Život s extrovertom
Zaujímalo by ma, či je niekto na tom podobne, ako ja. Neznášam oslavy, svadby, spolocenské udalosti. Vadí mi hlasná hudba, hluk , alkohol. Vypijem, tak nanajvys pripitok, aj ten citim v hlave. Tyžden sa dávam po takejto akcii do kopy. Moj muž je pravy opak extrovert, ruka do plafóna, alkohol može tiecť potokom , je ho všade. Dochadza medzi nami k nedorozumeniam a necitim sa pri ňom ako sa má parnerka citit, kedze na každej oslave ma nechá samu a on sa veselo zabava a nevidim ho aj niekoĺko hodin. Nakoniec ma nechá zaviest domov a on sa zostáva bavit a piť do samého konca.Je, správne takéto sa správanie partnera voči partnerke?
@anonym_b60696 Vieš, len v jeho očiach som tá zvláštna ja. On nemá žiadny problém, to len ja vymýšĺam. Veď, ja si myslím že kompromisy a ustretovosť by mali vynaložiť obaja partneri, nie len jeden celý svoj život podriaďovať spokojnosti toho druhého. A ja som kde. Oslava začala o druhej poobede, tak nemohol isť spolu s nami o desiatej domou? Veď sme tam prišli, ako rodina, bola s nami aj naša dcéra. To tie dve hodiny navyše bez nás mu , čo dali?
@anonym_autor Samozrejme, ze mohol a mal ist s tebou domov. Oni nevidia, ze majú problém. Maloktorý alkoholik sa prizná ze je alkoholik. Podla nich si ty ta problémova, co kazis kazdu zabavu. Sama s tým nezmôzes nic. Jedine odísť aj ked ho milujes. Bude to len horsie ver mi. Jedine keby sa mu nieco vázne prihodilo (zdravie) a spamatal by sa. Stojí ti za to sa takto trápit s niekým, komu je prednejsi chlast?
Naši známi to tak maju. On musí mat spolocnost okolo, ona nie je proti, ale coho je dost, toho je dost. Tak niekedy to vyriesi tak, že ide v sobotu k mame, k bratovi, za kamarátkou, alebo on odide niekam, niekedy je teda doma aj ona.
U nás som ja trochu extrovertnejsia, ale neprehanam to zas velmi, tak idem ja a muž je doma, ale pride len na chvilku. Vacsinou sa stretavame komunita, kde bývame. On také nemusí, mne sa to zase paci, tak chodím len ja. Však je to iba párkrát do roka. Ale Ked on potrebuje každý víkend, no tak neviem. Asi by som si zvykla, brala to tak ako je, co ine.
no úplne ta chápem ved sa všetci postupne meníme celý život myslím ze je načase ist si po svojom takto sa utrapis do konca života treba začať žiť samu seba a ked sa odhodlas ma ten krok verím sa ti správny partner vynorí od niekaĺ ak chces kľudne sa ozvi aj súkromné pomáham rôznym ženám pochopiť veka veci a hlavne seba dat na 1. miesto

Autorka zle si napísala uvodny príspevok.
Problémom nie je extrovertnosť, ale alkoholizmus.Byť extrovertom nie je žiadna vada.Ale byt závislý od alkoholu už áno.Skutocny extrovert sa vie zabávať aj bez kvapky alkoholu.
Je tvoj muz zhovorčivý aj doma, a huba mu ide aj ked je úplne triezvy?Alebo potrebuje mať v sebe alkohol, aby sa vedel baviť?
Ak je to tak, potom nejde o jeho extrovertnu povahu , to vyvoláva iba alkohol.
Tie oslavy a stretnutia sú len zámienkou, aby si mohol udržiavať hladinu alkoholu v krvi.
Preto je v prvom rade potrebné riesit alkoholizmus.
Keď sa podarí zvládnuť ten, ukáže sa, že bez alkoholu pre neho zábava nema cenu a tým pádom o extroverta vôbec nejde.Je to alkoholizmus spojený so spoločenskými udalosťami, tieto dve veci idú u neho ruka v ruke.Mnoho ľudí, ktorí pijú, sa vie baviť, ale ked sú triezvi, bývajú zrazu skúpi na slovo.