Život s otcom dvoch detí
Ženy, prišla som sa poradiť. Mám takmer polročný vzťah s rozvedeným mužom. Má dve deti v striedavke (nie po týždni ale po 2-3 dňoch si striedajú.) Ja mám dcéru.
Moja otázka je....je žena v takomto vzťahu VŽDY až na štvrtej kolaji? Jemu je jedno že som smutná, vždy rieši len dopad na deti. Boli situácie, nie vážne, dalo sa to rýchlo vyriešiť, ale jeho reakciami sa to vždy len predlžovalo. Nezaujíma ho čo cítim a ako sa cítim, vždy ide len a len o deti. Nechápte ma zle, deti sú prvoradé, veď aj pre mňa, ale to automaticky znamená, že mi majú byť partnerove pocity ukradnuté? Že jednoducho máme deti a už tým pádom ide iba o ne? Dala by som X príkladov, ale nechcem aby to bolo dlhé jak vyplatná páska. Ja som názoru že aj na mojich pocitoch by mu malo záležať, aj keď sme už obaja rodičia, či deťmi to končí?
Bežne ma partner ignoruje. Ja mu napíšem, napriklad že sa cítim ako jeho nejaká spoločníčka, nie partnerka, a on to odignoruje. Neodpíše. A mňa ignorácia strašne vyburcuje. A na druhý deň napíše len ,, dobré ránko, vyspinkaná?"
Neviem ako to mám sformulovať aby to nevyznelo že chcem aby kašľal na deti, to absolútne nie, venujeme sa im, chodíme na výlety, stále sa okolo nich točíme, hráme sa, ja mám rada tie jeho, on moju. Jeho syn ma zbožňuje, naše dcéry sa nevedia od seba odtrhnúť. Keď sme s deťmi, to je furt grilovačka, výlet, aktivity. Ale keď sa stane, že sme len ja a on, tak...pere, kosí, upratuje kôlňu, prechádza sa po záhrade aj 5x denne a pozerá čo ako rastie, vymyslí si všetky možné činnosti...Kino so mnou je strata času. Pre mňa, ako pre partnerku program takmer neexistuje, pokiaľ to nenaplanujem ja a aj to potom počúvam, ako jemu stojí doma robota. Mne snáď nie? Ja som na dcéru sama a mám z mesiaca asi len 5 dní ,, voľna" a tiež mám svoju domácnosť, auto, zvieratá, povinnosti, ale čas spolu je predsa dôležitý....
Ja mu poviem vetu typu: ,, Zlatko, ja mám pocit že ma ani nemáš rád, že pre teba existujú len deti, keď som smutná tak to neriešiš, odignoruješ, občas potrebujem od teba aby si bol aj môj partner, veď aj na nás záleží, nie len na deťoch a cítim sa smutno, neľúbená, nepochopená..."
Jeho reakcia je vždy iba- ,,Pre mňa je prvoradé, aby boli deti ok, ja sa s tebou hádať nebudem".
Poraďte. Komunikácia s ním je veľmi náročná....
Vybrali sme si predsa jeden druhého a aj na mojich pocitoch záleží, alebo pri deťoch na to nemám právo?
@fazulka21 nie, takto to nemá byť.
Mam deti v striedavke, priatel je vdovec, má 3 svoje a trávime spolu osamote tolko času, kolko je možné. Výlety, kino, divadlo, víkendy len my dvaja, v lete ideme na dovolenku týzden s detmi, na týzden sami.
Ano, moje deti su pre mna na 1. mieste, on to má so svojimi rovnako. Ale inak som dolezita tiez. A vidím to, vnímam to. A on má este k tomu 2 náročné koníčky.
Takmer pol rocny vztah je krátky. Ukazuje sa, aky je. Nebude to lepšie. Teraz má byt fakt zamilovaný. Nie je. Ukončila by som to, ak mas také pocity.
@fazulka21 podľa mňa tu nieje dôležité,aký máš problém, ale to, že jeho to nezaujíma. Čítala som raz takú myšlienku, že zrelý vzťah nie je vzťah bez problémov. Ale funguje spôsobom: ,,Máme takýto problém a takto ho vyriešime. "
@fazulka21 mam pocit, že keby odídeš, on si to snáď ani nevšimne.
