icon

Zamilovanosť do kňazov

20. feb 2025

Ahojte, keď som bola mladšia (SŠ, VŠ) chodila som viac do kostola, na farské akcie, ktoré sme robili pre deti.
Nemala som nejaké extra vzťahy s kňazmi a podobne, s jedným som občas prehodila viac viet - väčšinou len o foťákoch a úprave fotiek, obaja sme sa tomu viac venovali. Nikdy sme neboli sami, ani som takú túžbu nemala. On nebol veľmi komunikatívny, veľmi si dával pozor s kým sa baví.
Jedna "kamarátka" ma však obvila, že jej ho chcem ukradnúť a ona sa ho "vzdala". Potom sa jej páčil ďalší a ďalší kňaz. Potom zasa behala za nejakým farárom.
Nedávno som ju stretla, asi po 5 rokoch a znova riešila len nejakého kňaza. Ja sa už v týchto kruhoch nepohybujem.
Pokiaľ viem, žiaden ju nechcel, ale kto vie. Je to nejaká úchylka byť vkuse zamilovaná do nejakého kňaza a tváriť sa ako obeť, že ho nemôže mať?
Má niekto skúsenosť, či sa takému páru, ak sa muž vzdá kňazstva nežije ťažko? Veľmi ma šokovalo, ako sa nezmenila a že stále mi vyčíta pár nevinných viet, ktoré som s tým kaplánom prehodila.

michaela789
20. feb 2025

No tak fetiše sú kadejaké...ako má niekto slabosť na uniformy, môže mať iný slabosť pre hábity a rúcha. Však ju nechaj, nech za nimi behá. Je to jej rozhodnutie a jej reputácia.

ana_s
20. feb 2025

Ja som poznala jedného, ktorý sa krátko pred vyslovením sľubov (alebo ako sa to správne povie) kňazstva vzdal a oženil sa. Už je to niekoľko rokov, povedala by som aj desaťročí, čo sú spolu, majú aj dieťa, obaja sa k sebe správajú veľmi pekne, povedala by som, že je to až idylické manželstvo. Ale povedzme si, to je len jeden z milióna. Tvoja kamarátka má buď naozaj zvláštny fetiš alebo si tým niečo kompenzuje.

pink_lady
20. feb 2025

Syn mal spoluziaka, ktoreho otec je suspendovany knaz. Par rokov po vysviacke chodil navstevovat t.č. 2.x rozvedenu, a su spolu doteraz, manzelia. S nou si casto volam, pisem, nemyslim stastna, a myslim ani on, ale su spolu.
Brat, tiez knaz, mal znameho - knaza, takeho dost znameho a mudreho v tom case, co sa jedneho dna zobral a odisiel z fary s frajerkou
Par rokov dozadu sa prevalila taka ta kauza 2 knazov mladych co napisali knihu "mrtva manzelka", jeden sa ku knazstvu vratil, druhy, Michal uz je zenaty a ma dieťa.
Takych pripadov je ...
A poznala som aj zenu, staru dievku co akoze nonstop sla po knazoch - ktory prisiel do mesta, tak sa uz aj okolo neho krutila. Ci s niektorym aj nieco mala, netusim...
Popravde, ked som mala 14, tiez sa mi pacil kaplan 😂

katica06
20. feb 2025

Náš niekdajší kňaz mal dve deti ešte za čias bývalého režimu, ani kňazského rúcha sa nevzdal. Pani bývala s deťmi v byte mesta on u nás na fare, asi to v časoch socializmu ako slobodná matka nemala ľahké, ale boli ,, spolu,, aj v dôchodkovom veku.
Poznám aj párik okolo 50ky, on sa vzdal knažstva, majú dom dve deti sú spolu asi 20-25r

cina1
20. feb 2025

no u katolikov to je uz tak...evanjelici to maju fajn..myslim, ze aj grekokatolicki knazi sa za nejakych okolnosti mozu zenit...toto katolicka cirkev "nezvladla"...a je to na skodu,aj ked podla mna nejaky vyznam to bude mat...

lubka2510
20. feb 2025

@cina1 ano aj nasi greckokatolicky knazi sa mozu ozenit pred vysviackou a maju deticky...je to super lebo nam vedia dobre poradit z osobnych manzelskych skusenosti👍

cina1
20. feb 2025

@lubka2510 suhlas

majkamasar
20. feb 2025

Niektore zenske su take. Domyšlaju si aj to čo nieje pravda.

vorkola
20. feb 2025

Grekokatolici sa mozu ozenit,ale len pred vysviackou,Je to regulerne schvalene ,akceptovatelne,aj papezmi. Ale katolicky vystudovany teolog,, ktory este nie je
knazom, teda nemusi prijat sviatost knazstva,,sa ozenit moze,,,Po vysviacke uz je knazom, sa ozenit nemoze, a do konca zivota,nemoze mat ziadny sex

cacianka
20. feb 2025

@pink_lady hovorca súdu, často podáva informácie v tv, je bývalý kňaz a má 4 deti ( možno už viac )

terezka1947
21. feb 2025

Tak kňazi sú pre mnohé ženy príťažliví.
A bohužiaľ,dovtedy ich mnohé uhanaju,až ich uzenú🤷

lenkakravcova
21. feb 2025

Podľa mňa ju na tých mužoch priťahuje to, že sú veriaci. Že sa snažia praktizovať.
Len si vybrala zle vierovyznanie, kde (väčšinou) takíto muži chodia za farárov a žijú v celibáte. 🙂
Ale chápem ju v tomto rozmere. Lebo keď vidíš muža, ktorý má zásady, drží sa ich, má vieru v Boha a do toho ešte dobre vyzerá a je schopný, tak je to príťažlivé. Vieš, čo od takého muža čakať a vieš sa na neho spoľahnúť.

pink_lady
21. feb 2025

@cacianka Adamčiak? Odjakziva mi prisiel taky ...proste ze farar, takze ma intuicia neklamala 🙂

deti95060810
21. feb 2025

ten pán mne príde ako homosexuál...

lucia147852
21. feb 2025

Áno, sú také ženy. Viem o prípade, kedy sa žena tak upla na kňaza, že po dlhých peripetiách a prenasledovaní z jej strany spáchal samovraždu. A poznám aj kňazov, ktorí odišli a oženili sa. Čo poznám viac 2 manželstva, tak fungujú pekne. Ľúbia sa.

cacianka
21. feb 2025

@pink_lady on, jeho bývalá kolegyňa mi to vravela

autor
21. feb 2025

U nás tiež viacerí odišli, niektorí už s priateľkami. Niektorí s deťmi. A niektorí sami.
Netvrdím, že sa nemôžu zaľúbiť. Len mi príde divné, keď po rokoch niekto vytiahne žiarlivostnú scénu 😀 a vždy je zaľúbená do kňaza, prípadne aj dvoch naraz.

autor
7. sep 2025
@lucia147852

Áno, sú také ženy. Viem o prípade, kedy sa žena tak upla na kňaza, že po dlhých peripetiách a prenasledovaní z jej strany spáchal samovraždu. A poznám aj kňazov, ktorí odišli a oženili sa. Čo poznám viac 2 manželstva, tak fungujú pekne. Ľúbia sa.

@lucia147852 toto je šialené. Velmi smutne. :(