Zanedbaná komunikácia v manželstve: Ako reagovať?
Ahojte ženy mate doma niektorá chlapa ktorý Vás ako je rok dlhý za nič za nič nepochvali, ale vy jeho musíte stále a keď nie ste zla. Ja som si povedala ze mu nebudem nič vravieť lebo proste mne sa to spet nevracia.
Ja ani neviem ako nazvať takých chlapov
@anonym_autor no môj nechváli ani mňa a už vôbec nechce aby som ho chválila ja. Ale za celý vzťah mi nepovedal o citoch pocitoch nič. Zametá všetko pod koberec v sebe a to som sa snažila naozaj dlho , veľa , na milión spôsobov. Som z toho nešťastná ja riešim každý problém aj ten malý aby sa z neho nestal väčší a on nič lebo bol tak vychovaný. Vedela som to od začiatku ale začalo mi to vadiť až po rokoch keď som zhodila ružové okuliare že všetko si vyrozprávam ja sama. Smutne....
@anonym_autor no môj nechváli ani mňa a už vôbec nechce aby som ho chválila ja. Ale za celý vzťah mi nepovedal o citoch pocitoch nič. Zametá všetko pod koberec v sebe a to som sa snažila naozaj dlho , veľa , na milión spôsobov. Som z toho nešťastná ja riešim každý problém aj ten malý aby sa z neho nestal väčší a on nič lebo bol tak vychovaný. Vedela som to od začiatku ale začalo mi to vadiť až po rokoch keď som zhodila ružové okuliare že všetko si vyrozprávam ja sama. Smutne....
@anonym_bed7dc tak to je veľmi smutné 🥺
presne, narcis. zazila som, uz nie, dakujem.
@anonym_autor áno, narcista. Mám doma. Trápi ma, sekiruje, jeho chyby a nedostatky otáča na mňa. Časom zdrham preč.
Veľmi smutné.Netvrdim, že chlap/žena musí chváliť partnera 24/7, ale určite sú veci,okolnosti, činy, ktoré si zaslúžia pochvalu a zaslúžia aj veľké "ďakujem,,popri bežnej slušnosti.Tesi ma, že manžel napriek rôznym chybám toto mal v sebe a náš syn to robí podobne... Nikdy sme sa vzájomne neschválili za všetko/ani syna/, ale keď bol dôvod,tak áno.Nemusel byť špeciálny dôvod.Mne ako dôvod na pochvalu stačilo, keď manžel urobil drobnú opravu,syn šikovne nakúpil... chlapcom na to,aby ma pochválili, stačilo dobre uvarené obľúbené jedlo, či čerstvá frizura od kaderníčky.
@anonym_autor Nastav mu vlastné zrkadlo.Povedz mu v konkrétnej situácii:Toto si zaslúži pochvalu, ale si to asi vzájomne nehovoríme, keďže ani ja si nepamätám,kedy si ma pochválil

nevyzretý úbožiak