icon

Život bez varenia a pečenia

28. aug 2025

Ahojte, nie som ako iné ženy a preto mám veľký problém nájsť si partnera.
Vyzerám fajn podľa mňa, ale akonáhle sa spoznám s niekým bližšie, asi mu je zrejmé, že so mnou tvoriť rodinu nebude. V prvom rade nechcem mať deti, som už aj vo veku, že už by som ich ani nechcela mať. Od mladosti som vedela, že ja a deti nejdeme dokopy. Deti mám rada, myslím, že aj si s nimi rozumiem, ale neviem, či by som sa o nich vedela postarať / ak by ich mal partner v striedavke ) lebo.... nevarím. Nie žeby som nevedela, ale neznášam to a nemám k tomu vzťah. Áno, uvarím niečo jednoduché a rýchle kuracie, cestoviny, ryža, ale čokoľvek trvá viac ako 15 minút je pre mňa veľa. Ja som z tých čo sa veľa stravuje vonku, v reštauráciách, donáškách apd. Nepečiem. Niekedy som upiekla bábovku pred 20 rokmi a potom som skúšala cupcaky, ale inak toto nedávam. A nejem ani sladké. Čo sa týka upratovania, jasné, raz za čas. Ale mám pani, čo mi chodí raz do týždňa upratať a ja len prebehnem podlahu občas mopom a mám vždy po ruke mokré obrúsky. WC umývam každý deň. Nie som teda tá typické žena, čo má pekne vyzdobený domček, napečené, navarené, opraté, vyžehlené, deti sa hrajú na dvore so psíkom.

Všade, kde natrafím na nejakého muža toto odo mňa chce - varenie, pečenie, upratovanie, resp. to očákava od partnerky. Ja chodím do práce, chodím neskoro domov, potom idem hodinu cvičiť alebo mám anglinu a nemám záujem tráviť svoj voľný čas varením. Doma ešte často večer pracujem a pripravujem si veci na druhý deň. Ak si máš muž vybrať, či chce ženu, čo zarobí peniaze a vie sa o seba postarať alebo gazdinku, vyberie si logicky gazdinku.
A tak mi nezostáva nič iné, ako byť tá kamoška s výhodami. Ale mňa už tie výhody nebavia ako pred 10 rokmi.

Otázka znie: Sú to vydaté ženy, ktoré majú partnera a nevaria a nepečú? A napriek tomu ich manžel je s tým ok?

Strana
simsalabim
28. aug 2025

@anonym_autor som vydata, varim aj peciem, ale tak napoly s manzelom. Nie je to iba moja praca. Ja dokonca nejem maso, takze priprava masa bola vzdy iba jeho starost.

kaca222
28. aug 2025

Mrzí ma tvoja skúsenosť, ja si nemyslím, že každý chlap toto od ženy očakáva. Respektíve ak by som na takého natrafila, tak to by bola hneď stopka. My s mužom tiež veľa pracujeme, varím síce rada, ale varím tak raz za mesiac. Cez týždeň si objednávame menu z mesta (aj synovi od cca 1,5 roka) a cez víkend chodíme na výlety a teda jeme vonku. Nepečieme nič okrem narodeninovej torty, lebo jeme zdravo a teda koláče našim filtrom zdravej vyváženej stravy neprejdú 😀Upratovanie nenávidím, asi ani muž, je to pre nás strata času, chodí k nám firma raz za dva týždne a pomedzi to neupratujeme vôbec, len pustime robotický vysávač. Samozrejme taký ten bežný prevádzkový neporiadok upratať treba, to zaberá dosť času 😀 ale že by som pomedzi to umývala podlahu alebo kúpeľne, no ani ma nehne. páči sa mi tvoj postoj, máš voľný čas naplnený zmysluplnejšími aktivitami (šport, vzdelávanie) a ver, že ani v okolí nemám (v našej generácii) takú žienku domácu, ako popisuješ. Neviem teda tvoj vek, či už nie si staršia (pardon), ale my máme do 30 a v okolí sa každý chlap zapája do starostlivosti o deti a domacnost. Niekto viac, niekto menej, ale každý jeden vie navariť či upratať (tak, ako to chlap dokáže 😅). Tak držím palce pri hľadaní. A deti za mňa tiež nie sú prekážka, práve máme ešte o to viac radosti zo života, odkedy máme syna ☺️

