Žiarlivosť na partnerove dieťa
Ahojte, som s priatelom cca 3 roky, obidvaja mame dieta z predoslych vztahov. Ja mam syna v striedavke po tyzdni, jeho dcera chodi vzdy ked tu mam ja syna, cize kazdy druhy vikend/tyzden. Vsetko bolo super az kym sa nestalo, ze jeho dcera je uz cca dva mesiace u nas na stalo. Neviem sa s tyˇ stotoznit, nakolko doteraz sme mali cas rozdeleny na cas pre seba a cas s detmi. Odkedy je tu ona tak sa vsetko toci iba okolo nej, prisposobujem sa 100% nej len aby bola ona spokojna. Bojujem s tym a neviem sa s tym vyrovnat, viem ze ziarlim na nu a citim sa byt na vedlajsej kolaji, akonahle sa ozvem ze mi nieco vadi tak dostanem iba vycitky ze sa spravam tak ze mi oni prekazaju a ze nechce uz po mne nic ani aby som ju vozila a vyzdvihovala zo skolky. Je to naozaj dva mesiace trapenia a neviem sa cez to preniest…Viem, ze to asi nebude takto stale - verim teda ze za par tyzdnov prejdeme spat na ten rezim povodny ale ten moj vztah voci nemu sa tak zmenil ze neviem ako dalej… Proste citim, ze je na nu zatazeny pritom mi tvrdi opak. Prosim mate nejake tipy ako sa mam s tym vyrovnat? Zazivali ste niektora takuto ziarlivost na partnerove deti? Dakujem
Predstav si, ze by takto reagovala nova partnerka tvojho ex na tvoje dieta? Ako by si sa citila? A co ak by sa to nezmenilo, co ak by ste ju mali od teraz stale? Ak si nevies predstavit tak fungovat, treba zist z kratsej cesty. Co ak by ste tvoje dieta mali stale a novemu partnerovi by to vadilo? Co by si urobila?
To je to "caro" vztahov ak maju partneri zavazky, neda sa tvarit, ze deti neexistuju 🤷♀️ bud to zvladnes a nastavite nejaky akceptovatelny model (pre vsetky zucastnene strany) alebo nie.
Urob mu laskavost a rozid sa, ked sa stara s laskou o svoje dieta. Ak Ty mas striedavku a tvoj syn je u vas 2 tyzdne v mesiaci, jeho dcera inokedy bezne dva vikendy v mesiaci, vtedy je to akoze v poriadku.
Preco to nazyvas ziarlivostou. Ked je tam dcera ty si na druhej kolaji ked sa vsetko prisposobuje jej. Poznam to. A bude to horsie ked pojde do puberty. Ak s nimi nahodou vydrzis.
Zaujímavé, ze dieťa v skolkarskom veku je u vas dva mesiace. To matke vobec nechyba?
Zaujímavé, ze dieťa v skolkarskom veku je u vas dva mesiace. To matke vobec nechyba?
@anonym_62d30c ked sa na otca da spolahnut, mne by nechybalo🤣
tie mam dceru a predstavte si neskacem nonstop okolo nej... neprisposobujem svoj zivot len jej ale aj partnerovi ... to ze decko rozmaznava neznamena,ze jej tatik roka .. ako spravny chlap musi vediet venovat cas vsetkym a nie jednemu ... takze autorku chapem .. tiez by ma stvalo,keby dieta bolo takto rozmaznavane a vas zivot a vsetko islo stranou .. a potom zas do normalu ako si urcuje milostivy - to nieje partner do zivota ... vsetkeho vela skodi ..
Vitaj vo svete, keď má rodič dieťa pri sebe. Samozrejme, že všetko sa točí okolo dieťaťa, keď je malé. Problém je, že obaja ste doteraz vychovávali len čiastočne a tak si si odvykla od toho, ze je dieťa furt doma.
