Zaplatili by ste priateľovi dovolenku?
Ahojte, predstavte si, že chodíte s priateľom, ste už obaja vo veku medzi 35-40. Vy ako žena zarábate 2,5t viac ak on. On si nevie dovoliť ísť na dovolenku, ani minulé leto, ani toto. Zaplatili by ste mu dovolenku? On to nikdy ani nespomenul, je to moja myšlienka.
@dada2703 deti určite nie. aj som takého muža hľadala, aj som našla. Máme už dospelé deti a tak isto preferujú partnerov bez záväzkov. Prečo by sa 20r mala viazať chlapom ktorý má deti. Aj 30tke si dokáže ešte žena vybrať muža bez detí.
Že tebe je ľúto - tvoj postoj voči mne, to je mi úplne jedno.
@anonym_06477b ona ale nema 20 rokov ale medzi 35-40.
Keby tu napísala nejaká žena, že jej muž zarába 5000 a ona má hypo, leasing, prispieva deťom na život a žije od výplaty k výplate..tak by ste tomu mužovi naložili, že aký je to chumaj a red flag a kadečo iné. V opačnom garde to neplatí? Tú už tú finančnú nerovnosť nevidno? Úplný gól je tvrdenie, že deti sú vyššie ako ona a jej dovolenka. Vy aj niekedy prečítate to, čo vypustíte do diskusie? Po rozvode už viac nie je otcom? Je skvelé, že sa nezachoval ako zbabelec a aj napriek tomu, že už s manželkou nežije, tak sa o nich zaujíma a stará. Ale čo to tu riešiť, každá jedna tu má plat totožný s manželom (pod 5000 nie), mladý, slobodný, rovno z práce domov, všetky domáce práce sú samozrejmosťou, dokonalý milenec a všetko si platia na pol.
Vieš čo neviem kolko ste spolu ( a kolko ste spolu ???) Ako si pisala keď môže muž platiť žene prečo nie žena mužovi. No treba však myslieť na jeho hrdosť. Môže sa cítiť trápne, úboho , lebo nejde o to že zaplatíš dovolenku ale že aj tam treba hotovosť. Kolko taka dovolenka bude stáť . Čo mu bude prechádzať hlavou keď by si prišla s tym že mam objednanú dovolenku pre nás dvoch . Takže určite ju nekupuj ako hotové prekvapko . Zavolaj ho k sebe ukáž mu destináciu ( nie moc dráhu) nejaku finančné nenáročnú aby si ho nedostala do blbej situácie. Keď by bude hovoriť že prepáč ale ja na dovolenku nejdem nemam tento rok na ňu stačí povedať ja sa ťa ale nepýtam či na ňu máš alebo nie . Ale to či by si tam chcel ísť. Vysvetliť mu že drobnosti ktoré robi pre teba su viac cene ako cela dovolenka .. takže ak by som bola v tvojej koží ÁNO zaplatila by som mu ju . Prajem peknu spoločnú , romantickú dovolenku
@blondiee83 "je to muž s veľkým M. " Keby bol,tak by nebol rozvedený🥴 Mužov s veľkým M, sa ženy nezbavuju v rozvodovom konaní. 🤣
@anonym_b4bdcf máš pocit, že sa rozvádzajú iba ženy?
Nie nezaplatila, vedel si zobral leasingy, úvery , vedel si spraviť deti atď...., ak nemá na dovolenku pre mňa taký chlap nemá význam, ani spolu nebyvate absolútne nemáš čo riešiť má ťa viac menej na háku
Nie nezaplatila, vedel si zobral leasingy, úvery , vedel si spraviť deti atď...., ak nemá na dovolenku pre mňa taký chlap nemá význam, ani spolu nebyvate absolútne nemáš čo riešiť má ťa viac menej na háku
@zuzubb007 ako si prisla na to, ze ju ma na háku?
