Závistlivá kamarátka

4. nov 2023

Čaute. Moja najlepšia kamarátka sa po nevydarenom vzťahu stala slobodnou mamičkou. Od puberty sme spolu trávili veľa času a vždy bola zvyknutá na to, že väčšina pozornosti sa dostávala jej a mne oveľa menej (Možno s výnimkou leta, kedy to tak vždy nebolo, lebo ja som mala lepšiu postavu ako ona). Ona bola vždy vymódená dáma, ktorá ráno strávila v kúpeľni aspoň pol hodinu, bola pekne namaľovaná a bola vždy dobre oblečená podľa najmodernejších trendov.

Problém však nastal teraz, keďže ja som bezdetná a ona nie. Keď sme spolu vonku, tak väčšina pozornosti je venovaná mne a jej nie. Minule už zo závisti vybehla na mňa. Normálne v zúrivosti povedala, že ty sa ani nemusíš maľovať a ani pekne obliecť a máš okolo seba veľa pozornosti. Žena s dieťaťom ako som ja je len odpad. Už som od nervov vybuchla a povedala jej, že ja roky cvičím 15 hodín mesačne a ty čo? Tak sa nečuduj!

Hnevá ma, že furt sa so mnou chce porovnávať a byť lepšia ako ja. Ja som s ňou nikdy nesúperila. Aj tak v podstate nikdy nič extra nedosiahla. Žiadna extra kariéra, nedokončila VŠ a vždy sa mala dobre len kvôli tomu, že veľmi veľa času investovala do toho aby dobre vyzerala a to jej prinášalo úspechy. Je to naozaj moja veľmi dobrá kamarátka a mám pocit, že by som jej mala asi pomôcť ale už tiež niekedy na to nemám náladu a hovorím si, že by som mala pomaly toto kamarátstvo skončiť alebo minimálne utlmiť. Aký máte na to vy názor?

babulkomale
4. nov 2023

Moj nazor je, ze nie ste take tie skutocne kamaratky. Ja mam naj kamosku este z detstva, neskutocne si ju vazim ako cloveka, prajem jej a nikdy by mi nenapadli veci ktore tu pises. Ste dve nevyzrete decka, co ani netusia, o com je prave kamaratstvo. Skolkarske myslenie aj spravanie obidve.

0silvia0
4. nov 2023

Ja si neviem predstavit, ze by som toto riesila s najlepsou kamaratkou. Asi to nebude najlepsia kamaratka. U kamaratok sa neriesi, ktora ma viac pozornosti, ktora ma lepsiu postavu a ktora co dosiahla v takom kontexte, v akom to riesis ty.

olimuc
4. nov 2023

v podstate sa potrebujete len na to, aby ste nechodili von same … ja mam lepsiu postavu ona je viac vymalovana … v podstate ju opisujes ako zlatokopku z telenovel·ly z Hornej Dolnej Marikovej, ale nakolko uz mistni frajirkovia vedia, ze hlada sponzora pre nu a dieta si na vyslni ty … nemate si co vycitat, ale kamaratky urcite nie ste … u kamaratok ma nezaujma kolko ma napadnikov, ci ma lepsieho muza, postavu a plat … ale ako sa ma a vediet sa porozpravat o hocicom. Ked travim cas s kamaratkami mam na haku, co robia cudzi ludia a komu venuju pozornost …

lenkakoc444
4. nov 2023

Nemyslim si, ze ste kamaratky a uz vobec nie najlepsie. Aspon teda z Tvojej strany, vyjadrujes sa o nej hrozne. Toto kamaratky nerobia.

klementinka58
4. nov 2023

tiez ma nikdy nenapadlo riesit toto u kamaratky, tam sa citim uplne dobre, sama sebou, necitim nic vyssie spomenute.

lelelienka
4. nov 2023

Tak ja neviem, ale ked som vonku s naj kamoskou, absolutne nemam cas riesit co a koho si vsima okolie, pretoze sme tak zahlbene do spolocneho rozhovoru, ze okolie vnimam len tak, aby som cestou nenarazila 😁 Taketo povrchnosti urcite neriesime.

h2
4. nov 2023

Prosím ťa a akej pozornosti sa ti dostáva viac? Naozaj sa normálne pýtam. Lebo ja keď idem s kamoškami von, tak sa venujeme sebe navzájom, neviem, o akú pozornosti a od koho sa jedná. A ani, čo s tým má spoločné, že kamoška má dieťa. Veď ho hádam neberie so sebou.

dskjhfdlkdjhl
4. nov 2023

A ktora ktorej vlastne zavidi? Lebo z uvodneho prispevku to vyznieva tak, ze kazda mate svoju fazu zavidenia a v podstate ani jedna asi nevie, co je kamaratstvo.

matullienka
4. nov 2023

No za mňa za sa kamarátky správajú inak na oboch stranách. Nezavidia si, neohovaraju sa na nete, nezhovadzuju jedna druhú a podobne. Prepáč ale toto čo je medzi vami okolo skutočného priateľstva ani neprešlo

tanyag
4. nov 2023

Ste obe hrozné. Ako jedna, tak aj druhá, ak je to reálne, tak to.obe nemáte v hlavách v poriadku.

januska12323
4. nov 2023

Toto riešia dospelé ženy? Jedna z toho je dokonca matka. Tiež neviem akú pozornosť myslíš, chodíte na diskotéky loviť chlapov?