Najskôr som si myslela, že pred deťmi nechce moc ukazovať naklonnost k tebe ale on je taký, aj keď ste sami. Nie si pre neho priorita a nikdy nebudeš. Deti sú deti, to je v poriadku ale daju sa prejavovať city aj k tebe. Obzvlášť keď na ne neustále upozorňujes.Nevedela by som byť v takomto vzťahu, kde som pred všetkým a všetkými . Ty potrebuješ viac a on ti to nedáva, toto nieje ani kompromis, to je jeho rozhodnutie.
@fazulka21 nie, takto to nemá byť.
Mam deti v striedavke, priatel je vdovec, má 3 svoje a trávime spolu osamote tolko času, kolko je možné. Výlety, kino, divadlo, víkendy len my dvaja, v lete ideme na dovolenku týzden s detmi, na týzden sami.
Ano, moje deti su pre mna na 1. mieste, on to má so svojimi rovnako. Ale inak som dolezita tiez. A vidím to, vnímam to. A on má este k tomu 2 náročné koníčky.
Takmer pol rocny vztah je krátky. Ukazuje sa, aky je. Nebude to lepšie. Teraz má byt fakt zamilovaný. Nie je. Ukončila by som to, ak mas také pocity.
@barka1 on je inak skvelý, starostlivý. Ale akonáhle sa s ním chcem baviť na emočnej rovine, konec, ignorácia. On to berie ako hádku. Raz sme sa rozišli. Ja som si prišla k nemu pre veci, on skladal prádlo. Ani slovo. Len vyzeral strhano. Tak som mu povedala že či ako vážne mi ani nič nepovie, nepokúsi sa o niečo.
,, sú tu deti, nekrič, nechcem aby niečo počuli ".
Nešlo mu o mňa, ani chvíľku. Len aby deti nemali preboha doživotnú traumu že dospelí sa občas aj rozprávajú a udobria sa a ide sa ďalej. A nie, nehulákala som, ale krivda, sklamanie mi zvyšili hlas. A to že mu je jedno čo je so mnou...
Bola som v takom vzťahu. Až po skončení som si uvedomila, že ten chlap ma mal za nič, a len ma "využil", aby som mu pomohla s deťmi a rôznymi inými vecami. A uvedomila som si aj to, že od života očakávam viac, ako sa stále prispôsobovať kvôli "cudzím" deťom. A zaslúžim si byť šťastná. Lebo som v tom vzťahu šťastná nebola, podobne ako opisuješ ty, a tiež ho to nezaujímalo a vôbec to neriešil.
@barka1 on je inak skvelý, starostlivý. Ale akonáhle sa s ním chcem baviť na emočnej rovine, konec, ignorácia. On to berie ako hádku. Raz sme sa rozišli. Ja som si prišla k nemu pre veci, on skladal prádlo. Ani slovo. Len vyzeral strhano. Tak som mu povedala že či ako vážne mi ani nič nepovie, nepokúsi sa o niečo.
Nešlo mu o mňa, ani chvíľku. Len aby deti nemali preboha doživotnú traumu že dospelí sa občas aj rozprávajú a udobria sa a ide sa ďalej. A nie, nehulákala som, ale krivda, sklamanie mi zvyšili hlas. A to že mu je jedno čo je so mnou...
@fazulka21 čo pre neho znamenás?
Tieto frázy..inak je skvelý a starostlivý. Keby taký bol, tak sem nepíšeš. Skvelý a starostlivý je tam, kde chce byť, on. Ty si doplnok. A žiť štýlom, všetko poznamenať pod koberec, len aby ticho bolo. To je začiatok konca, už teraz máš v sebe nahromadené toľko veci, co si s ním potrebuješ povedať.
Takže nie, nieje skvelý....ani omylom. Neklam samú seba.
Vyzeráš že si milá a príjemná, potrebuješ city, oporu, záujem. Nájdi si niekoho, kto ti to dá a uvidíš ten rozdiel, kto je skvelý a starostlivý. Aj ty si zaslúžiš starostlivosť ❤️
Asi na tomto krachol aj jeho prvy vztah s matkou jeho deti.