Nie je to trochu prilis odvážne tvrdenie ked o ich živote nic nevies?
tak si len zoberme, hypo 380 eur, nájom e energie 270 eur, výživné na dve deti 500 eur, leasing na auto 250 eur, PHM mesačne 150 eur, tv + internet + mobil = 45 eur, jedlo, drogéria a veci do domácnosti 350 eur. To máte cca. 2000 eur. Teraz vám každý mesiac vyskočí niečo, nejaká poistka, niečo treba dokúpiť, pokazí sa, nejaké vreckové na kávu, na obed, koláč pre deti, ale pre mńa, prípadne nejaká sladkosť. To sme ešte nerátali nejaké mini výletiky, vstupné do ZOO, do kina, do aquaparku, do divadla apd. Čiže chlap, ktorý sa aj slušne stará o svoje deti, aj má novú priateľku, aj slušne býva sa musí poriadne obracať. A to pritom chalan zarobí 3000 eur brutto, čiže to nie je človek za pásom. Áno, priority ma našťastie jasne nastavené a to sa mi na ňom páči. Išiel by na dovču, kde by minul 1500 eur a tie peniaze vie aktuálne v tomto jeho budgetovom nastavení investovať inak, rozumnejšie. Preto to teraz nie je pre neho téma.
@anonym_autor za týchto okolností by som chlapovi dovolenku zaplatila. Čo si ale myslím je, že tvoju ponuku nepríjme. Takémuto chlapovi to bude blbé, že si na to nevedel zarobiť sám. Čo nie je vôbec hanba, má iné výdavky. Ale môže sa cítiť trápne.
@zuzubb007 ako si prisla na to, ze ju ma na háku?
Nie je to trochu prilis odvážne tvrdenie ked o ich živote nic nevies?
@anonym_66c731 su už dosť starí, chlap rozvedený, zmienka o dovolenke nič, zmienka o bývaní nič, ja to beriem podľa seba, ale tak je pravda, že záleží koľko sú spolu ak chodia spolu 3 mesiace a 3 roky je rozdiel, ak sú krátko spolu to beriem ak sú dlho spolu a nič sa nedeje ja to považujem za nezáujem, navyše žena zaplati dovolenku mužovi, podľa mňa ho to môže reálne uraziť
@anonym_66c731 su už dosť starí, chlap rozvedený, zmienka o dovolenke nič, zmienka o bývaní nič, ja to beriem podľa seba, ale tak je pravda, že záleží koľko sú spolu ak chodia spolu 3 mesiace a 3 roky je rozdiel, ak sú krátko spolu to beriem ak sú dlho spolu a nič sa nedeje ja to považujem za nezáujem, navyše žena zaplati dovolenku mužovi, podľa mňa ho to môže reálne uraziť
@zuzubb007 Podla mna, kazdeho normalneho chlapa by to malo urazit.
@zuzubb007 ale nebývame spolu lebo to tak chcem ja. Tým, že sú často deti s ním, tak bývať spolu nechcem. Keď nemá deti, sme spolu stále, buď ja u neho, alebo on u mňa alebo momentálne to tak necítim a pre deti je to takto najlepšie. My sa poznáme, chodíme spolu na výlety, do kina, na večeru, do Zoo, ale ten čas doma s otcom ich chcem nechať. Keď budú väčšie, bude to inak.
zaplať mu tú dovolenku takým štýlom že mu to daj ako darček ku sviatku . bude to nenápadné , ty budeš spokojná a obaja si oddýchnete. vin vin . nič sa ho nepýtaj , len mu to daj. môžeš mu to dať formou poukážky , tú si môžeš vytvoriť aj sama a potom sa spoločne dohodnete na dátume a miesta kam chcete ísť . ja by som vzala aj tie deti, ale chápem že asi s ním chceš byť sama a nechceš sa im tam pliesť do cesty 😅
@zuzubb007 no vidis, kolko veci nevies. Treba si uvedomiť, ze človek co číta na druhej strane ma city. A niekedy vedia slova ako ma ta na háku ublížiť. Autorka nevyzerá ako prisavka co sa drzi chlapa za kazdu cenu a myslím, ze keby ju mal na háku nerieši s ním dovolenky. Ale to je zase moj pohľad.
Ja by som mu tu dovolenku nielen ze nezaplatila ale ani s takym nechodila. Na vsetko ma peniaze ,len nie na dovolenku s partnerkou.To fakt zeny chodíte s kadekým hlavne aby ste neboli same?
Jasné... čo je na tom
Ja by som mu tu dovolenku nielen ze nezaplatila ale ani s takym nechodila. Na vsetko ma peniaze ,len nie na dovolenku s partnerkou.To fakt zeny chodíte s kadekým hlavne aby ste neboli same?
