icon

Život s extrovertom

31. aug 2025

Zaujímalo by ma, či je niekto na tom podobne, ako ja. Neznášam oslavy, svadby, spolocenské udalosti. Vadí mi hlasná hudba, hluk , alkohol. Vypijem, tak nanajvys pripitok, aj ten citim v hlave. Tyžden sa dávam po takejto akcii do kopy. Moj muž je pravy opak extrovert, ruka do plafóna, alkohol može tiecť potokom , je ho všade. Dochadza medzi nami k nedorozumeniam a necitim sa pri ňom ako sa má parnerka citit, kedze na každej oslave ma nechá samu a on sa veselo zabava a nevidim ho aj niekoĺko hodin. Nakoniec ma nechá zaviest domov a on sa zostáva bavit a piť do samého konca.Je, správne takéto sa správanie partnera voči partnerke?

anonym_a55587
31. aug 2025
@anonym_autor

@pribinak Ty , čo na tom nevieš pochopiť, ze prideš na oslavu s manželom a ostane pri tebe prazdna stolička a ty ani nevieš kde je. Nakoniec ho dovezú domov na blato, ked uz vsetci su davno doma a vyspava dva dni opicu.

@anonym_autor Ale chybu si urobila len ty, ze si si vzala extroverta, ked ty si introvertka. Ja som introvertka a aj manzela mam introverta. Ked niekam spolu na oslavu vynimocne ideme, sme tam spolu. Tak isto, ked ideme na vylet ideme my s nasim dietom nepotrebujeme k tomu dalsie osoby. Ale ty svojho muza chces dusit. Lebo extrovert cerpa energiu tym, ze je v spolocnosti inych a najma vela dalsich ludi. Introverta to naopak velmi vycerpava a energiu cerpa ak je napr. len s partnerom a dietatom. Nemozes z extroverta robit introverta trpel by tym.

autor
31. aug 2025
@7lenka11

A to si zistila, že ste takí rozdielni až teraz? 🙄 keď už si extrovert vzal introvertku a introvertka extroverta, tak musíte robiť kompromisy.. nič iné vám neostáva.. nechaj ho občas vyblázniť sa a na ďalšej akcii sa dohodnite, že pôjdete po hodine spolu domov, napr. choďte na niektorú svadbu/oslavu iba zagratulovať a choďte domov

@7lenka11 Tak, ale to on nedokáze on si nedokaze odpustit alkohol a vzdat sa ho v ramci oslavy kvoli mne. A obaja mame po patdesiatke tak vyblaznený uz moze byt za cely zivot.

isis234
31. aug 2025

@anonym_autor píšeš, že predtým sa venoval tebe na oslave.. Odkedy sa to zmenilo? Čo bolo podnetom? Komunikujte spolu.
...kedysi ľudia dokázali lietať..No potom ich ktosi rozdelil, a až keď nájdu svoju polovičku, sú znova úplní a dokážu sa "vznášať..".
Podľa toho, čo píšeš ste rozdielne povahy. Zaujímavé, že 25 rokov bol kľud.
On sa chce baviť. Na to je oslava. Nie aby sedeli len za stolom.
To si musíte vy dvaja vydiskutovať

gribka1
31. aug 2025
@anonym_autor

@7lenka11 Tak, ale to on nedokáze on si nedokaze odpustit alkohol a vzdat sa ho v ramci oslavy kvoli mne. A obaja mame po patdesiatke tak vyblaznený uz moze byt za cely zivot.

Alkohol je úplne iná vec, ako to, že sa baví. Takže, čo ťa viac škrie?

januska12323
31. aug 2025

Nechápem prečo ti to začalo vadiť až teraz. Vedela si koho si berieš a on tak isto. Plus máte dosť rokov aby ste sa pred oslavou dohodli ako by vám obom vyhovovala. Ja by som bola rada, že má neťahá na každú akciu a tú jednu za rok prežijem.

pribinak
31. aug 2025
@anonym_autor

@pribinak Ty , čo na tom nevieš pochopiť, ze prideš na oslavu s manželom a ostane pri tebe prazdna stolička a ty ani nevieš kde je. Nakoniec ho dovezú domov na blato, ked uz vsetci su davno doma a vyspava dva dni opicu.

