icon

Zaplatili by ste priateľovi dovolenku?

29. apr 2026

Ahojte, predstavte si, že chodíte s priateľom, ste už obaja vo veku medzi 35-40. Vy ako žena zarábate 2,5t viac ak on. On si nevie dovoliť ísť na dovolenku, ani minulé leto, ani toto. Zaplatili by ste mu dovolenku? On to nikdy ani nespomenul, je to moja myšlienka.

dada2703
29. apr 2026
@anonym_06477b

Určite nie, s týmto by som ani len nebola. Dve deti, hypo.... načo taký chlap.

@anonym_06477b no ty musíš byt teda výhra.. v dnešnej dobe ma hypotéky polka obyvateľstva a to ,ze ma deti? A co ako? Mal vzťah,deti nevyšlo tak prečo by ho nemohla milovať ina? Normálne mi ta je ľúto podľa tvojho úbohého uvazovania.

anonym_191697
29. apr 2026

@anonym_autor podla tvojich dalsich odpovedi ...ano zaplatila...deti spolu nechcete, on sa stara o tie co ma a ani nespomenul dovolenku =nie je vychcany...bol by to pekny darcek ...ale pozor, ak to je taky ten echt chlap , aby sa este neurazil

anonym_4b44d2
29. apr 2026
@anonym_a47aa5

@anonym_4b44d2 nuž priority.. prioritou je zaplatiť hypo, leasing, vyživne, pomocť rodine, svoje výdavky... Možno fakt už nemá z čoho odložiť na dovolenku. V tomto prípade by som ju zaplatila, ak by som na ňu mala. Ja som matka samoživiteľka a ver mi, že veľmi rada by som si odložila na dovolenku, žial nevychádza mi to posledné roky. A to nemám ani hypo a leasing..

@anonym_a47aa5 lenže tu sa nebavíme o matke samoživiteľke ale o dospelom chlapovi s detmi ktorý sa nechá financovať frajerkou s ktorou ani len nežije a žiť podľa jej slov nebude … Ale ak sme v debate 50:50 tak chápem komentáre … Mne by bolo na jeho mieste fakt trápne, že za dva roky nemam z čoho ani len svoju časť dovolenky zaplatit … Ale ak to takto chce autorka riešiť aj do budúcna a ako žena si vydrziavat dospelého chlapa s deťmi, kľudne. Pre mňa to je úplne niečo iné ako keď sa bavíme žeby to malo byť “naopak” alebo o slobodnej matke. Ale tak závisí na každej aké mame na partnerov nároky ..

morpheuss
29. apr 2026
@anonym_autor

@leto2 on aktuálne ide na doraz, tým že má dosť vysoké mes. výdavky, tak on sám o dovolenke nehovorí, ani to pre neho nebola téma. O nejaký rok by mal mať splatený leasing, čiže už sa mu uvoľnia čiastočne financie. Ja samozrejme mám s kým ísť na dovolenku, ale rozmýšľam nad tým, že by som mu to zaplatila. Keďže naozaj ja nemám také výdaje a pre mňa to finančne nie je problém.

@anonym_autor ak ti môžem poradiť, neplať mu dovolenku... nie preto, že si to nezaslúži ako hovoria ostatné... on má iné výdavky, iné priority, nevycucáva ťa, len je proste vycucaný inde... ale jednoducho preto, že chlapovi podlomíš ego. Ja by som sa na takej dovolenke necítil ako chlap dobre...

anonym_40463a
29. apr 2026

Táto faloš sa tu nedá čítať. Áno, zaplatila by som. Tak isto akoby som tu radila mužovi aby pozval ženu, tak isto aj kamoška keby chcela vziať druhú kamošku... V čom je to iné? Chlap sa na deti nevykašľal, očividne sa o ne stará, zaujíma a aj platí na ne. Ja by som to ocenila na ňom, že nezobral deťom ale uskromnil sa. Koľko mužov tu behá s výživným 50 eur a hrajú sa na sociálne prípady a v skutočnosti míňajú peniaze s novou milenkou na dovolenkách...
Mám peniaze, chcem ich minúť s niekym na kom mi záleží tak áno a neriešim dôvod prečo na ňu nemá. Teda kým to nie je alkohol a gambling. Pripadne mu navrhni to ako pôžičku, či ako darček k výročiu, narodeninám.
Buď to časom budeš ľutovať, alebo budeš mať aspoň pekne spomienky.

