Žijem s nudným partnerom
Ahojte milé ženy. Rozhodla som sa napísať otázku smerovanú ženám, ktoré sú viac ako 10 rokov vo vzťahu a prípadne muž je nudnejší typ. Či takýto vzťah má význam. S partnerom sme spolu 17 rokov a uvedomila som si čo mi na ňom dlhodobo vadí. To že je nudný. Máme spolu dve maličké deti, 5 rokov som na materskej nepretržite. Patrím medzi živšie povahy. On medzi nudnejšie. Je plachý, ťažko nadviaže nové vzťahy, nemá extra nápady, stačí mu stereotyp a nemá extra potreby na zmeny. Ak chcem zmenu musím všetko vymyslieť a zariadiť. On je ten ktorý zaplatí účty, jedlo, zarobí. Ja som tá čo dáva nápady, na všetko. Od A po Z. On málokedy má nápad aj čo sa týka detí. Ale je muž ktorý je pokojný , ALE veľa dusí v sebe o čom nevie hovoriť. Postará sa o bezpečie nás aj finančne. Ale nemáme nič spoločné, ani záľuby, ani koníčky. Cítim, že by som tak potrebovala by som s ním zažiť pozitívny adrenalín, napríklad cesta na motorke, alebo aj spoločný skok z lietadla. Vnímam, že až tak sa s ním nudím, že potrebujem takýto silný "úder" zážitku s ním. Stále ho mám rada, ale mám obavy že som odkázaná stále sa prispôsobiť jemu, lebo on tvrdí že prečo by mal robiť veci ktoré chcem ja aby robil. Inak je veľmi šetrný, nekúpi si nič na seba, tak mu veci kupujem ja. Asi som ho rozmaznala. Myslí, že tým budeme mať viac keď on má menej a vyzerá ako chudobný člen rodiny. Ženy poradte prosím. Mám pocit, že takýto typ sa už nezmení na živšieho a že s ním bude stále nuda
Je taký typ.
@anonym_def37d možno dost nanic, ale...vždy ked som našla nejakého parťáka na turistiku, vždy sa objavik další horší problém
Uvediem - našla som si jedneho, ktory miloval turistiku a cvičil. Super. Na jednom turistickom pobyte naše kamaratstvo přerostlo v obrovsku lasku, že skoro až svadba. Ale bol náboženský fanatik, úplne posadnutost, zákaz cvičenia jógy a trochu maman. Nakoniec ultimáta, ktore nesnesiem. Další notoricky ku.evnik a mamanek v jednej osobe, ktory mna nakazil chlamydiami..Další, ktory mal dlhy, kam sa pozrel, kedy úplne hlupo naletel kamarátovi a cvaka milion korun českých za nic. Naivita nepozna hranic. Tak som to vzdala.
@sfet Ale ved to je uplne mimo temy. Autorka riesi nieco uplne ine.
Ináč teda k tým, ktoré sa tu čudujú, že či nevidela, že bol taký aj predtým… Ja keď som spoznala manžela (dlhé roky sme boli len kamaráti) tak bol akčný na mňa až moc. Furt dakde, bicykle, splavy, plávanie, áno aj pijatiky s kamošmi ale proste stále dačo robil. Múzeá, letenky za pár eur, permanentky na vlak… Ja mu píšem, nejdeme von a on mi pošle foto z dákeho opačného konca sveta. Aj keď sme sa dali dokopy, stále pre mňa vymýšlal výlety a aktivity, tým že toho veľa skúsil, tak vedel že čo by sa mi páčilo… Po 12 rokoch? Najväčší domased, len práca a domov. Ak dačo chcem, musím si to naplánovať, vymyslieť a väčšinou aj zrealizovať sama.
ja to mam doma totožne. Chodím pravidelne s kamoškami raz za týždeň von. Riešim si svoje veci, záľuby. 🤷 Občas kvôli deťom niekam ideme. A tiež to musím celé vymyslieť, zariadiť. Len ja objednávam, telefonujem. Je to asi daň za stabilitu a usporiadaný rodinný život..
Autorka, ty tiež nie si žiadna výhra. Chudák manžel.

@sfet Nejde o to mat muza za zadkom. Ja som absolutne samostatna. Chodievam aj na 2-3 tyzdnove dovolenku na opacny koniec sveta sama. Ale pokial nie je nijaka aktivita, na ktorej vies so svojim partnerom "bondovat" a vytvarat spolocne zazitky, tak je to dost nanic.
@anonym_def37d možno dost nanic, ale...vždy ked som našla nejakého parťáka na turistiku, vždy sa objavik další horší problém
Uvediem - našla som si jedneho, ktory miloval turistiku a cvičil. Super. Na jednom turistickom pobyte naše kamaratstvo přerostlo v obrovsku lasku, že skoro až svadba. Ale bol náboženský fanatik, úplne posadnutost, zákaz cvičenia jógy a trochu maman. Nakoniec ultimáta, ktore nesnesiem. Další notoricky ku.evnik a mamanek v jednej osobe, ktory mna nakazil chlamydiami..Další, ktory mal dlhy, kam sa pozrel, kedy úplne hlupo naletel kamarátovi a cvaka milion korun českých za nic. Naivita nepozna hranic. Tak som to vzdala.