icon

Ako získať práva na dieťa s vydatou ženou?

orimmiro
29. okt 2024

Ahojte.
Viem ze sem pisu len zeny ale ja som muz.A mam problem.Neodsudzujte ma za to co napisem prosim.Zalubil som sa do zadanej,nie vydatej ktora mas nim dve deti.Milovala ma az natolko ze planovala zit so mnou.Prislo na to ze spolu cakame dieta ale ona ostala pri nom.Ako asi to bol lenjej ulet od vsednych problemov.To nie je problem.Chcem vsak poradit co mam spravit.Chcem aby to dieta bolo moje.Trapi ma ze nebudem pri vsetkych tych krasnych cchvilach ale nechcem o neho prist.Ako mam zabezpecit aby otcovstvo bolo moje.Viem ze asi priezvisko si moze nechat jej.Len chcem mat moznost ho vidat aj pri narodeni a kazdu moznu chvilu.Chcem aby bolo zabezpecene a samozrejme by som ho najradsej malvo svojej opatere.Este nie je na svete alebojim sa ze ma s toho vsetkeho vysachuje a prisvoja siho.Nechcem sa ho zrieknut a chcem vediet aku mam sancu uspiet a co mam spravit este teraz.Len prosim nesudte ma za to co som spravil.Veril som a verte mi ze mam uplne obrateny na ruby zivot.
Dakujem za rady ci skusenosti

Strana
z6
h2
29. okt 2024

@orimmiro Milovala ťa natoľko, že plánovala s tebou žiť, ale keď S TEBOU otehotnela (čo si teda už lepší dôvod na začatie spoločného života dvoch ľudí, čo sa milujú, ale zatiaľ spolu nebývajú, neviem ani predstaviť), tak ťa nechce a chce zase bývalého? A on ju chce aj s tvojím dieťaťom? Alebo si myslí, že to je jeho? Chýba mi informácia, ako ona vysvetlila tehotenstvo svojmu partnerovi, ako sa on k tomu stavia...

kavasmliekom
29. okt 2024

@orimmiro 🤣🤣🤣 veď choď k nej domov, povedz to jej priateľovi, že čakáte spolu dieťa a prinajhoršom "zdedíš aj jej ďalšie dve a nejakú ženskú, ktorá si zase letí k tretiemu a bude ho milovať natoľko, že s ním otehotnie a tebe pribudne ďalšie dieťa 👍
Ale tak k veci. Právo samozrejme máš, byť zapísaný v rodnom liste po dosvedčení že je dieťa tvoje. S tým ti vzniknú nie len práva, ale aj povinnosti. Pod právami si nenamyslaj, že s tebou bude zdieľať každý centimeter nárastu brucha, ani ju nebudeš držať za ruku pri pôrode, a čo je pravdepodobné, ani nebudeš mať dieťa kedy budeš chcieť.

maranco
29. okt 2024

@orimmiro vyplníte
Zápisnica o určení otcovstva súhlasným vyhlásením rodičov k nenarodenému dieťaťu
https://portal.minv.sk/wps/wcm/connect/sk/site/...
a zároveň sa tam dohodnete aké priezvisko bude mať dieťa

h2
29. okt 2024

@maranco Autor to síce nespomínal, ale ja mám taký dojem, že nastávajúca matka sa nechystá uviesť autora, ako otca dieťaťa.

orimmiro
autor
29. okt 2024

@h2 No vysvetlila mu to tak ze ho nelubi ze lubi mna a ze cakame spolu dieta.Ale vies,viem to len z jej ust.Kde je pravda uz neviem ani ja.Ale zacala sa spravat voci mne odmerane.Ked som chcel od nej aby sme si to vydiskutovali a vyriesili tak bola zo vsetkeho mimo.Nevedela nic co ma spravit.Pride mi to tak ako keby sa postojom mrtveho chrobaka postavila ku tomu ved nech si to ja sam vyriesim.Preto mam obavy o dieta.Nechcem sa ho zriect a viem ze budu povinnosti ale bude to moje prve a mozno posledne dieta.Dokazat si myslim nebude problem ze je to moje.

orimmiro
autor
29. okt 2024

@maranco a to ona musi s tym suhlasit este pred narodenim?

0silvia0
29. okt 2024

@orimmiro mozno ani nie je tvoje. To by chcelo testy otcovstva

orimmiro
autor
29. okt 2024

@h2 myslim si ze kvoli jej rodine bude chciet uviest za otca jej sucasneho partnera

maranco
29. okt 2024

@orimmiro môžete to vyplniť pred narodením, alebo potom cez inú službu

orimmiro
autor
29. okt 2024

@0silvia0 som si na 100% isty a mam aj spravy ked mi to pisala a opisovala ako budeme spolu a ake to bude a este aj test mi priniesla.Viem ze v tedy s nim par mesiacov nemala

kavasmliekom
29. okt 2024

@orimmiro a si si istý, že je to tvoje dieťa? Vieš, lebo keby viem na 1000% že dieťa, ktire čakám nie je manželove, tak by som sa bála, že mi na to príde a zase manžel by nebol taký sprostý, že by mi povedal, že dobre, moja, nevadí, že si sa prespala, vychovame 🫣
Takže podľa mňa preto sa ti vyhýba, aby si jej nerobil problémy, aby jej frajer nič nezistil.
Ak porodí, daj si urobiť test otcovstva.