@anonym_autor tak sa s ním rozved …deti vo veku škôlkarov asi už nemáte

autor
31. aug 2025
@anonym_a55587

@anonym_autor Ale chybu si urobila len ty, ze si si vzala extroverta, ked ty si introvertka. Ja som introvertka a aj manzela mam introverta. Ked niekam spolu na oslavu vynimocne ideme, sme tam spolu. Tak isto, ked ideme na vylet ideme my s nasim dietom nepotrebujeme k tomu dalsie osoby. Ale ty svojho muza chces dusit. Lebo extrovert cerpa energiu tym, ze je v spolocnosti inych a najma vela dalsich ludi. Introverta to naopak velmi vycerpava a energiu cerpa ak je napr. len s partnerom a dietatom. Nemozes z extroverta robit introverta trpel by tym.

@anonym_a55587 A ja netrpim? Za tie roky predsa može aj on urobyť nejaky kompromis. Preco to davaš do suvisu len z jednej strany a to zo strany extroverta, však rovnako aj on voci mne sa nesprava fér.

dismonika
31. aug 2025

@anonym_autor zaujíma ma ako ste sa vy dvaja vôbec zoznámili a ten vzťah pretrval až dodnes, keď ste tak diametrálne odlišní?

anonym_a55587
31. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_a55587 A ja netrpim? Za tie roky predsa može aj on urobyť nejaky kompromis. Preco to davaš do suvisu len z jednej strany a to zo strany extroverta, však rovnako aj on voci mne sa nesprava fér.

@anonym_autor Ja pisem v prvom rade, ze si si nemala zobrat za manzela extroverta, ked si introvertka. Nehodite sa k sebe. Trpite tym obaja. A velmi sa divim, ze az 25 rokov ste spolu.

autor
31. aug 2025
@pribinak

@anonym_autor tak sa s ním rozved …deti vo veku škôlkarov asi už nemáte

@pribinak To každý kto nemá male dieťa sa má rovno rozviesť. A keby sme neboli manželia, tak čo rovnako zmysluplné mi poradiš? Lebo rozvod je riešenie na vsetky problemy v manželsve. Ja, som chcela počuť rivnako nastavenych ludi ako som ja ako to zvladaju v partnerstvach a nie taketo odveci rady premudrelych žienok ktore vedia poradit jedine rozvod.

autor
31. aug 2025
@anonym_a55587

@anonym_autor Ja pisem v prvom rade, ze si si nemala zobrat za manzela extroverta, ked si introvertka. Nehodite sa k sebe. Trpite tym obaja. A velmi sa divim, ze az 25 rokov ste spolu.

@anonym_a55587 Tak, vďakabohu vyznavame este nejake spoločne hodnoty, ktore mnohim ludom už nic nehovoria.

autor
31. aug 2025
@dismonika

@anonym_autor zaujíma ma ako ste sa vy dvaja vôbec zoznámili a ten vzťah pretrval až dodnes, keď ste tak diametrálne odlišní?

@dismonika Lebo vyznavame rovnaké zivotné priotity s hodnoty a ĺúbume sa.

anonym_a55587
31. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_a55587 Tak, vďakabohu vyznavame este nejake spoločne hodnoty, ktore mnohim ludom už nic nehovoria.

@anonym_autor Ake spolocenske hodnoty vyznavate? Mate rozdielnost povah, nazorov a zaujmov- na zaklade tohto by vas hned rozviedli. Je to jeden z najcastejsich dovodov rozvodov.

autor
31. aug 2025

Rozdielne povahy predsa možu mať rovnaký rebriček hodnot. Nie nechceme riešit rizdielnosť povah rozvodom.

anonym_a55587
31. aug 2025
@anonym_autor

@dismonika Lebo vyznavame rovnaké zivotné priotity s hodnoty a ĺúbume sa.

