebuje. Žiadne emócie a vždy bude čakať, kedy ju nafuka, aby mohla uspokojiť jeho potreby.

viestta
Odpoveď bola odstránená
ladycat2021
3. feb 2022

@viestta paaani, ze borec 😂😂 rozosmiala si ma 😂 ale ano, v tomto mas pravdu .. on nikdy nezazil domace nasilie, alholizmus, manipulatorstvo a pod. vo vztahu alebo stacilo by len v rodine ..
@marisoul chuderka aj ta gumena anca ... jemu staci anca dlanova

ladycat2021
3. feb 2022

@viestta ale ked tak nad tym rozmyslam .. on chodi tancovat ci co, tak ked je taky ohybny, tak si to moze skusit urobit sam aj inou castou tela alebo nie ? 😀

cippi
3. feb 2022

@viestta Pisal som dlho tak pisem rychlo a vela, mam to v krvi 🙂. Dobre budem teraz pokojny. Hmm pretoze mu to predsa slubila pred Bohom 🙂. Ak by sme sa mali drzat tych nerealnych manzelskych slubov, ktore sa mi ale vobec nepacia v dnesnej krehkej dobe.

K druhemu bodu, vsimni si, ze zenam vadie nielen, ze muz robi ale aj ze nerobi, co ak ma robotu, ktora jednoducho je taka, ze proste fakt jednoducho inak to nejde? A v dnesnej dobe vela robot je takych.

Dalej treti bod, myslis ze vzdy muz tyra zenu psychicky kazdy? Ze zeny neouzivaju svoje urcite stranky, aby muza nenapadne dostali kam chceli? To nie je manipulacia svojim sposobom do urcitej miery. A muzi su si casto vedomy, ze zeny pouzivaju rozne taktiky, ale nebudu sa rozchadzat kvoli tomu. Kazdy vztah je casto o nejakom rozlozeni sil. Meloktory je cistucky ako lalia, ze rovnocenny plne.

Ziarlivost, tuna by som polemizoval v tom ze, zeny zvyknu casto kontrolovat muza prilisne a su velmi ziarlive majetnicke, to vidno aj tuna v diskusiach, toto muzi zvacsa tak detailne nebudu riesit ze mobil prezerat a tak.. Celkovo myslim, ze kontrola muz kde bol a s kym je zenska zalezitost vo viac pripadoch, samozrejme vzdy su vynimky. Tj ma pravo sa rozist teoreticky aj chlap nie 🙂. Vsak to je ziarlivostne spravanie 🙂

K bokovkam, muzi chcu viac zien vzdy bez ohladu na ich status, ver tomu ze takmer kazdy ma niekedy myslienku na inu zenu, tu zalezi od toho aky ma vztah asi aj a ako je nastaveny. Muz potrebuje sex k zivotu ako zena emocie, ak ho nebude mat prilis dlho ma cakat napriklad, kym sa jeho milej za rok nahodou uraci lebo ju boli hlava 🙂? Niekto ma tento strop nizsie niekto vyssie. Ked zenu boli hlava a proste sa jej nechce dlho tak co ma robit a mnohi muzi drzia nejaky cas dokonca aj v tomto stave a nepodvedu, co je obdivuhodne pritom, ze muz ma zvacsa vacsie tuzby.

Tu ide o to, ze pozri kolko problemov si vypisala vyssie kvoli ktorym sa zena moze vykaslat na chlapa, muz ma mozno jeden dva a je, ale zeny 10 roznych a ani to nie je konecne cislo 🙂.

cippi
3. feb 2022

@ladycat2021 O dievcata sa nemusim bat v spojeni so mnou nikdy som sa nejako nestazoval 🙂. Zasa skreslene predstavy niektorych zien. Ale nechavam si ich v kamaratskej rovine zvacsa, tak mozem ist von kedykolvek s kymkolvek. aj vdaka tancu poznam a mam dost zien vo svojom zivote a som takto spokojny, momentalne fakt nemam naladu si nejaku vsak na krk uviazat natrvalo jednu, lebo to by bolo starosti az az.Teraz mam rad klud 🙂

ladycat2021
3. feb 2022

@cippi novsak dobre .. ja ti to neberiem ... je dobre, ze mas nejaky konicek, ktory ta bavi .. ale tie tvoje nazory co si tu napisal .. nebudem to komentovat .. myslim, ze @viestta uz napisala vsetko

cippi
3. feb 2022

@ladycat2021 Ani ja lebo viem ze zeny si budu hajit svoj pohlad a hlavne na zenskom fore, staci vsak kebyp rides niekde na muzsku verziu modreho konika napr a skus tam napisat svoj pohlad, kolko muzom ta potlapka po pleci, ze ako super mas pravdu ako zena 🙂. Tak isto to bude ako tuna a si to zliznes 🙂

elementissa
3. feb 2022

Tak v inej téme sa chce rozvádzať babenka, ktorej vadí muž, lebo sa sprchuje každý 2.den. Ja si myslím, že je to nastavením. Ľudí je prebytok, nevyhovuje, nájdeš nový kus. Problém to nie je. Máš ďalších 7 miliárd možností.

marisoul
3. feb 2022

@cippi nie, toto muži neriešia, oni sú vlastne všetci do pohodky a uplne v klidku. Vieš čo, hádaj kto mi kontroloval aku spodnú bielizeň som si brala na intrak a či je vhodná. Mama to nebola.
Ďalej. Hádaj kto mi kontroloval mobil, keď som len odbehla na wc? Kto ma spehoval, keď som šla na Dámsku jazdu? Opäť ex a čuduj sa, bol to chlap. A mohl by som pokračovaaaaať, ale načo drat klávesnicu pre borca, čo si nevidi ďalej od špičky svojich tanečných topánok.