orimmiro
autor
29. okt 2024

@kavasmliekom viem ze nebude zdielat a bohuzial s tym sa teraz vnutorne vysporaduvam.Mne to oznamenie zmenilo zivot ,nie v zlom prave naopak.Chcem mu dat vsetko na svete

maranco
29. okt 2024
andreatytler
29. okt 2024

A manzel vie ze dieta nie je jeho? Lebo toto je ta najdolezitejsia informacia. Od toho by som planovala dalsie kroky.
Ak nevie, tak prepac ale nie som uplne presvedcena o tvojich pohnutkach. Mam pocit ze si nahnevany ze ta zena nechala a neopustila manzela a chces tomu dopomoct. Co ale pochybujem ze sa stane. Ake su sance ze ona pride s laskou k tebe (cloveku co zapricinil jej rozchod) po tom ako ju manzel opusti?
Pravo sice mas byt otcom, ale velmi dobre zvaz ci ho ides uplatnit. Ako spravnemu otcovi ti ma zalezat v prvom rade na tom dietati. Co je pre neho mensie zlo? Zit v rozvedenej rodine kde kazdy kazdeho neznasa alebo zit falosny rodinny zivot s otcom co nie je jeho biootec. Neviem. Kazdopadne ste tomu dietatu uz teraz riadne spackali zivot a tak hlavne hlad na jeho dobro a nie na svoje prava a tuzby byt otcom.

orimmiro
autor
29. okt 2024

@kavasmliekom no ved to je to ze on vie ze to nebude jeho.Ale ako pise ze ano bude ho brat za svoje a to nechcem

kavasmliekom
29. okt 2024

@orimmiro ale no, teraz nejak verím tomu, že je to vymyslená téma.
Keby si napísal, že si presvedčený, že dieťa co čaká, je tvoje, ale neprizná si to, že jen priateľ nič netuší, ešte nejak uverím, ale ze každý o tom vie a taka obeta z jeho strany, noo, neviem neviem. Nuda 🤭

orimmiro
autor
29. okt 2024

@andreatytler Chapem vase rozhorcenie.Ale vobec to tak nemalo byt.Mali parrnerstvo v rozklade este davno predo mnou.Spravil som chybu viem a to ma hneva ze som na to prisiel neskoro.Porusil som zasadu zacat si z vydatou.

kavasmliekom
29. okt 2024

@orimmiro tak a vydatou, či len zadanou

orimmiro
autor
29. okt 2024

@kavasmliekom rad by som to bral ako vymyslenu temu.Ale nie je

orimmiro
autor
29. okt 2024

@kavasmliekom oprava,zadana..druh,druzka

h2
29. okt 2024

@orimmiro Ale no! Nesranduj, že ona mu povedala, že ho nemiluje, že ho podviedla a čaká dieťa s iným chlapom, než s ním a teraz s ním zostáva. Pekne vám klame obom, každému rozpráva, čo ktorý z vás chce počuť.

lubkovaandrejka
29. okt 2024

@h2 ja tomu aj celkom verim. Poznam presne takyto pripad z okolia. Muzovi povedala,ze dieta je milencovo,muz jej odpustil a su spolu doteraz. On si dieta vzal za svoje. Ibaze milencovi povedala,ze dieta je manzelovo a on tomu uveril a viac sa v tom nesparal.

maranco
29. okt 2024

@orimmiro dieťa sa plánuje a čaká s manželkou, ušetril by si si mnoho ťažkostí, teraz musíš znášať následky svojho konania

orimmiro
autor
29. okt 2024

@h2 neviem ako mu to povedala no vravela mi ze vie o tom.A bol mimo a potom jej naznacil ze ked neodide tak by si ho prisvojil

h2
29. okt 2024

@lubkovaandrejka Ja netvrdím, že tomu neverím. Len si myslím, že ona partnerovi nič také nepovedala. To len autorovi povedala, že to takto povedala partnerovi.

orimmiro
autor
29. okt 2024

@lubkovaandrejka len ze mne to povedala a mam aj pisomne ix krat napisane ze je moje.Ked by sa ma ako "milenca"neznasam to slovo lebo som ju lubil tak mi povie ze je jeho a necham to tak a ideme si kazdí svojou cestou

sissy27
29. okt 2024

@maranco toto co ty pises by bolo realizovatelne v pripade, ze s tym suhlasia obaja rodicia.

@orimmiro ak to nepojde dobrovolne, tak po narodeni dietata podat na sud navrh na urcenie otcovstva k maloletemu dietatu.
Na jednej strane klobuk dolu pred tebou, maloktory chlap by to asi takto riesil, na druhej strane ta bude tymto minimalne 18 rokov “drzat za gule” … ty ju poznas lepsie a vies coho je schopna. Tak drzim palce, aby to dopadlo co najlepsie.

kavasmliekom
29. okt 2024

@orimmiro tak a prečo teda nejdeš sa porozprávať s jej priateľom a s ňou medzi 6 očami?

orimmiro
autor
29. okt 2024

@sissy27 mne je jedno kolko by som mal platit vyzivne,ide mi o to aby som nebol pre to dieta neznamy clovek.Ale zas nechcem aby v zivote trpelo a nie ako vyssie pisala ze chcem docielit ich rozchod.Ja som s tym vysporiadany ze som bol len na chvilu.Len chcem dat dietatu kus mna aby v zivote vedelo ze nie ja som od neho odisiel.

katkaseiner
29. okt 2024

ja si vobec nemyslim ze ona planuje manzelovi povedat ze dieta je tvoje.... respektive... aku velku mas istotu ze ona s nim nespala v case ked spala s tebou? asi nijaku... prepac, za mna z toho vyjdes ty ako najvacsi blbec... co je samozrejme smutne, len co s tym...

Strana
z6