@anonym_autor Lubite sa? Vies co je to lubit sa? Pred chvilou si napisala presne toto, a teraz pises, ze sa lubite.
"No, len problem je v tom ze sme spolu 25 rokov a neviem si predstavit zostať s takymto čovekom na dochodku, veď to nemusim byt ani vo vzťahu lebo aj tak som večne sama. Chyba mi nejaka spriaznena duša, clovek co by stal po mojom boku a zdieĺal so mnou moje nastavenia a citenia. Mojmu muzovi je to jedno, ako sa ja citim , hlavne že on sa citi komfortne a naplnene."

earlgrey
31. aug 2025

Zaujímavé...ja som introvertka, nechodím na oslavy, svadby ani akcie, ani keď sa to patrí (dokonca ani vlastným súrodencom som nebola na svadbe - vedia aká som, nikto ma do ničoho nenúti). Ale nikdy by som si nevzala za muža totálneho extroverta ani keby mal rovnaké životné hodnoty ako ja a už kebyže mi láska zatemnila mozog a stalo by sa to, za 25 rokov by som si na jeho povahu zvykla a hlavne sa tešila z toho, že sa zabaví aj bezomňa...myslíš, že jeho celý život baví prispôsobovať sa? no nie, predtým pri tebe sedel ako 5 korún, teraz sa zabáva. Tak o akých kompromisoch hovoríš? veď ich robil celých 25 rokov nie? Urob kompromis ty a nechaj ho, nech sa baví.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
pribinak
31. aug 2025
@anonym_autor

Rozdielne povahy predsa možu mať rovnaký rebriček hodnot. Nie nechceme riešit rizdielnosť povah rozvodom.

@anonym_autor čo iné ako rozvod ti poradiť….fnukas a fnukas, on extrovert, ty introvert….

anonym_292ed0
31. aug 2025

Tebe asi tazko poradit. Nevies si predstavit s nim zivot na dochodku. Rozvod nechces. Lebo co by suseda Anicka povedala...a kde je problem? Ked nechcem uz byt na oslave odidem a muz nech sa bavi.
Co mate kazdy vimend za oslavy? Aky ma konicek?
Je potrebne aby kazdy vikend niekam chodil?
To teraz po 25 rokoch riesis?

hederamonstera
31. aug 2025

Tak neviem, ked ho lubis tak co tuzis po inom spriaznenom srdci? Sama nevies co chces

autor
31. aug 2025

Nie neviem čo je ĺubiť sa. Sme spoli skoro tridsat rokov, prekonali sme take veci že druhe partnerstva by to už dalo davno od seba a ja neviem čo je láska? To mi musia vysvetliť deti o dvadsat rokov mladšie odo mňa a rovno s odporúčanim rozviesť sa, lebo to v dnešnej dobe jedine riešenie.

gribka1
31. aug 2025
@anonym_autor

Nie neviem čo je ĺubiť sa. Sme spoli skoro tridsat rokov, prekonali sme take veci že druhe partnerstva by to už dalo davno od seba a ja neviem čo je láska? To mi musia vysvetliť deti o dvadsat rokov mladšie odo mňa a rovno s odporúčanim rozviesť sa, lebo to v dnešnej dobe jedine riešenie.

@anonym_autor Nemusí to byť láska ale zvyk. A keď láska, tak možno väčšia tvoja k nemu.

anonym_f0a5f5
31. aug 2025

Neviem si predstavit ako ste vy dvaja prezili spolu 25 rokov.Predtym sa nechodil zabavat?
To az teraz ti zacalo vadit? Pre mna nepochopitelne.
Prečo ho chces po 25 rokoch prerabat na svoj obraz.Co keby ta on chcel prerabat na extroverta , tiez by sa ti to nepacilo.Kazdy clovek je jedinecny a bud to akceptujes alebo sa rozides.Nevadila by mi zabava a spolocnost, vedela si aky je, co by som netolerovala je ozieranie sa, to je pod uroven.Zabavat sa da aj bez chlastu.

autor
31. aug 2025
@earlgrey

Zaujímavé...ja som introvertka, nechodím na oslavy, svadby ani akcie, ani keď sa to patrí (dokonca ani vlastným súrodencom som nebola na svadbe - vedia aká som, nikto ma do ničoho nenúti). Ale nikdy by som si nevzala za muža totálneho extroverta ani keby mal rovnaké životné hodnoty ako ja a už kebyže mi láska zatemnila mozog a stalo by sa to, za 25 rokov by som si na jeho povahu zvykla a hlavne sa tešila z toho, že sa zabaví aj bezomňa...myslíš, že jeho celý život baví prispôsobovať sa? no nie, predtým pri tebe sedel ako 5 korún, teraz sa zabáva. Tak o akých kompromisoch hovoríš? veď ich robil celých 25 rokov nie? Urob kompromis ty a nechaj ho, nech sa baví.

