Zdražovanie a rozchod
Som vo veĺmi zléj situácii a zvažujem čo robiť.Zarobím v čistom 650€,žijem dlhé roky s mužom a máme deti.Nie sme manželia,žijem v jeho byte.Mne tu nepatrí nič.Viac rokov už máme zlý vzťah a už ma v poslednéj dobe vyhadzuje.Aj pri najmenšom konflikte hovorí aby som vypadla z jeho bytu.Vulgarne mi nadáva.O deti ani domácnosť sa nikdy nestaral.Je szčo a daňové priznanie si tento rok podal stratové.Pritom zarába viac než dobre ale dobre sa má len on pretože deťom na oblečenie,obuv nedá nič.Neberie ich ani na výlety.Pomôcť z rodiny mi nemá kto.Čo by ste robili na mojom mieste? Išli by ste načas do azyláku alebo si prenajali byt? Keď z výplaty zaplatím prenájom bytu nič mi neostane.V súčastnéj situácii kedy sa všetko zdražuje nevidím žiadne východisko.Momentálne mám ušetrených 1250€ čo je na začiatok veĺmi málo.Lepšiu robotu nezoženiem,nemám adekvátne vzdelanie a ak budem mať 2 práce zanedbám svoje deti a domácnosť.Ďakujem za každú radu.
Do akej chudoby? To čo píšeš za nezmysel
Chudoba je keď deti majú 1 jedlo za deň, nemajú hračky, nemajú vlastnú postel, chodia do charity po oblečenie či potraviny, …
Tvoje deti možno nemajú všetko na čo úkazu prstom, ale určite nie si chudobné
A mimochodom aj chudobné dieťa môže byt šťastne
Autorka: koho si si nasla, toho mas…ked si videla, co to je za bula, naco si si dala urobit od neho 2 deti? Teraz nariekas. Ja som ti ponukla ist do Lidla. A nie nie, lebo by si nemohla byt s detmi. A zrazu ti tu niekto ponukol Kaufland a ze aky super napad, pritom viem, ze v Lidli viac vychadzaju v ustrety s upravou pracovneho casu. Nuz, ked sa neda, tak sa lutuj a plac, ako si sa porodenim deti uvrhla do chudoby. Do chudoby si sa uvrhla svojou nevzdelanostou a tym, koho si si nasla. Aky isiel, taku nasiel… a po rozchode nezabudni si dat urobit este aspon 2 deti od dalsieho podobneho bula.
Tak vidíš, vlastným pričinením si to zmenila. Byt tebou, hľadám inú prácu ako je doručovateľka.
@liljana žiaľ, nemôže mať každá plat nad 1000€ a super vzdelanie, vieš koľko je takých rodin, ktoré nebudú mať nikdy super vzdelanie a ani vlastne bývanie? Podmienky na získanie hypo žiaľ nepustia.
Autorka: Slovenska posta ma uplne ze najmizernejsie platy. Cim skor odid. Lidl aj Kaufland maju aj celkom dobre platove ohodnotenie, akoze viem, ze 900 eur netto na Bratislavu nic moc, ale tolko tam realne zarobit mozes, co nie je malo, vzhladom k tomu ze nemas VS vzdelanie a vlastne budes robit len manualnu pracu bez zodpovednosti.
@natalienka12 na skrátenú pracovnú dobu môže zabudnúť , že bude mať 900€ netto, tam zarobia, ale baby sa namakajú aj celé dni. Aj v Pepco je ešte 800-900€ , len tam treba cely deň tiež byť. To skôr keby po práci šla niekde ešte upratovať, možno bude na tom istom.
@annamalaga Nesuhlasim, v Lidli by aj na 20hodinovy uvazok mala 500 netto a este moze po veceroch sukromne upratovat, v Bratislave su taxy za upratovanie dost vysoke. Ale to zase bude robit nacierno a ten jej bulo ju moze bonznut uradom.
@annamalaga A to je stale viac ako na tej nemoznej poste, nepoznam horsie platy ako na poste.
Je úplne jedno, že má daňové so stratou. Sudca nie je blbec a vie, že to často chlapi robia, aby nemuseli platiť výživné. Stačí na súde preukázať aké ma výdavky a hneď je jasné, že čistý príjem na vyšší. Ako ti už radili, daj si deti zveriť do osobnej starostlivosti a žiadaj reálne výživné. Ja by som na každé žiadala minimálne 150 Eur. Kľudne aj 200 Eur. A hľadať si lepšie platenú prácu. 650 Eur na Bratislavu je veľmi málo. Tu na MK je skupina Pravne poradenstvo. Na začiatku sú články od právničky a vo veľa diskusiách ženy riešia rozvod a výživné. Ja som po rozvode a v tej skupine som sa dozvedela, na čo mám právo a ako sa dajú rôzne situácie riešiť. Odporúčam prečítať minimálne články od právničky.