Prestaň žiarliť na dieta
@anonym_62d30c ma zdravotne problemy preto nemoze byt matka s nou
Praveze pocitaj s tym, ze to MOZE BYT TAK STALE. Je to jeho dieta (bolo skor nez Ty) a moze sa HOCICO stat a bude ju mat stale. Ak Ti to dieta prekaza (z akychkolvek dovodov) teraz druhy mesiac, daj si spiatocku. A ak na nu ziarlis, je to trapne. Je to jeho dcera a nie partnerka. Mozes prechovavat rozne emocie, ale ziwrlit? Vazne? Toto nie je OK s Tebou.
Vitaj vo svete, keď má rodič dieťa pri sebe. Samozrejme, že všetko sa točí okolo dieťaťa, keď je malé. Problém je, že obaja ste doteraz vychovávali len čiastočne a tak si si odvykla od toho, ze je dieťa furt doma.
Prestaň žiarliť na dieta
@anonym_130534 ano odvykla, navyse ak dokazal venovat cas aj mne, to uz dva mesiace neni a som toho nazoru ze na vztahu treba pracovat a budovat ho. Mam za sebou 17 rocne manzelstvo a toto nikdy nebol problem. Pokial sa on nezmeni v tomto asi to nema vyznam, lebo ak mu poviem ze podme sami niekam tak povie ved co ved moze ist aj mala s nami…. no comment proste
@anonym_130534 ano odvykla, navyse ak dokazal venovat cas aj mne, to uz dva mesiace neni a som toho nazoru ze na vztahu treba pracovat a budovat ho. Mam za sebou 17 rocne manzelstvo a toto nikdy nebol problem. Pokial sa on nezmeni v tomto asi to nema vyznam, lebo ak mu poviem ze podme sami niekam tak povie ved co ved moze ist aj mala s nami…. no comment proste
@bandr ... By ma zaujímalo, či keby to dieťa bol tvoj syn by si mala rovnaký názor.
@bandr a kde necha skolkarku ked Vy pojdete niekam sami? 😃
@bandr ... By ma zaujímalo, či keby to dieťa bol tvoj syn by si mala rovnaký názor.
@doriiis urcite by som sa snazila najst kompromis a neuprednostnovala len svoje dieta. Ja som proste taka, ze to ze sa stanem matkou neznamena automaticky ze prestavam mat partnersky zivot a vsetko sa toci kba okolo deti. Ve dtaky vztah neprezije ani pol roka
@doriiis urcite by som sa snazila najst kompromis a neuprednostnovala len svoje dieta. Ja som proste taka, ze to ze sa stanem matkou neznamena automaticky ze prestavam mat partnersky zivot a vsetko sa toci kba okolo deti. Ve dtaky vztah neprezije ani pol roka
@bandr ... Alebo si si len jednoducho zvykla rýchlo odbiť a vydržať víkendy s jeho dcérou a potom ho mať iba pre seba. Pozor na karmu. Funguje
@bandr .... Takže on má odložiť dieťa, aby mohol ísť niekam s tebou? Tak si to predstavuješ?
@bandr je to jeho dcera, ked chodi do skolky, asi je aj mala, je jasne, ze je na nu zatazeny. Ale uplne ta chapem, tiez by som nedavala, ja nie som vobec typ dobrej macochy, co sa s laskou postara o kukucku.
V skratke, mne pomohlo co najviac sa distancovat-zit si svoj zivot, samozrejme otvoreny aj cudziemu dietatu v pripade zaujmu. Ale nevozim, nevymyslam vylety, nestriham nechty, nevarim speci jedla…
@majlo1234 dakujem za podporu lebo same hejty tu aka som hrozna 😀 ja nemam problem sa postarat, navarim odveziem doveziem, kupim jej vzdy nieco ked kupujem aj mojmu, aj mimo toho tiez. Len som ocakavala ze to tak bude aj z opacnej strany, ale vzdy len ja mam “starost” s nou … a on s mojim synom nikdy nemal starost ze by musel ho riesit… nevadi uvidim teda ci sa budem vediet odosobnit a ci vydrzim
dakujem este raz za pochopenie
@bandr nevidim na tom nic zle, ze by dieta povarovala na chvilku babka…
@bandr ja ti úplne rozumiem. A preto chlapa s dieťaťom by som už nechcela. A poznám to, ty sa staráš, on o tvoje nezakopne, čas na partnera si nájdeš aj keď si so svojim dieťaťom, ale partner si ho nenájde alebo nechce nájsť. A správne píšeš, na vzťahu treba pracovať, ale to musia chvieť obaja.