anonym_d091d0
28. aug 2025

No veru možno posobis ako ich kamoš skôr,od rana do večera v práci potom niečo svoje a viac sa im nechce🙂😋
Ale aj to podľa mňa by sa dalo len ked ty nemáš ani čas na vzťah moc
Musíš hlavne nájsť takého ako si ty aby to vedel pochopiť myslím si

anonym_69fd15
28. aug 2025

Nevarime, stravujeme sa len v restauraciach, Sladke nejeme a ked nahodou raz za cas , tak ideme do cukrarne.Na upratovanie mame pani ktora chodi pravidelne.
Takze nie, kazdy muz nechce zenu, co bude stat pri sporaku, ci upratovat cele dni .Moj muz vyslovene tento typ zeny nechcel.

anonym_9f5a87
28. aug 2025

Manžela nemám, ale mám dlhoročného partnera.
Hneď po prvom sexe som mu povedala, že uvítam pomoc s mužskými prácami, že nič okrem jeho zubnej kefky u seba doma nechcem, že nebudem v mojej práčke prať jeho veci, že ma nezaujíma čo bude večerať, že kľúče od mojho bytu nikdy nedostane, že dieťa nechcem.
Pracujem do večera, od neho chcem masáž a kvalitný sex kazdý deň, alebo ako sme spolu, alkohol nepodporujem atď
Všetko rešpektuje, nemáme spory a hádky, vie, že by som ukázala dvere.
Poznáme svoje rodiny, berú nás ako pár, dostávam denne od neho pekné sms aká som úžasná a žena jeho života a ako sa na mňa teší🤭
Treba si nájsť mladšieho partnera, ktorý si na tú šibenicu zvykne😅

autor
28. aug 2025
@anonym_9f5a87

Manžela nemám, ale mám dlhoročného partnera.
Hneď po prvom sexe som mu povedala, že uvítam pomoc s mužskými prácami, že nič okrem jeho zubnej kefky u seba doma nechcem, že nebudem v mojej práčke prať jeho veci, že ma nezaujíma čo bude večerať, že kľúče od mojho bytu nikdy nedostane, že dieťa nechcem.
Pracujem do večera, od neho chcem masáž a kvalitný sex kazdý deň, alebo ako sme spolu, alkohol nepodporujem atď
Všetko rešpektuje, nemáme spory a hádky, vie, že by som ukázala dvere.
Poznáme svoje rodiny, berú nás ako pár, dostávam denne od neho pekné sms aká som úžasná a žena jeho života a ako sa na mňa teší🤭
Treba si nájsť mladšieho partnera, ktorý si na tú šibenicu zvykne😅

@anonym_9f5a87 len ja už tomu sexu tak veľa nedám. Nebaví ma to popravde. Nikdy to nebolo pre mňa prioritou číslo 1. Ja mám skôr rada spoločne strávený čas, výlety, spoločené večere, telka, rána bok po boku, že je niekto doma, keď prídem z práce apd.

minenkaa
28. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_9f5a87 len ja už tomu sexu tak veľa nedám. Nebaví ma to popravde. Nikdy to nebolo pre mňa prioritou číslo 1. Ja mám skôr rada spoločne strávený čas, výlety, spoločené večere, telka, rána bok po boku, že je niekto doma, keď prídem z práce apd.

@anonym_autor a potrebujes chlapa?

biba_18
28. aug 2025

nemyslím že ten môj je so mnou že varím 🤷‍♀️ takže nie, nie každý muž to očakáva…

minenkaa
28. aug 2025

Inak ja som tiež už pekne dlho nevarila

autor
28. aug 2025
@minenkaa

@anonym_autor a potrebujes chlapa?