orisker
29. apr 2026

Urobil som to isté viacerým osobám viackrát a nikdy som neoľutoval ani jediný cent.
Je to ako s vianočnými darčekmi pre deti - v dospelosti si už možno nepamätajú čo kedy dostali, ale navždy si budú pamätať, že boli spolu a bolo im dobre.
Sympatie a spoločná pohoda sa nedajú premerať peniazmi.
Za mňa áno!

anonym_7bc328
29. apr 2026
@anonym_2e1579

Keby sa pýtal chlap že či má zaplatiť priateľke dovolenku písali by ste určite že áno 😀 keby nechcel bol by za lakomca a debila.
Ja na tom nevidím nič zle, pokiaľ máš úspory a klape vám to, zaplatila by som.

@anonym_2e1579 áno ale žena nie je muž. Muž má zabezpečiť. Nie žena.

orisker
30. apr 2026
@anonym_7bc328

@anonym_2e1579 áno ale žena nie je muž. Muž má zabezpečiť. Nie žena.

@anonym_7bc328 ,
moderné emancipované ženy tvrdia niečo iné.
😉

Alebo muž má zabezpečiť len vtedy, len pokiaľ je to niečo fajn a ak to nedokáže, tak už je lúzer?! Dotyčný predsa zabezpečuje prioritne svoje deti.
Udivuje ma, koľké ženy v tejto diskusii na toto hľadia cez optiku peňazí, postavenia... A potom inde sa už oháňajú láskou, emancipáciou, tým sprofanovaným: " po všetky dni života, v dobrom aj v zlom, v zdraví aj v chorobe, v biede aj v bohatstve, v šťastí, aj nešťastí..."

anonym_a47aa5
30. apr 2026
@anonym_4b44d2

@anonym_a47aa5 lenže tu sa nebavíme o matke samoživiteľke ale o dospelom chlapovi s detmi ktorý sa nechá financovať frajerkou s ktorou ani len nežije a žiť podľa jej slov nebude … Ale ak sme v debate 50:50 tak chápem komentáre … Mne by bolo na jeho mieste fakt trápne, že za dva roky nemam z čoho ani len svoju časť dovolenky zaplatit … Ale ak to takto chce autorka riešiť aj do budúcna a ako žena si vydrziavat dospelého chlapa s deťmi, kľudne. Pre mňa to je úplne niečo iné ako keď sa bavíme žeby to malo byť “naopak” alebo o slobodnej matke. Ale tak závisí na každej aké mame na partnerov nároky ..

@anonym_4b44d2 ja by som tiež nezaplatila. Myslela som, že plánujú spolu budúcnosť,cresp. Zažijú spolu...

anonym_0e2120
30. apr 2026
@anonym_autor

On nezarobí zle, ale má záväzky - hypotéka, leasing na auto, výživné na dve deti, pomáha finančne rodine. Ja nemám ani hypo, ani leasing, ani nemám deti a zarobím viac ako on niekoľkonásobne. Preto nad tým rozmýšľam.

@anonym_autor to tvrdí on. Realita môže byť iná

anonym_0e2120
30. apr 2026

@anonym_autor popravde, niečím to "zaváňa" a určite by som s ním nebola

autor
30. apr 2026

tak si len zoberme, hypo 380 eur, nájom e energie 270 eur, výživné na dve deti 500 eur, leasing na auto 250 eur, PHM mesačne 150 eur, tv + internet + mobil = 45 eur, jedlo, drogéria a veci do domácnosti 350 eur. To máte cca. 2000 eur. Teraz vám každý mesiac vyskočí niečo, nejaká poistka, niečo treba dokúpiť, pokazí sa, nejaké vreckové na kávu, na obed, koláč pre deti, ale pre mńa, prípadne nejaká sladkosť. To sme ešte nerátali nejaké mini výletiky, vstupné do ZOO, do kina, do aquaparku, do divadla apd. Čiže chlap, ktorý sa aj slušne stará o svoje deti, aj má novú priateľku, aj slušne býva sa musí poriadne obracať. A to pritom chalan zarobí 3000 eur brutto, čiže to nie je človek za pásom. Áno, priority ma našťastie jasne nastavené a to sa mi na ňom páči. Išiel by na dovču, kde by minul 1500 eur a tie peniaze vie aktuálne v tomto jeho budgetovom nastavení investovať inak, rozumnejšie. Preto to teraz nie je pre neho téma.

