icon

Žijem s bývalým. Ako to povedať novému partnerovi?

Včera o 18:53

Dobrý večer.

S bývalým sme sa rozišli, ale kvôli domu ešte stále bývame pod jednou strechou. Každý si žijeme svoje, len predaj a majetkové veci sa vlečú.

Medzitým som spoznala niekoho nového. Boli sme párkrát vonku a začína mi na ňom záležať. Len netuším, ako mu povedať, že doma stále bývam s ex, aby si nemyslel, že medzi nami ešte niečo je. Povedali by ste to hneď alebo až keď by bolo jasné, že z toho bude niečo viac?

earlgrey
Včera o 18:59

Hneď.

jblheart
Včera o 19:13

Podľa toho či a aký vplyv to bude mať na váš vzťah. Ak bude chcieť ísť k tebe a vždy to odmietneš alebo až potom naňho vybafneš že nemôžete lebo stále bývaš s ex.. tak to asi neskončí dobre.. Zrejme treba byť úprimný hneď a buď to pochopí alebo nie. Bude to aj taký test na neho.. možno bude žiarliť, možno ťa bude upodozrievať že s ex niečo stále máš aj keď chodíš s ním, možno ti bude chcieť pomôcť sa čo najskôr osamostatniť alebo ťa pozve bývať k nemu.. a budeš vedieť s kým máš dočinenia kým to nie je ešte úplne vážne.

doux
Včera o 19:21

Aj ja som za otvorenú komunikáciu a tak dôležitú informáciu mu podať okamžite.

vilma7
Včera o 19:26

Odstahovala by som sa čo najskôr od byvaleho.

anonym_b33b48
Včera o 19:29

Presne to si bude mysliet ako kazdy normalny clovek,podnajom si clovek sam raz dva najde.Tak kde bol problem???

anonym_568067
Včera o 19:39

Ak už taka situacia tak hneď.
Ak to bude tajiť može to brať aj ako klamstvo.

anonym_901e66
Včera o 19:43

Mala si mu to povedať na začiatku. Ja by som do toho ani nešla, keby som vedela, že dotyčný býva s ex.

guiseppinka
Včera o 19:45

Boli ste parkrat vonku. Netusis, co a ci z toho vobec nieco bude. Zatial by som to nehovorila, az ked by bud na to prisla rec. Ale objasnila by som to, ze sice zijeme pod jednou strechou, ale kazdy si riesi svoje. Ppznam x takych ludi. Urcite by som to vsak nehovorila skoro...

anonym_840482
Včera o 20:11

Ja byt ten chlap, tak by som ta poslala kade lahsie. Byvat s byvalym. Neuveritelne

mirkava
Včera o 20:12

@anonym_autor tak, ako si to napísala tu na koňa.

anonym_5494a3
Včera o 20:20

Nechcela by som ta.Zober si to opacne… páčilo by sa ti keby býva s bývalou? A možno sedi na dvoch stolickach?Nemas jeden vztah ukončený a komplikujes si to už s druhým.Nevies byt ani chvíľku sama.Nepochopim toto chodenie zo vztahu do vztahu a potom, že samých podobnych tlkov stretávate

katarinka963
Včera o 20:58
@vilma7

Odstahovala by som sa čo najskôr od byvaleho.

@vilma7 je to aj jej dom

anonym_580120
Včera o 21:05

to by som povedala ako prvé hneď pri zoznamení.

anonym_97ae36
Včera o 21:12

Určite by som mu to nevešala na nos. Ešte ani nevieš, či vôbec bude nejaký vzťah medzi vami. Nemusíš sa nikomu spovedať, je to tvoje súkromie a momentálne si situáciu riešiš, je to v procese. A keby mi niekto začal vykrikovať, že prečo som mu to nepovedala, alebo že mi neverí, tak nech ide taký chlap kade ľahšie. Veď keď je to aj tvoj dom, nebudeš si niekde platiť drahý podnájom, počkáš kým sa to dorieši a vysvetľovať to niekomu, s kým si strávila pár dní? A kde sme? Načo? A ti tu píšu hovadiny, ver mi a nepochybuj o sebe, nemusíš mu nič hovoriť, nie si povinná.

marca12
Včera o 21:21

@anonym_autor Uz by bolo nacase mu to povedat. Netreba zahmlievat. Jasne mu povedz ako sa veci maju. Zaklad vztahu je vediet sa rozpravat.

moonlight1210
Dnes o 02:18

@anonym_autor povedala by som to teraz, kym to nie je medzi vami vazne.

Take info inak zneju v case, ked o nic este nejde, a inak, ked to vyzera, ze si sa priznala, lebo uz ide do tuheho. To potom vyvolava otazky, preco si to zase tajila tak dlho. Ved to v podstate nie je intimna info, akoby bola o zdravi a podobne. Je to skor majetkova info.

Ak pre tuto info on vase stretanie ukonci, bude to trochu menej boliet teraz, ako potom neskor.

A ber to ako postuchnutie od zivota, ze uz ten majetok treba sfinalizovat cim prv. Riesit usilovnejsie dovody, ktore vas s exom brzdia pri predaji, atd.

anonym_840482
Dnes o 06:47
@anonym_97ae36

Určite by som mu to nevešala na nos. Ešte ani nevieš, či vôbec bude nejaký vzťah medzi vami. Nemusíš sa nikomu spovedať, je to tvoje súkromie a momentálne si situáciu riešiš, je to v procese. A keby mi niekto začal vykrikovať, že prečo som mu to nepovedala, alebo že mi neverí, tak nech ide taký chlap kade ľahšie. Veď keď je to aj tvoj dom, nebudeš si niekde platiť drahý podnájom, počkáš kým sa to dorieši a vysvetľovať to niekomu, s kým si strávila pár dní? A kde sme? Načo? A ti tu píšu hovadiny, ver mi a nepochybuj o sebe, nemusíš mu nič hovoriť, nie si povinná.

@anonym_97ae36 ano , presne tak sa buduje dovera. Treba to ututlat 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️