@earlgrey Nikdy pri mne nesedel, len ked sme spolu chodili a to sme boli spoločne na svadbe mojhi surodenca. Ked som bola mladšia dokázala som sa prekonať a normalne som sa zučastňovala vsetkych rodinnych a sploločenských udalosti. Teraz ako som starsia mi to robi problem premahať sa na ukor svojho nepohodlia. Pridružili sa zdravotne problemy suvisiace s menooauzou a podobne. To pochopia zeny v mojom veku.

earlgrey
31. aug 2025
@anonym_autor

@earlgrey Nikdy pri mne nesedel, len ked sme spolu chodili a to sme boli spoločne na svadbe mojhi surodenca. Ked som bola mladšia dokázala som sa prekonať a normalne som sa zučastňovala vsetkych rodinnych a sploločenských udalosti. Teraz ako som starsia mi to robi problem premahať sa na ukor svojho nepohodlia. Pridružili sa zdravotne problemy suvisiace s menooauzou a podobne. To pochopia zeny v mojom veku.

@anonym_autor Tak raz píšeš tak, raz tak...vyššie niekde píšeš, že bol pri tebe ako sa patrí, teraz už nebol...no ja neviem...

autor
31. aug 2025
@earlgrey

@anonym_autor Tak raz píšeš tak, raz tak...vyššie niekde píšeš, že bol pri tebe ako sa patrí, teraz už nebol...no ja neviem...

@earlgrey Ja som reagovala na tie príspevky kde pisali že počas spoznavania sa. Vtedy sme spolu nezili ked sme da stretli cez vikend. Byvali sme od seba 300 km.

autor
31. aug 2025
@anonym_292ed0

Tebe asi tazko poradit. Nevies si predstavit s nim zivot na dochodku. Rozvod nechces. Lebo co by suseda Anicka povedala...a kde je problem? Ked nechcem uz byt na oslave odidem a muz nech sa bavi.
Co mate kazdy vimend za oslavy? Aky ma konicek?
Je potrebne aby kazdy vikend niekam chodil?
To teraz po 25 rokoch riesis?

@anonym_292ed0 Nrpoznáš ma ale uz vynášaš verdikt o susede Aničke. Asi ty si v manželstve kvoli susedovcom, ja nie.

anonym_8a1bed
31. aug 2025
@anonym_autor

@earlgrey Ja som reagovala na tie príspevky kde pisali že počas spoznavania sa. Vtedy sme spolu nezili ked sme da stretli cez vikend. Byvali sme od seba 300 km.

@anonym_autor on sa neprisposobi, zrejme ste sa uz o tom xy krat rozpravali. Nejaky kompromis, ze pojde von kazdy druhy tyzden, a kazdy druhy bude s tebou zdielat tvoje konicky.
Asi tazko.. vsak. Prisposobujes sa len ty. Moze sa este zmenit, a to v zmysle, ze si taz uvedomi, ze nemoze donekonecna chlastat a zurovat, za par rokov ho to mozno aj prestane bavit. Ale na to by som sa nespoliehala. A ak by aj ostal doma s tebou, je mozne, ze bez alkoholu uz bude len stary zahundrany dedo.
Mam to z vlastnej skusenosti.

petronelag
31. aug 2025

Už som videla takéto manželstvo, manželke on svojím ľahkým nadväzovaním kontaktov nahradil nejakú časť kontaktov a že ju necháva samu doma, tak povedal, že si myslí, že ona je rada sama doma a on sa ide rád zabaviť. Akurát nadmerne používanie alkoholu môže byť problém. A ako sa hovorí nebude z psa slanina a z vlka baranina, on zostane taký ako je a potom buď sa tomu prispôsobiť alebo to začať riešiť.

sova7
31. aug 2025

No divny je tvoj výber partnera keďže ste každý úplne o niečom inom nevidím v tom logiku stráviť život s niekým s kým sme každý úplne iná osobnosť. On sa sprava podľa svojho naturelu ty tiež a dokopy to neladi