Zamilovaní do seba: Je im to naozaj k úžitku?
Poznáte také ženy a dievčatá v rodine, okolí ? Pekne ako obrázky, majú radi život a hlavne seba, chlap nech po nich nechce deti a rodina to už vôbec. Len nejak prežiť do 40tky a všetci tí vymáhaci unavení už dávajú pokoj.
Nezničít si postavu, nepribrat, zbytočne nezostarnut. Ich voľba, neodsudzujem, len sa niečo podobné primotalo do rodiny. Sympatická,vš vzdelaná baba s facebookom 15 ročnej. Špuli, odhaľuje, vytŕča, prezentuje, predvádza ... Tak mi pripomína ženské celebrity co mali v mladosti jasno, ze materstvo nee.( Dám príklad, T. Brzobbohatej).
Ktorá prvá hodí kameňom, naozaj mi nevadí ich konzumný životný štýl, kto sa ako a na co cíti, tak nech žije. Ked potrebuje len pozlatko, párty a obdiv, nech ho ma. Len by mali brať aj samotu a nenicit život rodinne založeným chlapom.
Dievcence, Zas sa netvarme, ze by vam to nevadilo.
Ja mam taku koleginu, aj v rodine to mame, je to katastrofa.
Kolegina v robote, no nerobi poriadne, pacientov sa na nu stazuju, vsetko vie, ide pichnut injekciu a nevie, akej farby ihlu. A mozem pokracovat.
V rodine sme Mali krasku I Nas na prazdninach, Este ked muz zil, povedala som, nikdy viac.
Tiez nebudem nadsena, ked mi taku syn domov prinesie, ale tak on je Este dieta.
@aurora33, ja si myslim, ze autorka nezavidi, jen je jej luto, ze clen rodiny ma vztah s partnerkou, ktora sa sice pravom rozhodla pre pohodlny zivot plny zazitkov, ale asi ma uz take zivotne skusenosti, ze raz sa tieto moznosti napr. pre vek alebo zo zdravotnych dovodov pravdepodobne pominu a nasleduje smutny zivot.
Pre mnohe je to daleka, nepredstavitelna buducnost, ale mnohe tu uz vedia.
Samozrejme, ze dotycna, aj kazda ina zena ma pravo sa rozhodnut ako bude zit. Chlapec sa sam rozhodne ako bude zit on a povinostou rodicov, starych rodicov, alebo surodencov je nechat ho zit svoj zivot tak, ako mu vyhovuje.
Ja taku nepoznam osobne. Ono laska meni, a ak je tvoj syn rodinne zalozeny, tak dost mozne, ze jej zmyslanie zmeni 🙂 Ale inak tiez by som nerada videla (keby mam) syna s takymto niecim sa zahadzovat, chlapi su niekedy slepi 😅 ja sa uz teraz tesim na vnucence 😅
@roja01 Pozri, ja mam 33 a dobrovolne som sa rozhodla, nemat deti. Od 20-tky mi cele okolie hovorilo, ze sa to zmeni (ako keby mali pravo, nejak riesit moje osobne rozhodnutie, ako nalozim so svojou maternicou) a nie, nezmenilo sa to, ked tak jedine tym smerom, ze naozaj nechcem deti. Moj muz je nastaveny rovnako, keby nebol, asi by to nefungovalo. Nie je pravda, ze zivot bez deti je smutny, prave naopak, ked vidim unavene, deprimovane, vyhorete matky okolo seba, ked tu citam prispevky ako im chyba kariera a vlastny zivot, tak som presvedcena o spravnosti svojho rozhodnutia. Mam velky okruh priatelov a krasnu karieru, ktoru si budujem a kultivujem. Mame dom s velkou zahradou a psikom, co ma naplna. A myslim si, ze to tak bude aj o dalsich 10-20-30 rokov.
Vsak chlapec si snad urcí, s kým bude.....
@stanielka17 ja s tebou suhlasim, ale neda mi nepripomenut, ze cca este 30 rokov budes zit plnohodnotne a potom dalsich 20 rokov uz s mensimi moznostami. A ubehne to, ver mi. Ja ti prajem, aby si aj tych dalsich 20 rokov bola zdrava fyzicky i psychicky, aby si bola silna ak by si nahodou ostala sama a dalej zila zivot, aky sa ti paci, aj ked napr. kariera v tej dobe bude uz len spomienka a priatelia sa postupne zial vytratia zo zivota. Dom a zahrada budu potrebovat udrzbu na ktoru uz nabude tolko sil, tak nech ostane aspon dost fin.prostriedkov na jej zapezpecenie. Myslim to uprimne.
@roja01 Ako ja viem, ze mladost a vitalitu mame len pozicanu, ale pracujem na tom, aby som si vedela sama zabezpecit servis, ktory asi budem potrebovat. Vela ludi sa v tomto spolieha na deti, a ti ludia potom plnia domovy dochodcov a sanatoria. V konecnom dosledku sa mozes spoliehat len sama na seba.
@stanielka17 ano ide aj o servis, ktory si mozes zabezpecit aj sama.
