Zbláznila som sa do suseda: Ako zastaviť city?
Ahojte
Nasťahovali sme sa na dedinu do novostavby. V podstate môj "problém" začal už keď sme nehnuteľnosť kupovali. Už pri kúpe a podpise zmluvy sa mi zapáčil predajca , neskôr z toho vzišlo to, že je to náš sused... veľmi sme si sadli, on chcel ten svoj dom predať , ale neurobil tak doteraz, lebo sa mu tam páči. Pritom býva inde v dedine s manželkou. A teraz už tu bývam s dcerkou. Priateľ pracuje v zahraničí, my sme tam žili spolu 5 rokov a ja som sa vrátila skôr , nakoľko to tu ešte nejak zveľaďujem a vybavujem všetko možné aj nemožné kvôli pobytu na SK. No a tu je kameň úrazu a proste sama zo seba nechápem, pretože ten sused fakt ten dom nepredal a chodieva sem dosť často. Niekedy aj 2krat za deň. Vždy sme pokecali, usmeje sa na mňa. No jednoducho som sa asi zbláznila alebo pobláznila ? Ja neviem . S priateľom sme spolu 8 rokov, máme 4 ročnú dcérku . Posledné dva roky boli dosť náročné v našom vzťahu, proste stres práca dom atď... Lenže poznáte ten pocit keď proste VIETE , že je medzi mužom a ženou chémia? Že proste tam niečo je ? Lebo ja som si tým istá a mám strašne výčitky... snívajú sa mi kadejaké blbosti so susedom... a inak ja mám 32 on 48 rokov, ale je to sympoš , taká radosť a optimizmus z neho ide. Zistila som, že máme rovnaké názory , páči sa mi jeho povaha, ALE ako to zastaviť? Idem sa z toho zblázniť a nechcem nikomu ublížiť ... prosím neodcudzujte ma, ale reálne by ma zaujimalo, či toto niekto zažil? Po 30tke ? S deťmi? Myslela som, že toto sa ma už netýka, prislo to ako z blesk s jasného neba a nechcem urobiť hlúposť... štve ma to, ale vždy keď príde na dom pokosiť slebo niečo urobiť tak sa pristihnem ako sa vnútorne teším...
@zahranicami stáva sa to. Niekedy za to môže kríza vo vzťahu, niekedy len stereotyp.
Neporadim nič nové, len držať si odstup, obmedziť kontakt a skús presmerovať tu energiu na muža.
A mužovi otvorene povedz, čo ti lezie na nervy. Nech si niektoré "hlášky" a reči nechá pre chlapov ku pivu. 😉
@fido69 dak si k nim slaninu budes mat aj ty krajsi zivot
@zahranicami kupa domu, stahovanie sa prinasa so sebou vela starosti a ty si tuto chvilkovu zalezitost vyuzila a zahladela si sa do ineho, tymto mozes len viac stratit ako ziskat.
Môže to byť z nedostatku lásky...po dlhom čase sa niekto na teba usmial a bol milý a tebe práve chýba intimita. Ale toto je pramálo na dlhé riešenie v hlave. Radšej píš pekne sms priateľovi, objímaj dcerku a rozmýšľaj aké to bude konečne spolu všetci traja. Ja by som s tým chlapom vôbec nekomunikovala a určite nefintila sa pre neho. Ide o tvoje šťastie a šťastie tvojej rodiny. Pamataj, každý pes má blchy! Tak ako nie je dokonalý tvoj priateľ, tak nie je dokonalý sused. Máme vedľa susedu, je dosť vtipné počúvať keď sa hádajú..."že dedka si si zobrala". Tiež majú taký vekový rozdiel.. Starý chlap patrí ku starej žene.
@zahranicami Mozno si moc doma ? Stale sama s dietatom? Poznas tam nejakych ludi mas kamosku ? To iskrenie mozes mat z nudy. Nasla si si nieco koli comu sa rano tesis ked vstanes. Ti co podvadzaju nejdu na to hnet vedome planovane. Zacina to postupne recami iskramy spolocnymi nazormi atd , Niekto si zacne s kolegom Nieko so susedom ani “ nevie” ako . A on vie ze su tam vzajomne sympatie tak staci ked raz urobi prvy krok .. prekroci hranice. A ty v sile momentu zabudnes ze mas priatela a neubranis sa vašni urobis druhy krok nezastavis ho.. z bozku bude druhy treti Preto by si nemala take veci podcenit .a nehovorit si ze je to nevinne ale trochu si dat odstup.
@domkakvet ono tam bolo viac starosti stresu problémov a reci a nezhôd, ale áno viem že mi to nestojí za to . Len si to musím sama v hlave usporiadať lebo tie pocity sú neovládateľné ...
@mantilka ahoj , je mi to jasne , ja si suseda neidealizujem ani nič podobne . Včera som sa mu vyhýbala , dnes som bola s malou mimo domu , prišli sme domov a jasne že bol akurát na záhrade a zakecali sme sa nachvilku Ale to bolo všetko... ja sa veľmi teším keď budeme všetci traja spolu, toto je len take pobluznenie a ja nedokazem podviesť
@miadi je to určite aj tým že som s malou sama , sle beháme aj veľa mimo domu , aklimstizujeme sa hľadám krúžky kam by chodila ... len aj ona je taka ukecana že len čo uvidi suseda aj tohoto aj čo tu mame dalších dá sa s nimi do reci a to nejde proste nekomunikovat, býva hneď vedľa nás plot mame spoločný a nieje to vysoký múr, keďže mame dobre vzťahy aj s ostatnými a nechde sa tu "zadebnit"... zaujímavé že ja mám stále zamesttnanu myseľ stále mám čo robiť chodíme aj ku rodine naši bývajú 55km ďalej takze aj na cely deň , ale asi je to ozaj tým že som tu ostala sama a on je akoby take "potešenie" a zlepšenie mojej nálady. Inak ja nedokazem podviesť to už by muselo byt skutočne neciem čo - skôr ako ty píšeš že by musel urobiť prvý krok, ale myslím, že on tiež nieje hlúpy a ostane to len pri tomto .... skôr ja som bola podvádzala ja to nedokazem a ani nechcem
@zahranicami Mozno ti len chyba dospelacka konverzacia. Ukecane dieta nie je to iste. Si zena sama a Proste ti chyba ta muzska energia. Nespoliehaj sa na jeho rozumnost a vernost. Lebo ta moze zaskocit v slabej chvilke ked to nebudes cakat a nahodou ti to dobre padne a zabudnes na svoje moralne zasady . Hlavne snim nikdy nebud sama vzdy nech je tam mala a mali by ste sa chovat normalne vdaka tomu ze je tam.. zakazane ovocie vraj chuti najlepsie. Je tam adrenalin vzruso intenzivnost.

@zahranicami ja ťa chápem. V podstate za to nemôžeš. Tu je len jedna rada a to prerušiť kontakt.. Vieš ako sa vraví, zíde z očí, zíde z mysle 🙂 ak ho budeš vidieť prichádzať, choď dnu do domu.. Je to samozrejme len na ten čas kým sa od neho,, odpútaš".. A hlavne uvedom si čo máš doma, určite muža ľúbiš a prešli ste si všetkým možným, máte spolu dieťa tak sa sústreď na to.. Veď napokon ktovie aký človek je ten sused, nestojí ti to zato.. Takže odo mňa radu máš a veľmi ti držím palce 🍀🙂