Ty vyznievas ako doplnok k jeho zivotu, ktory sa mu v niektorych smeroch hodi, ale inak ho nepotrebuje. Tak sa k tebe i chova.
Bolo by fajn netrhat teda deti, ostat s tym chlapom kamosmi, nech sa deti mozu dalej stretat a hrat. Na to nepotrebujes s nim vztah. Toto mu navrhni.
A ty si najdi ineho chlapa, s ktorym budes mat normalny plnohodnotny vztah.
Tento vztah drzis len preto, ze ta provokuje a hecuje to nenaplnenie.
@fazulka21
prečo si si s ním začala? vtedy bol iný?
@fazulka21 ahoj, okrem toho, ze ma deti a chce pre ne co najlepsie, tak ma zahradu. Niektori ludia, co sadia a pestuju, su velmi naviazani na tu zem a nemozu sa od nej odtrhnut, su schopni pocuvat ako rastie trava a nemozu sa dockat kedy ju pokosia atd
Mozno aj keby nemal deti, tak by kino bola pre neho strata casu, nepoznala si ho totiz bez deti
Ja som mala frajera, co choval par zajacov v dome po babke na dedine, chodil tam kazdy den po praci a luskal vsetky zrnka, co boli nahodou v klasoch, pritom zajac/kralik si to vyzerie, proste by im zniesol aj modre z neba.
Ked som chcela byt s nim,musela som sa po praci trepat za nim. Raz sme boli v kine a tak mu zajace musel nakrmit otec, no to bolo strasne, aky bol nervozny, lebo otec mu ich vraj nenakrmi tak dobre. Niektori ludia maju silny vztah k pode atd, pohrdaju dovolenkami, konickami, volny cas travia pracou, praca je pre nich priorita
@fazulka21 čo pre neho znamenás?
@zmrzlinka2021 ja neviem....
Nepokračovala by som v takom vzťahu. Podľa mňa je nad slnko jasnejšie, že ťa má ako doplnok, ako tu už bolo spomenuté. On ťa nepotrebuje, a ak áno, tak iba jednu vec. Iste vieš čo tým myslím. Strácaš s ním čas a ešte sa pritom aj trápiš.. no na čo je to dobré?
@mondolina vieš aké to je v začiatkoch. Žiadne problémy. Ja som si začala uvedomovať že mu jedno ako sa cítim pri prkotinach...a začalo sa to nabaľovať.
@fazulka21 vy ste stále v zaciatkoch...nehodite sa k sebe, nech je akokolvek skvely....
Často sa stáva, že ked is deti rozumeju, ostatne faktory idu bokom. Ale skor či neskor sa ukážu.
Ukončila by som to....všetko je tu už napísané.
A hlavne ak je on na svoje deti až prehnane citlivý, budeš musieť okolo nich chodiť stále po špičkách....čiže ty ako osobnosť sa nemôžeš v tomto vzťahu vôbec prejaviť, stále len potlacujes svoje potreby a pocity. A to nieje zdravý vzťah, to snáď aj sama chápeš.
A hlavne ak je on na svoje deti až prehnane citlivý, budeš musieť okolo nich chodiť stále po špičkách....čiže ty ako osobnosť sa nemôžeš v tomto vzťahu vôbec prejaviť, stále len potlacujes svoje potreby a pocity. A to nieje zdravý vzťah, to snáď aj sama chápeš.
@mischy00 áno je. Obskakuje ich ako v bavlnke. Preboha len aby neplakali, mohli by mať traumu. Preboha len nikdy nezvýšiť ani hlas, radšej všetko povoliť.... To že ja sa rúcam mu je fuk.
A mne zas nieco hovori, ze ty sa rucas nejak casto. Pises, ze mas TAKMER POLROCNY VZTAH!!! Prepac, ale mne to pride, ze za taku kratku dobu nejak casto riesis tieto emocne vylevy. Chlapov toto velmi nebavi, chcu mat pokoj. Ja netvrdim, ze je v poriadku ignorovat tvoje pocity, ale zas ak sa takto dozadujes pozornosti, je to asi na neho moc. Mna by predsalen zaujimali tie situacie trosku detailnejsie. Kedy sa to akoze deje? Lebo z toho mam pocit, ze tebe vlastne vadi, ze nechce riesit a hadat sa pred deťmi. Ze si mozno impulzivna a vytaca ta to, ze jeho len tak lahko nerozhodis. Ze ti neodpisuje na tvoje vycitky, je podla mna ok. Ja by som sa o tom tiez nevykladala cez telefon, pri chatovani sa daju rozne interpretovat veci, ktore tak ani clovek nemysli a vznikne este vacsi problem.
