Život s otcom dvoch detí
Ženy, prišla som sa poradiť. Mám takmer polročný vzťah s rozvedeným mužom. Má dve deti v striedavke (nie po týždni ale po 2-3 dňoch si striedajú.) Ja mám dcéru.
Moja otázka je....je žena v takomto vzťahu VŽDY až na štvrtej kolaji? Jemu je jedno že som smutná, vždy rieši len dopad na deti. Boli situácie, nie vážne, dalo sa to rýchlo vyriešiť, ale jeho reakciami sa to vždy len predlžovalo. Nezaujíma ho čo cítim a ako sa cítim, vždy ide len a len o deti. Nechápte ma zle, deti sú prvoradé, veď aj pre mňa, ale to automaticky znamená, že mi majú byť partnerove pocity ukradnuté? Že jednoducho máme deti a už tým pádom ide iba o ne? Dala by som X príkladov, ale nechcem aby to bolo dlhé jak vyplatná páska. Ja som názoru že aj na mojich pocitoch by mu malo záležať, aj keď sme už obaja rodičia, či deťmi to končí?
Bežne ma partner ignoruje. Ja mu napíšem, napriklad že sa cítim ako jeho nejaká spoločníčka, nie partnerka, a on to odignoruje. Neodpíše. A mňa ignorácia strašne vyburcuje. A na druhý deň napíše len ,, dobré ránko, vyspinkaná?"
Neviem ako to mám sformulovať aby to nevyznelo že chcem aby kašľal na deti, to absolútne nie, venujeme sa im, chodíme na výlety, stále sa okolo nich točíme, hráme sa, ja mám rada tie jeho, on moju. Jeho syn ma zbožňuje, naše dcéry sa nevedia od seba odtrhnúť. Keď sme s deťmi, to je furt grilovačka, výlet, aktivity. Ale keď sa stane, že sme len ja a on, tak...pere, kosí, upratuje kôlňu, prechádza sa po záhrade aj 5x denne a pozerá čo ako rastie, vymyslí si všetky možné činnosti...Kino so mnou je strata času. Pre mňa, ako pre partnerku program takmer neexistuje, pokiaľ to nenaplanujem ja a aj to potom počúvam, ako jemu stojí doma robota. Mne snáď nie? Ja som na dcéru sama a mám z mesiaca asi len 5 dní ,, voľna" a tiež mám svoju domácnosť, auto, zvieratá, povinnosti, ale čas spolu je predsa dôležitý....
Ja mu poviem vetu typu: ,, Zlatko, ja mám pocit že ma ani nemáš rád, že pre teba existujú len deti, keď som smutná tak to neriešiš, odignoruješ, občas potrebujem od teba aby si bol aj môj partner, veď aj na nás záleží, nie len na deťoch a cítim sa smutno, neľúbená, nepochopená..."
Jeho reakcia je vždy iba- ,,Pre mňa je prvoradé, aby boli deti ok, ja sa s tebou hádať nebudem".
Poraďte. Komunikácia s ním je veľmi náročná....
Vybrali sme si predsa jeden druhého a aj na mojich pocitoch záleží, alebo pri deťoch na to nemám právo?
@tamtamka26
@slavka1988
@callisia
Ahojte žienky, nie sme spolu. Ozval sa, ale boli to trápne pokusy. Napísal mi napríklad že na mňa myslí každý deň a keď som sa ho opýtala že neviem ako reagovať a že čo s tým chce urobiť, tak odpísal že sám nevie prečo mi to píše a vie že by nemal. Zablokovala som ho na sociálnych sieťach, pretože do minúty reagoval na každý môj príspevok či príbeh. Pretrhala som všetky putá, som v pohode. Už aj keď ho vidím, tak som ok. Utvorila som si na neho zdravý názor a idem ďalej.
@fazulka21 som na teba pyšná,muselo to byť ťažké ale ozaj to nemalo význam a ty len stracas cas ...mne to kedysi trvalo rok úplne uťat .
@fazulka21 super gratulujem. Byt sám nie je tiež ktovieco ale byť sám s niekým kto ani nevie či chce byť s tebou je vysávač energie. Drž sa a vydrž urobila si pre seba to naj čo sa dalo.
@slavka1988
@sova7
Hej ľahké to nebolo, občas premýšľam ,, čo by bolo keby" ale rychlo to stopnem. Načo. Radšej sama ako s niekým čo sa nevie rozhodnúť čo pre neho znamenám. Som skvelá ženská a on by to mal vedieť. A to nemyslím namysleno, vôbec nie.
@slavka1988
@sova7
Hej ľahké to nebolo, občas premýšľam ,, čo by bolo keby" ale rychlo to stopnem. Načo. Radšej sama ako s niekým čo sa nevie rozhodnúť čo pre neho znamenám. Som skvelá ženská a on by to mal vedieť. A to nemyslím namysleno, vôbec nie.
@fazulka21 tu na mk málokedy čítam,ze žena si uvedomuje svoju hodnotu.
Si skvela,držím ti palce.
@slavka1988
@sova7
@fazulka21 aj ja držím palce. Vôbec si ťa nevážil a ani nezaslúžil. Verím, že sa nájde niekto, pre koho budeš priorita a budete spolu naozaj šťastní. Lebo s týmto si nebola.
@slavka1988
@sova7
@fazulka21 drzim palce🤞🏻

@tamtamka26
@slavka1988
@callisia
Ahojte žienky, nie sme spolu. Ozval sa, ale boli to trápne pokusy. Napísal mi napríklad že na mňa myslí každý deň a keď som sa ho opýtala že neviem ako reagovať a že čo s tým chce urobiť, tak odpísal že sám nevie prečo mi to píše a vie že by nemal. Zablokovala som ho na sociálnych sieťach, pretože do minúty reagoval na každý môj príspevok či príbeh. Pretrhala som všetky putá, som v pohode. Už aj keď ho vidím, tak som ok. Utvorila som si na neho zdravý názor a idem ďalej.
@fazulka21 super gratulujem. Byt sám nie je tiež ktovieco ale byť sám s niekým kto ani nevie či chce byť s tebou je vysávač energie. Drž sa a vydrž urobila si pre seba to naj čo sa dalo.