Zaľúbila som sa do vozíčkara
Zaľúbila som sa. Do vozíčkara.
Ide o to, že sa bojím reakcie okolia a celkovo
toho, že či sa dokážem o neho postarať...
Išli by ste do vzťahu s vozíčkárom?
Kedysi by som pri svojom spasitelskom syndróme napísala že ano. Dnes odpíšem rozhodne nie. Doba je ťažká. Priťahujú ma muži, ktorí sa vedia postarať aj plnohodnotne pracovať na všetkom somnou. Pokiaľ by sa však stalo že napríklad môj manžel by ostal zrazu na vozíku určite by som od neho neodišla kvôli tomu. Vtedy by som vzala zodpovednosť za to čo život prináša. Avšak keby si môžem vybrať a ešte len randím a ten chlap je na vozíku tak to nie. Prináša to príliš veľa úskalí
Keby som mala pri ňom pocit, že je to ten pravý, tak vozík by mi nevadil a určite by som tomu dala šancu. Isto to zmení život, ale všetko sa dá predsa zvládnuť.
Su rozne druhy znevyhodnenia, a tiez rozna kombinacia fyzickeho handicapu a mentalneho nastavenia cloveka, tazko to zovseobecnit. Urcite to moze fungovat, dala by som tomu sancu.
@majus2323 aj tebe chýba empatia, moralizuješ tu verejne nad skutočným názor niekoho ineho. Co keby si aj ty mala rešpekt pred názorom iného a nepresadzovala tu svoje predstavy. Keď budeš mať 20 ročne manželstvo s vozičkárom potom môžeš moralizovať.
@anonym_2d3c27 mlčať je zlato
@majus2323
V com su odlisne veci? Za tym nie je odpoved, ze kvoli tomu, ze je vozickar, proste nie. Nehladaj sa tym nic ine.
Nechapem tomu tvojmu moralizovaniu.
Je uplne v poriadku si nastavit parametre na buduceho partnera, pretoze vstup do manzelstva je celozivotny zavazok a hlavne zacat vztah s niekym, a potom z toho vztahu odist (ludovo povedane "odkopnut partnera), lebo ti nevyhovuje ze je na vozicku je ovela bolestivejsie pre tu druhu stranu.
Vezmi si priklad, ze zistis ze chalan s ktorym randis ma dajme tomu bipolarnu poruchu, alebo schizofreniu. Teraz mas sa hrat na "empaticku"? To vazne?
Ty nie si matka tereza. Predtym ako sa vydas ma pravo odist z akehokolvejk vztahu aj bez dovodu.
@zmrzlinka2021 vy ste aj čítali čo som napísala ? Že chápem všetky odpovede typu nie ? Lebo ak nie tak sa vráťte a prečítajte si. Ja hovorím o Tom že napísať o človeku ktorého mám rád, že je na obtiaž len preto že je na vozíčku je proste hrozne. Asi sa vám v živote nič ešte blbé nestalo keď sa pozeráte na svet takto sebecky. Veď majte si vysnívaného princa to je úplne že v poriadku. Ale nepíšte o ľuďoch že sú na príťaž za to že sú na vozíčku. A v dnešnej dostupnej dobe už dupľom nie.
@anonym_autor A on sa nevie o seba postarať sám??? Osobne s tým problém nemám, ak je ako chlap a človek dobrý. OK. Ale asi by som mala problém s tým že nevie byť aj napriek handikapu samostatný. veď jasne s ničím pomôžeš ale že starať sa ??? Asi sebecky poviem nie.
@zmrzlinka2021 vy ste aj čítali čo som napísala ? Že chápem všetky odpovede typu nie ? Lebo ak nie tak sa vráťte a prečítajte si. Ja hovorím o Tom že napísať o človeku ktorého mám rád, že je na obtiaž len preto že je na vozíčku je proste hrozne. Asi sa vám v živote nič ešte blbé nestalo keď sa pozeráte na svet takto sebecky. Veď majte si vysnívaného princa to je úplne že v poriadku. Ale nepíšte o ľuďoch že sú na príťaž za to že sú na vozíčku. A v dnešnej dostupnej dobe už dupľom nie.
@majus2323
Na vztah "nestaci mat rad". Vztah je vazna vec a treba velmi dobre zvazit, ci do neho ist, alebo "zostat kym ako tak mi to vyhovuje" a potom cloveka surovo odpalkovat. Deje sa to uplne bezne.
Nechapem, v com mas problem, ked niekto vnima, ze taky clovek by mu bol vo vztahu na obtiaz. To neznamena, ze clovek s hendikepom je clovek nižšej kategorie, len proste tebe nevyhovuje pre vztah.
Kde si mas nastavit svoje predstavy o partnerovi, ak nie este pred začatím samotného vztahu?
A k tomu co sa mne v zivote stalo - ja nemám ten slovenský syndrém "ktora na tom je horsie". Stali sa mi aj zle veci, ale aj dobre, a kazdy den zivota je dokazom velkej milosti pre moj zivot.