Ja by som si na tvojom mieste nasla aj druhu pracu. Suce mas pravdu teraz nacas deti zanedbas, ale ak cgces aby sa aspon oni mali lepsie nielen teraz, ale aj v buducnosti mala by si to urobit. Ak si myslis ze deti budu vyrastat v kludnejsom prostredi ked budete oddelene, urcite to sprav. Urcite si podaj aj vyzivne, ale bolo by dobre dokazat ako pises ze nieje stratovy a ze pekne zarobi. Drzim palce a v BA som zila viac rokov, mala som viacero brigad na cierno a neklesla som pod 10eur na hkdinu. Skus domeliu portal, tam som vzdy nasla.
no pri rozvode resp.zverení detí do osobnej straostlivosti treba dobrého advokáta....ten presne vie, ako a na čo sa zamerať pri kladení otázok....vychádza sa z jeho oficiálneho príjmu, ak má vyšší príjem tak dokazovanie je na tvojej strane....sudca vie zobrať do úvahy ak má napr.príjem 500eur a dovolí si platiť hypotéku na 4izbový byt a chodiť na dovolenky....tam je viditeľné že jeho príjem je vyšší....ale dokazovanie je na tvojej strane, inak to môže byť len tvrdenie proti tvrdeniu....
zeny,bude sama a dve pomerne male deti...uvedomujete si to?Nikto jej s nicim nepomoze,deti ,choroby,prazdniny,skolske volno....a treba aj pri tych detoch byt,prizriet ich,ist vonku,venovat sa im,varit prat....ach jaj.Odide do roboty a deti co...
A potom že manželstvo je len papier 🙂 v prvom rade by som nerodila deti "partnerovi" alebo minimálne myslela na budúcnosť a na to aby som nebola na neho odkázaná
@annamalaga Ziadna doba nie je idealna a vzdy sa da nieco spravit na vyriesenie byvania. Ludia stavali a kupovali byvanie pocas vojny, pocas socializmu, pocas prosperity, aj v recesii. Ti ktori sa v kazdej tejto dobe iba stazovali na vonkajsie okolnosti, kvakali a nic pre riesenie neurobili, ti sa nikdy k nicom ani nedopracovali. Ti co nekvakali, nesedeli, snazili sa, ako to slo, ti byvaju vo vlastnom.
@natalienka12 no neviem, ak sa k tebe sprava miz ako ku handre a ty mu uz este za odmenu das sex, tak to vnimanie mas riadne narusene, ono by sa to aj nejako dalo nazvat, ale nebudem sa tu prezentovat ako nejaka slepica. Je to matka dvoch malych deti a on je zjavne hajzel, takze ma moju podporu a nebudem sa zastavat takeho hulvata predsa.
@jane1987 Preco si nechala urobit 2 deti od hulvata? Ktory si ju nevazi ani natolko aby si ju vzal za manzelku. Takto stoji otazka. Koho si nasla, toho ma.
@natalienka12 vies, nie kazdy sa prejavi hned, ono to pride casom a taketo odsudzovanie je absolutne nevhodne a maximalne hlupe. Ak neporadis, radsej bud ticho, vies ako sa hovori, mlcat je zlato.
@zazvorka87 Alebo by dodnes bola bezdetna a hladala niekoho, s kym by mala aspon deti. Pre hore uvedene dovody. Takto ma aspon dve zdrave deti a peniaze si zarobi. Bude musiet.
Dnes muzi prave preto nechcu ist do sobasov pre dovody, ktore si uviedla. Ze budu platit vyzivne a vyplacat majetok niekomu, kto nechce pracovat, alebo ma nizke vzdelanie a pracuje za minimalnu mzdu. Okrem toho, kolko je parov s priemernou mzdou a po rozvode nemaju ani majetok a a manzel ani prijem na vyzivne nepracujucej manzelky po tom co zaplati vyzivne na deti. Cize ani svadba casto nezachrani pred nezodpovednostou a neochotou pracovat.
@zazvorka87 ten smiesny papier ti nic nezarucuje. Aj s nim mozes veru vo vztahu dopadut velmi zle a prakticky bez nicoho a na holych kolenach. Si myslim, ze azylak by jej aspon na cas pomohol a isto by ju vedeli posunut niekam dalej a dobrym smerom
Inak vieš o tom, že nemáš doma novorodenca a kvantum detí kempí doma samo a čaká na rodiča/rodičov?
Samé výhovorky stále.
@liljana ale zase máš pravdu, dnes je kopec možnosti, či už kurzy alebo tak, zase to nieje take , ako za socializmu.