anonym_0e2120
30. apr 2026
@anonym_autor

tak si len zoberme, hypo 380 eur, nájom e energie 270 eur, výživné na dve deti 500 eur, leasing na auto 250 eur, PHM mesačne 150 eur, tv + internet + mobil = 45 eur, jedlo, drogéria a veci do domácnosti 350 eur. To máte cca. 2000 eur. Teraz vám každý mesiac vyskočí niečo, nejaká poistka, niečo treba dokúpiť, pokazí sa, nejaké vreckové na kávu, na obed, koláč pre deti, ale pre mńa, prípadne nejaká sladkosť. To sme ešte nerátali nejaké mini výletiky, vstupné do ZOO, do kina, do aquaparku, do divadla apd. Čiže chlap, ktorý sa aj slušne stará o svoje deti, aj má novú priateľku, aj slušne býva sa musí poriadne obracať. A to pritom chalan zarobí 3000 eur brutto, čiže to nie je človek za pásom. Áno, priority ma našťastie jasne nastavené a to sa mi na ňom páči. Išiel by na dovču, kde by minul 1500 eur a tie peniaze vie aktuálne v tomto jeho budgetovom nastavení investovať inak, rozumnejšie. Preto to teraz nie je pre neho téma.

@anonym_autor podľa toho čo píšeš, to pre neho "téma" nebude nikdy. Pokiaľ mu chceš každý rok platiť dovolenku alebo sa kvôli nemu obmedzovať vo vzťahu aj v budúcnosti tak s ním ostaň

anonym_0e2120
30. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor on by mal premýšľať ako to urobiť a nie Ty

autor
30. apr 2026
@anonym_0e2120

@anonym_autor podľa toho čo píšeš, to pre neho "téma" nebude nikdy. Pokiaľ mu chceš každý rok platiť dovolenku alebo sa kvôli nemu obmedzovať vo vzťahu aj v budúcnosti tak s ním ostaň

@anonym_0e2120 nie, dovolenka pre neho naozaj nie je téma. Témou je, aby mal slušnú prácu, bývanie, aby sa postaral o svoje deti, aby mohol zmysluplne tráviť čas s priateľkou, ísť do kina, do divadla, na koncert, zobrať deti na výlet, kúpiť im drobnosť a vytvárať zážitky. Dovolenka pre neho aktuálne téma nie je. A absolútne sa mu nečudujem.

snugglingduckling
30. apr 2026

Jasne, zaplatila by som raz ročne dovolenku ak na to mam a chcem to milovanému cloveku dopriat. Ak,a to máš, nespališ na tom celu svoju rezervu ročnú a robíš to z vlastnej iniciativy bez toho aby do teba on tlačil tak podla mňa je super ze vam vieš dopriať obom.

anonym_75b8ce
30. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_75b8ce ja podnikám, on je zamestnanec, na nižšej manažérskej pozícií, vieš čo znamená troll?

@anonym_autor viem, a na to ze podnikas sa pytas smiesne otazky. Ked na to nevies dojst sama? Mala by si byt rozhodny typ.

autor
30. apr 2026
@anonym_75b8ce

@anonym_autor viem, a na to ze podnikas sa pytas smiesne otazky. Ked na to nevies dojst sama? Mala by si byt rozhodny typ.

@anonym_75b8ce ja mu nemám problém zaplatiť aj tri dovolenky v roku, ale nechcem ho tým nijako uraziť. Rozhodnosť sa prejavuje v mojom podnikaní a businesse, nie pri platení dovoleniek mužovi 🙂

anonym_06477b
30. apr 2026
@dada2703

@anonym_06477b no ty musíš byt teda výhra.. v dnešnej dobe ma hypotéky polka obyvateľstva a to ,ze ma deti? A co ako? Mal vzťah,deti nevyšlo tak prečo by ho nemohla milovať ina? Normálne mi ta je ľúto podľa tvojho úbohého uvazovania.

