icon

Zdražovanie a rozchod

26. jún 2022

Som vo veĺmi zléj situácii a zvažujem čo robiť.Zarobím v čistom 650€,žijem dlhé roky s mužom a máme deti.Nie sme manželia,žijem v jeho byte.Mne tu nepatrí nič.Viac rokov už máme zlý vzťah a už ma v poslednéj dobe vyhadzuje.Aj pri najmenšom konflikte hovorí aby som vypadla z jeho bytu.Vulgarne mi nadáva.O deti ani domácnosť sa nikdy nestaral.Je szčo a daňové priznanie si tento rok podal stratové.Pritom zarába viac než dobre ale dobre sa má len on pretože deťom na oblečenie,obuv nedá nič.Neberie ich ani na výlety.Pomôcť z rodiny mi nemá kto.Čo by ste robili na mojom mieste? Išli by ste načas do azyláku alebo si prenajali byt? Keď z výplaty zaplatím prenájom bytu nič mi neostane.V súčastnéj situácii kedy sa všetko zdražuje nevidím žiadne východisko.Momentálne mám ušetrených 1250€ čo je na začiatok veĺmi málo.Lepšiu robotu nezoženiem,nemám adekvátne vzdelanie a ak budem mať 2 práce zanedbám svoje deti a domácnosť.Ďakujem za každú radu.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
natalienka12
26. jún 2022

@marysa21 Netaraj, ziadnu taku povinnost nema. Trvaly pobyt ma len evidencny charakter. Nie su manzelia, takze vyhodit ju moze zo dna na den.

natalienka12
26. jún 2022

Autorka, v Bratislave zarobis tak malo? Tak sa uvedom a hladaj lepsie platenu pracu. A su aj ine finty ako by si mohla nieco ziskat, aby ta nevyhodil. Hlavne popracuj na svojom sebavedomi.

autor
Autor odpoveď zmazal
martinkatinka
26. jún 2022

Kolko maju deti rokov?

autor
Autor odpoveď zmazal
natalienka12
26. jún 2022

Autorka tak chod predavat do Lidlu tam zarobis raz tolko. A preco si mu odmietla sex? To si mohla cakat, ze ak zena odmietne mat s muzom pohlavny styk, tak je to zaciatok konca.

autor
Autor odpoveď zmazal
lienka.7
26. jún 2022

A prečo platis ty ucty ked byt je jeho?
Vsetko sa da, len ty musíš chcieť. Radia ti tu, aby si sa sla poradit. Tak na co čakáš?
Ked ta raz nepusti do jeho bytu? Potom fakt skončíš pod mostom.

autor
Autor odpoveď zmazal
jankalukasova
26. jún 2022

@marysa21 jeden myslel a vymyslel fúrik... Nič jej nemusí zabezpečovať. Ona žije v jeho byte, nie je jeho manželka. Nič jej zabezpečovať nemusí. Jednoducho ju odhlásiť z TP a bodka. TP nedáva žiadna práva na byt, ani pobyt v ňom, ani náhradu... Je to štatistický údaj.

autor
Autor odpoveď zmazal
liljana
26. jún 2022

Uz mate davno rozpadnuty vztah. Ak by si dostala na dve deti spolu 300 eur, s platom 650 eur si na tisicke. To uz sa da prezit v mestskom byte. Deti o par rokov vyrastu, nebudes musite s nimi byt na ocr a hladaj si lepsie platenu pracu. Na vzdelani mozes pracovat aj dnes, ved nemas 60 rokov. Jazyk, zaklady prace s pc,... Vsetko je zadarmo na inernete. Kurzy,... Len sa ti musi chciet.
Prepac. Mate nefunkcny vztah, ani spolu nespite. Asi si ho na zaciatku trestala, ze s nim nesexujes, teraz ta tresta on vyhadzovanim z bytu. Nemas rodicov, pises, ze vzdelanie slabe, praca slabo platena. Cakas, ze po rokoch co si robite napriek, sa vzda celkom, alebo na par rokov svojho bytu a sam pojde byvat k rodicom ako pubertak. Ako si vlastne chcela prezit zivot?

mogaa
26. jún 2022

a on si to ako predstavuje s deťmi? chce ich mať u seba? lebo ak ťa vyhodí, starostlivosť o ne, ostane na ňom....normálne sa porozprávaj, že ok odídeš, ale s deťmi a nech ti zoženie prenájom...buď bude platiť prenájom alebo budeš súdne žiadať výživné a vzhľadom k tvojmu platu nebude malé....spisuj si náklady, všetko čo deťom kupuješ, odkladaj si bločky....neviem ako staré deti máš, ale ak si z BA tam možnosti lepšej práce sú...veď nemusíš robiť v kancelárii, skús sa porozprávať aj so "svokrou"či je ochotná ti s deťmi pomôcť.....a riwšila by som to cez mediátorov, aby si to mala písomne podchytené....

daridari11
26. jún 2022

Náhodou sa občas rozprávam s jednou mladou mamičkou, robí v Kauflande, žije s dvomi malými deťmi sama a vyšli jej tam v ústrety s pracovnou dobou, keďže je na deti úplne sama. Víkendy nerobí, skús, či už Lidl alebo Kaufland, vždy sa dá na pracovnej dobe dohodnúť.