@minenkaa jasne, že áno. Ako píšem. Ak by som nepotrebovala, tak to nepíšem. Ale s jedným som sa po rokoch rozišla. Čiže začínam odznova a narážam na toto. Plus každý chlap očakáva, že žena bude okrem toho aj bicyklovať, robiť turistiku a lyžovať. Ani jedno z toho nerobím. Chodím do fitka, cvičím pilates a jógu. Neznášam turistiku.

sisska96
28. aug 2025

No nie si nejaká výhra, workoholička, takže no smola takýmto štýlom ostaneš sama

minenkaa
28. aug 2025
@anonym_autor

@minenkaa jasne, že áno. Ako píšem. Ak by som nepotrebovala, tak to nepíšem. Ale s jedným som sa po rokoch rozišla. Čiže začínam odznova a narážam na toto. Plus každý chlap očakáva, že žena bude okrem toho aj bicyklovať, robiť turistiku a lyžovať. Ani jedno z toho nerobím. Chodím do fitka, cvičím pilates a jógu. Neznášam turistiku.

@anonym_autor veď ale ty chces kamaráta podľa toho čo píšeš a nie partnera a tam to všetko odpadá a je nedôležitá ako sex,varenie ,pečenie

minenkaa
28. aug 2025
@sisska96

No nie si nejaká výhra, workoholička, takže no smola takýmto štýlom ostaneš sama

@sisska96 a hlavne nežehlí

autor
28. aug 2025
@sisska96

@sisska96 ja nie som workoholička, práca ma baví a živí ma. A zarábam naštandardne, áno môj typ práce znamená, že som online takmer vždy a pracujem niekedy aj večer. Ale mám voľný čas, ktorý nemienim zabiť varením a upratovaním, keď to viem outsoursovať.

anonym_9f5a87
28. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no tak záleží na koho natrafíš a ako si to nastavíš.
Ak tomu predchádza masáž tak sa na to naladíš😉
Vlastne masáž vymyslel on, keď videl že mi to zovšednieva.
Snaží sa mi urobiť radosť, je pozorný, navarí, urobí raňajky a potom nemám problém sa na neho vrhnúť.
Pre mňa je to skvelá aktivita s istým cieľom.
Chodíme na bike, dovolenky, tiež pozeráme TV, akurát pride večer s ruksakom a ráno s ruksakom odíde, rovnako aj cez víkend, zoberie si viac boxeriek akurat.

klotildabazarik
28. aug 2025

@anonym_autor na slovensku chlap hlada upratovacku kucharku a sexualnu pracovnicu v jednom, cize tak je sice mala sanca ze natrafis na "vyspeljsieho jedinca", ale

anonym_d091d0
28. aug 2025

Nieje to podľa mňa az tak o varení upratovaní ved to všetko je za chvíľu hotové ale skôr o ochote riešiť veci co sa človeku nechce lebo aj o tom je vzťah
Aj ten chlap co pomáha v domácnosti sa mu nechce ale urobí to a to je teda zlé? dobre?
a po pravde zas nie sú to až také ťažké povinnosti co to navariť ok jasné keď človek je sám tak na čo ale fakt to trochu vypovedá o tej ochote robiť niečo co clovek az tak ,, nemusí,, a keďže vzťahy su založené aj na kompromisoch tak tam taka forma vôle mala by byť a oveľa väčšej ako to ze 30min pri sporáku nezvládnem alebo za 15 min povysávať byt a ked ešte do toho das ze do večera v praci a potom len to svoje tak to znie ze vlastne chces niečo na co ani nemáš priestor

autor
28. aug 2025
@anonym_d091d0

Nieje to podľa mňa az tak o varení upratovaní ved to všetko je za chvíľu hotové ale skôr o ochote riešiť veci co sa človeku nechce lebo aj o tom je vzťah
Aj ten chlap co pomáha v domácnosti sa mu nechce ale urobí to a to je teda zlé? dobre?
a po pravde zas nie sú to až také ťažké povinnosti co to navariť ok jasné keď človek je sám tak na čo ale fakt to trochu vypovedá o tej ochote robiť niečo co clovek az tak ,, nemusí,, a keďže vzťahy su založené aj na kompromisoch tak tam taka forma vôle mala by byť a oveľa väčšej ako to ze 30min pri sporáku nezvládnem alebo za 15 min povysávať byt a ked ešte do toho das ze do večera v praci a potom len to svoje tak to znie ze vlastne chces niečo na co ani nemáš priestor