@gagik ty to píšeš tak, akoby si on tie záväzky narobil až potom, ako sa dali dokopy...
@zuzubb007 ale nebývame spolu lebo to tak chcem ja. Tým, že sú často deti s ním, tak bývať spolu nechcem. Keď nemá deti, sme spolu stále, buď ja u neho, alebo on u mňa alebo momentálne to tak necítim a pre deti je to takto najlepšie. My sa poznáme, chodíme spolu na výlety, do kina, na večeru, do Zoo, ale ten čas doma s otcom ich chcem nechať. Keď budú väčšie, bude to inak.
@anonym_autor možno partner dúfa, že ten čas budeš chcieť tráviť spolu s ním a deťmi, každý chlap čo má deti v to verí, a to je názor dosť chlapov čo poznám, že chcú aby partnerka brala deti ako jeho súčasť, čiže ako dobrý ocko by mal vziať tie deti na dovolenku s Vami to je môj nazor
@anonym_autor možno partner dúfa, že ten čas budeš chcieť tráviť spolu s ním a deťmi, každý chlap čo má deti v to verí, a to je názor dosť chlapov čo poznám, že chcú aby partnerka brala deti ako jeho súčasť, čiže ako dobrý ocko by mal vziať tie deti na dovolenku s Vami to je môj nazor
@zuzubb007 tak na takú dovolenku by som fakt nešla, a to mám tiež deti... Resp. takto - nešla, pokiaľ by to mala byť naša jediná dovolenka.
@anonym_autor sla by som na takú dovolenku, ktorú si vie zaplatiť. Otazme je, na co mina peniaze, keď si nevie našetriť. Keby si odkladal 100€ mesacne, v pohode klasické 2 týždne pri mori dá aj sam.
On nezarobí zle, ale má záväzky - hypotéka, leasing na auto, výživné na dve deti, pomáha finančne rodine. Ja nemám ani hypo, ani leasing, ani nemám deti a zarobím viac ako on niekoľkonásobne. Preto nad tým rozmýšľam.
@anonym_autor a ako by sa teda finančné podieľal na záväzkoch vašej rodiny? Ci stále bude iba priateľom? Akože toto fakt nie.
@anonym_autor a ako by sa teda finančné podieľal na záväzkoch vašej rodiny? Ci stále bude iba priateľom? Akože toto fakt nie.
@anonym_486c6d alej našej rodiny? My spoločne aktuálne rodinu nemáme. Chodíme spolu. Áno deti budú väčšie, budú s nim tráviť menej času, leasing sa o rok splatí, o 3r hypotéka, uvoľnia sa mu ruky. Prikrýva sa takou perinou, na akú ma. Ale keď ho môžem ja prikryť svojou, tak prečo nie?
tak si len zoberme, hypo 380 eur, nájom e energie 270 eur, výživné na dve deti 500 eur, leasing na auto 250 eur, PHM mesačne 150 eur, tv + internet + mobil = 45 eur, jedlo, drogéria a veci do domácnosti 350 eur. To máte cca. 2000 eur. Teraz vám každý mesiac vyskočí niečo, nejaká poistka, niečo treba dokúpiť, pokazí sa, nejaké vreckové na kávu, na obed, koláč pre deti, ale pre mńa, prípadne nejaká sladkosť. To sme ešte nerátali nejaké mini výletiky, vstupné do ZOO, do kina, do aquaparku, do divadla apd. Čiže chlap, ktorý sa aj slušne stará o svoje deti, aj má novú priateľku, aj slušne býva sa musí poriadne obracať. A to pritom chalan zarobí 3000 eur brutto, čiže to nie je človek za pásom. Áno, priority ma našťastie jasne nastavené a to sa mi na ňom páči. Išiel by na dovču, kde by minul 1500 eur a tie peniaze vie aktuálne v tomto jeho budgetovom nastavení investovať inak, rozumnejšie. Preto to teraz nie je pre neho téma.