Mne vsak zostala v hlave jedna veta, ktoru povedala moja mamka v dobe, ked pre nasledky urazu poslednych 5 rokov zivota uz nemohla chodit von a to, ze "moj zivot je o tom, ze rano sa zobudim a cely den cakam, kto mna pride navstivit". Lustila aj sudoku, aj rucne prace robila a pod. Nastastie sme sa u nej striedali v hojnom pocte.
@roja01 Tu zase poviem, ze mat deti nie je garancia toho, ze ta budu navstevovat. Kolko Sloveniek chodi za hranice robit opatrovatelky ludom, na ktorych ich deti uplne kaslu. Takisto nepovazujem za spravne, davat zodpovednost za svoju emocnu pohodu niekomu inemu.
@stanielka17 dobre pises, dnes sa uz ani na deti neda spolahnut, co si nezaistis, to nemas
@mk1111111111 Tym samozrejme nechcem odsudzovat baby, ktore sa rozhodnu mat deti, nakoniec je to uplne prirodzene. Ale tohto “nikto sa o teba nepostara” som sa napocuvala az az 😁
Rodinne založenému chlapovi sa bud otvoria oči alebo aj nie. Každý si je strojcom svojho šťastia. Zmier sa s tým.
K teme detí - dufam, ze nezmenim nazor. Neporofila som si v detoch predsa svojich opatrovatelov!
Rodila som pomerne neskoro, takze ked budu moje deti 20-30 rocne, budu dufam uzivat (rozumne 😁😀) zivot a budu šťastní.
Nechcem si predstavit, ze by sa malu o mna starať a prestat žiť svoje zivoty.
Autorka - pokial si vychovala syna s vlastnym nazorom, ozve sa. Skor mi pride, ze ro ty projektujes svoje zmyslanie do jeho zivota. Isto ta o to neprosi. Si na dobrej ceste dodzubat si vztahy. Keby tam boli drogy, nasilie - kludne zasahuj.
@oslo1 tak ja poznám kočku, ktorá sa na sociálnych sieťach prezentuje podobne ako opísala autorka v úvodnom príspevku, ale blbá nie je ani zďaleka, boli sme spolužiačky na VŠ, myslim si, že nie je úplne najľahšej a v tom čo robí je fakt dobrá… len sa teda popritom rada prezentuje, niekto by povedal, že až sa pretŕča a užíva si život (cestovanie, párty), no za svoje a popri odbornej neľahkej práci… kolegyňa ako si opísala ty by mi vadila, ale nie preto, že je kráska, ale preto že je nekvalifikovaná na svoju prácu a nevie ju robiť
@roja01 tak sa prestahuje do menšieho a komfortnejsieho, za 30 rokov uz aj služby budu snáď na inej úrovni, a ked bude mat peniaze moze cestovat a stale mat krasnu starobu. Hovoris, akoby zákonite bezdetne ženy mali mat osamelu a smutnu starobu. Túto starobu, totiz ako vidím vo svojom okolí, maju prave ženy, ktorych deti ziju daleko alebo v zahranici alebo skratka neboli výchovane tak, aby strávili s rodicom nejaky ten cas a len ho tak supnu do domova.
Asi sa do vztahov inych netreba miesat, ale ak je to blizka osoba a teba to mrzi, to chapem, ze riesis ale na vztah su vzdy dvaja a musia si urcit ako chcu zit....tak ako ty ju obvinujes, ze nici zivot rodinne zalozenemu muzovi, tak zasa ona moze neskor obvinovat jeho, ze znicil jej nezavisli zivot rodinou. ..chlap je urcite svojpravny a jedine co mozes je, hodit s nim rec a ci je ona to co hlada, zial viac spracot nevies...
@stanielka17 ja tiež neodsudzujem nikoho, nech sa každý rozhodne podľa seba, preto ma mrzí, že autorka to vidí len z jej strany a neberie ohľad na tú druhú stranu. A u mňa neprejde ani názor matky, ak by mala takú nevestu, veď ona už deti má a že nebudú vnúčatá? to už nech nechá na mladých, ju tiež nikto nenútil, aby deti nemala
Ludia by sa nemali starat do inych, posudzovat ich, starat sa do vztahov.. kto urcuje, co je spravne? Kazdy to mame inak. Ja teda nepoznam taketo osoby, ale je to ich zivot a ze nicia niekomu zivot? Ten chlap to tak zrejme nevnima. Povrchne mi pride sa tym zaoberat.
Mňa napríklad zaujíma, prečo niektoré tu prispievajúce, ktoré dobrovoľne nechcú deti, čítajú MK. Ja keď som deti nemala, alebo kamošky čo nechcú sa zaujímajú o ine temy, nie o rodičovské. Už dávnejšie som si toto všimla, len teraz sa vyskytla príležitosť opýtať sa že čo Vás sem ťahá.

Neodsudzujes? Tak potom o com je cely tento prispevok? Ved ty maj deti aj 10, ako tebe zasahuje do zivota volba inej zeny? Nuti tebe niekto konzumny zivot, party a pozlatko? Vadi ti jej prezentacia? Tak sa nepozeraj? Fakt mat tvoje problemy…