@anonym_autor kamoška zo základnej je vydatá za vozíčkara, majú vzorne šťastné manželstvo aj detičky si postupne adoptovali. On bol už pár rokov po nehode na vozíčku, riadne pracoval, mal byt prispôsobený svojim potrebám, nepotreboval ani pred tým nejak špeciálne pomoc od nikoho.
@yosi napísala to síce kruto, ale ak nemá kapacity a "ide si svoje" tak by ju takýto vzťah obmedzoval. Ináč Marika Gombitová mala zdravého partnera v Taliansku, rozišli sa, lebo jeho rodina sa nedokázala zmieriť s tým, že Marika je na vozíku. No a pár rokov nato skončil na vozíku on.
@anonym_8457ee Nemôcť a nechcieť sú dve diametrálne odlišné veci. V tomto prípade ten človek nechce lebo by musel zľaviť zo svojho pohodlia a životného štýlu. Nemôcť pochopiť viem, nechcieť nechápem.
ak by bol na vysoké % samostatný a mal prácu ktorá ho napĺňa tak áno, jedného takého poznám je už zadaný, smola pri lyžovačke, nádherný muž a je hodne samostatný
@majus2323
Na vztah "nestaci mat rad". Vztah je vazna vec a treba velmi dobre zvazit, ci do neho ist, alebo "zostat kym ako tak mi to vyhovuje" a potom cloveka surovo odpalkovat. Deje sa to uplne bezne.
Nechapem, v com mas problem, ked niekto vnima, ze taky clovek by mu bol vo vztahu na obtiaz. To neznamena, ze clovek s hendikepom je clovek nižšej kategorie, len proste tebe nevyhovuje pre vztah.
Kde si mas nastavit svoje predstavy o partnerovi, ak nie este pred začatím samotného vztahu?
A k tomu co sa mne v zivote stalo - ja nemám ten slovenský syndrém "ktora na tom je horsie". Stali sa mi aj zle veci, ale aj dobre, a kazdy den zivota je dokazom velkej milosti pre moj zivot.
@zmrzlinka2021 super. Som rada že takto vnímate svet a nie nemusí ísť do vzťahu s ním keď si zváži že to bude náročné. Úplne chápem. Ale slovo na obtiaž je veľmi hrubé a zbytočné a môže len zbytočne ublížiť ľuďom tak sa pýtam načo ? Proste načo ?
@anonym_autor skor si poloz otazku, ci by si sa rozisla (rozviedla) s muzom, ktoreho milujes, keby zrazu ochrnie. Moze sa lahko stat, ze aj zdravemu cloveku sa stane uraz a zrazu sa vsetko zmeni....samozrejme, budes pocitovat obmedzenia, bude to tazsie....ty musis vediet, co icakavas od vztahu, ake priority mas🙂
@anonym_autor nie. A dôvod? Lebo väčšina z nich sa nikdy nezmenila s tým, ze su na vozíku. Maju z toho kadejaké psychózy a depresie. Zriedkavé nie sú ani pokusy o samovraždu. To je realita života s človekom na vozíku. Len sa o tom samozrejme nehovorí.
@lienka.7 To je veľká pravda. Jeden čas som sa stretávala s človekom, ktorý po havárii kríval na 1 nohu a jednu ruku mal celkom ochrnutú Neustále sa ľutoval, a mne vyčítal, že my zdraví ľudia ich nedokážeme pochopiť. Mal možnost pracovať na polovičný úväzok, ale jednoduchšie bolo necha´t sa živiť rodičmi a od kamarátov vyžobrávať peniaze.´Vycucal ma ako pavúk muchu. Nikdy v živote vzťah s postihnutým človekom.
@anonym_autor ide o to, aký je ten muž ako človek... povedz o ňom viac. Prečo si sa do neho zaľúbila?
@elizabet173 porovnavas extremy, ono existuju aj normalni chlapi bez takychto extra zavad… a mat na vyber skveleho chlapa s vozikom alebo bez, tak je jasne, ktoreho si kazda s rozumom vybere.. ;)
Ja neviem. Ale asi nie.
@anonym_autor pre mňa by to problém nebol. Ani nový vzťah, a duplom nie keby môj skončil na vozíčku. Mám iné priority, a ide predsa o človeka, osobnosť, nie o vozík. Mám v okolí kamarátku so svalovou distrofiou na vozíku, vydala sa za svojho asistenta a sú šťastní, a kamaráta s amputovanou nohou po nehode, priateľka si ho vzala a majú už tri deti.
@anonym_autor na odľahčenie....nie je to Bekim? 😉Práve sa rozviedol. Ta jeho cieľavedomosť a nadhľad a humor valcuje jeho hendikep.užasne ako sa popasoval s nepriazňou osudu a vyťažil.z toho pozitívum. Ma môj obdiv.
@anonym_autor ide o to, aký je ten muž ako človek... povedz o ňom viac. Prečo si sa do neho zaľúbila?
@morpheuss ty si Zly Boh?