Začiatok konca

18. jún 2022

S partnerom mame problemy, mame male dieta, preraba sa dom, ja pracujem, on pracuje, problemy sa tahaju uz dlhsie, mna uz aj prestalo bavit sa snazit, on sa posnazi tyzden dva, potom to sklzne do starych kolaji, uz dlhsie je nas sexualny zivot iba o tom, ze sa “premozem” ale ziadna iniciativa z mojej strany.
Je este nejaka moznost zachrany alebo je to zaciatok konca?

karhu
18. jún 2022

mate male dieta, prerabate dom, obaja pracujete, ste unaveni a zacina sa kazit vztah..treba si uvedomit preco ste do toho vsetkeho sli a ze je to len docasne, bude lepsie..

zmrzlinka2021
18. jún 2022

Vzdy je moznost zachrany, ale musia to chciet obaja.
A tiez je otazne, ako dlho ste sa poznali pred dietatom. Ci ste sa dobre spoznali a proste mate bezne problemy vacsiny manzelskych parov alebo ste vhupli do dietata pocas stavu zamilovanosti a proste ta laska tam neprisla a on nema teda co dalej riesit.

autor
18. jún 2022

@zmrzlinka2021 dieta prislo skor ako sme sa poriadne spoznali, no myslim, ze on je vyhoreny z prace, preto aj veci co by sa dali riesit sa velmi nesieria, asi hlavne preto, ze toho nie je schopny.

mandzula
19. jún 2022

Zalezi na tom, ci je medzi vami este laska, taka ta ozajstna. Ak ano, zabojujte, ak nie, kaslite na to.

adkala
20. júl 2022

Poznam rodiny s nedokoncenymi domami a su stastne. Kamoska byva 26 rokov v dome, kde skutocne je co dokoncovat od zaciatku stavby. Jej muz byval tak unaveny a demotivovany z prace a dochadzania, ze rezignoval na dom. Ona sa pousmeje, ked o tom hovori. Podla mna ti dvaja su jedni z najstastnejsich parov, akych poznam. Rozpravala mi, ze nemala rodicov, ku ktorym by odisla s dietatom. Tak nasla sposob. Rozmyslala, ako mu pomoct a tym aj sebe. A napr. raz za mesiac maju program len oni dvaja bez deti a kohokolvek, ci kino, rock.koncert, vinna pivnicka… hned potom vedu debaty o temach, o ktorych by doma ani nehovorili. Obaja vypnu, naberu energiu. Akurat ten program vzdy organizovala len ona a vzdy tak, aby sa to pacilo viac jemu ako jej (taka povaha). On je rad, ze nemusi organizovat. Ja som jej pristup prebrala. Mojmu tiez vyhovuje, ked mu poviem, kedy a kam pojdeme, on je typ na tury, bicykel, vodu, hlavne prec z domu. Po dvoch tyzdnoch sa ma pyta, co podnikneme najblizsie. Tesi sa, ma dobru naladu. Ja mu poviem, tento vikend by sme mohli natriet terasu a ten dalsi by sme mohli nejaku aktivitu;) on tu tersu natrie, vidi, ako som potom stastna ja ;) Takze vychadza mi z toho, ze je to asi o davani tomu druhemu.

janne318
21. júl 2022

Žiaden vzťah /manželstvo nie je bezproblémové. Otázka je - ako sa a tým dokážu partneri popasovať a vysporiadať. Do akej miery si vážia jeden druhého a to, čo majú. Vy máte obaja prácu, budujete si vlastný domov, máte spoločné dieťa. Uvedomuješ si Ty vôbec, že minimálne tretine žien, čo toto čítajú, zaslzia oči a stisne im srdcia?? Tvoj vzťah je Tvoja vec - nikto nemá právo Ti doň zasahovať, ani radiť, ani ho hodnotiť. Ja môžem len tak nahlas vo všeobecnosti skonštatovať, že partneri sú od toho partnermi, aby sa dokázali vzájomne podržať a byť si oporou. Frustrácia, stereotyp a pracovné preťaženie nie sú veci, ktoré by sa nedali vyriešiť. Avšak vôľa riešiť ich - to už je záležitosť u každého individuálna.