@dada2703 deti určite nie. aj som takého muža hľadala, aj som našla. Máme už dospelé deti a tak isto preferujú partnerov bez záväzkov. Prečo by sa 20r mala viazať chlapom ktorý má deti. Aj 30tke si dokáže ešte žena vybrať muža bez detí.
Že tebe je ľúto - tvoj postoj voči mne, to je mi úplne jedno.

martul
30. apr 2026

@anonym_autor Ja by som to ani neriešila, objednala by som dovolenku pre dvoch a hotovo. Máš na to?! Máš. Oddýchnete si obidvaja, strávite spolu krásne chvíle.
Veď nejdeš kupovať auto, byt, tých pár stovák ťa nezabije.
Uži si to.

anonym_774031
30. apr 2026

To je chlap so záväzkami? A načo ti taký je? Ako vraví klasik, ďalší so zlatou ciicinou?"

anonym_66c731
30. apr 2026
@anonym_774031

To je chlap so záväzkami? A načo ti taký je? Ako vraví klasik, ďalší so zlatou ciicinou?"

@anonym_774031 co je nas do toho? Očividne ho ma rada a chce s ním byt. Otázka bola ina, nie naco s ním je 🙂

blondiee83
30. apr 2026

Kedze si nam ozrejmila vela veci, ktore podstatne menia celu situaciu, ja by som dodala: zaplatila a s radostou. Tento muz je Muz s velkym M, ma fantasticky nastavene hodnoty, je absolutne zodpovedny a neodsuva svoje deti, lebo si nasiel novu frajerku (co je tu mimpchodom casto tema c.1-muz nechce platit, nezaujimaju ho deti, ma novu, vsetky peniaze idu na nu, atd. Krk dam na to, ze tie, co sa tu skryvaju za anonym (s total debilnymi komentarmi), su v tych temach najvacsimi moralistkami (inac by sa nepotrebovali skyvat za anonym).
Takze by si mala byt hrda, ze si nasla skveleho muza, na ktoreho sa budes moct vzdy spolahnut. Tak, ako sa moze spolahnut byvala manzelka (zaujimave, ze by takeho muza vsetky chceli-nie rozvedeneho, ale moralne spravne zmyslajuceho a zrazu, ked ho ma ina, tak mate potrebu ho zhadzovat ako najhorsieho).
Mas super chlapa, toho si drz a kludne mu zaplat aj tri dovolenky. Akurat by som to s nim skusila citlivo prebrat a vysvetlit mu, ze by ti spravilo obrovsku radosr, keby ste vy dvaja mohli stravit spolu nejaky cas a oddychnut si. Hlavne on, kedze zrejme poriadny oddych nemal niekolko rokpv. A ze ak by sa neurazil, rada by si ho pozvala na dovolenku. Dat mu najavo, ze si vysoko vazis jeho zodpovednost a moralne hodnoty a presne toto je to, co na nom zboznujes. A kedze plne chapes jeho vydavky, chcela by si tuto cast rozpoctu mat na starosti ty. Ak s tebou planuje buducnoat, nechbti to "dovoli". Daj potom vediet, ako to dopadlo. Mne to vychadza tak, ze je to muz, ktoreho hodnota sa nemeria podla zarobku, cize by s tym nemusel mat problem. Drzim palce.

anonym_d8af5c
30. apr 2026

autorom je chlap a zistuje vasu uroven mentalno-logickeho uvazovania. Chce tym poukazat na hlupost tych ktore si myslia, ze chlap ma platit vsetko im ak zarabaju menej ako on.

anonym_54fc45
30. apr 2026

Pokiaľ by mi to nespôsobilo vážny škrt v rozpočte, tak áno, zaplatila. Možno by som to spojila s nejakým možno narodeninovým darčekom. Že by to bol vlastne darček pre neho , že by už nič iné nedostal. Nech si aj nezvyká a nech to aj jemu nie je blbé. Ale íné som sa chcela opýtať. Pýtaš sa, že keď muž ženu pozve na dovolenku, že prečo si na to ženy nezarobia. Prečo si tvoj frajer na to nezarobí?
@anonym_autor