@anonym_d091d0 pozri, ak by som žila s mužom a dáme spoločné budgety dokopy, tak nám vyjde na upratovačku aj každý deň 🙂. A my si môžeme spoločne užívať slobodu a čas, ktorý máme. Život treba žiť teraz a tu. Peniaze si do hrobu nezoberieme.

anonym_d091d0
28. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_d091d0 pozri, ak by som žila s mužom a dáme spoločné budgety dokopy, tak nám vyjde na upratovačku aj každý deň 🙂. A my si môžeme spoločne užívať slobodu a čas, ktorý máme. Život treba žiť teraz a tu. Peniaze si do hrobu nezoberieme.

@anonym_autor jasné len ani ten vzťah nieje vždy med lízať a o tom ja hovorím a potom čo ked uz to nebude o tom baveni sa a užívaní ale riešiť nejaký problém a to sa komu chce a to tiez nemusí byť vec co za 30 min máš vyriešenu tak ako napríklad upratovanie

anonym_84b8eb
28. aug 2025

Normálny slušný muž, ktorý chce mať rodinu, teda deti a k nim aj určité rodinné zázemie o toto, čo ponúkaš, nemá záujem. Jedine, že si nájdeš podobne do seba zahľadeného partnera. Ale ten bude chcieť aspoň sex.
To už rovno môže zostať bývať s matkou a bude mu lepšie.

minenkaa
28. aug 2025
@anonym_84b8eb

Normálny slušný muž, ktorý chce mať rodinu, teda deti a k nim aj určité rodinné zázemie o toto, čo ponúkaš, nemá záujem. Jedine, že si nájdeš podobne do seba zahľadeného partnera. Ale ten bude chcieť aspoň sex.
To už rovno môže zostať bývať s matkou a bude mu lepšie.

@anonym_84b8eb ale veď ina píše ,že nechce deti a rodinne zázemie je varenie a upratovanie?

kaca222
28. aug 2025

Je smutné, ak niekto za rodinné zázemie považuje to, že žena varí a upratuje 🙈 autorka reálne bude mať na toho partnera pravdepodobne viac kvalitného času, než niekto, kto príde z práce a pucuje byt a stojí pri hrncoch. Lebo oni spolu namiesto toho môžu ísť do fitka alebo na výlet

anonym_d091d0
28. aug 2025

A toto veľa chlapov a ľudí odrádza a to nieje ze len povinnosti co sa týka domácnosti ale aj vo vzťahu lebo nie všetko je o tom príjemnom a co sa človeku chce
A chlapi niesu blbí ako si myslíme oni riešia s ktorou to pôjde jednoduchsie a s ktorou nie a to nemyslim ako jednoduchšie do postele ale na vzťah a vo vzťahu a jej ochote ale tak isto my ženy to čakáme ze i ked sa mu nechce tak pôjde somnou na výlet alebo hocičo z coho by mu hlava neodpadla😅 alebo nechce sa mu ísť do obchodu pre tie mlieka malinovky ale je ochotný,alebo nechce sa mu rozoberať ze prečo s tou kamoškou má taký dobrý vzťah ale je ochotný
Neviem ci to zrozumitelne píšem

natalka13
28. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a co vies teda ponuknut okrem obcasnej spoocnosti?

anonym_84b8eb
28. aug 2025
@kaca222

Je smutné, ak niekto za rodinné zázemie považuje to, že žena varí a upratuje 🙈 autorka reálne bude mať na toho partnera pravdepodobne viac kvalitného času, než niekto, kto príde z práce a pucuje byt a stojí pri hrncoch. Lebo oni spolu namiesto toho môžu ísť do fitka alebo na výlet

