Žiarlivosť na partnerove dieťa
Ahojte, som s priatelom cca 3 roky, obidvaja mame dieta z predoslych vztahov. Ja mam syna v striedavke po tyzdni, jeho dcera chodi vzdy ked tu mam ja syna, cize kazdy druhy vikend/tyzden. Vsetko bolo super az kym sa nestalo, ze jeho dcera je uz cca dva mesiace u nas na stalo. Neviem sa s tyˇ stotoznit, nakolko doteraz sme mali cas rozdeleny na cas pre seba a cas s detmi. Odkedy je tu ona tak sa vsetko toci iba okolo nej, prisposobujem sa 100% nej len aby bola ona spokojna. Bojujem s tym a neviem sa s tym vyrovnat, viem ze ziarlim na nu a citim sa byt na vedlajsej kolaji, akonahle sa ozvem ze mi nieco vadi tak dostanem iba vycitky ze sa spravam tak ze mi oni prekazaju a ze nechce uz po mne nic ani aby som ju vozila a vyzdvihovala zo skolky. Je to naozaj dva mesiace trapenia a neviem sa cez to preniest…Viem, ze to asi nebude takto stale - verim teda ze za par tyzdnov prejdeme spat na ten rezim povodny ale ten moj vztah voci nemu sa tak zmenil ze neviem ako dalej… Proste citim, ze je na nu zatazeny pritom mi tvrdi opak. Prosim mate nejake tipy ako sa mam s tym vyrovnat? Zazivali ste niektora takuto ziarlivost na partnerove deti? Dakujem
@huxy no vieš, len tu veľmi záleží na tom aké má autorka na čas venovaný jej nároky. Ak chce chodiť po vyletikoch a dovolenkách len vo dvojici, tak je to pri deťoch nereálne. Tá malička môže mať 3-4r. Jej syn má neviem koľko, ale ja si reálne neviem predstaviť ktory sudca by jej pre decko odklepol striedavku 2t u otca a 2t u matky ak je dieťa školopovinné a rodičia nežijú v jednom meste.
Tu je kameň úrazu to, že ona ani so svojím deckom netravi toľko času ako normalne matky. Samozrejme, že keď si na dva týždne odloží decko k otcovi a potom žije ako bezdetná, tak ma od partnera veľké nároky a všetko čo jej z toho 2t komfortnu bez záväzkov uberá, je v jej očiach chápané ako krivda a zanedbávanie.
Teraz si vezmi, že tej malej nedajbože tá mamička umrie. Tak ju rovno porazí pretože tá malička by s nimi bola 24/7 celý rok. Toto je pre ňu horor keďže ani so svojím vlastným toľko času netravi.
@anonym_e8c1fb ja to vidím úplne inak. Osobne som mala skúsenosť, že chlap mal 2 deti vo svojej starostlivosti, vôbec neboli tak malé. Mali chodiť 2 dni do týždňa k matke, ani to nechodili, jemu to asi vyhovovalo. A všetko robil časom.len s ohľadom na nich. A pritom zas tak veľa som od neho nechcela, len jeho čas, aspoň raz, dva krát do týždňa, na pár hodín. Ja som si to vždy vedela zariadiť, a to som mala dcéru u seba. Tu mám pocit, že pre autorkinho partnera je len dcéra a až niekde ďaleko za ňou autorka. Ja by som s takým chlapom nebola
@bandr raz mi znama povedala raz si to dieta neporodila nikdy ho nebuded mat tak rada ako svoje...ale z tvojich viet mi pride ze extra neoblubujes ani svoje vadi ti sucast partnera to nikdy dkbre nebude a keby si mal vybrat letis ako spinava handra
@bandr raz mi znama povedala raz si to dieta neporodila nikdy ho nebuded mat tak rada ako svoje...ale z tvojich viet mi pride ze extra neoblubujes ani svoje vadi ti sucast partnera to nikdy dkbre nebude a keby si mal vybrat letis ako spinava handra
@anonym_be9442
tak presne. Aj moj otec tak robil. Po rozvode mal priatelky. Zo dve mu oznamili bud my alebo oni. To bolo velice rychle - uz mi nevolaj, cau! A to boli zeny s detmi... Neboli sme u neho denne ale mohli sme sa stretavat kedy sme chceli a dalo sa. Ziadne ze kazdy druhy vikend! A to my sme boli fakt zlate, nekonfliktne, ziadne drzane. A veru istetne boli fajn, aj nastvana som bola, ze sa s niektorou rozisiel 🙂.
Komenty precitam neskor ale keby mas zrazu svoje dieta stale u seba ako kazda matka ( nerozvedena ) tak tiez Ti vadi ze nemas cas rozdeleny pre Vas a cas pre Vas plus dieta ? Alebo by to bolo uz ok ze sa prisposobujete tvojmu dietatu stale ?
Inak.. ja by som si partnera s tak malym dietatom nenasla ( ak sama tak male prave nemam) takze to bolo tiez len tvoje rozhodnutie ist do vztahu s nim ,musela si mysliet dopredu ze sa moze zmenit situcia ( zacinam citat komenty)

@anonym_e8c1fb sama píšeš ten kto chce, si nájde čas na svoju polovičku. A to je podstata. Partner autorky to očividne nechce. Ja jej držím palce, nech nájde dosť síl, aby s takým mužom nebola. Žiadna žena nechce mať pocit vo vzťahu, že je vždy a za každých okolností na poslednom mieste. Nie je to správne.
@huxy no vieš, len tu veľmi záleží na tom aké má autorka na čas venovaný jej nároky. Ak chce chodiť po vyletikoch a dovolenkách len vo dvojici, tak je to pri deťoch nereálne. Tá malička môže mať 3-4r. Jej syn má neviem koľko, ale ja si reálne neviem predstaviť ktory sudca by jej pre decko odklepol striedavku 2t u otca a 2t u matky ak je dieťa školopovinné a rodičia nežijú v jednom meste.
Tu je kameň úrazu to, že ona ani so svojím deckom netravi toľko času ako normalne matky. Samozrejme, že keď si na dva týždne odloží decko k otcovi a potom žije ako bezdetná, tak ma od partnera veľké nároky a všetko čo jej z toho 2t komfortnu bez záväzkov uberá, je v jej očiach chápané ako krivda a zanedbávanie.
Teraz si vezmi, že tej malej nedajbože tá mamička umrie. Tak ju rovno porazí pretože tá malička by s nimi bola 24/7 celý rok. Toto je pre ňu horor keďže ani so svojím vlastným toľko času netravi.