@anonym_autor ja ti rozumiem, ale pytas sa na nazor, ci by sme zaplatili. Ja pravdepodobne nie, nie preto, ze som zena a on chlap, aj ked ja sa nehlasim k emancipovanym zenam a tvrdim tiez, ze chlap sa ma prioritne postarat, pokial ta zena ma deti a stara sa viac o rodinu. U vas je to trochu ine, deti nemas, preto si mozes dovolit zarabat viac, je to tazsie pre matky, ktore maju male deti a castu OCr atd... Ja by som s takymto chlapom vsak tiez nebola, ma ine zavazky a mne nestaci taky polovicaty vztah a nebyt jeho jedinou prioritou. Cize ja by som neplatila, pretoze by som ho ani nemala. Ty to mas inak nastavene a podla mna si sa nemala pytat tu, ale spytat sa jeho, ci by s tym nemal on problem.
@anonym_autor nie nerobila by som to a plus som si presla diskusiu a ma zavazky…rozumej deti…je naivne si mysliet, ze ked deti bude vacsie a budu s nim ako ty pises travit menej casu….mozno…ale vyzivovaciu povinnost bude mat do vs a cim vacsie deti vacsie financie cize deti stale budu na prvom mieste…a ked nahodou budete mat vy deti tak dalsie vydavky….tvoja dovolenka nie jeho priorita, na dovolenku chces ist ty….ked ho chces prikryt perinkou prikryvaj…ale aby si sa potom neprikryvala cely cas ty iba…a budes zivit kazdeho…
@anonym_autor ja ti rozumiem, ale pytas sa na nazor, ci by sme zaplatili. Ja pravdepodobne nie, nie preto, ze som zena a on chlap, aj ked ja sa nehlasim k emancipovanym zenam a tvrdim tiez, ze chlap sa ma prioritne postarat, pokial ta zena ma deti a stara sa viac o rodinu. U vas je to trochu ine, deti nemas, preto si mozes dovolit zarabat viac, je to tazsie pre matky, ktore maju male deti a castu OCr atd... Ja by som s takymto chlapom vsak tiez nebola, ma ine zavazky a mne nestaci taky polovicaty vztah a nebyt jeho jedinou prioritou. Cize ja by som neplatila, pretoze by som ho ani nemala. Ty to mas inak nastavene a podla mna si sa nemala pytat tu, ale spytat sa jeho, ci by s tym nemal on problem.
@anonym_autor keď chceš zaplatiť, tak zaplat.
@zuzana76 ti to pekne zdôvodnila, prečo nie. Keď náhodou ty prídeš o prácu, tak co potom. A to je jedno, že teraz rodinu nemáte. Toto je klasický vadný kus, sorry
@anonym_autor nie nerobila by som to a plus som si presla diskusiu a ma zavazky…rozumej deti…je naivne si mysliet, ze ked deti bude vacsie a budu s nim ako ty pises travit menej casu….mozno…ale vyzivovaciu povinnost bude mat do vs a cim vacsie deti vacsie financie cize deti stale budu na prvom mieste…a ked nahodou budete mat vy deti tak dalsie vydavky….tvoja dovolenka nie jeho priorita, na dovolenku chces ist ty….ked ho chces prikryt perinkou prikryvaj…ale aby si sa potom neprikryvala cely cas ty iba…a budes zivit kazdeho…
@jeennyv ona nechce deti
Ja ak by to bolo takto a nebol by teda financne negramotný a vztah by medzi nami fungoval tak ano, ale dala by som mu to zaroven ako darcek napriklad na narodeniny.. aby to do buducna nebral ako automatiku, alebo aby sa necitil "dlzny" darcek na sviatok clovek prijme lepsie ... a na druhu stranu ak o rok dostane na narodeniny iny darcek - nebude v termine dovoleniek ocakavat, ze ju automaticky zoberies ty ako pred rokom.. a este jeden bonus mas vyresene aj narodky 🙂
@jeennyv presne tak. Nech idú na dovolenku, na akú má on

Mna zarazilo, ako si nas pomenovala, ze neschopne sliepky.. Preto, ze muz je gentleman? Ak u teba je ok, ze platis muzovi, preco naopak je to zle? Pytas sa na nazor a potom urazas ☹. Ja nie som neschopna zenska, pracujem roky rokuce a deti vystudovali vysoke skoly, mala som co financovat plus tiez hypo. Moj partner nema vysoke vydavky, tak ma pozve a rad zaplati dovolenku. Snazila som sa to pochopit v opacnej roli a preco nie.. Ty to automaticky vnimas negativne. Pritom kazdy model je v poriadku, ak su s tym obaja stotozneni.