0silvia0
26. jún 2022

Kazde mesto to ma inak. Ine moznosti, ine financie, ine podmienky. Musis tam ist a spytat sa, neviem z akeho si mesta.

pribinak
26. jún 2022

Mna tu ukameňujú za zíva, ale dala by som si striedavku.

Zmenila prácu, šla do Lidla, v čase keď bude mat deti on, tak mizes ťahať dlhy týždeň a robiť nadčasy
Z lidliveho platu a výživného utiahnes aj 1 izbový byt

Komunikuj so svokrovcami, ak teda majú záujem o deti. Daj ich na prázdniny, nájdi si za ten čas nejakú kratučké brigádu, aby si mala peniaze na rozbeh

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
zuzanka.zuzu
26. jún 2022

ale zase aby nebola len kritika - chcem ťa pochváliť, že aj napriek biednej výplate a ťažkým podmienkam doma, si ušetrila aspoň 1250e 👍 super! mnohé to nezvládnu s lepšími podmienkami. odhodlaná si, šikovná tiež, pomaly sa pripravuješ. to je dobre.

lienka.7
26. jún 2022

@evamarek77 tak to si mala super sudkyňu👍 aj kamarátka to takto mala, pan dom v centre mesta, 3 auta, dovolenka 4x do roka, ake ze mega luxusná a pan podnikateľ prezentoval ako je on v strate a moze platiť max. 50€!!!👍🤣

lienka.7
26. jún 2022

Ma napadlo, vsak skus aspon nejakú brigádu. Nemáš deti zase až také male. Mnoho mamiciek nema poobede ako vyzdvihnúť deti zo škôlky, tak skus sa ponúknuť, si uz vtedy doma.

anita6666
26. jún 2022

@natalienka12 tak ty máš riadne narušené vnímanie ohľadom toho sexu....sú muži,ktorí majú sex aj doma a na druhý deň alebo aj v ten istý deň maju sex s k*rvou zo zoznamky úplne bez problémov,navyše bez ochrany...chlap sa veľmi rýchlo zariadi a nepotrebuje vydierať nejakú chuderu sexom...dnes je toľko povolnych žien aj zadaných s kadejakými zvratenymi uchylkami,ze dnes nájsť sex nemá problém fakt nikto...ani muži ani zeny

natalienka12
26. jún 2022

@anita6666 Nie, nic nemam narusene. Praveze autorka sama pise, ze ho trestala tym, ze odmietala sex. Ano, on si ho hladal inde ale to bol zaciatok konca vztahu, ktory sa vyhrotil do extremu, ze matku svojich deti vyhadzuje na ulicu. Autorka stale hlada vyhovorky, ako sa to neda, nie ako sa da. Lidl nie, ale druhu robotu ano. Varit musi kazdy den, nie nemusi, da sa navarit aj na 2 dni. Vyzivne si nedala upravit neodkladnym opatrenim, ale lamentuje. Poradime jej, vsetko odmieta.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
liljana
26. jún 2022

Dalsia vec. To je je momentalny problem. Dalsi problem, co ta caka je, s platom, co mas, budes mat nizky dochodok. A nemas vlastne byvanie, ani zial nic nezdedis. Ako chces riesit toto? Ako budes platit s dochodkom 300-400 eur komercny prenajom maleho bytu? Musis to riesit pomaly uz dnes, dlhe roky vopred. Necakat, ked ti tento problem v 50, 60tke zaklope na dvere ako ten dnesny. Pri minimalnej mzde a nizkych dochodkoch je vlastne male byvanie jedina sanca, ako prezit v starobe.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
liljana
26. jún 2022

Prepac. Nemas pravdu, ze detmi si sa uvrhla do chudoby. S tym platom a vzdelanim by si zila z ruky do ust aj bez deti. Vela zien ma deti, dokonca su same a neziju v chudobe. Sli postupne. Najskor skola, vzdelanie, praca, prax, odlozit uspory, byt na hypo a v 25-28r. deti. Ty si zial toto asi preskocila. Ale vsetko sa to da dobehnut, len treba chciet. A s detmi to bude tazsie ako single bez zavazkov v 20tke, ale nie nemozne.
Prva vec je rozhodnut sa. Potom najst socialny byt. Ked budu mat deti okolo 12r, uz nepotrebuju aby bol niekto s nimi nonstop doma. Dovtedy mozes popracovat na vzdelani a potom si najst kvalifikovanu pracu s dvakrat vyssim platom. Mozno si najdes noveho partnera, pomoze ti a vtedy to pojde rychlejsie.