@kaca222 Špinavý byt, prípadne spoločnosť platenej upratovačky, prázdne hrnce a behanie po reštauráciách, prípadne po fitnescentrách, to je už len obraz rodinnej pohody. Fakt niekto považuje chodenie po reštauráciách a zabíjanie voľného času na výletoch za kvalitne strávený spoločný čas?

kiki68
28. aug 2025

@anonym_autor tak si takych nehladaj a povedz to hned. Nech z toho neni ani stretnutie. Mozno lovis v lei vode. Kamoska to mala opacne. A kolko ludi a aj matiek krmi deti iba v restike. To by si sa divila. Poznam rodiny, co doma nikdy nevarili a nebudu. Nevaria nic, aj vianocne menu maju objednane. Ja mam takeho niekoho v rodine, proste nevaria a robia to uz 25 rokov takto. Na Vianoce idu vzdy do kupelov a objednaju si nejaky deal.

anonym_0af5d1
28. aug 2025

@anonym_autor tak, si typ novodobej modernej ženy, ktorá stráca ženské atribúty. lebo my, ostatné ženy pečieme, varíme, staráme sa o mužov, chodíme na výlety, staráme sa o deti, a ešte pracujeme a nadštandardne zarábame, dokonca aj cvičíme, robíme turistiku a bikujeme, pravidelný sex k tomu. takže sorry, nestíhaš za nami😅

kaca222
28. aug 2025
@anonym_84b8eb

@kaca222 Špinavý byt, prípadne spoločnosť platenej upratovačky, prázdne hrnce a behanie po reštauráciách, prípadne po fitnescentrách, to je už len obraz rodinnej pohody. Fakt niekto považuje chodenie po reštauráciách a zabíjanie voľného času na výletoch za kvalitne strávený spoločný čas?

@anonym_84b8eb neviem kde kto píše o špinavom byte, upratovačka vie prísť keď sú v práci. No daj čo ty vidíš ako kvalitne strávený spoločný čas 😃 dúfam, že nie typickú slovenskú domácnosť. Žena s vysávačom v ruke za sporákom, muž v lepšom prípade vonku s deťmi, v horšom maká na záhrade a deti má na krku žena a v najhoršom muž ležiaci na gauči pred TV, lebo je strašne unavený z práce.

anonym_c1c0b5
28. aug 2025

@anonym_autor my doma nemame problem s nevarenim,nepecenim.Detom nieco rychle,ale aj tak zvatsa pobabru,cize preto nevyvaram,nevypekam len obcas.Led navarim velakrat pre muza nie,jemu staci chlieb s klobaskou alebo tuniak a je vybaveny,ja detto,nie sme narocni stravnici.Ale zasa upratujem kazdy den,rads mam aj utulnu domacnost.Robik domace dzemy alebo pretlaky.Rada robim jedla z kys uteho cesta.Ide o to ze my nie sme narocni a velakrat staci eychle jedla.Ale myslim si ze vekom deti sa to bude zlepsovat.Ale moj muz odo mna nevyzaduje gazdinku,on je s tym ok,cize skor asi ta muzi chcu ako kamosku s vyhodami,lebo toto pecenie a vyvaranie nevyzaduje kazdy,taky kt by ta zboznoval by to od teba asi nevyzadoval,

galadriel90
28. aug 2025

@autorka nerozumiem ze načo sa teda zoznamujes/vyhľadávas potenciálnych partnerov, ked máš sama so sebou nabitý program?
Je normálne ze muž hľadá ženu, ktorá je schopna sa aspoň základné postarať aj o domácnosť, aj o hrnce aspon basic, a aj o prípadnú budúcu rodinu a deti v nej.. Nielen sama o seba.
Ty by si chcela takého muža, co by sa staral len o seba, svoj rozvoj a zovňajšok, ale nevedel by ani klinec zatlct? Asi nie..
Ty niesi predurcena na život s partnerom, a asi máš zostať sama, ked uz si si veci takto nastavila... Toť život starej dievky

Strana