Prestaň žiarliť na dieta
@anonym_130534 👏👏👏👏👏
A preto som nechcela chlapa s deckom. Točiť sa a robiť sluhu cudziemu dieťaťu. Robiť dusno všetkým naokolo? To radšej nie.
Ak s deckom tak už min. vo veku 15+. Ešte lepšie dospelé, samostatné.
@bandr ja ti úplne rozumiem. A preto chlapa s dieťaťom by som už nechcela. A poznám to, ty sa staráš, on o tvoje nezakopne, čas na partnera si nájdeš aj keď si so svojim dieťaťom, ale partner si ho nenájde alebo nechce nájsť. A správne píšeš, na vzťahu treba pracovať, ale to musia chvieť obaja.
@huxy presne, dakujem za podporu. Ty dieta uz mas ? pride mi sebecke hladat partnera bez dietata ked ja dieta mam, jedine najst partnera ktory to chape a bude chciet aj mne iste veci opatovat… to je asi nerealne 🤣
Jeho dieta je velmi male … neviem ako je stary tvoj syn, ale nevidim buducnost vo vasom vztahu. Asi nemate 40 a kazdy mate ine predstavy. Ak by mala ostala u vas navzdy bol by to mega pruser. Ty si zvyknuta mat 2 tyzdne slobodny zivot a 2 tyzdne rodinu … u partnera to tak nie je. Najdi si niekoho s dospelymi detmi uz z domu a budes spokojna. Partner uz dalsie chciet nebude a mas len syna 2 tyzdne … nehodite sa s aktualnym k sebe. Nemusis sa ani citit zle ani nic, len nebud zbabela a peiznaj si to a pohni sa dalej … on problem nevidi … ty ano. On to nema sni preco riesit ani ukoncovat … ty ano. Riesenie je jednoduche … kazdy u seba doma so svojim zivotom
@anonym_62d30c ma zdravotne problemy preto nemoze byt matka s nou
@bandr ZAPAMÄTAJ SI JEDNU VEC ☝️ KEĎ SÚ VO VZŤAHU DETI Z PREDOŠLÝCH MANŽELSTIEV VŽDY JE NIEČO NAČO SA MUSÍŠ PRIPRAVIŤ Aj na takého situácie aj na rôzne iné! Som tridsať rokov v manželstve kde bolo dieťa a ver -never,vždy boli deti prioria kým boli malé a v podstate aj už aj ako dospelé. VŽDY! Našťastie to máme rovnako a nemali sme chvalabohu žiadne striedavky. A nikdy nebolo moje-tvoje deti aje NAŠE! Dodnes im pomáhame vo všetkom ak nám to umožnia .
Nikdy by som nedovolila dať si dieťa do striedavej starostlivosti. Pte mňa sú deti na prvom mieste a vždy sme všade chodili spolu ako rodina a NIKDY sme nemali pocit,žeby sme nemali aj svoj život.
Asi to bude aj o tom, že robí rozdiel medzi tvojim a jeho dieťaťom. To by ste si mali vydiskutovať. Ja osobne nevidím nič zlé na tom, keď dieťa pobavia starí rodičia. My sme manželia a máme 2 deti a normálne ich starí rodičia strážia od malička. Na 3-4 hodiny. Staršiu od 3 rokov mávali pravidelne celý deň. S mladšou som na MD, takže to zatiaľ nebolo potrebné. No Ty musíš tiež počítať s tým, že môže byť u Vás ešte častejšie a porozmýšľať, či by si to zvládla.

@bandr je to jeho dcera, ked chodi do skolky, asi je aj mala, je jasne, ze je na nu zatazeny. Ale uplne ta chapem, tiez by som nedavala, ja nie som vobec typ dobrej macochy, co sa s laskou postara o kukucku.
V skratke, mne pomohlo co najviac sa distancovat-zit si svoj zivot, samozrejme otvoreny aj cudziemu dietatu v pripade zaujmu. Ale nevozim, nevymyslam vylety, nestriham nechty, nevarim speci jedla…