jaskolka
4. nov 2023

Vy nie ste kamarátky, možno tak známe... Obe ste si niečo závideli,každá v inej etape života a momentálne je čas, aby ste to uzavreli a išli svojou cestou.
Nie každé kamarátstvo vydrží na celý život a ako píšem vyššie,to ani nevyzerá, ze ste vôbec kedy boli kamarátky.
Takže jednoducho ukončíte kontakt a život de obom ďalej

diewcatqoo
4. nov 2023

To co je toto za kamaratstvo? Co mate 15? 🙄

aurora33
4. nov 2023

Podla mňa ste divné obidve

ahhola
4. nov 2023

Už ste každá niekde inde, dajte si pauzu a kitkat😃
Keď budeš mat dieťa, skúste to znova.

simona20201309
4. nov 2023

Vy chodíte do mesta zháňať pasakov, či ako tomu máme rozumieť?
Osobu ako si ty nazývam v mojom živote krava, nie kamarátka.

miggy
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
miggy
4. nov 2023

S najlepšou kamoškou nemáme čas porovnávať sa a hádať sa, za kým sa chlap otočí častejšie 🙈 my máme deti obe. Ona je vydatá a ja som donedávna dcéru vychovávala sama. A vieš čo robila ta moja naj kamoška? Ak v bare prišiel chlap a očividne flirtoval s ňou, ona vždy reagovala tak, že upozornila, že nech to skúsi u mňa. Ale nie vtieravo. Proste všetko vramci srandy. Takže uzavriem - ste známe, ktoré raz za čas vyjdú na kávu. Ale nie ste najlepšie kamošky.

janulka1802
4. nov 2023

To nie je skutočné priateľstvo ani náhodou.

1ryba
4. nov 2023

Dve 🐔🐔.

pleja
4. nov 2023

Ti tu nakladajú, ale podľa mňa zbytočne. Ak o nej píšeš ako o kanmarátke tak si myslím, že máte veľa vecí spoločných - možno nejaký humor, tajomstvá, rovnaký pohľad na svet, radosť z rovnakých vecí... Ono ale ľudia sa vekom a skúsenosťami menia. Ty možno svoj pohľad na ňu, ona možno na Teba. Navyše je v nezávideniahodnej situácii - sama s dieťaťom a je v strese z toho celého, lebo má pocit že zlyhala. Za tieto pocity ani za jej život ale ty nemôžeš, môžeš jej byť len oporou - napr. postrážiť dieťa, vytiahnuť ju na kávu, ísť spoločne na túru alebo výlet apod. (ale tu by som si tiež strážila svoj osobný priestor aby nakoniec nedošlo k zneužívaniu napr. pri strážení dieťaťa). Kamarátstva sú aj na to aby človeka v ťažkých chvíľach podržali, ale niekedy až čas ukáže ako sa to celé vyvinie. A častokrát to nie je o tom či je ten druhý lepší / horší ale o tom, že sa cesty a názory na život rozchádzajú.

ivik4
4. nov 2023

No ty si tiez dobra kravka ked o vraj KAMOSKE pises co ona v zivote nedosiahla 😃. Mozete si ruky podat. Na tvoju obranu ano , to ako vyzerame tiez nieco stoji, ja mam dieta ale vyzeram lepsie hadam coraz viac, tiez makam a staram sa o seba velmi a na tu jej obranu, nebojkaj, coskoro sa to moze zmenit,jej dieta vyrastie a potom mozes mat dieta ty a uvidis ci sa Ti bude chciet makat a robit vsetko ako teraz. Plus praca ,domacnost,dieta atd komplet.
Viem co je to, je to makacka ale napr. Mne to stoji za to . Hoci vela krat padam na hubu od unavy. Navyse je slobodna mama,ma toho az az na pleciach

zmrzlinka2021
4. nov 2023

Ja mam nazor, ze treba ten vztah utlmit - mierne. A z velmi dobrej kamosky spravit len kamosku.

Velmi casto sa stava, ze v detstve a dospievani si dve baby super rozumju, maju perfektny vztah. Ale pride dospelost - jedna ide na ucnovku, druha sa vzdelava, pracuje na sebe. Jedna potom sa zamestna z nutnosti v miestnom zavode, kde to nenavidi - druha robí job, kde ma silnu sebarealizáciu a kde ju to baví a pravdaze aj inak zarba ako kamoska. Jedna sa stretava z ludmi z rodnej dediny jej podobnymi - druha spozna na skole, v praci iný typ ludí. Jedna uz v 25 ma pomaly tri deti - druha v 25 sa chysta na poznávacku na Srí Lanku a ucí sa tretí jazyk.

Ani jedna z nich nie je lepsia, ci horsia - maju len rozdielne zivoty, myslenie, sposob travenia volneho casu, odlisne predstavy o fungovani a proste uz tie ich zivoty nesplnaju atributy nejakeho super hlbokeho priatestva. Mozu ostat fajn kamosky, ale nesmie prist tam zo ziadnej strany zavist, ci nadradovanie. Zial stava sa, ze "ta prva" si dost uvedomuje, ze "ta druha" funguje prirodzene inak a cíti sa menejcenna.

tykat
4. nov 2023

"...Je to naozaj moja veľmi dobrá kamarátka..."
Preco si to myslis?

marianarem
4. nov 2023

Keby moja velmi dobra kamaratka takto na mna vybehla, tak by som to precitala tak, ze je nestastna vo svojej situacii a nabadala by som ju, aby sa mi aspon vyrozpravala. Nevynadala by som jej naspat, zaujimala by som sa o nu.

katkami123
4. nov 2023

Podľa mna ste si len zostali 😀. Ona tebe a ty jej.