eternity24
30. apr 2026

@anonym_autor ak je to tak ako píšeš, vyzerá to, že tvoj priateľ ma veľa záväzkov, no je zodpovedný a všetky plní, aj záväzky voči deťom. Mohol by aj neplatiť výživné, zatajovať príjem, nestarať sa o deti a na dovolenku ist. Ak sa k tebe správa pekne , porozprávala by som sa s ním o tom a ak by súhlasil, dovolenku by som zaplatila…

elviku11
30. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_75b8ce ja mu nemám problém zaplatiť aj tri dovolenky v roku, ale nechcem ho tým nijako uraziť. Rozhodnosť sa prejavuje v mojom podnikaní a businesse, nie pri platení dovoleniek mužovi 🙂

@anonym_autor No presne o tom mužskom urazení to celé je. Ja by som sa ho najprv opýtala, čo by na to povedal a či by to zobral v pohode, keby som mu tú dovolenku zaplatila. Až potom by sme sa bavili kedy a kde..

anonym_b4bdcf
30. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor a o rok zase budeš platiť? A o ďalší rok zase? A keby si náhodou s ním chcela žiť? Tak zase len budeš doplácať na dovolenky? Ja by som s 2 deťmi chlapa nechcela, keď ja som bezdetná, je to nerovnomerne štartovacia čiara. Bohužiaľ, nesprávny výber partnera a táto nerovnosť sa bude prelínať počas celého vzťahu. Momentálne vzťah bez záväzkov, bývania, ak by sa vzťah posunul, bol by veľký problém s financiami !!! Ale hold, tiež som bola mladá a blbá, našťastie, som už so skúsenosťami. Ale, skúsenosti sú neprenosné, bohužiaľ.

autor
30. apr 2026
@blondiee83

Kedze si nam ozrejmila vela veci, ktore podstatne menia celu situaciu, ja by som dodala: zaplatila a s radostou. Tento muz je Muz s velkym M, ma fantasticky nastavene hodnoty, je absolutne zodpovedny a neodsuva svoje deti, lebo si nasiel novu frajerku (co je tu mimpchodom casto tema c.1-muz nechce platit, nezaujimaju ho deti, ma novu, vsetky peniaze idu na nu, atd. Krk dam na to, ze tie, co sa tu skryvaju za anonym (s total debilnymi komentarmi), su v tych temach najvacsimi moralistkami (inac by sa nepotrebovali skyvat za anonym).
Takze by si mala byt hrda, ze si nasla skveleho muza, na ktoreho sa budes moct vzdy spolahnut. Tak, ako sa moze spolahnut byvala manzelka (zaujimave, ze by takeho muza vsetky chceli-nie rozvedeneho, ale moralne spravne zmyslajuceho a zrazu, ked ho ma ina, tak mate potrebu ho zhadzovat ako najhorsieho).
Mas super chlapa, toho si drz a kludne mu zaplat aj tri dovolenky. Akurat by som to s nim skusila citlivo prebrat a vysvetlit mu, ze by ti spravilo obrovsku radosr, keby ste vy dvaja mohli stravit spolu nejaky cas a oddychnut si. Hlavne on, kedze zrejme poriadny oddych nemal niekolko rokpv. A ze ak by sa neurazil, rada by si ho pozvala na dovolenku. Dat mu najavo, ze si vysoko vazis jeho zodpovednost a moralne hodnoty a presne toto je to, co na nom zboznujes. A kedze plne chapes jeho vydavky, chcela by si tuto cast rozpoctu mat na starosti ty. Ak s tebou planuje buducnoat, nechbti to "dovoli". Daj potom vediet, ako to dopadlo. Mne to vychadza tak, ze je to muz, ktoreho hodnota sa nemeria podla zarobku, cize by s tym nemusel mat problem. Drzim palce.

@blondiee83 dakujem, je to presne takto. Je uzasny partner, milujuci a starostlivy otec a skvely manazer. Ma jasne nastavene priority a s ex vychadza myslim si, velmi dobre. Za mna zatial naj muz, ktoreho som spoznala ;)

anonym_b4bdcf
30. apr 2026
@blondiee83

@blondiee83 "je to muž s veľkým M. " Keby bol,tak by nebol rozvedený🥴 Mužov s veľkým M, sa ženy nezbavuju v rozvodovom konaní. 🤣