Tieto frázy..inak je skvelý a starostlivý. Keby taký bol, tak sem nepíšeš. Skvelý a starostlivý je tam, kde chce byť, on. Ty si doplnok. A žiť štýlom, všetko poznamenať pod koberec, len aby ticho bolo. To je začiatok konca, už teraz máš v sebe nahromadené toľko veci, co si s ním potrebuješ povedať.
Takže nie, nieje skvelý....ani omylom. Neklam samú seba.
Vyzeráš že si milá a príjemná, potrebuješ city, oporu, záujem. Nájdi si niekoho, kto ti to dá a uvidíš ten rozdiel, kto je skvelý a starostlivý. Aj ty si zaslúžiš starostlivosť ❤️
@mischy00 problém je, že tiež už mám svoj vek a mám pocit, že dobrý chlap už pre mňa nezostal.
@fazulka21 ked si po sebe precitas, co si napisala, tak aj najdes odpoved. Chod od neho prec, budes s nim len nestastna. Hadam nie si tak zufala aby si sa ho drzala zubami nechtami, ked ta ma za handru.
@mischy00 problém je, že tiež už mám svoj vek a mám pocit, že dobrý chlap už pre mňa nezostal.
@fazulka21 neviem, koľko máš rokov. Ale existujú ešte aj normálni nezadaní chlapi. Prečo by si sa mala uspokojiť s niečím takýmto? Dokonca ja som chcela byť radšej sama ako s niekým, pre koho som vždy na poslednom mieste. A napriek tomu som spoznala super chlapa, ktorý sa o mňa stará, zaujíma, trávi so mnou čas, aj keď toho obaja máme dosť.
@fazulka21 Moj kamarat ma 2 deti v striedavke a uz cca rok a pol vztah s mamou 3 deti. Urcite to nie je takto ako u vas. Aj prenho su deti prvorade, ale robi si casto program aj len s nou a dava jej svoje city najavo. A krasne predo mnou o nej hovori, z coho vidim, ze ju ma naozaj velmi rad.
@fazulka21 “problém je, že tiež už mám svoj vek a mám pocit, že dobrý chlap už pre mňa nezostal.”
Ale za to nemusis ostat s prvym, ktory ta vnima len vtedy, ked sa to jemu hodi.
Si v ulohe jeho privesku ku klucom. Vsima si ta, ked on chce. Inak zavadzias. Mas byt ticho a neprejavovat sa.
Ked postracas dalsie roky s tymto, tak co myslis, co ti ostane potom?
Uvedom si, ze ak uz teraz vnimas, ze mas malo casu na hladanie vztahu, tak potom nemas cas stracat cas. Radsej sa hned teraz zacni obzerat inde.
A co znamena svoje roky? 55+?
Ak budeš o sebe takto pochybovať, budeš vo vzťahu iba s takýmto typom mužov. Aj muži chcú pri sebe veselú a zdravo sebavedomu ženu, nie emočnu trosku a počúvať celý deň citové výlevy. Ak rozmýšľaš, že aj toto je lepšie ako nič, tak potom skutočný muž naozaj do tvojho života nikdy nezavíta.
Mam brata, je sám a ten by ta možno aj na rukách nosil, keby bolo treba.
Ak budeš o sebe takto pochybovať, budeš vo vzťahu iba s takýmto typom mužov. Aj muži chcú pri sebe veselú a zdravo sebavedomu ženu, nie emočnu trosku a počúvať celý deň citové výlevy. Ak rozmýšľaš, že aj toto je lepšie ako nič, tak potom skutočný muž naozaj do tvojho života nikdy nezavíta.
Mam brata, je sám a ten by ta možno aj na rukách nosil, keby bolo treba.