cippi
3. feb 2022

@elementissa No ved to pisem, ja som tu videl take dovody na rozchod u zien, ze to je az smiesne 🙂. A potom muz si ma zobrat zenu. A takych je vela v dnesnej dobe, potom zeny tuna budu nadavat, ze mz nechce vztah, ze muz nechce hento alebo tamto, nechce sa viazat, nechce svadbu. Lebo muzi to vidia veelmi dobre co sa deje 🙂

marisoul
3. feb 2022

@cippi založ si podobnú platformu ako modrý koník, dám ti tip zadara : zlatý bimbas a môžeš si honit svoje ego s tebou podobnými. 😉

cippi
3. feb 2022

@marisoul Pozri si pocet pripadov tuna kolko bolo ako zeny kontrolovali mobily, sledovali, celkovo myslim, ze zeny su majetnickejsie vo vztahoch. Len najsrandovnejsie je riesenie ake radia spoluputnicky casto, kopni ho do riti, nech ide a tak malokedy pride nejaka vynimka, ktora povie ale tak dievcata ukludnite sa netreba to hned takto riesit 🙂. Strasne vela prispevkov, ja som bol dlho pozorovatel a nestacil som usta otvarat 🙂. Vtedy som pochopil, ze zenska spokojnost zo vztahom je veelmi krehka,🙂
Hlavne co sa tyka ich muza a jeho blizkosti k inej zene, je jedno ci je to kolegyna, kamoska, ja neviem suseda. Sokyna, muz rozchod, pobalim mu veci 🙂. Nepotrebujem novu platformu, toto mam dobry trenazer, vela zistim o tom ako sa zeny spravaju v urcitych situaciach ). Budem to aj nadalej sledovat, ale uz nenapadnejsie 🙂. Nech sa naucim sa sokujem este viac, ako zeny funguju ).

marisoul
3. feb 2022

@cippi ani ja nestačim ústa otvárať. Nad tebou.

cippi
3. feb 2022

@marisoul Super 🙂

marisoul
3. feb 2022

@cippi ja len nerozumiem a prosím vysvetli mi toto. Dajme tomu, že máš pravdu, že ženy to s mužmi nevedia a oni sú na vine. Prečo na SR tvorí najväčšie % exekúcii neplatenie vyzivneho? Prečo ti spravni muži po tom, čo odidu od tej zlej ženy kašlu na svoje deti? Kde je tá vaša racionalita, že deti by nemali trpieť, keď to vo vzťahu nefunguje? Skúsim hádať? Žena je na vine, lebo...

0silvia0
3. feb 2022

@cippi a chlapi nie sú majetnícki a žiarliví? Chceš povedať, že mužom nevadí, keď si ich partnerky vypisujú s cudzími chlapmi, s kolegami, kamošmi? V pohode svoju manželku pošlú zabaviť sa s inými kamoškami, kamošmi? Chlapovi by nevadilo, keby ženy očumovali iných mužov, občas si s nejakým vrzli? Toto myslíš akože vážne?

cippi
3. feb 2022

@marisoul Neviem, lebo sa ofucia asi, ego podla mna, hlavne ak maju pocit, ze sa, ze rozchod nemal byt napr. Aje zeny oholia nezriedka muza pri rozvode zasa nebudme pan redaktor takyto, ako by Dzurinda povedal 🙂

marisoul
3. feb 2022

@0silvia0 zbytočne sa snažis. Žena je stale zlá a keď sa to otoci, že muž je žiarlivý, majetnicky tak je zla znova žena, lebo ho vmanipulovala do tohto postavenia a provokuje ho.

marisoul
3. feb 2022

@cippi že čo? Este raz a pomaly... Vieš, som len žena.

cippi
3. feb 2022

@0silvia0 Takto no nevidim to az v takomto extremnom, meradle ze zena riesi, kto si napisal s kym a ked, a neviem co. Hmm ja nemyslim ze ziarlivost je dobra do velkej miery. Napr viem, ze napr parove tance tam je hranica posunuta uplne inak, lebo kto by prilis ziarlil, tak by tam nevydrzal ak by to boli partneri 🙂. Ja ale moc neziarlim extremne ako, pride mi to detinske do velkej miery, mozno taak uplne slabo, ale fakt ze uplne. Lebo ako to ze tancujem som si zvykol na zeny proste, tak inak v inom ponimani. Jednoducho asi by ma nebavilo keby zena mi robi sceny stale nejake, lebo som sa rozpraval tam, tancoval tam a takto, toto mi proste nesedi vobec 🙂

0silvia0
3. feb 2022

@marisoul a veď mne je to v podstate jedno, nech si mladý muž myslí čo chce a nech si žije život aký si vyberie. So ženami či bez žien😎

marisoul
3. feb 2022

@0silvia0 radšej bez 😀 alebo nech si začne s chlapom, môžu si hojdať svoje ega vzájomne

cippi
3. feb 2022

@marisoul Ja som teda momentalne nastaveny volny kamosky mam a som spokojny, robim si co chcem, idem kde chcem, kedy chcem s kym chcem. Necakaju ma otazky ako, kto to bol, preco, komu si pisal a neviem co a je to parada 🙂. Takto nejaku dobu este pobudnem 🙂. Lebo ked vidim tieto sceny tuna majetnicke ako nemam na to chut mat majetnicky vztah 🙂
Som skor za slobodnejsie vztahy nez tie klasicke, nemyslim vo tom akoze 10 zien na to by som nemal nervy, ale v tom style vztahu, nie ze muz je pomaly majetok zeny a bez nej si ani neskrtne, od tohto chcem sa troska do buducna vzdialit 🙂.