@mischy00 no len ja by som este pockala s tymi vyjadreniami o nom. Naozaj nevieme, ako to myslela a co tym myslela, ze jej pocity su mu ukradnute. Mozno sa zbytocne len neustale rype v niecom, v com nie je treba a on ako otec dvoch deti ma proste hlavu plnu inych veci, co je pre mna pochopitelne. Neopisala nam ziadnu situaciu, ktoru ona vnima ako odsuvanie na "stvrtu kolaj". Mna by to ozaj zaujimalo.
Ste spolu polroka, veľmi skoro máš tieto pocity.. Na jednej strane fajn, môžeš sa rozhodnúť ci chceš takýto vzťah a partnera.. Lebo iný nebude.
A teda ja by som si sakra rozmyslela koho vpustim do života mojich detí.. Ešte po polroku by som rozmýšľala ci už je vhodný čas.
Ty tu opisujes výlety akcie, to ta deťom predstavil po mesiaci randenia?
Z tvojho opisu žije pre deti, čo je fajn, a pre prácu okolo domu, ty keď sa zahtra vyparis, nič sa mu nestane.
A nemusíš silou mocou mat chlapa, máš dcéru, máš s kým užívať, je fajn byt aj bez chlapa.
A mne zas nieco hovori, ze ty sa rucas nejak casto. Pises, ze mas TAKMER POLROCNY VZTAH!!! Prepac, ale mne to pride, ze za taku kratku dobu nejak casto riesis tieto emocne vylevy. Chlapov toto velmi nebavi, chcu mat pokoj. Ja netvrdim, ze je v poriadku ignorovat tvoje pocity, ale zas ak sa takto dozadujes pozornosti, je to asi na neho moc. Mna by predsalen zaujimali tie situacie trosku detailnejsie. Kedy sa to akoze deje? Lebo z toho mam pocit, ze tebe vlastne vadi, ze nechce riesit a hadat sa pred deťmi. Ze si mozno impulzivna a vytaca ta to, ze jeho len tak lahko nerozhodis. Ze ti neodpisuje na tvoje vycitky, je podla mna ok. Ja by som sa o tom tiez nevykladala cez telefon, pri chatovani sa daju rozne interpretovat veci, ktore tak ani clovek nemysli a vznikne este vacsi problem.
@lindusss2016 áno, posledný mesiac sa rucam častejšie a častejšie. Chceš situáciu? Okej.
Prvá taká, ktorá spustila toto moje ,, záleží mu vôbec na mne" bola, keď som bola v lese fotiť. Som astrofotograf amatér. Pod lesom je parkovisko, kde je absolútna tma, je to pútnické miesto a civilizacia je cca 5 km ďaleko.
Mal ísť so mnou, ale nešiel, ani neviem prečo (toto sa stávalo často že ani nedal vedieť či ide, či nie, ja som si to musela vždy domyslieť alebo spýtať sa že či ide ako povedal...)
Chystala som si aparaturu v aute, všetko zhasnute, úplná tma. Úplná. Bez svitu mesiaca. A zrazu sa mi začalo kymacat auto, akoby niekto naň liezol zozadu a zaťažoval sa na kufor. Mne sa stiahol žalúdok, strašne som sa zľakla, naštartovala a išla okamžite flekom preč. Žalúdok nepovolil, triasla som sa, pri prvej lampe som zastavila a vyvracala sa.Neviem či si niekedy zažila taký pocit, ja vtedy prvýkrát. Napísala som mu to. Že stojím na krajnici, mám šialený strach. On mi odpísal len ,, musíš si dávať pozor" a zaspal. Do 5 minút.
Vtedy mi tak prišlo že sakra, ja by som sa zachovala inak. Ďalšie situácie sú podobné. Meškal 2 hodiny zanou keď som ležala 2 týždne dozadu v horúčkach. Nedalo sa mi nič. A on mi ani nemal potrebu dať vedieť, že príde neskôr. ,, Veď vieš kde som" jeho reakcia. To, že ja som bola na tom fakt zle, ho netankovalo. Neviem, keby to bolo opačne, tak ja ho mám ako prioritu a idem ho skontrolovať, kamarát počká....

@fazulka21 prec od neho. Najdes si lepsieho.